ДУБАЙ 3

• 90 289
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Ако някой е обикалял с кола, нека разкаже къде може да се обиколи и да се разгледа нещо интересно Simple Smile

можете да отидете един ден до Al Ain/произнася се Алейн/ - по-малък град във вътрешността. Там има доста приятен малък музей с форт. В центъра на града има оазис, има също градини от рода на миракъл гардънс в дубай, но по-стари и по-малки. Има зоопарк, има увеселителен център от типа на Софияленд навремето, но по-голям; а край града има една голяма скала Jebel Hafeet -  изкачваш се стръмно/приятно е с кола катеренето/ до 900 м височина, на върха има хотел с басейн и ресторанти с хубава гледка.
можете да отидете и до Фуджейра на Индийския океан - там е повече за гмуркачи, но хората ходят и просто на почивка и плаж.

# 91
ХубаватаДжиди, АниСим, благодаря ви много Hug! И извинявайте, ако питам абсурдни неща.......просто в петък ми предложиха тази работа, съгласих се, а не познавам дестинацията.......погледнах блога на РоЖе набързо. Всичко се случи инцидентно и нито съм мечтала, нито съм се подготвяла за пътешествие, но предвид възможността да ида до там, ще е тъпо да не се възползвам да позяпам и да направя плаж.....Благодаря за идеите - ще посетя кулата със сигурност - виждам, че он лайн става. Ще се опитам още да попрочитам и да питам по-конретни неща.
Как седи въпроса с интернета в хотелите?

# 92
  • Beyond the Frontiers
здравейте ,
имам едно бързо въпросче  към Вас.
Ако сега закупя билети за Дубай за след 1 месец ,дали всички документи ще могат да се подготвят.
Имам в предвид ,че нямам международен паспорт,нито виза,та дали сроковете ще са достатъчни.То и съпругът ми не знам дали изобщо ще може да си вземе отпуска ,но цените определено не са за изпускане.Благодаря ви

Всичко зависи от паспортите. Ако извадите по бърза поръчка и веднага направите и визите - всичко е ок.

Иначе поне месец и половина или два ви трябват - 1 месец за паспорт обикновена поръчка /знам, че стават по-бързо но си е рисково/. Между 10 и 20 дена предварително за виза е ок.

# 93
  • София
Здравейте! Чета, чета, събирам много информация, но имам и много неясноти. Моля, за конкретни отговори от запознатите!  Simple Smile Пътуваме с УИЗЕЪР аз, съпруга ми и бебе на 1г. и половина през декември, 6 дни.
1. Визите! За дете разбрах, че е нужна, но за бебе до 2г.? Ако извадим визи чрез дубайска агенция - коя, колко ще струва, необходими документи. Колко време преди полета трябва да имаме виза!
2. Разбрах, че сканирали ретината на летището. Като майка, не мога да не попитам що за операция е това, ще го правят ли на бебето ми?
3. Много ми е важно: Ще бъдем с детска количка. ТРАНСПОРТ! От летището ще има ли таксита? Оттам нататък с метро, ако то е основно - каква карта да купим - дневна, седмична?
4. Валута? В бг какво да обменим, за да е най-изгодно - щатски долари, дирхами?
5. Нямало пешеходни зони, вярно ли е? Предвид, че основното придвижване с бебето е с количка? В такъв случай как да стигнем от спирката не метрото до конкретната забележителност? Моля, ако някой е бил до основните забележителности с метро - да каже по-подробно спирките, на които слиза.
6. Абу Даби? Като пристигнем на гарата там, как да се придвижим до Джамията, далече ли е? Друго в Абу Даби има ли за гледане?
Благодаря предварително на отговорилите, ще имам още въпроси!   bouquet

# 94
  • Beyond the Frontiers
Монако, ще отговоря само за визите - вадят се за всички бебе, дете няма значение. Нужни са ви паспорти /6 месеца най-малко до изтичането им/ и паспортни снимки /може и сами да ги направите на светъл фон/ - всичко в електронен вид. Попълва се една бланка и се праща по имейл, визата също е в електронен вид. Общо взето стават доста бързо готови - максимум седмица.

# 95
А поне една страница назад да преглеждате , защото има хора които търпеливо отделят внимание да отговарят всеки ден на едни и същи въпроси. НЕ ГИ ОТЧАЙВАЙТЕ , защото са ни ценни !!!

# 96
  • София
А виза за 7 дни има ли, или е само за 14 дни? Още не съм резервирала хотел, вероятно ще е в Ал Барша, но в Букинг ми се струват доста по-изгодни офертите, отколкото през агенция, пък дори и с по-ниската цена за визата през тях. Та, къде да извадим изгодно визи? Координати на сигурен дубайски посредник някой има ли?

# 97
  • София
А поне една страница назад да преглеждате , защото има хора които търпеливо отделят внимание да отговарят всеки ден на едни и същи въпроси. НЕ ГИ ОТЧАЙВАЙТЕ , защото са ни ценни !!!
четох не само една страница, а две теми назад. Конкретни отговори не открих на така зададените ми въпроси.

# 98
  • Beyond the Frontiers
А виза за 7 дни има ли, или е само за 14 дни? Още не съм резервирала хотел, вероятно ще е в Ал Барша, но в Букинг ми се струват доста по-изгодни офертите, отколкото през агенция, пък дори и с по-ниската цена за визата през тях. Та, къде да извадим изгодно визи? Координати на сигурен дубайски посредник някой има ли?

