Автоимунен тиреоидит на Хашимото (31)

• 67 746
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Мимето и аз чувствах буца в гърлото - ама бях много притеснена, защото ме бяха приели в болница с алергия и там много се уплаших и много ме беше страх. Тогава ми се появи тази "буца" и тогава ми се отключи Хашимотото. После като се успокоих буцата изчезна от само себе ми. Ти имаш ли някакви притеснения?
Абе днес кой за какъвто симптом попита, аз все съм го имала  Mr. Green важното е, че към настоящия момент се чувствам що-годе добре!
Поздрави, мацки! Hug

# 736
Мимето, а при кого следиш Хашимотото във Варна и на какъв период?

Бих ти препоръчала доцент Христозов ( само частен прием ) или доктор Райков ( преглежда по каса с направление и след диспансеризация при него се плаща само такса при посещение, и ако се налага ехограф, също се плаща).
Душенето в жлезата може да е на нервна почва, но също и при наличие на възли. Аз също имам душене, имам и възли в щитовидната. Първоначално като ми откриха заболяването нямах възли, но жлезата беше възпалена, увеличена и изпъкнала. Виждаше се с просто око. Също ме душеше, та чак ми се повдигаше.

При мен МАТ са около 20 пъти над нормата, но аз отдавна не ги следя. Скачаха, спадаха, но последно не знам колко са, защото не съм изследвала много отдавна. Душене имам на периоди. Ей сега изкарах лек грип без никакви симптоми откъм щитовидната, но като премина грипа и едно душене, напрежение, уголемяване на жлезата... нервно ми е, депресирано от това мъгливо и влажно време. Ей такива истории...

За джинджифил с мед - аз си правя джинджифилова лимонада с мед, лимон и вода. Пих цяло лято, предната зима също, и тази зима. Сега като бях болна хапвах и мед с джинджифил и лимони. Мед с лук и лимони. Не съм забелязала някакъв положителен ефект за този дълъг период, но пък грипа мина бързо, ако не друго. Разминах се и с АБ.
за сега не съм ходила във Варна при ендокринолог, но точно днес сестра ми живее там и ходи да ми запише час за доц.Христозов каза ли са й за 05.02.2014 така че ще изчакам до тогава и ще отида защото е много неприятно и изнервящо!
Чак притеснения не, но все пак съм бременна и знам ли всичко ми се отразява!

# 737
Момичета, заповядайте: Нова тема

# 738
Здравейте!
Преди малко повече от година ми поставиха диагнозата Хашимото. Тогава ТСХ ми беше 6. Започнах терапия първо с 25мг Л-тироксин, а после с 50, но на следващата контрола ТСХ ми беше 10, тоест никакъв ефект от т.нар. лечение. Смених доктора, с показатели от ТСХ 10 ми вдигнаха дозата на 100мг дневно. Но след още 3 месеца ТСХ ми е 13.
Моя позната каза, че и при нея ситуацията е била подобна и се е оказало, че има извън нормата и друг хормон, различен от тези на щитовидната жлеза, та е трябвало първо той да мине в норма и тогава Л-тироксинът да започне да действа.
Имам час за преглед в края на тази седмица, но тъй като утре ще ми е точно трети ден от цикъла, та си мисля предварително да пусна изследване на другите хормони, но честно казано не зная точно на кои. Може ли някой тук да ми помогне? И изобщо има ли някой друг, който само да покачва стойности, но не и да сваля, въпреки пиенето на синтетичния хормон?
Благодаря!

# 739
Ma4o, има нова тема, точно поста преди твоя  Peace
Писани са в темата хормоните, които се изследват на 3-ия ден, но не се сещам точно кои са, да не те подведа.

# 740
Здравейте на всички отново, след около седмица мисля да си пускам ТСХ за да го проверя,проблема ми е че схващането на мускулите и болката е тях продължават и всички доктори го отдават на стрес и депресия е което не съм сигурен и много си мисля дали не е от Хашито и най вече от паращитовидните жлези като тетания липса на витамин Д и Калций някои имал ли е тоя проблем изследвал ли се е? Какво е изследвал? Досега понеже ми е лесно все в Токуда съм правил изследванията може ли да ми предложите някоя друга добра лаборатория, благодаря ви предварително  Wink

# 741
Дончев, трябва да си направиш тия изследвания за тетания, калций, вит.Д. Аз не мисля, че е от Хашимото, аз имам същия проблем, но при мен проблема е от кръвоносните съдове, не се оросяват мускулите, но при мен недостига на кислород е и в мозъка и в сърцето. Не е при теб това. Токуда е добър избор според мен.

# 742
За изследвания с 2 ръце препоръчвам Бодимед (ул. „Позитано” № 24).

# 743
Дончев, сетих се нещо за теб. Защо не отидеш на консулт с доц.Гергелчева в Александровска клиника. Мисля, че тя се ззанимаше с тия мускулни проблеми. Лежала съм при нея и съм с много добри впечатления. Мисля, че консулта  беше 50 лв. ама май можеше и по ЗК.

# 744
Благодаря ви за отговорите ами ще си пусна вит Д и Калции,магнезия преди го бях изследвал абсолютно в норма искам да изключа и това за тетанията защото освен Хашимото друго забляване нямам така излиза засега но тия нервни пристъпи ме изнервят и ме схващат и са почти всекидневни лятото отшумяват въпроса ми да знам че не откъм щитовидната и да се кротна и ще пия антидепресанти и това иначе не се търпи. Иначе мразя болниците не ми се лежи където и да е а като ида веднага диагноза депресия даже и в германия беше така, а относно бодимед какви ви са впечатленията като лаборатория аз все в токуда че най ми е близо ама мисля че след година не е лошо да сменя да видя и другаде а в токуда ми излизат и онлине резултатите и е много удобно дайте инфо как стоят нещата в бодимед, благодаря ви още веднъж на всички  Peace

# 745
За хашимото се изследва основно ТСХ (ако е свободно в бодимед струва 20лв, може и по здравна каса). Нервни пристъпи се получават и при хашимотото.
В Бодимед резултатите също излизат онлайн. Сутрин на гладно се правят изследванията. Изследванията са готови същия ден, след обяд към 14:30 - 15:00ч. Дават листче с парола и резултата се проверява в сайта им.
На мен всички лекари досега са ми се радвали на това, че ходя в бодимед, защото е една от най-добрите лаборатории и възможността резултатите да са грешни почти не се допуска.
Важно е и като се започне да се ходи в една лаборатория да се продължи само в нея.

# 746
# 747
 Здравейте момичета,
четох вашите проблеми и аз искам да споделя своя,тъй като намирам общи неща.Миналата година се оперирах/втора операция /премахнаха цялата жлеза,тъй като имах възли.До този момент бях с хормони в норма и никакви оплаквания.След операцията още вечерта ми се схвана крака и на сутринта ми вляха две банки с калций и в къщи.От тогава се започна ходенето по мъките.Паращитовидните жлези били наранени и това било временно.Да ама не.Когато след 3мес. спрях калция започнаха мравучкания,изтръпвания, ужасна умора и безсъние.Направих изследване на паратхормона и калция в норма./2,1:2,2:/.Днес правих калций -2,18,тсх-0,51 при 75мг л-тироксин.А  зимата при 100мг. л-тироксин тсх-0,03.Но това горе долу се оправи.Най големия ми проблем са изтръпванията,болките в мускулите/особено нощно време/умората и безсънието.И естествено едндото каза,че не е при него проблема  newsm78.Личната ми казва, че проблема е в паращитовидните жлези.Посъветвайте ме при кого мога да уточня диагнозата си Hug.

# 748
Копирай си поста в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=766604.45
Там пишат мъже и жени преминали през операция на щитовидната жлеза и ще ти дадат съвети.
По мое мнение ти трябва консултация с професор Румен Пандев, но те ще те насочат най-добре.
Сега остана да кажеш, че си оперирана в Каспела/Пловдив от доцент Димов?

И за да не стават обърквания отново в темата, това долу е новата тема:

Новата тема

# 749
Копирай си поста в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=766604.45
Там пишат мъже и жени преминали през операция на щитовидната жлеза и ще ти дадат съвети.
По мое мнение ти трябва консултация с професор Румен Пандев, но те ще те насочат най-добре.
Сега остана да кажеш, че си оперирана в Каспела/Пловдив от доцент Димов?

И за да не стават обърквания отново в темата, това долу е новата тема:

Новата тема
   Да за съжаление там съм оперирана,но същия доцент не иска да ме лекува,тъй като са "хирурзи".И за това се обърнах тук ,а и чета че някои имат същите оплаквания.Питам просто за да не се мотая и губя време.На мен ми е удобно в Пловдив,но ако трябва ще отскоча и до София.Понякога не се търпят болките в мускулите и ставите,изтръпвания и т.н.А от ендото и личната нищо, само препращане от един на друг вече година.Дори не са ми определили колко да пия от калция.Казват ми "ами приемай си го както преди."Абсолютно безхаберие!

Общи условия

Активация на акаунт