Базедова болест - тема 4

• 96 272
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Тинктурата зимата я приемам по 1-2 месеца - декември, януари, февруари ( зависи кога е по-студено  Mr. Green)- Взимам една супена лъжица, добавям на половина тинктура и доливам вода. Изпивам я и не приемам после вода и храна поне 30 мин.
Ако е грипно време и има болни около мен пия по-продължително време.

За ряпа, зеле, броколи и т.н., на мен никой доктор не ми е забранил. Казват ми само за цигарите, кофеиновите напитки и алкохола.
Иначе може да прочетеш инфо тук.
http://media.silabg.com/grija-za-shtitovidnata-jleza-news407.html

# 121
  • Варна
Здравейте,
Някой питаше за хомеопатията - аз се лекувам в момента с хомеопатия.
След изследванията този месец док ми каза да не пия нищо и след около 45 дни пак изследвания, а до тогава "да си свиркам" Wink.
С хомеопата се чувам след консултация с ендото и в зависимост той какво е казал и изследванията и тя се изказва.

# 122
  • далече в провинцията
Благодаря за статийката Merelenda Simple Smile Различни доктори различни мнения както се получава и при информацията от нета. Моята док. беше ми забранила витамин с, парацетамола  newsm78 това за цигарите също, да не си правя старите бабешки рецепти с орехчета.... Оня ден реших да я питам за хомеопатия и за някакви добавки - каза само витамин д, може и клеева тинктура и всичко което не съдържа йод... като допълнение без да знае тя герилукс /вит а и вит е/
тони бонбони ти какво ползваш от хомеопатията, просто за инфо

# 123
  • Варна
Благодаря за статийката Merelenda Simple Smile Различни доктори различни мнения както се получава и при информацията от нета. Моята док. беше ми забранила витамин с, парацетамола  newsm78 това за цигарите също, да не си правя старите бабешки рецепти с орехчета.... Оня ден реших да я питам за хомеопатия и за някакви добавки - каза само витамин д, може и клеева тинктура и всичко което не съдържа йод... като допълнение без да знае тя герилукс /вит а и вит е/
тони бонбони ти какво ползваш от хомеопатията, просто за инфо

Сега съм със стафисагрия 15, калкареа фосфорика 15 и лачесис мутус 9. Преди това имаше и още мисля 2, но постепено отпаднаха.

# 124
Момичета здравейте, не съм писала отдавна, но то и няма какво ново - лекувам се под наблюдението на доц. Тодорова вече 3 месеца и се чувствам много добре (пу-пу).
Влизам сега да ви кажа, че имам записан час при нея в София тази неделя - 02.02.2014. Няма да ползвам този час и ако някоя от вас го иска - нека ми пише на лични да дам подробности  Hug
Ще пусна това съобщение довечера и в темата за хашимото - ако никой от тук не проявява интерес, за да може да се оползотвори часа от някой, който има нужда в момента  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 125
 ciarabell-ке, радвам се че си добре  Hug

# 126
 wavey
Дано затишието в темата е за хубаво!

# 127
# 128
Специализираната болница за активно лечение по онкология в София организира безплатни профилактични ехографски прегледи на млечни жлези, щитовидна жлеза и простата на 5, 6 и 7 февруари 2014.

http://media.framar.bg/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B … D1%84%D0%B8%D1%8F

# 129
Доцент Кирил Христозов е вече Професор Кирил Христозов. Да му е честита титлата. Simple Smile
http://mu-varna.bg/BG/Pages/PROF.Hristozov.aspx

# 130
Здравейте,
Ще ме извините, за нахлуването в темата ви, но съм силно притеснена и искам да се допитам до вас. От 15-16 годишна съм с увеличена щитовидна жлеза, но никога не е имало отклонения в хормоните (следя си ги ежегодно). Майка ми е с базедова болест, но от години е под контрол.
 От миналата седмица съм със зверско сърцебиене, имам си и някои от другите характерни симптоми. ЛЛ ми пусна ПКК и всичко ми е в норма, a TSH - 1.00. ЛЛ ми изписа бетаблокери за сърцебиенето и имам час за ехография на жлезата в четвъртък.
Това, което ме притеснява е, че не е ставало дума нито да ме прати на ендокренолог, нито за изследване на другите хормони. Аз, разбира се, ще я попитам или ще си отида платено, но не знам дали преди това да си изследвам другите хормони. След като TSH е в норма има ли нужда да тествам всичко на щитовидната жлеза? Извинете, ако питането ми е глупаво, но нямам представа какво да правя. Благодаря ви предварително!

# 131
Алечка, здравей!
Преди ехографията е достатъчно да пуснеш един МАТ (Anti TPO).
Щом майка ти има Базедова болест, веднъж годишно е добре да проверяваш ТСХ и МАТ.
Успех и дано няма нищо притеснително на ехографията.
По принцип ТРАК са антителата при Базедова болест, но досега не съм чула доктор да иска изследване за тях при поставяне на диагноза. Обикновено ако ТСХ не е в норми и при последващо предписано лечение, чак тогава ги изследват. На този етап е безсмислено, щом ТСХ е в нормите.
Но МАТ може да покаже, ако е започнал някакъв автоимунен процес.

# 132
 Merelenda, много благодаря   bouquet!
Ще пусна МАТ и ще си изчакам ехографията.

# 133
Merelenda, много благодаря   bouquet!
Ще пусна МАТ и ще си изчакам ехографията.
Успех и дано няма нищо притеснително!
Ехографията най-добре ще покаже, а изследванията са само допълнение.
И да допълня, че аз съм с Базедова болест, при мен когато хормоните бяха в норма ( ТСХ беше 1.14, а ФТ4 беше 15.55) само ехографията и  МАТ показаха, че е започнал автоимунен процес. Ехографията показа изменения в структурата на щитовидната жлеза, а МАТ беше 10 пъти над нормата.

# 134
Аз точно за това се чудя какви изследвания да направя, защото изобщо не се чувствам добре и се тревожа нещо да не остане недогледано. За съжаление съм от по-малък град и ако сама не се информирам и насоча няма да се чувствам спокойна, че се действа адекватно.
Благодаря ти отново за бързата реакция и съвета, ще го последвам!

Общи условия

Активация на акаунт