ДУБАЙ 3

• 90 284
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Мейла за резервация на следобеден чай в Скай бара на Бурж Ал Араб трябва да съдържа името на резервиращия, датата и за колко часа искате, и за колко човека Simple Smile.
Останалият текст е свободен. Като можеш да поискаш да ви запазят и по-хубава маса до прозорците, че ако сте по-навътре в бара половината от  панорамата я няма. Измисли си някакъв повод.
След като го изпратиш  ще получиш обратен емейл с потвърждение за резервацията ти Peace.
В един от предишните постове на предишната страница бях поместил целия мейл с потвърждение на резервацията от тяхна страна, тъй като една съфорумка се притесняваше нещо, че и искали данните от кредитната карта. затова, че можеш и него да видиш Simple Smile

Влизам да благодаря  bouquetимаме вече потвърдена резервация за Бурж ал араб, също и билети за Бурж халифа за 17ч....и план за всичко останало Laughing Мисля, че ще успеем да си организираме доста добре почивката, благодарение на на вас и всичкото инфо, което сте дали!

# 61

2. Има ли възможност за влизане и разглеждане на големите хотели? (Изключвам Бурж Ал Араб, знам, че там се изисква резервация още на влизане към острова му). Била съм в Лас Вегас и там можеш ли влизаш абсолютно навсякъде и да разглеждаш, предимно заради казината, разбира се. Повечето хотели дори са свързани помежду си, за да е по-удобно придвижването на туристите. Така ли е и в Дубай? А по-специално за Атлантис? Трябва ли да имаш билет за аквариума или водния парк, за да разгледаш поне малка част от него?

В повечето хотели могат да се посетят свободно ресторантите и кафенетата - като в мадинат Джумейра например. За Атлантис обаче свободният достъп е доста ограничен. За да се стигне до главното лоби, има някаква такса 45 дирхама , мисля. Вътре е и аквариума Лост чембърс, за който се плаща допълнителен вход. Към градината и плажа може да се отиде само с гривна на ръката. Извън огражденията могат да се посетят 2-3 заведения и да се разгледа другият, голям аквариум.

http://www.dubaimiraclegarden.com/timings/ ето потвърждение за градините.

Здравейте всички.Предстои ми пътуване до Дубай,като един от дните ми е 02.12,когато им е националният празник.Интересува ме дали всичко ще работи с нормално работно време,или не.По специално ме интересува джамията Шейх Зайед. Благодаря на всички предварително.

почти със сигурност ще работи, няма причина туристите да бъдат ограничени.
не знам кое "всичко" те интересува, но да, възможно е доста да са затворени или да отворят след 2 следобед. Вечерта навсякъде ще е фул. Предварително обмислете къде ще ходите, вечеряте и разхождате. Предполагам, че по марината и край кулата ще е фраш.

# 62
Здравейте, Roje
Имаме нужда от помощ, летим на 07.11 , ще гостуваме на приятели за 12 дни. Получихме много информация от Вашия пътепис и от форума. Можете ли да ни кажете, на кои спирки от БИГ Буса си струва да се слиза, тъй като времето е ограничено. Доколкото разбираме Вие сте слизали по червената линия и в движение сте разглеждали по синята. Мислим да си закупим билет за 24ч. за Дубай Тур, тъй като В Абу Даби ще ни водят с кола. Има ли време за Круиза по Дубай ривър? Намаленията и безплатните атракции, които влизат в цената на БигБуса, само за тези 24 часа ли важат?

# 63
Бихте ли ни казали как се стига до Miricle garden, тъй като те са малко по отдалечени?

# 64
  • София
http://tnicolova.blogspot.com   накрая успях да напиша нещо, отдолу има линк към снимките. Мисля че най-добрия начин е да се пише по време на пътуването, защото впечатленията тогава са най-пресни.
Hubavata Jiji  Hug прекрасен разказ за пътуването Ви и много красиви снимки PeaceРадвам се че сте изкарали добре въпреки празничните дни Simple Smile Мисля че и разказа и снимките ти ще са от изключителна  полза на всички, които искат да пътуват в следващите месеци Simple Smile
rosi_kostova  Simple Smile Намаленията и безплатните атракции, които са включени в цената на билета на Биг Буса важат само за датите, в които го използвате. Има време за круиза по Dubai Creek и горещо го препоръчвам. Ще можете да се насладите на много красиви гледки по време на пътуването Ви по канала. Препоръчвам Ви и да използвате билета си за един вечерен тур на Дубай вместо да си купувате отделен нощен тур. Просто се качвате на последния автобус вечерта по синята линия и тъй като вече ще е  тъмно ще можете да разгледате и Дубай окъпан в невероятни светлини, още по-красив отколкото през деня Peace.
Можете да слезете на всяка една спирка и да хващате следващия автобус. Но ако трябва да избирате то можете да слезете на Дейра сити център, на Стария и Златния пазар, на Abra station за круиза, на Дубайския музей, на Jumeirah mosque, на Jumeira beach park, задължителна фото пауза на  Atlantis on the Palm, Madinat Jumeirah /задължително/ Mall of Emirates/зад Peaceължително/, Dubai mall и Burj Halifa/задължително/ Simple Smile

# 65
Всичко вече е готово и решено - броени дни остават до заминаването ни в Дубай (02.11.) Благодарение на вас (най-специални благодарности към Roje22 ,който с невероятно описателният си разказ и впечатления) успях да си организирам дните и да вместя всички интересни места в иначе крайно недостатъчните 8 дена  Hug .Преди малко прочетох ,че Dubai Miracle Garden ще отворят на 01.11 ,така че ако всичко е ок и няма промени в тази информация  Peace смятаме да я посетим..
После ,разбира се, ще разказвам  Crazy

# 66
  • София - Бургас
Hubavata Jiji Hug
страхотни снимки, много добре се получила снимката с ангелските крила, а и ти отива Peace

# 67
Hubavata Jiji, много ти благодарим за информацията!
Мен също ме интересува как се стига до Miracle garden, но едва ли ще има кой да каже скоро при положение, че отваря на 01.11.
А някой може ли да каже в повече детайли нещо за плажовете, в кои дни е само за жени?
Искам и да попитам тези, които ще летят с  wizz air, запазвали ли са трансфер до хотела, тъй като разбрах, че дори и таксита нямало. Все още нямали лиценз за това летище.

# 68
Hubavata Jiji едно въпросче към теб - с какви дрехи смяташ, че е подходящо да се подготвим за тези температурни разлики отвън и вътре в сградите и транспорта?

# 69
тити, и 2ри и 3ти декември са празнични дни, нали?

# 70
тити, и 2ри и 3ти декември са празнични дни, нали?
да, и двата.

между другото, 5 ноември също е почивен ден.

# 71
Благодаря ти Roje, беше изчерпателен! Simple Smile

# 72
Hubavata Jiji, много ти благодарим за информацията!
Мен също ме интересува как се стига до Miracle garden, но едва ли ще има кой да каже скоро при положение, че отваря на 01.11.
А някой може ли да каже в повече детайли нещо за плажовете, в кои дни е само за жени?
Искам и да попитам тези, които ще летят с  wizz air, запазвали ли са трансфер до хотела, тъй като разбрах, че дори и таксита нямало. Все още нямали лиценз за това летище.
До Miracle garden се стига само с такси.

# 73
Много се радвам, че съм от помощ поне малко, защото ако не беше roje22, щях направо да се изгубя от много информация.
Относно температурната разлика, аз съм малко зиморничава и мога да кажа, че на втория ден бях схваната, имам плексит и едвам се обръщах вдясно. Това до момента, в който се разхождах само по къс ръкав. Както споменах, на 3-ият ден на мъжът ми му омръзна от моето треперене в Дубай мол, вкара ме в един магазин на  Columbia и си излязох с един бял скиорски суичер, с който съм на снимката с крилата Laughing После си го носих и 4-тия ден с мен, навън го събличах, вътре си го обличах. Имаше хора, които се разхождаха по къс ръкав, включително мъжа ми, но и на него му беше хладно. Вътре е наистина 18-20 градуса и не мисля, че един шал върху къс ръкав ще свърши работа. Също така сандалите за вътре не са подходящи, пробвах единия ден Simple Smile  Примерно в Биг Бус горе на откритото е ок, но това е навън, вътре в автобуса ми беше студено дори със суичера. В зависимост от стила на обличане може би сако или поларен или памучен суичер ще свърши работа. Аз имах две памучни жилетки, с които ми беше хладно, доста тънки бяха.
Относно нощният тур с Бигбус-а въобще няма смисъл от него, както и  roje22 е споменал, ние го взехме, просто защото нямахме възможност за втори ден веднага след първия. По време на нощният тур, шофьора въобще не спира, а на дневния, ако хванете последния възможен така да се каже, поне когато спира ще може да снимате. С нощният тур има едно светлинно шоу в египетски стил, което не е нищо особено, така че няма да загубите нищо.

Последна редакция: сб, 26 окт 2013, 12:37 от Hubavata Jiji

# 74
Имам един въпрос към Moniiani, написа нещо за визите че са 75$. Кажи само дали това е с резервация на хотел или билети, или е чисти визи без обвързване.
Най-евтиното което намерих аз е една агенция българска от дубай която ми намериха хотел сефтон мисля че се казва, та 7 нощувки за двама с визи - 950лв. Хотела е в Дейра мисля, но е до метрото и много се замислям.

Също да споделя и за летището незнам другите с wizz къде кацат но ние кацаме на централното летище 09. Януари 2014 13:00   DWC Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт