Късно ли е да родиш на 40?

• 171 747
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 885
"Не допускаш ли, че след като веднъж си направила неправилна преценка, можеш да направиш същата грешка втори път"

Не, изобщо даже. Напротив, даже смятам, че мога да правя много по-правилни преценки, след като веднъж съм се опарила. Освен това втория път имах много по-надежден филтър, защото вече имах едно дете. Та бързичко разкарах хората, които видимо не бяха съвместими с дете. То си им личеше от 200 километра, че на практика не търсят обвързване, а са от ония, които паразитират върху майки с деца, щото си мислят, че сме отчаяни и евтино се даваме. Именно търсенето на сериозно обвързване ми помогна да избегна "неуспешни" връзки с уж интересни хора, които обаче е явно, че ще ми врътнат номер.

Това с котките беше майтап. По принцип Crazy Cat Lady стават жени, които никога не са се женили и нямат деца, макар че има изключения- разведени и останали "вторични стари моми". Просто няма начин да съм Crazy Cat Lady.

# 3 886
 Глупости, лудата еколожка, дето събира пред нас бездомните котки има две деца и три внука. И не само тя - повечето екстремни придозащитници с дворове пълни с бездомна гад са семействени.

Изтъкана си от клишета.

# 3 887
Не съм измислила аз израза "crazy cat lady", то си е устойчиво английско словосъчетание. Обвинявай англосаксонската култура, че е изтъкана от клишета. Даже има и карикатури по темата.

Ето още два аргумента:

Когато си на 40, партньорът също е доста възрастен. Може да е над 45 дори. Мда, страхотни гени ще получи това дете.

На 40 бих се опитала да родя син, но не и дъщеря. Имайки предвид, че моето тяло и здраве определя в последствие дори здравето на внучките ми, не бих искала да ощетя дъщеря си, отглеждайки я в леко амортизирано тяло. И не ми говорете за енергия и скачане на батут: на 40 нещата са различни, особено ако е първо раждане и тялото тепърва се учи как да храни бебе.

На 40 също така може да родиш, ако сте някакви от сой, имотни, с наследства и бележити имена в рода, а няма наследник. Тогава може и да си заслужава. Но ако си средностатистическа- за какво ти е?

И най-хубавото: ако родиш млада, ще си още млада, когато се поотървеш от децата. Има разлика дали на 50 ще опитваш френски вина или ще пишеш домашни по природознание с хлапето. А тайният ми замисъл е аз да почна да ставам доктор, докато челядта се бори за бакалавър- така де, всички да студентстваме един вид.

# 3 888
Хайде да ни обясниш какво общо има възрастта с вида на гените? С качеството им може би, тоест с информацията, която носят, с комбинациите от алелите и т.н, но с вида? Върховна глупост, че и нещо повече! Дали ще имам дете на 25, или на 40, гените ще са все на баща му и моите. Некачествен генетичен материал може да има на всяка възраст, за това и се правят генетични изследвания, а и природата сама си отхвърля нещо, което е неестествено. Това с домашните и с вината не смятам да го коментирам даже. Нямам аристократично потекло, но смятам да имам дете и след 40, просто, защото и двамата го желаем и тази причина ни е напълно достатъчна. Никога не сме го обсъждали като нещо закъсняло, да не говорим пък за ненормално.

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 15:49 от Bonbonska

# 3 889
Desss, леко бременност и раждане. И не, не влизаш в стандартите според темата  Wink

Мамситченце, чудя се, ако третото дете е пак момиче, какво ще правиш? Щото нали разбрахме, че си старомодна  Mr. Green

На 40 бих се опитала да родя син, но не и дъщеря.  

Хайде обясни да разбера как става това опитване.И ако след напъна за син се роди дъщеря, какво се прави Crazy

# 3 890
Не съм измислила аз израза "crazy cat lady", то си е устойчиво английско словосъчетание. Обвинявай англосаксонската култура, че е изтъкана от клишета. Даже има и карикатури по темата.

Ето още два аргумента:

Когато си на 40, партньорът също е доста възрастен. Може да е над 45 дори. Мда, страхотни гени ще получи това дете.

