Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 947
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, едно питане към вас. Имам някакви спомени, че сте коментирали преди време, че ви става нещо на кожата на лактите, което е свързано с Хашимотото. Какво точно се получава?  От известно време имам някакво червено и грапаво петно на единият ми лакът, от нищо не минава, и се чудя дали не е свързано със ЩЗ  newsm78

# 181
  • В сърцето на любимия човек
Леми - коментирали сме суха, напукана кожа по лактите. За това петно може би трябва да отидеш на дерматолог.

# 182
  • София
Такова петно на лактите може да се получи от прекалено стоене на бюро, от прекалено подпиране на въпросния лакът Simple Smile на мен така ми става,като се залежа зимата по креваттите, все на ляв лакът Laughing а през хубавото време,когато предимно съм навън с детето-изчезва  Wink на дясната ръка не ми се появава,защото не ползвам лакътя за подпиране Crazy
На сестра ми- тя няма хашимото- има и  на двете ръце от висене пред лаптопа и подпиране Mr. Green

# 183
Момичета, "моята" лекарка нещо ме ядосва. Първо, отношението ѝ е тип "пий си хормоните и това е, нищо не можеш да направиш". Не ми дава да изследвам антитела (за 1в и последен път съм ги изследвала преди 2 години, когато ми поставиха диагнозата). Обяснението защо не ми дава - нямало смисъл. Така или иначе нямало да се подобрят. Пък ако се били смъкнели случайно, това нищо не значело, така или иначе си ми прогресира заболяването. Не ми дава други изследвания, освен TSH. Не трябва ли да се проверяват от време на време кръвна захар, поне веднъж да се изследва за ИР, други хормони? От време на време ехограф? Имам чувството, че яко си претупва работата. Друго, освен да ми вдига дозата на еутирокса, не прави.

Зададох ѝ въпрос какво да правя с косопада, който имам - не е много силен, беше отшумял малко, сега се позасили. Каза да пия вит. Д по 5 капки 2 седмично (??!? - това е много ниска доза ...). Но пък "косопада си бил от Хашимотото" и нищо не можело да направя. Попитах за добавки за коса - нямало смисъл. Попитах дали мога спокойно да си спортувам - пак нямало смисъл да спортувам, но пък ако много съм искала, да го правя.  #Crazy

В тази връзка, искам да потърся друго мнение, да ме прегледа цялостно друг лекар. Имате ли отзиви за проф. Здравко Каменов от Александровска? Само на платен прием е, което е финансово неудобство, но пък ми писна вече цяла година да ме пренебрегват и претупват с прегледите. Дали е добре да ида за второ мнение?

# 184
Ок, благодаря за отговорите.   bouquet
Магнитче  Mr. Green

# 185
Titina, виждам, че явно си против "хормона от прасето" Simple Smile и може би пиеш синтетичния Т4. Всеки има право на избор и ти явно си следиш нещата и си поддържат здравето по начин, който се практикува в САЩ, където живееш. Все пак, ако не ти е проблем,може ли да споделиш дали имаш преки наблюдения от жени или мъже, които са приемали био-идентичните хормони, защото само това, че е бил забранен някога не е достатъчно. Дори тук в БГ мнго често има витамини, имуностимуланти и т.н.,които се изтеглят от пазара и подобни неща, защото някоя партида не е добра или направо опасна. Моята ендокриноложка, която питах за био-идентичните ми каза, че е добре първо да се пробва с тях, но тук не се продават и затова никой не ги изписва. Цената им от Германия също няма да е ниска, дори много висока в сравнение с таблетките , които струват не повече от 5-6 лева. В САЩ има много повече информация и е доста по-напред и затова искам да те питам дали е ясно, че това е болест на имунната система, а не на щитовидната жлеза. Какво предлагат там лекарите, за да се подобри имунитета и евентуално да се живее по-добре с Хашимото. Не на последно място съм чела, че безглутеновата диета е задължителна. Това в САЩ така ли е?

# 186
Пропуснах да кажа, че аз в момента използвам хомеопатични лекарства и едното от тях се казва: Thyroidinum , което също е с извлек от щитовидна жлеза на прасе. Инсулинът при диабет също е свински. Био-идентичните хормони все пак се произвеждат в Германия и там са регистрирани навсякъде. Все пак ние тук търсим всички гледни точки и ако можем да сме си полезни, нали?

