Късно ли е да родиш на 40?

• 171 747
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 020
  • Tам през Атлантическия океан
При мен така се стекоха нещата, че защитих магистратура на 27, не бях работила само в  приблизително 2-годишен период между 19 и 27. Вярно, работех като продавачка, после като учителка в езикова школа вечерно, ама си държах да се изуча, а без работа не ми се стоеше. Специалността ми беше тежка, с не особено широко приложение. Ако на 27 някой ми беше начукал канчето, че работата ми тъпа, специалността също, пък не съм и родила, дали с нещо щеше да ми помогне newsm78 Сега имам отлична работа и знам, че не съм зависима от никого. Все пак жената трябва да знае, че може да разчита и на себе си, не само на мъжа си. Стига сте съдили избора на хората, гледайки от своята камбанария.

А , мъж през цялото това време до теб имало ли е , постоянно  Wink

Иначе и за завърших на 27  Wink учех , работех но мъж свестен/сериозен  до мене си нямах  Mr. Green
Ако имах подходящият човек тогава можеше и по-рано да имам дете  Wink

# 4 021
Благодаря, че ме просветли, защото не бях видяла огромния каньон между децата си. Посипвам си главата с пепел, веднага прибирам малкия във все още не напълно довършения апартамент, нищо че се забавляваше на вилата. Със сигурност ще обича повече сестра си, ако се навъртаме сто човека със сложна хореография от излизания и прибирания.

Остава да ми обясниш как точно бабата ще изкара няколко часа при температури над 36 градуса. Или как и защо АЗ трябва да извеждам дете за няколко часа, след като съм в "период на пазене", още не са минали 40 дни от раждането, а някои неща е хубаво да се поспазват. Също така ми обясни как точно помагат бабите при кърмене на поискване, освен да звънят на пожар. А, викаш- с космическата помпа. Да, ама аз съм дефектна кърмачка и не мога да изцедя и капка.

Но моля те...да каниш баби у дома. Тази грешка няма да я допусна отново. Да не съм луда- да трябва да преподам организацията и на бабата, и на малкия. И викаш в цялата тази лудница двечките щяли да изградят по-силна връзка, а? След като бебето спи и реве главно.

ССФ малко е прекалила със съветите тоя път.

Когато се роди брат ми, безцеремонно ме пратиха на планински курорт, след това на вила и по села. Не се ревнуваме ни най-малко. В последствие пак са ни разделяли. Имаме чудесна връзка. Няма нужда всичко да се дирижира и да му се трепери. Ще видим дали ще се ревнуват и за какво точно ще ревнуват.

# 4 022
Но да допуснем, че дамата има заплата около 3 хил. лева, което е добре за София. Майчинството далеч няма да е толкова, като го сметнеш, с късмет може да вземе наполовина на тази сума. Втората година пада на 340 лева. А сега ми обяснете как свикнала на лайфстайл за 3000 жена ще падне на 340 и ще й е комфортно.

# 4 023
Мамче, живей си живота както искаш, но не се опитвай да налагаш модела си на останалите.
Коя си ти, че ще убеждаваш мен или някой друг, че твоя начин е правилния?
Както за оглеждането на бебе и малко дете, така и за раждане.
Пък и ако съдя по броя и обема на мненията ти във форума, свободно време не ти липсва. Grinning

# 4 024
А защо да нямам свободно време? И бабите имат. Човек трябва малко да се поотпусне, не може само да гони постижения.

Освен това детето ми е на пет. Говори много, мисля, че мога да разбера, ако е тъжен или се появи ревност. А ходенето на вилата за него си е обичайно, не е някакво заточение или наказание, напротив.

# 4 025
  • София
О, Мамасито, няма какво да ти се обяснявам аз, щото не съм твърдяла колко съм по-по-най и колко съм веща в оправянето на чужди животи. Та ти вземи се виж първо в огледалото, пък после ела да се дзвериш ма лелите.

И стига с тва кърмене, че не само сме раждали и ремонти сме правили, ами и сме кърмили над година и половина. Mr. Green

# 4 026
Mamacita Bandida , първата година майчинството е платено, колкото и тр. възнаграждение. Втората също се получава някаква сума, така, че няма нужда от родилното и на тръстиката.
 По другия ти въпрос- точно началото е времето, когато трябва да започнеш правилното изграждане на пълноценна връзка между децата. Най- правилно е да каниш баби у дома, които да извеждат за няколко часа голямото или да поглеждат малкото, за да изведеш ти голямото.
За мен най- голямата грешка е да се разделят децата- едното при едната баба, другото при другата и така.
Още повече в твоя случай, когато са от различни бащи. Трябва да си двойно по- внимателна да не се породи ревност.

Огромна грешка е това и го казвам най-сериозно. Има реална опасност детето да се почувства отхвърлено, дори и в момента да не дава признаци за това. Реално вие го изолирате от семейството с нов баща и ново сестриче. Със сестра ми сме от един баща, разбира се, но ранното отделяне при раждането на по-малката, точно при любимата баба, на прекрасно място все още дава огромни отражения на връзката майка-дете. Докато даваш акъл за чуждите животи, гледай да не пропуснеш нещо много важно.

Мислиш се за много умна и наистина си такава, но психологията малко в случая ти куца. Вместо да дращиш във форума можеше сега да си с него, тъй че това за липса на време малко не се връзва с трескавата ти активност тука.

