Beren Saat и Intikam - Никой няма да бъде забравен в тази история! - тема 9

• 76 834
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро!

Дива, абсолютно съм съгласна с това, което казваш. Наистина всичко пада върху Дъга и не е честно. Изобщо нямах предвид да я натоварвам още с правенето на теми. Както казах, на мен ми е приятно да го правя. Просто така се чувствам виновна, защото вече и физически, и психически ми идва много натоварването. Не ми се иска да се отразява на темата, защото не го заслужавате.

С превода е големият проблем. И то не с него, защото Дъга дава всичко от себе си, ами със субтитрите. Повярвайте ми, ако можех, щях да ги редя. Но просто си нямам никаква идея как се случва това нещо. Аз нямам никакви връзки в този форум. Не съм писала в други теми и не познавам други, освен вас. Искам да кажа, че не знам с кого мога да разговарям по темата с реденето. Единственият човек, който знаех, и то не лично, беше Шатци. Там обаче нещата не излязоха.

Искрено се надявам някой да помогне, защото сериала си заслужава. Не знам защо няма интерес от страна на потребителите. В темата пишем пет човека. Явно това, което си мислех за феновете на Берен, не се оказа вярно. Имам предвид, че от сериалите, в които участва тя, явно всички са фенове на нейните партньори. И на нея покрай тях. Аз пък съм обратното.

Ще се разровя, за да видя кой се занимава с редене на субтитри и ще се опитам да намеря човек за тази работа. Знам, че на Дъга й стана много мъчно от създалата се ситуация.

Пожелавам ви лек ден и до довечера!

# 646
Не исках да го коментираме преди да се доразвият нещата, но виждам, че сте отворили темата.
Всички знаем, че Шатци и Дъга правят превода на 1 сезон безупречно. Дъга сподели с мен, че Шатци вероятно няма да има възможност да продължи реденето на субтитрите на 2 сезон. С Дъга направихме уговорката, че ако Шатци се откаже, аз и Силвия (ние редихме субтитрите на няколко епизода от Великолепният век) ще продължим превода, НО само, ако Шатци прецени, че не може да продължи, ако тя не се откаже е по-добре да се запази цялостта на екипа, защото той работи много добре. В момента обаче имаме предложение да правим В очакване на слънцето и не знаем какъв отговор да дадем - дали да започнем него или ще трябва да се включим към Отмъщението.
За създалата се ситуация аз не желая да коментирам! Ако с нещо съм засегнала Дъга, искрено и се извинявам   bouquet

# 647
Не исках да го коментираме преди да се доразвият нещата, но виждам, че сте отворили темата.
Всички знаем, че Шатци и Дъга правят превода на 1 сезон безупречно. Дъга сподели с мен, че Шатци вероятно няма да има възможност да продължи реденето на субтитрите на 2 сезон. С Дъга направихме уговорката, че ако Шатци се откаже, аз и Силвия (ние редихме субтитрите на няколко епизода от Великолепният век) ще продължим превода, НО само, ако Шатци прецени, че не може да продължи, ако тя не се откаже е по-добре да се запази цялостта на екипа, защото той работи много добре. В момента обаче имаме предложение да правим В очакване на слънцето и не знаем какъв отговор да дадем - дали да започнем него или ще трябва да се включим към Отмъщението.
За създалата се ситуация аз не желая да коментирам! Ако с нещо съм засегнала Дъга, искрено и се извинявам   bouquet

Бамби, аз също не знам как да коментирам. Истината е, че, ако имаш желание да редиш субтитрите за сериала, аз ще ти бъда много благодарна. Останалите също, предполагам. Но пък не мога да преценя вече в какви отношения сте с Дъга.

Мисля, все пак, че именно тя има последната дума по темата, защото тя прекарва дълги нощи в превод и не заслужава за капак на всичко да бъде нагрубявана така, както Шатци я обиди.

Предлагам да оставим темата отворена и, както казах, Дъга да има последната дума.

# 648
# 649
# 650
  • AMS

Привет, момичета!!!  Hug Hug Hug
Чики, Бамби, благодаря ви, че взехте отношение по въпроса!
Ето и моите разсъждения:

Скрит текст:
Бамби – "Не исках да го коментираме преди да се доразвият нещата,... - Е, те вече се развиха, та свят ни се зави от развитието.
"С Дъга направихме уговорката, че ако Шатци се откаже, аз и Силвия (ние редихме субтитрите на няколко епизода от Великолепният век) ще продължим превода, НО само, ако Шатци прецени, че не може да продължи, ако тя не се откаже е по-добре да се запази цялостта на екипа, защото той работи много добре."
Бамби, според мен, няма никакво "НО" - ето отговора в пост 626 - "На момента изпращам субовете на 19 епизод на половината докъдето съм ги наредила и продължавай BaMbIto . Щото ми дойде до гуша."
- Смятам, че е казано пределно ясно и няма място за НО. Дадох, още тогава предложение, да се коригира поста, но не е направено. Тогава остава написаното черно на бяло.
Чики, явно на Дъга ѝ е трудно да каже последната дума. Тя ако беше такава, ние нямаше да разберем за случващото се. Тя каза, че ще продължи с преводите и това е достатъчно.
Така, че аз искам Бамби да каже, че поема реденето на субтитри от 19 епизод на първи сезон до края на втори сезон. И да приключим този въпрос. Ако ли не, да търсим други за редене на субтитри.

И така, за довечера, виждате, че вече съм се подредила.  Crazy
Дайченце, Hug видях те на балкона. Не съм забравила въпроса ти за Диджле. От фрагмана се вижда, че са я хванали. Явно баща ѝ е в опасност. В предишния епизод чух, че Нурдан казва, че работи за нея, но не съм сигурна. А, това за детето, или детството, остана непреведено. Когато бяха с баща ѝ на масата на брега, той спомена нещо за това, като е била малка и намекна май за майка ѝ.  
Диджле, в нашия случай, са ѝ дали малко по-голяма роля, отколкото при американците. Там имаше още един герой, от фирмата на Хаки, който наистина работеше за Нурдан и Арсой. Той разбираше от тези програми и кодове, които иска Нурдан. А героинята на Диджле, беше принуждавана, от хората на Нурдан, които държаха баща ѝ, да шпионира Хаки. Разбира се и там нещата не ставаха ясни няколко серии подред.  
В нашия случай си мисля, че не разбираме не само поради липса на превод, а и поради това, че сценарият е такъв. Ще го изяснят, но не се знае в кой момент. Надявам се на предстоящата серия.
Иначе, явно бай Бонд  ooooh! и Хаки заплашва. ooooh!
При американците Али не открива сестра си, а някакво друго момиче.  Установява се, че сестра му е била убита преди години.  Whistling

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 19:09 от di...va

# 651
# 652
Здравейте,момичета! wavey wavey wavey

Позволих си само веднъж да обясня какво се случи,защото наистина бях много огорчена от станалото. Не знам доколко сте ме разбрали,но вашето мълчание ме накара да се почувствам много зле и останах с убеждение че ме осъждате.

Ще бъда откровена с вас. След моя пост преди няколко дни Чики директно ми каза,че не е тук мястото за уреждане на лични отношения и аз съм напълно съгласна с това. Просто ми нанесоха обида,която смятам че с нищо не съм заслужила и сметнах че имам право да споделя и моята позиция. В поста си не съм обидила и обвинила никой,просто споделих. Мълчанието с което ме наказахте наистина ме накара да се почувствам зле. Съзнавам,че всеки от вас има право да постъпи както желае,но просто държа да съм напълно откровена с вас,защото ви уважавам и ви чувствам близки. Добронамерен човек съм и никога не бих обидила когото и да било съзнателно и затова преживявам това толкова много. Но в същото време съм откровена и смятам ,че проблемите трябва да се обсъждат и изчистват,иначе остава горчив вкус в устата. Затова пиша всичко това.За последен път говоря по този въпрос и се надявам повече да не преживяваме нещо подобно. Моля за извинение всички,които са се почувствали обидени от мои думи или действия през последната година. Включително и Шатци,към която винаги съм имала най-добри чувства.

Специално благодаря на Дива за подкрепата,която ми оказа в този труден момент. Това наистина означава много за мен.

Моля ви да не ме разбирате неправилно. Вярвам,че и това ще мине и ще го забравим.Разказах как се чувствам не за да обвинявам някого,напротив. Аз много ви обичам. Приемам избора на всяка от вас да реагира както пожелае и никого не осъждам. И в живота съм откровена и очаквам това и от хората с които общувам. За мен всяка една от вас е много ценна.Ако смятате,че съм прекалила или ако вече не ми вярвате,аз ще се оттегля.

Поводът за този пост обаче е да ви кажа,че въпреки всичко дори не ми е минавала мисълта да се откажа от превода. Поела съм ангажимент и щях да го изпълня дори да нямаше кой да реди субтитрите.
Между мен и Бамби не е имало и няма да има проблем. Преведени серии ще има и вече работим върху 19 и 20 епизод. В края на седмицата или началото на другата вероятно ще излезе превода на руски и на 21 епизод.Новините са добри, а сериала става все по-интересен. Надявам се темата да стане отново онова приятно и усмихнато място,в което да прекарваме заедно хубави моменти,заедно с нашата любимка Берен,която непрекъснато ни дава поводи да се гордеем,че сме нейни фенове.

Благодаря ви,че ме изтърпяхте и още веднъж ви моля за извинение.
Пожелавам Ви приятно гледане на епизода тази вечер!

До скоро!

# 653
Здравейте,момичета! wavey wavey wavey

Позволих си само веднъж да обясня какво се случи,защото наистина бях много огорчена от станалото. Не знам доколко сте ме разбрали,но вашето мълчание ме накара да се почувствам много зле и останах с убеждение че ме осъждате.

Ще бъда откровена с вас. След моя пост преди няколко дни Чики директно ми каза,че не е тук мястото за уреждане на лични отношения и аз съм напълно съгласна с това.

Дъгичка, надявам се, че тези ми думи не са те засегнали по някакъв начин, защото това не е била изобщо моята цел. По скоро бяха по повод думите на Шатци, която те нарече двулична. Аз не съм съгласна с нея. А тя го е казала, защото има предистория и за това реших, че е лично и казах, че не е за темата.

Уважавам всеки един човек, който е работил и все още работи за превода. Можем само да ви бъдем благодарни! Просто не искам да се обиждаме, защото не ни отива. Както каза Дива, големи хора сме. Някои малко повече, някои пък по-малко, но все пак...

Аз също ви чувствам близки. До сега никога не съм общувала с хора, които дори не съм виждала. Просто сте възпитани, умни и еродирани - хора, които трудно мога да намеря иначе в ежедневието си.  Hug

# 654
Чики,няма проблем. Hug
Просто споделям как усетих нещата в онзи момент,защото твоята реакция беше точно след моя пост,а на този на Шатци никой не реагира.
Както казах ти имаш право да го кажеш,но и аз имах право да обясня. Това е всичко и предлагам да го оставим в миналото.

Всичко в тази тема съм правила с много любов и от сърце и преди всичко за свое удоволствие. Така ще е и в бъдеще. Още веднъж се извинявам и благодаря за разбирането.

# 655
Чики,няма проблем. Hug
Просто споделям как усетих нещата в онзи момент,защото твоята реакция беше точно след моя пост,а на този на Шатци никой не реагира.
Както казах ти имаш право да го кажеш,но и аз имах право да обясня. Това е всичко и предлагам да го оставим в миналото.

Всичко в тази тема съм правила с много любов и от сърце и преди всичко за свое удоволствие. Така ще е и в бъдеще. Още веднъж се извинявам и благодаря за разбирането.

Дъгичка, било е така, защото съм влезнала по-късно. Аз прочетох всичко на веднъж, за това така се получи. Не проследих отначало нещата, защото нямах възможност да вляза в темата.

# 656
Предлагам всички да си продължим по старо му. Аз се извинявам, ако съм обидила някого. Не е било моя цел. Никога!

В духа на темата поднасям този колаж на всички ви  Hug

# 657
  • AMS

Привет, момичета!!!
Дъгичка,  Hug Чики, Hug
Серията пак ми събра очите.  Shocked Ще има да я нищя доста време.
То Хем Али намери сестра си, хем пак я загуби.  ooooh!
Не знам защо си мисля, че имаше момент как Зайнеп се качва на корабчето. Или съм сънувала? Rolling Eyes Знаете ли, че в предишния епизод, Диджле като получи sms-a мислех, че го дадоха с текст на телефона и даже с видео, а после не го намерих, като гледах втори път.  Embarassed
Не ми се смейте.  Embarassed
Та и сега със сестрата на Али. Кой знае какво ще видя, на второ четене.
Не можах да прочета и вестника, а явно има нещо много важно в този брой.

И с Диджле, още нищо не се разкри.  Whistling А толкова го чаках.  Rolling Eyes

# 658
Здравейте, момичета! Да й честита наградата на Берен! Абсолютно заслужена награда!   bouquet Извинявайте, че не се включвам често, и затова, че не реагирам на споровете! Гледам филма с голямо удоволствие, пиша какво съм разбрала от епизодите, защото обожавам Берен. Благодарна съм на Дъга  bouquet за преведените серии и за труда, който полага, знам какво е да не спиш, знам какво е да отделиш свободното си време в правене на субтитри - нещо, което съм правила с удоволствие, но когато те нагрубят и заплюят труда ти, се чувстваш изключително наранен. Бих посъветвала Дъга на такива моменти да изключва, да не мисли за нападките, да продължава да прави това, което й носи удовлетворение. Хора недоволни винаги ще има. Дразги винаги ще има. По-важното е, когато свърши филма, след финалния епизод, усещането, което ще остане в теб, Дъгаза това, което си направила за този филм и хората, които го харесват.  Hug

Сега пък ми се чу, че Нурдан иска Диджле да работи за тях.  newsm78

# 659
Поздрав на сите вас  Grinning

Јас само 2-3 пати сум влегла на темата и најмалку имам право да пишам било што,но ке
си дозволам само мала изправка.Освен Дга која е префина личност и која вложува многу труд
да можеме да ги гледаме преведени епизодите,Шаци има редено субтитри на скоро 11 еп.
Им благодарам на двете за исклучителниот труд кој е огромен.Секој што ги гледал преведените епизоди може на крајот да ги прочита имињата на тие што вложиле труд да уживаме во играта на Берен и нејзините колеги.
Дга,Шаци  Hug Hug благодарам за вложениот труд и љубезноста да си скратите од вашето слободно време за наше задоволство и можност да го следиме овој интересен серијал.

Общи условия

Активация на акаунт