# 187
В САЩ има много повече информация и е доста по-напред и затова искам да те питам дали е ясно, че това е болест на имунната система, а не на щитовидната жлеза. Какво предлагат там лекарите, за да се подобри имунитета и евентуално да се живее по-добре с Хашимото. Не на последно място съм чела, че безглутеновата диета е задължителна. Това в САЩ така ли е?

От това което съм чела ( научни статии, форуми) дават, че е заболяване на имунната система. А дали лекарят ти ще се съгласи на добавки, зависи от него и пациента. И лекарят ми в България прилага, когато е възможно, терапии щадящи отрганизма.
Никъде не съм казала че съм против биото ( при условие, че търся и използвам и алтернативни препарати), казах само, че познавайки системата в САЩ, знаейки критериите за био и работейки в тази сфера, не мога да нарека препарата био. А щом ФДА са го забранили, порярвай има защо.
За диетата, има хора при които безглутеиновата диета действа, но това са хора с доказани алергии към глутен. На мен лично ми казаха- никакви зеле, броколи, карфиол,, необработени.
Имам правени изследвания преди това, имам непоносимост към плодовата захар- за това съм изкл и плодовете. Т.к. имам опасност и от развитие на диабет съм ограничила и храните, които са противопоказни. Но, пак казвам, всичко това е защото имам направени изследвания- част от тях в България, част от тях в Германия, част от тях тук.
Както писах нееднократно лекарката ми обсъжда нещата с мен, написала съм си лист от имуностимулиращи добавки, искам да уточним мога или не да ги приемам, каква да е дозата и приемът им.
От многочестия си болничен престой съм научила нещо, че дори и билките и соковете приети по неправилен начин могат да доведат до сериозни проблеми.

# 188
Здравейте ,дами  Flutter
Казвам се Десислава,на 19 години.
Преди месец ми откриха хипотиреоидизъм.Причината да се изследвам бяха качените 9-10 килограма за около 2 месеца.Ако вие също сте имали проблеми с теглото,вследствие заболяването,след започването приема на медикаменти успяхте ли да си върнете старите килограми или поне малко да ги нормализирате? В други форуми четох,че почти е невъзможно да си ги върнеш  cry
Преди месец ТСХ ми беше 7,76,в момента е около 2 и половина.МАТ-а ми е съвсем леко завишен.Пия Л-Тироксин,25 микрограма.

# 189
Днес в " На кафе" разглеждат спада на имунитета.

# 190
Здравейте!
Моите резултати са:
Пролактин-359,26
ТСХ-2,802
ФТ4-11,50
Anti-ТРО-5,99
Anti-TG-1.95
Cortisol-278.68
На Еутирокс съм 50.

# 191
Момичета вижте на какво попаднах:
"Прополисът е доказан силен антимикотик.
Тъй като имам автоимунно заболяване - съм чела страшно много на тази тема и се оказва, че гъбичните инфекции в организма са общата причина за всички най-различни автоимунни заболявания /хашимото, дерматити, алергии, диабет, ревматоиден атрит и т.н/.
Организмът на човек започва да се бори с гъбичките, атакувайки сам себе си. Затова е изключително важно превантивно човек да не допуска кандидоза.
Основен враг на гъбичките са пробиотиците - вече споменах, че прополисът е един от тях. Също така трябва да ядеш всеки ден кисело мляко /НЕ Данон/, да пиеш бирена мая.
Важно е в никакъв случай да не употребяваш антибиотици. И възможно най-малко тестени изделия, които съдържат хлебна мая /за разлика от дрождите, хлебната мая има изкуствен произход и нарушава силно микрофлората/."
Какво мислите по въпроса? 

# 192
Днес ТСХ-0.57 при /0.27-4.20/.Какво мислите?Не съм на лечение.На ехография-жлезата е добре, но имам завишени антитела.

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 14:50 от trada

# 193
Днес ще съм лаконична, защото пиша от телефона.
Trada, добър резултат.

Прополис, пробиотик- да.
Кисело "мляко"- не.
Захар и тесто- не.
АБ  и химиотерапевтици не влияят негативно на самата жлеза. Вирусни и бактериални инфекции влияят възпалявайки жлезата. Ключова роля играят пробиотиците, докато се пие АБ в борба с бактерии и вируси.

# 194
В допълнение към поста на Merelenda. Бъдете внимателни с пробиотиците. Имат двуяко действие, аналогично на антибиотиците. Предозирането им или приемането им продължително време могат да влошат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт