Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 938
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте ,дами  Flutter
Казвам се Десислава,на 19 години.
Здравей!
За един месец няма как да има кой знае колко бърз ефект, но най-вероятно с времето ще свалиш килограмите. И аз се насочих към изследвания на щитовидната жлеза след внезапно качени 10кг. Разчитам, че след започване на някакво лечение нещата ще се оправят.
Преди да си направя изследванията бях в пълна апатия с наченки на депресия. Не можех да се помръдна и нямах мотивация за нищо. Чувствах се най-загубеният човек на света. Но след като разбрах каква е причината за всички тези симптоми, престанах да се обвинявам и се върнах към доста нормално ежедневие. Не че пращя от енергия, но съм доста по-оптимистично настроена, понеже проблемът си има решение и то ще дойде скоро.

Все пак ще се радвам, ако някой сподели реален опит с килограмите след започване на лечението.

# 196
  • В сърцето на любимия човек
И друг път съм споменавала - аз имам само хипофункция без автоимунен процес, но бях с много от симптомите, изброени в началото на темата (сърцебиене, тревожност, постоянна сънливост и умора, косопад, рязко напълняване с повече от 7-8 кг, след това спрях да се тегля, защото ужасно ме подтискаше). Около месец-месец и половина след началото на лечението, симптомите ми отшумяха, а килограмите бяха с 5 по-малко без съществена промяна в хранителните ми навици или двигателната ми активност. За моя ръст (160см) и тези 5кг са 1 номер дрехи надолу, а най-хубавото е, че се задържаха вече 4-5 месеца.

# 197
Здравейте ,дами  Flutter
Казвам се Десислава,на 19 години.
Здравей!
За един месец няма как да има кой знае колко бърз ефект, но най-вероятно с времето ще свалиш килограмите. И аз се насочих към изследвания на щитовидната жлеза след внезапно качени 10кг. Разчитам, че след започване на някакво лечение нещата ще се оправят.
Преди да си направя изследванията бях в пълна апатия с наченки на депресия. Не можех да се помръдна и нямах мотивация за нищо. Чувствах се най-загубеният човек на света. Но след като разбрах каква е причината за всички тези симптоми, престанах да се обвинявам и се върнах към доста нормално ежедневие. Не че пращя от енергия, но съм доста по-оптимистично настроена, понеже проблемът си има решение и то ще дойде скоро.

Все пак ще се радвам, ако някой сподели реален опит с килограмите след започване на лечението.

чувствах се по същия начин преди изследванията,депресия страшна  Confused
Много е важно да бъдем оптимистично настроени,да не обвиняваме себе си,да си казваме,че правим всичко,което зависи от нас - доколкото е възможно,оттам нататък - Божа работа  Wink
Желая ти по-добри следващи резултати ,бъди жива и здрава  Hug

# 198
Поздравления,пънче-мънче ! Какво по-хубаво от това да се чувстваш физически и емоционално по-добре  Simple Smile

# 199
  • В сърцето на любимия човек
Благодаря  Hug
А като се сетя, че близо 2 години си обяснявах всички гореизброени симптоми със стрес и емоционалната ми чувствителност  ooooh!
Направи ми впечатление, обаче, че явно организмът ми реагира и се чувствам зле при стойности на ТСХ над 3, макар да са в референтните, а съм чела коментари със стойности доста над референтните и никакви оплаквания.

# 200
Ами,честно казано и аз не обръщах внимание на тези симптоми,само напълняването ме притесни.
След като се разделих с приятеля ми не се чувствах никак добре и състояния като сърцебиене,безсъние,напрегнатост,умора и т.н не ми правеха впечатление,тогава и работех.
Имаше какво да ме напряга,определено.
Накрая се оказа ,че ако не бях напълняла,сигурно нямаше и да се изследвам и да разбера за заболяването.

# 201
Момичета, задължително ли е покачването на килограми, като признак на проблеми с жлезата?
Може ли човек да си е на същите кг., че дори и по-малко, и пак да има проблеми? newsm78

# 202
  • София
Момичета, задължително ли е покачването на килограми, като признак на проблеми с жлезата?
Може ли човек да си е на същите кг., че дори и по-малко, и пак да има проблеми? newsm78
1.Не е задължително покачването на кг.
2.Може.

# 203
При хипотиреодизъм по принцип килограмите се повишават. А при хипер по-скоро се намаляват, но може и да няма промяна.

# 204
  • София
Аз имам колежка с хипер и е към 100 и отгоре кг.

# 205
Здравейте момичета.
 Някой беше споменал за комбинация от шуслерови соли за хашимото... newsm78

За килограмите/аз съм с хипотиреодизъм/ и аз се боря с тях, отделно си имам останали и от бремеността, помня..бях попитала д-р Начев и той ми каза, че ако човек се ограничава и иска няма проблем да ги свали.

За косопада...има много добри резултати от т. нар. конски витамин-взима се от ветеринарна аптека и се втрива в корените. Преди години съм го пробвала, но честно казано не си спомням дали имаше резултат Crazy сега съм си взела пак, пък да видим.

# 206
Тривитаминол ли се казва този конски витамин?

# 207
Тривитаминол ли се казва този конски витамин?
Да, точно този, беше ми изчезнало името от главата. Simple Smile

# 208
Аз от няколко години съм с Хашимото и хипофункция и си имах същите симптоми като при другите момичета, както и напълняване и аз с около7-8кг., но без косопада.Обаче сега вече го имам и него. Мн. ми пада косата и ми бяха казали равни части газ, оцет и олио или  1 жълтък, 1с.л. мед, 1с.л. бад. олио и ракия. Скоро ще пробвам с някое от тях и ще пиша дали има ефект.Може и да пробвам с този тривитаминол.

# 209
Момичета как е пулс 79? Висок ли е?

Общи условия

Активация на акаунт