biborana , много си сладка в изказа си, особено в това - "избрахме се...взехме се...родихме си..." Обаче някак противоречиво пишеш в скрития текст - "Ако зависеше само от него сигурно и досега щяхме да сме само двамата. И за първото дете искаше да го отлага. Но бях луда глава - заявих, че първото ми бебеправене ще е преди да навърша 30. Разбра, че съм сериозна и каза - добре" Значи, просто си е казал добре човека, в смисъл съгласил се е - не че е негово желание -решение, за това и е странно писането на - "Разбрахме се второто бебеправене да е към 40-те." Вие си се разбирате, ама той не е разбрал май, че решенията, които ти взимаш са и негови...но пък наистина звучиш много сладко, та може и да приеме решенията ти и този път като общо взети и пак да каже - добре

Зандали,
отстрани наистина може и така да изглежда. Аз съм фен на аргуметнтиранта демокрация.
Но този път ММ ме финтира (термин от футбола, който той обича
). Съгласил се е, за да откаже, когато му дойде времето.Малко предистория.
Ако вярвах в тези неща, бих казала, че връзката с ни ММ е кармична.
О една страна, с него е трябвало да живеем "прозорец срещу прозорец" и да учим в един клас, но серия от събития преди раждането ни е променило съдбата.
Обаче доста след години, съдбата след серия от невероятни събития (почти като в сапунка) ме изпрати при него - в точното време, на точното място. Както е казал поетът - всичко българско и родно любя, тача и милея. Ами ние с ММ спряхме на първия глагол - любя
. От друга страна (съвсем по темата), наследствено жените преди мене раждат първо дете на 30+, второ на 35-40+. Причините - всичко възможно - спонтанни аборти (16+), късен брак (30+), църковен развод ((сложно и уникално събитие), личен избор и т.н.
Така да се каже, съпреживяла съм "късно ли е да родиш на 40" - видяла съм и меда и жилото. Поради тези причини моят избор винаги е бил кристално ясен - първо дете преди 30 (напук на семейната традиция) и второ дете към 40-те (в синхрон със семейните традиции).
ММ се съгласи и с двете. НО той е едно дете и вероятно е смятал, че второто бебепраавене е по принцип, а не обещано за изпълнение.
И сега ММ казва "пас".
Този път искам да го убедя. Дори не знам дали е възможно "ин виво' бебе. Вероятно не, гадно, но аз съм на възраст.
Но искам да пробваме, както сме се "разбрали". Сложно е, въпрос на доверие - договорихме се преди повече 20 години. Но той не иска. Винаги е знаел, че искам поне 2 деца. Явно той е искал е да ме "финтира', смятал е. че аз ще се откажа. Но аз искам още бебета. Обмислила съм всеки детайл - от него се иска само бебеправене. Така съм устроила нещата, че мога да издържам още деца. Идиотско е, но силата и доверието може да бъдат взриоопасна комбинация.
А той се отмята.
.Рекапитулацията е лесно и бързо раждане ,никакви усложнения за разлика от първият племенник с бременност на близо 31 години преди 7 години,чиято бременност беше тежка, на легло за задържане и с тежко и болезнено раждане .Адмирирам я за куража и за желанието,което дойде доста години след първото им дете.
то горе долу да поискаш да имаш дете от първия срещнат.....пък и един мъж/жена едва ли би бил очарован ако му се заяви това едва ли не на първата среща.