Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 956
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • София
На 3-ти ден  от МЦ се изследват репродуктивните хормони.

За щитовидните-ден няма,когато искаш може. Ако е само ТСХ може да е пит хормона, ако е и ФТ4 не трябва да е пит хормона.

# 151
  • София
Момичета ,при тези от вас които е имало косопад след лечение на жлезата косата възстановява ли се?
Май никой не забеляза поста ми.

Скоро коментирахме тук този въпрос.
Аз съм с косопад. Почнах да пия фолиева киселина, която определено ми повлия положително, в смисъл, намаля значително косопада.

Сега след раждането положението се влоши, ползвам конски шампоан, маска с арганово масло, а скоро ще почна пак с фолиевата. В момента пия около 100 мкг. еутирокс, но не съм си правила скоро изследвания.

# 152
Благодаря ти много ,можеш ли да ми покажеш къде е коментирано от скоро попаднах на тази тема.Конския шампоан Дермосан ли е?

# 153
catty m, сподели какъв е този конски шампоан и от къде се купува.

# 154
  • София
catty m, сподели какъв е този конски шампоан и от къде се купува.

Този е: http://www.iherb.com/Mane-n-Tail-Herbal-Gro-Shampoo-12-fl-oz-355-ml/41585
Има и за суха коса (не съм го пробвала): http://www.iherb.com/Mane-n-Tail-Deep-Moisturizing-Shampoo-32-fl-oz-946-ml/41583

Много ми живна косата с този шампоан, а маската с арганово масло е на Лореал Профешънъл, купих я от фризьора си.

# 155
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Здравейте момичета!
Днес ходих при моят ендокринолог  заради хашомотото и ми назначи да пия метфогама от 500мг. по схема без да ми е пуснал съответните изследвания!Аз поисках изследвания, но той ми обясни че не се поемат от касата и трябва да заплатя около 65-80лв. за тях и нямало смисъл, защото за него съм била потенциален диабетик!!!!Ужас!Причината за това според него са качените мнго кг. от лятото до сега и поликистозните яйчници.Преди почти 5 г. правих обременяване с глюкоза и това изследване се поемаше от касата, а сега явно не.Запознати ли сте с този въпрос?Направо се ядосах много как с лека ръка се изписват хапчета!!!

# 156
Причината за това според него са качените мнго кг. от лятото до сега и поликистозните яйчници.
Доста основателна причина. Лекарствата само ще ти помогнат в случая, но ако искаш да се изследваш можеш да го направиш и без направление от доктора.
Личен доктор може да ти даде направление за обременяване с глюкоза ( ОГТТ ) за 2-3-кратно измерване на кръвна захар. Във Варна струва между 4,50 лв до 6 лв цялото изследване без направление и отделно се плаща 2-2,50 лв такса вземане на кръв.
А обременяването с глюкоза за трикратно измерване на инсулин тук е около 40 лв. Не се поема от касата доколкото знам.
Можеш да направиш изследванията преди да си започнала метфогамата. Можеш да измериш и само сутрешния инсулин на гладно ( цена около 17-20 лв), но често се случва той да е в нормите, а след изпиване на глюкозата да не е.
Иначе доза от 500 мг Метфогама за начало е ок, но ако наистина има проблем, то тя ще трябва да се увеличи, иначе с пиене на ниска доза няма да има желания ефект.
Според мен си направи изследванията.

# 157
Lyub, и аз мисля, че е добре да си направиш изследванията, най-малкото за да има база за сравнение на стойностите, след като започнеш метфоргамата.

# 158
Изпуснала съм ви...
Връщам се да прочета написаното.

# 159
да се запиша по темата

# 160
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Благодаря Ви момичета за отговорите!
Явно лекарят е имал в предвид именно това изледване посочено от теб Merelenda, което казваш че при вас струва 40лв. че не се поема от касата.А ми той ми изписа метфогамата по следната схема - 5 дни само вечер по 500мг., след това още 5 дни сутрин и вечер по 1 т. и след това сутрин, обед и вечер по 1т. от 500мг. и така ми каза за около 1,5-2години докато се смъкнат килограмите.Оф направо  много се притесних вчера...Успешен ден момичета  bouquet

# 161
  • София

Lyub кой лекар това? Питам щото подозирам да е един..

# 162
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Това е д-р Христо Георгиев от Пловдив.Ходя при него от доста време.Има славата на добър лекар в града.А ти кой подозираше, че може да е magnet_for_happiness?

# 163
Lyub , схемата изглежда точно както трябва да е. С плавно увеличаване. Обаче, аз не бих започнала лечение без изследвания.
Да, инсулиновата резистентност е пряко свързана с поликистозни яйчници, но все пак, ей така на сляпо да се изписва препарата, без нужните изследвания заради цената, според мен е неприемливо.
Да, ще понижи килограмите, ще повлияе на поликистозата, но е хубаво да направиш изследванията и на база резултати да се започне лечение.

На много от добрите специалисти не са им нужни изследвания, за да преценят дадено състояние и да предпишат терапия. И все пак... направи ги. Ще знаеш откъде си започнала, какво се цели и има ли ефект терапията. Така почваш на сляпо.

# 164
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Много си права Merelenda!Както винаги даваш изключително добри съвети...  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт