Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 953
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Това е д-р Христо Георгиев от Пловдив.Ходя при него от доста време.Има славата на добър лекар в града.А ти кой подозираше, че може да е magnet_for_happiness?
Доцент Визев, той ми беше предписал подобни след последния ми аборт,но не ги пих....но сега да родя живот и здраве, ще ходя при него, задължително и без това се сдобих с гестационен диабет,който се надявам да го няма след раждането....

# 166
Ивелина7777, кажи нещо повече за тези био-идентични хормони. Явно никой тук не е запознат с тях, а звучи интересно лично за мен, хич не ми се иска да се тъпча със синтетичния тироксин, но засега за друга възможност не знам.

# 167
В някоя от темите назад някой пита за подобни лекарства, но доколкото помня ставаше въпрос за тироксин извлечен от свиня. Чувам, че в чужбина се ползва аналог на Еутирокс и Ел тироксин под формата на това лекарство, но нищо повече не знам.
А дали изобщо става въпрос за това, също не знам, затова и не коментирах, но ще е интересно ако някой има повече инфо да сподели за какво става въпрос.

# 168
  • София
Някой може ли да ми каже защо така се получава. От 25 дни взимам по половин таблетка еутирокс от 25 мкг, реших да пия 1 месец по-ниска доза и след това ако има нужда да вдигна на 25, тъй като досега не съм пила хапчета и за да свикне организма ми. И така от 2.72 днес резултата е 2.92 след лечението  newsm78

# 169
  • София

~Саня~ ами вероятно защото сама си си намалила дозата...както си го написала така излиза.

# 170
Здравейте, и аз помислих, че щом никой не е писал няма такава информация. Ще Ви кажа някои основни неща за био-идентичните хормони. Това е екстракт от щитовидна жлеза на прасе, защото е най-близка до човешката / както и инсулина напр./Предписват се в Европа и САЩ. Продават се в Германия и Швейцария. Най-важното е, че съдържат и Т3 и Т4, а не както е Еутирокса, който реално си е Т4, който трябва да се преобразува от тялото Т3. По принцип пише, че са по-добри от синтетиката без да са перфектни. Може да прочетете в интернет за Armour Thyroid или на сайта на немски производител www.receptura.de.
Поръчват се само с рецепта. Аз очаквам да имам рецепта и скоро да си ги поръчам, за да ги пробвам, защото засега не искам да започвам Еутирокс, тъй като TSH ми е малко над горната граница. Ако имате въпроси съм на разположение.

# 171
Здравейте момичета. Включвам се и аз в темата. Преди около 3 г. ми установиха Хашимото , след като 1 година не можех да забременея. Тогава стойностите на ТСХ бяха 6.2, почна Л-тироксин и за отрицателно време(по-малко от месец) паднаха под долна граница. След около година лечение ТСХ ту падаше много ниско, ту се качваше над 2-3 , а лекарите препоръчват стойност под 2 за забременяване. От клиника Щерев ме изпратиха при д-р Начев и той ми изписа Л-тироксин + Пропицил(1 таблетка), като сменяхме дозите на Л-тироксина на около 45 дни. През март-април 2013 ТСХ най -накрая влезе в нормите и започнахме да планираме инсеминация. Направихме една неуспешна(през юни месец), но до тогава ТСХ вече ми беше паднало под долна граница(0.01 мисля ). Въпроса ми е знаете ли дали ниското ТСХ може да е било проблем при инсеминацията(според д-р Начев ниското ТСХ е вредно за мен, но не и за бебето)? Мъжът ми също има лоша спермограма, но това е др. тема. Иска ми се ТСХ да е около 1-2 единици при следваща инсеминация, но това просто при мен  ако се случи ще е за около месец веднъж годишно. От Юни месец насам д-р Начев постоянно намаляше дозата на Л-тироксина, като последно стигнахме до 0.25 мг + 1 таблетка Пропицил, но ТСХ все седеше много ниско(0.03 последните изследвания). След около месец на тази доза , тъй като вече почнах да се чувствам зле(изнервена, изморена, бодежи в сърдечна област и пр.) си самоназначих да спра Л-Тироксина, тъй като ми е много сложно ходенето до София при Начев(аз съм от провинцията). Днес отново си пуснах контролни изследвания и в Петък ще ходя при Начев. Но все още не ссе чувствам добре, от няколко дни имам и едно напрежение в очите и ми се струва че ТСХ пак ще е ниско. Дано да си въобразявам нещо, но те изследванията ще си покажат.