# 4 027
  • Blondeville
При мен така се стекоха нещата, че защитих магистратура на 27, не бях работила само в  приблизително 2-годишен период между 19 и 27. Вярно, работех като продавачка, после като учителка в езикова школа вечерно, ама си държах да се изуча, а без работа не ми се стоеше. Специалността ми беше тежка, с не особено широко приложение. Ако на 27 някой ми беше начукал канчето, че работата ми тъпа, специалността също, пък не съм и родила, дали с нещо щеше да ми помогне newsm78 Сега имам отлична работа и знам, че не съм зависима от никого. Все пак жената трябва да знае, че може да разчита и на себе си, не само на мъжа си. Стига сте съдили избора на хората, гледайки от своята камбанария.

А , мъж през цялото това време до теб имало ли е , постоянно  Wink

Иначе и за завърших на 27  Wink учех , работех но мъж свестен/сериозен  до мене си нямах  Mr. Green
Ако имах подходящият човек тогава можеше и по-рано да имам дете  Wink
Имала съм връзки, като тази, която започнах на 24 беше сериозна, с планове, с всичко, човекът супер свестен. Ама нали по-млади ги избирам  Mr. Green, тогава той беше на 21, та не ни беше време според мен. Тъкмо наближи плануваното време и се разделихме.

# 4 028
Бия те с кърмене година и девет месеца:) плюс второ кърмаче.

Имам свободно време точно както пожарникарите имат свободно време: стоя си на повикване. Не е от това свободно време, което може да конструираш.

Елица, много добре знаеш какво имам предвид. Завоалирано и ти оправяш чужди животи, но после даваш на заден и не смееш да дадеш себе си за автентичен пример. Спориш нечестно: а, ама аз не съм еди-каква си и всъщност не се брои. Ами да, брои се. След като ме нападна на тема образование и външен вид, следва да обясниш ти какви позиции имаш в тази област и защо в крайна сметка си по-права от мен.

Няма да минеш с тия номера. Кажи ти кой селски ВУЗ завърши и до каква степен стигна.

# 4 029
Ама не си добър пример, точно това ти казваме. Няма какво да се даваш за еталон. Както и на всеки друг живота ти е низ от разни работи, които не са много както трябва и ти се бъхтеш да оправиш последиците.

Погледни си твоите неща, да не се окаже, че докато си коментирала чуждите, си можела да употребиш това време за по-важно нещо.
 Щото тука си говорим глупости да минава времето, докато се изживяваш като някакъв просветител, ще се оплеска още нещо.

# 4 030
  • Blondeville

Каква е разликата, ако една жена и един мъж са завършили една и съща специалност и получават една и съща заплата?

Ами...да помисля. Например умората и преформатирането на мозъка, травмата при раждане, промяната на приоритетите от хормоните. Фактът, че може да се наложи да го кърмиш това бебе- ако искаш де. Или викаш жени и мъже са напълно заменяеми, не излизат в майчинство, раждат и се връщат на тръстиката. И кой гледа детето? Аха, платени детегледачки. Което е почти същото като баба, но не е баба и се смята за по-престижно някак.

Хаха, Блонди, закъсняла си! Или по-скоро аз бях подранила. Щото в моя случай обзавеждането и ремонтите течаха паралелно с деветия месец и раждането, местенето- с бебе на две седмици. Но вече казахме, че това за ССФ е нормално. Всички са правили ремонт с бебе, нали (макар че със сигурност има разлика между боядисване на стая с бебе на 9 месеца и обзавеждане на апартамент от нулата с новородено). Но губя много точки, че петгодишният не ми е до г*за в тоя момент.

А издържането на дете не е само една сума пари на месец, колкото и да ти е международна и софтуерна заплатата. Пожелавам си и след раждането да си запазиш способностите и концентрацията въпреки безсънието. И дано фирмата ти е достатъчно гъвкава.

Абе какво ли знам аз с моя селски университет...

Ясно, че не е само до парите, но са си фактор. Като знам, че майчинството ми ще е добре платено, че имам дом, че имам някаква собствена стабилност и сигурност, а пък имам и подкрепа и любов, някак по-лесно ще ми е да си съхраня енергията, отколкото ако някое от тези неща липсваше.

# 4 031
  • Tам през Атлантическия океан

Имала съм връзки, като тази, която започнах на 24 беше сериозна, с планове, с всичко, човекът супер свестен. Ама нали по-млади ги избирам  Mr. Green, тогава той беше на 21, та не ни беше време според мен. Тъкмо наближи плануваното време и се разделихме.
Е и аз така като теб  Wink имала съм връзки........

При други се е просто е станало , случило се е , имали са късмет или там както искате го наречете  Wink

С правилният човек може и да се изучиш , бебе да родиш и дипломираш  Wink че и работа после да почнеш.
Колежки от студенстването им се получи , за тогава са имали човека до себе си , някои и до сега са със същият партньор  Grinning Друга се разведе , но за тогава са се справили Wink за тогава е  билиа с правилен партньор  Grinning

Последна редакция: ср, 13 авг 2014, 13:24 от Desss

# 4 032
Аз също се омъжих и родих през последната година от следването. Много е трудно да гледаш бебе и да учиш, но не и невъзможно.

# 4 033
В 10-годишната история на АУБ имаше само две родили, и то се налагаше да прекъсват. Така са устроени нещата, че не можеше с бебе и да следваш. А и някак средата и климата не предразполагаха към това. Даже бяха издали брошури, в които пишеха неща от рода на - вие сте тук да учите, ако сте девствени, останете си такива, ако сте сексуално активни, помислете за въздържание. Американска работа...

# 4 034
 А за СУ даже имаше виц по мое време...

Общи условия

Активация на акаунт