Въпросът не опира толкова до цената на визата, а до това, че се изисква депозит, който си е сериозна сума поне по спомен от числата, които са цитирани тук в темата.

# 99
Както и да е целта не заяждане. Само един пример - това е писано преди няма и десетина постинга :

"1. Плащането по принцип е в дирхами, но например в USD сме плащали сафарито. Пари винаги сме обменяли в моловоте, не бих казала че е неизгодно. Може и на летището при пристигане. Обикновено курса дирхам / USD e горе долу стабилен. Единствено инцидентно са ни правили проблем 1-2 пъти с по-стари купюри на доларовите банкноти, но не е практика, да не ги приемат. Евро също може да се обменя. "

# 100
  • София
Аз пък сега чувам за депозит при визите. Дубайските туроператори или юзит калърс примерно, ще искат депозит? Една дама тук в предната тема каза, че е било изгодно през този сайт за визи http://www.aladeeltours.com/international-visa-reqs. Ако вече си ги е взела, моля да пише.

mallkata, разбрах вариантите за валута, но не знам кой ще е най-изгоден, защото аз мога да си купя дирхами още от София - Тавекс. Също за транспорта от летището (където кацат Уизеър) - беше писано, че става с такси от летището до първата спирка на метрото, но после пък някой писа, че такситата не ходили до летището още, нямали лиценз.

# 101
  • Beyond the Frontiers
Аз пък сега чувам за депозит при визите. Дубайските туроператори или юзит калърс примерно, ще искат депозит? Една дама тук в предната тема каза, че е било изгодно през този сайт за визи http://www.aladeeltours.com/international-visa-reqs. Ако вече си ги е взела, моля да пише.

Ами вижте и на сайта, който посочвате -
            Documentation
Visitors Document requierd
Visitors Scanned Passport copy (Validity minimum 6 Months)
Passport size photographs on white background preferred
Ensure that you are holding a confirmed return air ticket.
    Guarantor’s Documents
Guarantor’s Passport Copy and visa page copy (Both valid for minimum 3 months)
A security cheque for AED (Advised on Evaluation)
1 Month bank statement supporting the cheque drawn from same account

По споделено в темата - самите хотели изискват депозит за да съдействат за визи.

# 102
Монако, относно валутата може да вземете долари от тук и да ги обменяте за дирхами там. Ако държите да тръгнете с дирхами още от тук, може да обмените известна сума в споменатото бюро от теб и да обменяте после на место долари. Не ми се вярва от тук да е по-изгоден курса долар /дирхам, все пак там официално дирхама е фискиран за долара и по обменните бюра не може да варира в голям диапазон. Но ако някой е правил точни разчети и сметки, ще сподели все пак  Simple Smile За Абу Даби какво може да се види има предложения и в моя по-горен пост, но не очаквайте някой да ви направи точна програма, все пак всеки има различни предпочитания, време с което разполага и.т.н.

Относно прешеходните зони, Дубай не е устроен като Европа да. Но изграждат обособени пешеходни зони за разходка, споменавали сме ги многократно, има и паркове. От метро спирките до забележителностите също има пешеходни зони, няма да вървите по пътното платно, но има райони които тепърва се развиват като Ал Барша, там между хотелите до Мол ъф Емирейтс например тротоарите са малко по-тесни на някои места, но все пак ги има  Peace Подобна е и ситуацията в Теком, не е най-удобния район за вървене пеша, но затова пък хотелите в тези райони са по приемливи в ценово отношение. Не се притеснявайте и там живеят майки с деца, ползват метрото, таксита като туристите.

За питането ти за сканирането на ретината, не мисля че ако е вредно биха го прилагали на деца. Карат те да гледаш в един уред, подобен на този в очните кабинети. Няма облъчване, нищо не се усеща.

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 16:28 от AniSim

# 103
Bastet относно сафарито,купи си предварително от този сайт http://www.kobonaty.com/.
Уговаряш си дата и от къде да те вземат .Всичко е перфектно организирано.
Агенциите го предлагат за 60 евро.Ваучера от този сайт е 25 долара.

# 104
  • София
AniSim, благодаря. Значи може би е най-добре да се отиде с US долари и там на летището или в някой мол да се обменят за дирхами. За Абу Даби разбрах как се стига, но от гарата там до голямата джамия не разбрах колко е разстоянието и само такси ли е вариантът. Идеята ми беше за някакво подобно описание за стигане до по-големите "задължителни" забележителности, като на това "Пътуването до Абу Даби – 130 км. - до автогара Al Ghubaiba. Тя се намира на зелената линия на метрото и за по-малко от 40 минути успяхме да стигнем от метростанцията на Mall of Emirates по червената линия до Khalid Bin Al Waleed, където се прехвърлихме за 2 спирки по зелената линия. Автобусите от Дубай до Абу Даби са на всеки 30 минути. Тръгва единият, а само след 5-10 минути спира следващия автобус."
И все пак, засега основните ми притеснения и въпроси са свързани с 1. Визата - кой и къде най-евтино? 2. Как става придвижването от летището, ако такситата нямат лиценз да стигат до там?

Молбата ми е, всеки който се завърне от Дубай с полетите сега ноември с Уизеър, да сподели полезна информация.

Общи условия

Активация на акаунт