На 40 бих се опитала да родя син, но не и дъщеря. Имайки предвид, че моето тяло и здраве определя в последствие дори здравето на внучките ми, не бих искала да ощетя дъщеря си, отглеждайки я в леко амортизирано тяло. И не ми говорете за енергия и скачане на батут: на 40 нещата са различни, особено ако е първо раждане и тялото тепърва се учи как да храни бебе.

На 40 също така може да родиш, ако сте някакви от сой, имотни, с наследства и бележити имена в рода, а няма наследник. Тогава може и да си заслужава. Но ако си средностатистическа- за какво ти е?

И най-хубавото: ако родиш млада, ще си още млада, когато се поотървеш от децата. Има разлика дали на 50 ще опитваш френски вина или ще пишеш домашни по природознание с хлапето. А тайният ми замисъл е аз да почна да ставам доктор, докато челядта се бори за бакалавър- така де, всички да студентстваме един вид.

Много глупости в един пост. Какво пречи 40 годишната да е обвързана с по-млад мъж? Имам такъв случай много близко до мен. Тя сега е на 50, детето е на 10, а съпругът на 45. Тя скача на батут, пуска се по водни пързалки, пише домашни, а след като " хлапето" си легне, пие френски вина с френски сирена. Точно вчера ги вършехме заедно тези неща.  Grinning

Ами аз съм вече с докторат, бе Мамаситке. Като се "отърва" от челядта ще си гледам кефа, докато ти тепърва ще правиш докторат. И? Защо моето да е по-зле от твоето?

# 3 891
Desss, леко бременност и раждане. И не, не влизаш в стандартите според темата  Wink

Мамситченце, чудя се, ако третото дете е пак момиче, какво ще правиш? Щото нали разбрахме, че си старомодна  Mr. Green

На 40 бих се опитала да родя син, но не и дъщеря.  

Хайде обясни да разбера как става това опитване.И ако след напъна за син се роди дъщеря, какво се прави Crazy

Хвърляш боб преди това и......тъй  Laughing.

# 3 892
Софи, айде живей си в измисления западен свят или поне се осъзнай, че твоята префинена реалност донякъде успява да размие границите на човешката природа- но не съвсем.

Аз пък ще кажа, че за къде се бърза с тия докторати. Що да не го направя на по-късна възраст, "осъзнато"? Или искате да кажете, че мозъкът се изчерпва по-бързо от яйчниковия запас? Що ли си мисля, че е обратното. И точно както майката на 40 била по-зряла, така и като тръгна да раждам интелектуалните си деца, може би ще съм по-зряла и спокойна, отколкото ако се бях втурнала да изпълнявам на младини академични нормативи.

Стига с тия батути:)

Е сега: божа работа, казвам, че давам шанс за наследник, а ако се роди момиче, няма да я връщам я! Но вече спирам с опитите, каквото се е родило- гледам си го и съм благодарна, явно така е трябвало да става. Не съм чак такъв екстремист, че да раждам, докато стане мъжко или (както имаше пример във форума)- да правя аборт с цел избор на пола. Та "старомодното" се простира дотам, че давам още един опит, но не и извънредни мерки, смятам, че това е някак грубо вмешателство.

В най-лошия случай ще съм "мама на две принцеси". Малко ще ми е гадно, че не съм дарила сегашния мъж с наследник, но ще се старая пък да отгледам хубави щерки. И ще имам повече внуци в близост:)

Онова с опитването за момче е хипотетична ситуация, ако някой има нужда от наследник. Но в тези случаи предполагам, че ще се прибегне до ин витро и селекция на пола.

# 3 893
  • София
 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
*Когато си жена на 40, партньорът ти може да е доста по-млад от теб. (При мен така стана...Млад, красив и социално зрял).

*На 40 тялото ти не е амортизирано. Моето беше даже с плочки на 40тия ми рожден ден. Сега не е, че 6 опита инвитро точно на мен ми качиха 8 кила.
*За енергията никак не съм съгласна, имам си я в изобилие и на 47 (сега).
*За какво ми е дете ли? Не за наследствата, не за соя, а за щастието да създадеш и отгледаш живот, да видиш любимия си си прероден. От любов, а не от сметки.
*Не виждам как на 50 малкото дете ще ми пречи да си пия френско вино... Моя малкия го влачим с нас къде ли по света от години и на него му харесва, на нас също. Верно, с една раничка с лекарства за всеки случай (ама това е защото аз съм си родена аптекарка, не защото я ползваме...)

# 3 894
Защо моето да е по-зле от твоето?

То не може да се каже обобщено кое е зле или добре, защото зависи от типа човек, който си. Ти така и ще си останеш с едно дете, което за теб сигурно е супер, но другия тип хора, за които едно дете в семейството е тъжно нещо, не биха били щастливи, винаги ще съжаляват, че не са си родили още едно поне. Докато в модела на Мамасита има място за повече деца и ако си от втория тип е добре да се ориентираш по-скоро към него.

# 3 895
Sharky, много щастие ти желая от сърце!   bouquet

# 3 896
Според китайците "енергията" е главно сексуална. Ако може да раждаш, имаш много енергия. А щом си стигнала до шест опита ин витро, ако ще да имаш плочки като във филма 300, пак нещата не са баш наред.

Бих казала, че външния вид доста често лъже. Истинският запас от "енергия" не се вижда с просто око.

Проста дефиниция: с дете около 30-те имам поне още едно десетилетие повече, което значи и повече енергия. Дори да не я хабя външно, пак е повече. Включително и ресурс за раждане на още деца, което си е най-големия показател, както казахме.

Плочките са лесна работа. Може да си много болен и да имаш прилична физика.

А това за виното- да, може да го пиеш и с малко дете, стриктно погледнато. Но има друг вкус, когато го пиеш с онова усещане, че работата ти е свършена и разпускаш. Чашата на победителя...

# 3 897
Защо моето да е по-зле от твоето?

То не може да се каже обобщено кое е зле или добре, защото зависи от типа човек, който си. Ти така и ще си останеш с едно дете, което за теб сигурно е супер, но другия тип хора, за които едно дете в семейството е тъжно нещо, не биха били щастливи, винаги ще съжаляват, че не са си родили още едно поне. Докато в модела на Мамасита има място за повече деца и ако си от втория тип е добре да се ориентираш по-скоро към него.
И аз съм от втория тип - около мен винаги е имало много хора от семейството Simple Smile И колкото и да се опитват единствените деца да (се) (само)убедят ,че е супер и по-добре така...не е.Дори в по-късни години да се загуби близката връзка,дори само от социалното израстване с братя и сестри...се научава много.
Аз съм ''за'' повечето деца в семейството.
А когато тепърва почнеш на 40...дори едно не ти е гарантирано,а 2...още по-малко.Не бих си го причинила това .

# 3 898
По принцип Crazy Cat Lady стават жени, които никога не са се женили и нямат деца, макар че има изключения- разведени и останали "вторични стари моми". Просто няма начин да съм Crazy Cat Lady.
Айде пак заключения, ала Мамасита.
това не е вярно твърдение, по принцип по-голяма част от собствениците на домашни любимци, вкл котки имат по едно или повече деца. На всичко отгоре в повечето случаи любимецът се е появил заради детето.

даваш вид на интелигентна, а що простотии изписа. Гените не се влияят от възраста. Предполагам не очакваш като станеш на 40 очите ти от кафеви да станат сини.
Да виждаме челния ти опит на отърваване, изпращаш ги при баба и дядо, които са малко по-възрастни от цитираната от теб възраст.
каква казваш е разликата между френското вино и заниманието с детето  newsm78

# 3 899
Ти като си за повече деца, си погледни момчето, с което искате да имате, че последните неща, които прочетох за вас, не са много хубави и нищо чудно да си поредната замотана от сладки приказки, която на 30 ще е без деца и с прясно приключила дългогодишна връзка със сериозния си приятел. Мъж да ми говори за деца след най-рано 5 години, за мен значи, че изобщо се чуди иска ли да има с мен деца, но ми казва, че иска, за да си седя при него още няколко години. Не казвам, че твоят непременно е такъв, а само че на мен на такъв ми прилича.
пп: защо днешните майки гледат с толкова лошо око на ваканциите при бабите? Че те са страхотно преживяване за децата, освен това и дълго чакано. Жалко е за тези деца, на които не им е позволено да изградят хубава връзка с бабите и дядовците си, защото не е модерно детето да се остави лятото при баба си.

Общи условия

Активация на акаунт