Есента скоро ще отлети,нека всички я изпратим с така желаните две черти-тема 44

• 19 738
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Estlar мога само да ти стисна силно палци и да ти пожелая много ама много успех и късмет.
И аз имах същите тревоги, но както много пъти сме си приказвали с теб, не се притеснявай нещата не са чак толкова страшни. За финансите лично на нас (извинявам се, че се повтарям, но искам да ти вдъхна кураж) всичко ни излезе с процедура и изследвания около 1600 лева - плюс минус. Ние няколко месеца заделяхме от заплати и така лека полека докато траят изследвания и други неща успяхме да посъберем. За другото аз си ходех на работа активно - за самата пункция, понеже ми се падна в сряда си пуснах 1 ден отпуск, 2 часа след пункцията бях, като нова, на следващия ден пак на  работа. Трансфера ми се падна в събота сутринта, но и след него нямах никакви оплаквания и дори не съм и лежала, докторите съветват да не се променя рутината в ежедневието, така че не се притеснявай за работа и тн - аз ако трябваше да си стоя вкъщи през цялото време бих откачила, така че се радвам, че така се получи. Изследванията ми бяха рано сутринта и тичах до клиниката и от там на работа, така че не се притеснявай, сигурна съм, че ще се справиш и дори мисля, че не би ти се налагало да спираш работа  Hug Hug Hug

# 571
Estlar,радвам се че се е спукала кистата и всичко започва да се нарежда  Hug Не знам колко излиза като сума за инвитро,но например в нашата община от миналата година има фонд,които си е само за общината.Мисля,че до към април месец или нещо такова беше, се приемат документи,разглеждат се от комисия и се отпускат пари около 4500лв на двойка с репродуктивни проблеми.Не знам от къде си ,но може да разпиташ дали няма нещо такова и при вас .Ще намерите решение сигурна съм,и всичко ще е наред Praynig

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 14:15 от червенокоса вещица щастлива :-)

# 572
Ох, момичета, решението не е толкова лесно. Парите за този опит ги имаме готови отделени, имаме подадени документи и към фонда, чакаме одобрение.Проблемът е друг

1 поела съм персонален ангажимент към всеки един от учениците си поотделно. Говорим за изпити, училище, работа, на всеки този английски му трябва спешно и качествено, чувствам се, сякаш ги предавам
2 преработвам се. изкарвам безумно добрите пари но за сметка на 6 дни по 10 до 12 часа нон стоп, което една бременна жена няма да издържи
3 неудобно ми е да отменям постоянно часове в периода на стимулацията, а през ден трябва да съм на УЗ, неудобно ми е заради т1
4 страх ме е да компрометирам опита, като се преработвам и не си дам елементарната почивка, добър сън и здрава храна които не мога да си позволя заради т.2
5 ако опитът е +, пак ще стигна до момента, в който ще трябва да "предам" хората си дали веднага или в момента, в който ми стане тежко, част от тях веднага трябва да паднат, (т.2) а не мога да ги класирам кой е по-важен или има по-голяма нужда, да бях дебелоока лелка в държавна институция, ок (т.1) (никой да не се обижда, представях си хората от фонда как решават кой е по-нуждаещ се от другите)
6 ако е неуспешен, ще трябва да съберем наново пари, което ще е невъзможно без доходите, които докарвам в момента за семейния бюджет (между 2 и 3 хиляди на месец, но с горните усилия, така че не им се радваме много, добре е, че ги има в момента, но отдавна съм узряла за идеята по-добре по-малко пари, но повече време за семейството). Но да кажем, че като се пренасоча към преводи ще изкарвам достатъчно, просто нещата ще стават по-бавно, но ще имам спокойствието, че всичко е наред. Сега просто и утре да кажат някаква огромна сума не ни е проблем, срежем ли този клон, обаче, няма да имаме тази възможност в бъдеще. Всякакви мисли и съвети са добре дошли, ако искате и на лични, да не спамим темата.

# 573
Естлар разбирам те
Моля ви стиснете по едно палче.само гадни неща ми се случват и може и да напусна работа.не издържам вече.искахда ви питам.ако няколко месеца не работя но уча но съм на 26 и държавата не ми плаща осиг. Тези месеци при включването им към 2 осиг стаж за майчински -на каква сума ще са и ще имам ли майчински за тия месеци.работила съм 4-5г но ако сета спра и бебето стане след няколко месеца или половин -1г ??благодаря ви.пиша от тел си.

# 574
  • Монтана
Естлар, разбирам те напълно...Но кажи ми всичко това заслужава ли си....? Няма по голямо богатство и щастие от едно дете.  Аз съм сигурна че ще успееш от първият път. Не сигурността и страха са нормални в такъв момент... Горе главата и ще видиш, че всичко ще е наред...

