ДУБАЙ 3

• 90 286
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Имам един въпрос към Moniiani, написа нещо за визите че са 75$. Кажи само дали това е с резервация на хотел или билети, или е чисти визи без обвързване.
Най-евтиното което намерих аз е една агенция българска от дубай която ми намериха хотел сефтон мисля че се казва, та 7 нощувки за двама с визи - 950лв. Хотела е в Дейра мисля, но е до метрото и много се замислям.

Също да споделя и за летището незнам другите с wizz къде кацат но ние кацаме на централното летище 09. Януари 2014 13:00   DWC Simple Smile
DWC е новото летище в посока Абу Даби.
Ние бяхме с Емирейтс и кацнахме на главното летище DXB,което е в самия град.

# 76
  • София
Имам един въпрос към Moniiani, написа нещо за визите че са 75$. Кажи само дали това е с резервация на хотел или билети, или е чисти визи без обвързване.
Най-евтиното което намерих аз е една агенция българска от дубай която ми намериха хотел сефтон мисля че се казва, та 7 нощувки за двама с визи - 950лв. Хотела е в Дейра мисля, но е до метрото и много се замислям.

Също да споделя и за летището незнам другите с wizz къде кацат но ние кацаме на централното летище 09. Януари 2014 13:00   DWC Simple Smile
Не мога да разбера едно нещо #Crazy.
Толкова ли е трудно да се опитаме да не бъдем само КОНСУМАТОРИ в темата, на принципа след мен и потоп newsm78.
Ако за някои е малко трудно да осмислят изказването ми, ще се опитам да го кажа по-простичко Simple Smile
Голяма част от хората тук питат за елементарни неща, без да си направят труда преди това да прочетат поне малко. А това става толкова лесно. Просто написваш в чичко Гугуъл думата и той ти отваря страниците. Още по-лошото е когато получиш информацията, а след това не я споделяш нататък с другите, за да могат и те да я знаят Simple Smile.
В последните месеци единствено Hubavata Jili Hugдаде и взе от форума.
Т.е. получи инфо, и след това на свой ред дава такова на питащите и споделя.
А другите? Че то сигурно на всички им омръзна и досади  да четат въпроси от десетки, а отговори само от няколко човека Simple Smile.
Извинявам се на Dream 1984, че стана повод за тези ми мисли.
Но като какъв освен като консуматорски мога да определя нейния/неговия постинг Thinking.
1. Намерих българска агенция от Дубай. АМИ КАЖИ КОЯ Е , ЗА ДА МОГАТ И ДРУГИ ДА Я ПОЛЗВАТ Simple Smile.
2. Те ми намериха един хотел- Сефтон мисля newsm78, че се казва, хотела е в Дейра МИСЛЯ/оххх, не мисли, ами го виж дали  е така/ но е до метрото.
АМИ НЕ МИСЛИ толкова много, АМИ СИ ПРОЧЕТИ КАКВО СА ТИ НАМЕРИЛИ И НИ КАЖИ ИМЕТО НА ХОТЕЛА, ЗАЩОТО НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО ХОТЕЛА СЕ КАЗВА SАFFRON HOTEL  и се намира до метростанция Al Rigga Metro station 2
Дали откриваме разлика в поднесената информация от мен и от Dream 1984? Party
3. На третото /за кацането Grinning както казва/е отговорила Nikimol 69.
А аз ще допълня, че и в тази информация, която Dream 1984 ни споделя с усмивка  и огромно задоволство, че не се е минал/а като другите, които Уиз ги захвърля там някъде има няколко неточности и непълноти Sick.
Трябва да гадаем дали полета е на Уиз newsm78.
Ако е на Уиз, то часът 13 е на излитане от София, а не на кацане в Дубай Joy.
Летището DWC е толкова централно за Дубай, колкото и Каспичан /извинявам се/ е столица на България hahaha.
И ако някой, който иска да почерпи информация за Дубай от мнението на Dream 1984, повярва, че това което тя/той споделя е истина, то със сигурност ще има много да се чуди след това....
Та ставаше въпрос за мненията, които споделяме тук във форума с цел да помогнем
НЕ САМО НА НАС, А И НА ДРУГИТЕ Peace
Приятни полети на всички, които от другата седмица ще летят с Уиз до невероятния Дубай.
И да не забравят след това да ни зарадват с разкази и снимки. Peace

# 77
roje, Чудесен пост  Hug И аз ти се чудя на безкрайното търпение и отзивчивост да споделяш толкова подробно и изчерпателно n на брой пъти едни и същи неща, при положение че си си направил труда да опишеш всичко толкова детайлно в пътеписа  Peace

Днес започва да оперира новото летище DWC с полетите на Wizz. Така че, за да е темата още по-полезна споделяйте повече, като се върнете на тези които им предстои скоро пътуване. Как е бил полета с Wizz, как сте се придвижили от и до летището и колко ви излязло, откъде си извадихте визи, давайте мнения за хотелите, в които сте отседнали и новите атракции като например Dubai Miracle Garden.

Също би било полезно да се даде инфо, как стои въпроса с рент а кар - като цена на ден, важат ли книжките които имаме или трябва да се вади международна  Thinking Предполагам, всичко го има в нета, но ако някои е ползвал тази опция за транспорт вече и даде инфо ще е добре.

П.С. Ха сега видях, че и Марчето пита  за рент а кар  Simple Smile

Приятно изкарване в слънчевия Дубай на всички, които им предстои среща с този невероятен град   bouquet

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 09:20 от AniSim

# 78
Не можах да откиря инфо за паркирането в Дубай...чудя се дали да не се вкарам в приключение с рент-а-кар или да си спестя нервите с търсенето на паркинги. Някой има ли личен опит Simple Smile?

# 79
Нямам личен опит, но препоръчвам ако ще шофирате в Дубай да паркирате в моловете. Те се прескачат под път и над път, така че няма да е неудобно. Иначе съм виждала платени паркинги, но не знам по улиците как се паркира, пред очите ни вдигнаха една кола до старият пазар така че имат някакви правила.    За мен лично при положение, че км е 0.60-0.70 стотинки в таксита не виждам причина да се ядосвам с шофирането и паркирането там.
@ roje22 благодаря за похвалата, обикновено не пиша във форумите защото много се ядосвам и все се намира някой "професор" да изпъкне Laughing

# 80
  • Beyond the Frontiers
Не можах да откиря инфо за паркирането в Дубай...чудя се дали да не се вкарам в приключение с рент-а-кар или да си спестя нервите с търсенето на паркинги. Някой има ли личен опит Simple Smile?

Включвам се само, защото съвсем наскоро мои близки споделиха, че смятат за най-голямата си грешка наемането на рент-а-кар. Не заради друго, а просто им е било трудно да свикнат с тертипа на движение и организация на движението /лудница - по тяхно мнение/, като говорим за хора, чиято работа е свързана с непрекъснато шофиране.

# 81
аз не бих препоръчала рентакар. Плаща се за паркиране навсякъде, трябва да си резидент, за да си помниш къде може безплатно - и то съвсем не е из центъра. На час са 2 или 1 дирхам според зоната. В моловете се паркира обикновено безплатно до 4 часа, на входовете на паркингите пише - някъде може ограничението да е 3 часа, другаде не се разрешава само пренощуване. Не си струва главоболието с това, но и депозитът не е за пренебрегване, блокира се част от него по карта, друга част е кеш, а се възвръща по картата до 4 месеца. 
иначе се признава бг книжка точно в случай, че си с туристическа виза, в рамките на 1 месец, ако караш рентакар.
както за метрото, и за  паркирането си има инфо в нета - http://www.patriotuae.com/parking.asp

за лудницата е вярно. Освен това чат-пат се случват и такива неща http://www.emirates247.com/news/why-woman-doing-200kmph-in-dubai … 13-09-29-1.522704 и това е 2 или 3 случай вече.

# 82
Мерси, по принцип не обичам да разчитам на таксита и метро, но....до сега, където и да съм взела рент-а-кар е било изнервящо  Laughing
Явно ще пропуснем Simple Smile

# 83
Добър ден! От няколко дни, при всеки свободен момент (който е кът напоследък) хвърлям поглед в трите изписани дотук теми за Дубай. Информацията е огромна, направо се загубих.....
В кратце, след две седмици ми предстои пътуване в Дубай с колега - ще превеждаме на половин ден на участници в конференция......По тази причина ще ми се наложи полудните, в който не съм на смяна, сама да се опитам да разглеждам и да се забавлявам. Имам няколко въпроса, за които сте писали съм абсолютно сигурна, но моля за извинения, нямам време да изчета  просто толкова много страници Embarassed. На прима виста очаквам хотелът да е близо до летището (Дубай Инт Еърпорт)...
не ми се иска в свободните си часове, да седя като затворник в някой хотел, колкото и луксозен да е той

1. Къде да обменя пари? Предполагам че там се плаща само в национална валута.
2. Дебитна карта Виза Електрон работи ли там?
3. Не искам да ходя в молове, защото не било изгодно..........така че какво да видя? Кулата, онзи хотел Бурж Ал араб?
4. Жена кога, къде и как да се разхожда сама?
5. Видях че има сайл на Кулата Булж Халифа - билети не се ориентирам могат ли да се купят он-лайн, защото искам да хвана по-евтиния вариант, а не този за 400 на място.
6. Как мога да отида на плаж, имам предвид на морето, в хотела е ясно, че има басейн? Къде? Колко струва престоя на плажа? Все още не си зная хотела, но в последствие ще се ориентирам до какво е най-близо по карта, най-вероятно хотелът ще е в района на летището.
7. По екскурзии няма да ходя най-вероятно, понеже съм сама и няма да се осмеля, но четох в нета, че за 2 часа мога да ида до Абу Даби........Колко струва? Как става? В Абу Даби какво да видя?
8. Въпросът с обществения транспорт - откъде да купя талони билети, мернах че имало за 20, които стрували 14, а едно пътуване с автобус било 2? В тия талони влиза ли метрото?
9. Ако се реша да ида на сафари с пустинята, разбрах най-добре да е в петък, че там те почиват? Но откъде да си купя екскурзия, не искам индивидуална, а да се групирам с някакви туристи. Хотелите предлагат ли?

Благодаря предварително и всеки съвет, мнение и инфо е мор ден уелкъм:). Извинете ме още веднъж, че не мога да изчета всичко и търся помощ с бърза и смляна информация, но няма как Simple Smile Hug

П.П. После ще се опитам да напиша пътепис..и разбира се, да дам инфо за пътуване - тип лонли травълър за да се реванширам Laughing

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 10:57 от Bastet

# 84
roje22 и от мен - много силен пост  дано те прочетат !

Wizz отново имат 30% намаление за полетите до Дубай.

# 85
Здравей  Bastet, не знам дали ще мога да отговоря на всичките ти въпроси, все пак не съм туроператор, но ще се опитам Hug
1. Не знам дали може да се пазарува в USD, ние не сме опитвали, но винаги ни казваха цените в  usd, така че може и да става. Ние лично предварително бяхме обменили дирхами в Тавекс.
2. Плащали сме и с карта, но с мастер кард, виза важеше, но не съм заглеждала за виза електрон
3. Дубай мол специално е интересно да се види, има аквариум вътре, но не е нищо особено. Не знам колко дни ще си там, но ако е повечко време при всички положения ще стигнеш до някой мол. Има различни пазари, но не знам какво искаш да пазаруваш, по пазарите като изключим храна, има основно шалове, килими, злато и разни други джунджурии, които са типични за този край на света. Примерно храна може да си купуваш и от супермаркетите.
4. Жени се разхождат сами, не местните естествено, не е проблем според мен, но по принцип разходките са малко разтегливо понятия защото разстоянията са големи.
5. Билети за Бурж Калифа може да си купиш от сайта, който е на първата страница на тази тема Wink
6. На плаж може да се ходи има плажове, който се водят обществени, не са към хотелите, може всеки ден, мисля че сряда беше за жени и деца, може и да не е сряда, не съм обръщала специално внимание, но ти влизаш в категорията.
7. Както споменах в предни постове в нашия хотел имаше тур. бюро, което организира екскурзии. Не мисля, че е проблем да се присъединиш към някоя подобна до Абу Даби, защото ние не бяхме сами, а с още едно семейство. Проблема е че според мен те тръгват сутринта, не знам дали има следобедни, когато предполагам, че ще си свободна. Разпитай в хотела, те ще ти кажат къде наблизо има подобна туристическа услуга.
8. Билети за метрото си купихме, преди да се качим в метрото. Ние си взимахме билети за 24ч и те ставаха и за автобусите.
9. За сафарито, същото като за Абу Даби, екскурзиите са организирани в групи;-)

# 86
dream1984  За визите ни искат копие от закупени самолетни билети Simple Smile
А за летище (DWC) най добре е да си поръчате трансфер от хотела, защото е ново летище и май няма нищо на него Simple Smile ние сме си поръчали рент а кар, защото мислим да пообикаляме доста и да не се съобразяваме с автобуси, метро или каквото и да било. Все пак сме на почивка и предпочитаме да сме независими и когато си пожелаем да отидем примерно до Абу Даби или където си поискаме. Извадихме си международни книжки от СБА, струват 18лв. и стават веднага. Ако някой е обикалял с кола, нека разкаже къде може да се обиколи и да се разгледа нещо интересно Simple Smile

# 87
тити, Galactic благодаря и аз за мненията за рент-а-кар  Hug Мои роднини питаха и го обмисляхме като вариант за придвижване до Абу Даби (Ал Айн), иначе за из града и аз ми казах че с такситата, биг буса и метрото не е проблем транспорта.  

Бастет, Привет! Да добавя някои неща към изчерпателния пост на Hubavata Jiji

1. Плащането по принцип е в дирхами, но например в USD сме плащали сафарито. Пари винаги сме обменяли в моловоте, не бих казала че е неизгодно. Може и на летището при пристигане. Обикновено курса дирхам / USD e горе долу стабилен. Единствено инцидентно са ни правили проблем 1-2 пъти с по-стари купюри на доларовите банкноти, но не е практика, да не ги приемат. Евро също може да се обменя.
2. С Кредитна Виза си е ок плащането, би трябвало и дебитната Електрон да се приема.
3. Много е относително според индивидуалните предпочитания, но все пак Бурж Халифа и фонтаните пред кулата и Дубай Мол, Бурж Ал Араб, хотел Атлантис, за разходка Дубай Марина. Мадина Джумейра, JBR (Jumeriah Beach Residence) и за малко по-автентична арабска атмосфера в положителен и отрицателен смисъл  Wink районът около Dubai Creek
6. Относно плажовете освен обществените може да се отиде и на такъв с вход, таксата е символична но може да се наемат шезлонг, чадър, има си наблизост съблекални, душове, тоалетни. Не е толкова пренаселено като обществените плажове. Такъв плаж например е Jumeirah Beach Park (http://www.dubaicity.com/jumeirah-beach-park/)
7. В Абу Даби за половин ден трудно би могло да се вмести нещо повече от Бялата Джамия. При повече време може да се отиде например и до Emirates Palace, Yas Island с хотела Yas Viceroy и пистата на F1, Ferrari theme park (ако човек си пада по подобен тип атракции), да се направи разходка по Корниша и да се отиде до heritage village. разбира се има и други интeресни неща, тук тити ще помогне  Simple Smile
8. Сафарито може от тур. агента в хотела или от местна тур. агенция. Масово се предлага и цените са горе-долу близки. Взимат те от хотела и те връщат в него. Петък им е почивен ден и обикновено повече са хората, респективно джиповете, но през седмицата също се събират достатъчно желаещи.

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 12:09 от AniSim

# 88
здравейте ,
имам едно бързо въпросче  към Вас.
Ако сега закупя билети за Дубай за след 1 месец ,дали всички документи ще могат да се подготвят.
Имам в предвид ,че нямам международен паспорт,нито виза,та дали сроковете ще са достатъчни.То и съпругът ми не знам дали изобщо ще може да си вземе отпуска ,но цените определено не са за изпускане.Благодаря ви

# 89
  bouquet Браво на Roje, чудесен пост!!!!! Дано хората тук успеят да разберат написаното Thinking Simple Smile Поздравления! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт