Базедова болест - тема 4

• 96 364
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
А нали най-трудно уж влизал в граници точно ТРАК, въпреки че тсх-то може да е в граници  newsm78

# 301
Да, и на мен ми казаха че ТРАК най-бавно влиза в норма. При мен още е високо, но слава Богу пада - беше 18 когато ми откриха заболяването, а последно беше около 6. Има още доста до 1.5  Sad

Доколкото схванах това са антителата които се захващат за рецепторите, объркват механизма и по тази причина се образуват голямо количество от щитовидните хормони, т.е. фт3 и фт4. Обясниха ми че ТСХ е нещо като регулатор и когато щитовидните хормони са ниски той се увеличава за да се произведат и обратно, когато са високи, пада. Затова не ми се връзва цялата работа... Ще питам пак като ида на преглед.

Питах да сподели някой с повече опит какви са му наблюденията, то човек след известна практика си става половин лекар  по конкретен проблем  Laughing

Другото което ще помоля някой да сподели е колко най-ниско трябва да е ТСХ за да се правят опити за бебе. На много места срещнах че не трябва да е над 2, или че трябва да около 1  newsm78. Имате ли някаква по-точна идея ?

# 302
  • далече в провинцията
Моята докторка изрично ме предопреди в началото на лечението да се пазя от забременяване. А последно като говорихме за бременност беше казала че е хубаво да се задържат в норма хормоните няколко месеца след спирането на лечението и тогава..... аз пиех по една таблетка метизол около 3 месеца а и тсх ми беше в нормата.
Излезе и резултата от ТРАК - 1,26  /до 1- отр., 1,1 - 1,9- граничен, над 2,0 положителен/, продължавам без лекарства.

# 303
Момичета, да ви се похваляяя!!!
Преди малко си видях резултата от ТСХ - 0.288 (0.35-5.00) и съм много щастлива на фона на изследването от преди 2 месеца 0.000 и дозировка, съвместима с кърмене. Спазвам хранителен режим и взимам добавки, доволна съм. Утре съм и на ехограф, да видим какво ще каже докторката  Hug

# 304
Tanisha, браво!
Момичета от  Варна, някой беше питал по рано, но така и не видях отговор. Става въпрос за ТАО. Ходих на двама очни лекари и явно не знаят какво да ме правят. Парят ми очите, изпитвам трудност при въртене на погледа, гложди ми,сълзят ми, подути са , а те ми казват  , че ще мине след оправяне на хормоните. Ендокринолога също нищо не ми дава? Не зная към кого да се обърна? Моля ви, дайте съвет за лекар във Варна!

# 305
Здравейте, как сте? Следите ли си левкоцитите на 2 седмици? Аз мисля да го правя на 1 месец, въпреки препоръката на д-р Начев?

# 306
Аз до сега един път пуснах- на първия месец от лечението. Бяха в норма,  Сега идва края на втория месец, но се чудя.....

# 307
Момичета, здравейте! Да ви попитам забелязали ли сте да са започнали да ви се появяват спукани капиляри по лицето и краката? Постоянно се "модифицирам" и вече тотално се обърках кое от кое е следстие?
Още нещо, така както преди имах периоди на будуване по цяла нощ, от близо 10 дни не мога да се наспя. Понякога съм толкова уморена, че заспивам към 21,30ч., а сутрин не мога да се вдигна? Хубавото е, че поне не ми се разбива съня (преди се събуждах задължително по 2-4 пъти).

# 308
Kaktus s usmivka
Капиляри - не, но се обзаведох с ужасен обрив, който определиха като атопичен дерматит, а от обрива - рани. На 90% съм сигурна, че е от щитовидната. Според нутриционистката пък е алергия. Чакам резултати от кръвно изследване за хранителни непоносимости и алергии, да видим там какво ще покаже.

# 309
Момичета, помагайте ако някой е минавал кортикостероидна терапия при ТАО. Аз както месеци наред нямах двойно виждане, от 10тина дена се появи отначало сутрин, а сега вече почтни нищо не виждам от размазан поглед, особено в едното око.

Май ще се наложи такава терапия, утре съм на очен  Sad Моля ви ако някой е минал, кажете има ли успех, траен ли е и какви са страничните ефекти. Имате ли идея дали е противопоказно с оглед на бъдеща бременност? Сорри за тъпите въпроси но вече ми идва да се гръмна, ходя като сляпа и не знам как ще си гледам детенцето. Ще съм много благодарна ако се включите с отзиви Hug

# 310
Пъструшка, писа ли на Лаура?

# 311
  • вече в собствен дом
Момичета, помагайте ако някой е минавал кортикостероидна терапия при ТАО. Аз както месеци наред нямах двойно виждане, от 10тина дена се появи отначало сутрин, а сега вече почтни нищо не виждам от размазан поглед, особено в едното око.

Май ще се наложи такава терапия, утре съм на очен  Sad Моля ви ако някой е минал, кажете има ли успех, траен ли е и какви са страничните ефекти. Имате ли идея дали е противопоказно с оглед на бъдеща бременност? Сорри за тъпите въпроси но вече ми идва да се гръмна, ходя като сляпа и не знам как ще си гледам детенцето. Ще съм много благодарна ако се включите с отзиви Hug
Пъструшка, минала съм през всичко това. Отивай на добър ендокринолог, без да се бавиш. Кортикостероидите действат на момента и ще се подобриш . Ако пушиш-спри цигарите, защото кортикостероидите няма да ти действат , а и на очите много зле влияят цигарите. Аз лично се лекувах в Токуда и останах доволна. Двойното виждане започва така, както ти си го описала и постепенно се влошава.

# 312
Здравейте,
Бих искала да попитам за някаква информация, свързана с Д-р Галина Шеинкова-Милчева от Александровска. Търсих мнения, но не открих. Ако някой има информация въобще за ендокринолог-жена от Александровска... Моля ви! Благодаря предварително!

# 313
Ами хайде здравейте и от мен Simple Smile Аз съм още малко стресната от диагнозата,но както и да е .Вчера ми поставиха диагноза Базедова болест,като от март досега ме лекуваше за постпартален тиреоидит(след раждането на детенцето ми ),но се влошавах,тъй че се присъединявам да следя вашата темичка .Назначиха ми лечение Тирозол 3х2,Пропронолол 3х1,лексотан 2х1.Това ,което най-много ме разтрои е ,че ми каза ,че няма да мога да имам скоро друга бременност,а толкова много искам да имам още дечица и то по-скоро,по-добре да не ми го беше казвал това ,но както и да е,дано поне тия химии дето ми ги изписа да ми помогнат това слънчице дето си имам да си го отгледам.Ще следя темата и без това досега не знаех нищо за тази болест .Лека вечер на всички ви и бъдете здрави по-скоро   bouquet

# 314
  • Вила Великула
Здравейте,
Бих искала да попитам за някаква информация, свързана с Д-р Галина Шеинкова-Милчева от Александровска. Търсих мнения, но не открих. Ако някой има информация въобще за ендокринолог-жена от Александровска... Моля ви! Благодаря предварително!
д-р Темелкова преглежда в Александровска болница.

Общи условия

Активация на акаунт