# 172
VaLLeRRy, а какви са с днешна дата резултатите от хормоналните изследвания?
Относно това, дали ниското ТСХ е било причина за неуспешната инсеминация, с категоричен отговор няма кой да отговори, но при всички положения, по-добре ниско ТСХ при такива процедури, отколкото високо. Но има и друго - по време на инсеминацията ли е било ТСХ 0,01 или след нея си го изследвала, защото ако е след нея е разбираем спадът, а преди това ТСХ може да е било в норми. А и ми е чудно кой доктор би се наел при ТСХ 0,01 да предприеме да прави процедурата? В темата не съм чела за такива доктори, всеки изчаква нормална стойност на ТСХ с най-ниска долна граница 0,50. Вярно е, има и случаи на забременели момичета с потиснато ТСХ до 0,20 - 0,30 ( което се води на долна граница), но не помня на някого да са направили процедура, било то инсеминация или ин витро със стойност с две нули отпред.

# 173
Ами сега погледнах точно и всъщност аз съм объркала малко стойността на ТСХ е била 0.15, но пак е под долна граница и изледването го правих 1 ден преди процедурата, като аз настоях за това, тъй като последните ми изледвания на ТСХ бяха от преди около месец и там ТСХ беше добре. Сегашните изследвания ги пуснах днес сутринта и още не са готови. При мен е малко сложна схемата, пускам серум по куриер до Цибалаб в София, тъй като във Велико Търново 2 пъти ми бяха объркани резултатите на ТСХ и вече нямам доверие на тукашната лаборатория. След като си бях пуснала тук изследвания и се усъмних в резултата(беше нелогичен) си повторих изследванията в София и съмненията ми се потвърдиха. От тогава пускам изследванията така. Като излязат резултатите ще пиша. Благодаря за съветите. Лек и ползотвотен ден!

# 174
Здравейте, искам да попитам нещо. Ние които сме с Хашимото, което е автоимунно заболяване, можем ли да пием нещо за увеличаване на имунитета или е противопоказно. Аз си взех един гел от алое, нещо не ми действа добре на колита и въобще на стомаха.

# 175
az sa6ho pij aloe gel +4ervena borovinka, no mi deistva dobre.

# 176
Предписват се в Европа и САЩ.
Лекувам се в САЩ и препаратът не е толкова често изписван. Изписват го единственно, ако синтетичните не действат. На всичко отгоре преди 3-4 години имаха сериозни проблеми (различни нива на хормоните в различните партиди - все пак се прави от изсушени свински жлези) и ФДА го бяха забранили за използване.

# 177
Гала, не са малко хората, които проявяват алергии към алое. Това по дискусия с моя хомеопат.
Каза ми да пия, ако се чувствам добре и нямам алергия, но аз и не попитах, в какво се проявява алергията.
Скрит текст:
Факт е, че пих две дози домашно приготвено алое с пауза от 2-3 месеца някъде, а по-малко от година след това отключих щитовидното заболяване. Споменавала съм, че имаше предположения, че освен от стрес, заболяванията се отключват от често карани инфекции, бактериални, вирусни; бременност, раждане, аборт, катастрофи,и престимулиране на имунната система. Та аз изкарах една след друга няколко инфекции: 2 пъти възпаления на очите, 4 пъти цистит, обостряне на гастрит, колит, възпалена жлъчка и пиех постоянно имуностимулатори.
Мислех, че алоето ще ми помогне тогава заради функционална киста на яйчниците, която беше голяма, за кистите в гърдите, за колита, гастрита и инфекциите, а за всичко е била виновна щитовидната.
Докато пиех алоето не съм забелязала да ми е помогнало за стомаха, дори имам спомен, че доста ме наболяваше. Функционалната киста изчезна. Дали от алоето или хормоните, които пиех, или е можело и без тях - не знам, но доста време се задържа ( около 4-5месеца) и порасна, и едва се обувах и сядайки ме подпираше.
С поста си исках да кажа, че не всяка билка, плод, треволяк и т.н. помагат за всяко заболяване и на всеки човек. Щом не се чувстваш добре от него - не го пий.
По същия начин отвсякъде ме залива информация, колко полезен е черния бъз, как лекува всякакви стомашни заболявания, рак, тумори, кисти, диабет и т.н., и т.н., но само 1 ч.л. от него така ми обърква стомаха, че три дена се издувам и имам болки. А правим всяка година сироп от черен бъз. Така се чувствам и след консумация на мед, затова вече го избягвам.
Пробваш - ако не ти действа добре - изключваш.
И за стомаха да ти кажа, че аз съм се доверила на ябълков пектин на прах. На мен ми действа много добре. Може ако искаш да опиташ с него. Не съм чула досега на някой да е подействал с влошаване на състоянието.
Евтин е - 2 лв кутийката. По една лъжичка дневно пектин разтворен в чаша студена вода. Става една желирана маса и се изпива на гладно.
Преди пиех всеки ден в продължение на месеци, вече пия ако се сетя, но винаги се зареждам.
Пектинът е много полезен не само за стомаха, а за добро храносмилане и прочистване на червата.  Изчиства токсини и отровни метали от организма - поне така се твърди.
Като цяло действа добре на организма и за кръвната захар и за стомаха, а защо не и на щитовидната жлеза. Стомахът добре ли функционира и другите органи ще са ок.  Simple Smile

# 178
Titina, може ли да споделите как Ви лекуват в САЩ и повече информация за био-идентичните хормони, ако се запозната с подробности. Аз мога много да пиша по темата, но все още не съм пробвала хормона. За мен е по-логично да има наготово Т3 и Т4, отколкото да се чака тялото да преобразува Т4. Аз от ходене по ендокринолози разбрах, че мога да опитам с био-то, защото са по-безвредни. Дали е така незнам, но и професор и доцент ми ги препоръчаха...

# 179
лекуват ни както навсякъде по света. Естественно граничните стойности са различни от тези в България. Здравната система е по-особенна тук- ако имаш застраховка си добре, нормални прегледи, не се чака за направления или подобни.
Моята лекарка ми е препоръчана от личната ми, коментираме различни аспекти, като се започне от причината, мине се през лекарствата и се стигне до "допълващото" лечение - имуностимуланти и подобни.
Сега съм си направила един лист с добавки и искам да ми каже, кое може и кое не и в каква доза ( базирано на моите показатели.
Специално за био-идентичните хормони, не знам колко е био. Системата в САЩ за био е доста различна. Плюс това начина на получаване, за да се извлекат минават през химична обработка (това го коментирах с нашите имунобиолози- работя в най-голямата химическа компания в света). Другото което е био за свинското означава последните 20 дни преди коленето да не са приемали определени хормони, като не всички хормони са забранени, а с нашето заболяване точно хормоните са проблемът.
Попаднах на информация, че лекарството е било забранено, за съжаление не мога да намеря как е разрешено отново. като причина се изтъква различните нива на хормони в различните партиди. От опита си тук знам, че нещо забранено за да се разреши става дума за платени мн пари.
Няма нищо безвредно, ако прогледнеш страничните ефекти от синтетичните лекрства и от тези био- те са абсолютно едни и същи.

Общи условия

Активация на акаунт