# 575
Estlar ти си невероятно борбена и силна и не мисля, че към момента се налага да се отказваш от работните си ангажименти и ще ти споделя защо мисля така:
1. стимулация и проследяване всеки ден  newsm78 newsm78 newsm78 - аз имах 5 дневна стимулация с таблетки, доктора ме проследи на 9ти ден от МЦ, каза, че по-рано не е наложително. Знаеш прегледа и ехографията траяха 15 минути, в 8 сутринта отидох след което отидох на работа. Викна ме на следващия ден вечерта в 21.30 за блок инжекция и на следващата сутринв 8.00 бях на пункция. Проследяването и болк инжекцията не са ми попречили на работата, а за пункцията писах вече си пуснах само 1 ден отпуск.
2. След това дано да се стигне до там ще те викнат след 3 дни за трансфер - също в най-лошия случай може да ти се наложи 1 ден да не работиш, мисля, че ангажиментите биха могли да изтърпят всичко на всичко 2 дни.
3. Дано пожелавам ти го от все сърце да се стигне до успешна бременност, повярвай ми това ще е най-важното нещо на света за теб. Когато настъпи момента съм сигурна, че ще намериш начин да се реорганизираш и тогава сигурна съм много от хората, които разчитат на теб ще разберат важността на твоето положение, а поетите ангажименти към тях съм сигурна, че биха могли да се преориентират.
Неприятното е, че тези процедури могат да отнемат месеци, ако сега се откажеш от работата си може да прекараш няколко месеца в непрестанно мислене само за това, което в никакъв случай не е добре и за самата теб. Работата би ти помогнала всичко това да се случи ей така покрай останалите неща, а се моля от сърце да имате късмета, като нас да успеете още от първия опит и ще разбереш, че всъщност предварителната нагласа и страхове и притеснения винаги са били малко вповечко, а в последствие нещата като се случат виждаш, че винаги варианти има.
Финансите са важни и сега, а после, като се случат нещата ще са още по-важни, а познавайки те съм сигурна, чее можеш да се справиш  Hug Hug Hug

# 576
Азира, защо не се самоосигуряваш? Определяш си една сума и внасяш паричките за осигуровките всеки месец. Всеки месец без социални осигуровки ти е в минус за майчинските.

Момичета, благодаря ви. Ще го премисля и ще реша. Може би аз искам да спра работа, емоционално ми е трудно, усещам се с половин мозък в час, дойде ли момента, не знам в деня на трансфера след това как просто ще си грабна чантичката и ще отида да преподавам на някого, аз няма да имам останала една мозъчна клетка от емоции. Същото се отнася за периода на стимулация. Или на следващия ден след +теста. По-добре да съм ангажирана само с компютъра и аз да определям от колко до колко часа да работя в зависимост от това как се чувствам, отколкото да завися от програмата на още 20 души. Взех решение. Ще спра работа с началото на стимулацията до резултата, а след това ще реша, а в този период ще видя как ще потръгнат нещата с преводите.

# 577
Естлар, браво за кистата. Hug
Тоито съжалявам за лелката. Confused
Милена, значи сте сте пътували- супер, значи си заредена с много ененргия и дано хванете яйцето този месец! Hug
Ели, графиката ти е супер.  Peace
Афродита кога не чакаш? А ти Малка лисичка?  newsm78
Мама Сънчо, успех с гонитбата и на вас! Peace
Еленна, честит Ц! Hug

Моля се за 2 черти, дано животът ми ги подари!!!

Две влюбени души, си мечтаят само за едни 2 черти!!!

Часът на истината идва! Дано четичката не е сама, а до нея да е скрита срамежливка!

Малко предложения! Simple Smile

# 578
  • Монтана
Момичета имаме си едно бебе от форума. Някоя от по-старите в темата може да я помнят-Криси
ето го и бебенцето===> https://www.facebook.com/photo.php?fbid=632760906776527&set= … ype=1&theater

# 579
Фло, не се отваря линка? Коя Криси? Криси 1979 ли?

# 580
  • Монтана
Да, жалко  Confused Ако ми кажете как мога да ви кача снимка, ще я сваля и ще ви я покажа.Може би от този линк не може да гледат хора, които не са и в приятелите в фейсбук

# 581
  • Монтана
   Ето я малката принцеса

# 582
Голяма сладуранка е! Simple Smile

# 583
  • Монтана
Скрит текст:

А това е моят син като малък

# 584
Estlar  Hug мисля, че ще вземеш най-доброто решение и като гледам добре си се ориентирала!!! Нямам много време за всички поотделно да спомена, но ви мисля постоянно и едвам смогнах да ви изчета от 11 та до сега все нещо ме прекъсва!
Аз съпреживявам всичко с Естлар, защото знам, че и аз скоро ще бъда в същата дилема! Но благодарение на ММ и неговата работа, мисля, че ще можем да се справим! Чакам само докторката да каже, че при мен всичко е наред /всъщност моля се за това  Praynig/ и евентуално и ние ще самофинансираме един опит /поне/...само не знам дали, ако се бавят много в Надежда /дори и при самофинансиране/ не можем да пробваме в Малинов сафинансирането...само дето ще трябва пак на прегледи да ходим...нови изследвания сигурно...знам че Маги ще помогне с мнение и съвет/  bouquet / но сега това се чудя и мая...но първо да мине прегледа и тогаз!!! Благодаря на всички, които са стигнали до края на този ми пост!!!!  Hug

Фло...страхотен сладур си имаш...пу....да ти е жив и здрав Simple Smile на Криси детето също Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт