Есента скоро ще отлети,нека всички я изпратим с така желаните две черти-тема 44

• 19 741
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Лисичке ММ е на 27.03 Simple Smile
ваня  мерси за отговора. За първи път си правя такива изследвания и съм крайно неука  Laughing
Я,кажи като пораснали още ли са с рогата напред  hahaha

# 616
ianayana, можеш да напишеш изследванията си в тази тема : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=737995.0 Там Денис доста добре ги разчита и насочва  Wink
Естлар, радвам се, че позитивизма и настроението са се завърнали при теб  Hug
Миленка, голямо пътешестване, благородно ви завидях Hug

Аз пуснах днес ПКК за цветната снимка утре - чакам резултатите след 14 ч. Хваща ме шубето отсега  Rolling Eyes

# 617
Момичета много съм уплашена - нещо днес гърдите ми бяха по подути и като си стиснах едната гърда и потече няколко капки бяла течност. Страшно съм притеснена- звънях на моята лекарка но тя не дига и незнам какво да правя

# 618
  • София
mama_sancho, доколкото знам това може да е следствие на много висок пролактин.

Аз като съм ходила при различни ендокринолози и на първите прегледи винаги са ме питали дали имам секреция от гърдите.

# 619
кога се изследва пролактин имам предвид по кое време от месеца предполагам че е свързано с цикъла

# 620
Ако имаш възможност отиди на мамолог ,но според мен може да не е нещо сериозно.Аз доста време след като бях родила дъщеря си /може би година две/ изтичаше нещо като кърма от гърдите ми.Ходих на мамолог тогава и ми каза,че няма нищо притеснително и често се случвало  Peace

# 621
Добро утро и от мен!
От много време насам, смея да кажа, че днес успях да се наспя. Нищо, че бях планирала като стана да сготвя, защото слеобед съм на работа /по заместване/, но нищо - довечера ще е.
Относно този празник ... чак приготовления, никога не съм правила. Миналата година празнувахме в едно заведение и така. Но тази година ще сме си вкъщи, нямаме много настроение за празнуване. Мен доста обилно ми върви ... снощи сънувах едни гадости ... че имам някакви кръвоизливи, които не мога да спра.  newsm78 Не знам какво значи това, сега ще проверя Simple Smile
Мама Сънчо - опитай да се свържеш с лекаря си и той ще ти каже, но и аз съм чувала, че е в тази насока. Simple Smile

# 622
  • София
mama_sancho, нека все пак ЛЛ да каже какво да правиш.
Има едни изисквания за изследването на Пролактин, които е хубаво да знаеш и спазиш, когато/ако ти се наложи да го изследваш.
  • Мисля, че няма значение в кой ден от МЦ се прави
  • 2-3 дни преди изследването е хубаво да няма сексуални контакти;
  • предишния ден да не се стимулират гърдите, да не се пипат;
  • да си се наспала хубаво;
  • мисля, че ми бяха казали и без алкохол предната вечер;
  • Пролактина е стресов хормон и едно ядосване предишната вечер влияе (от личен опит);
  • когато отидеш в лабораторията трябва да поседиш 15-20 минути на спокойствие – задължително! Някои хора казват да се лежи 30мин, но според моята лекарка е достатъчно и да си поседиш на стола 15-20мин.

# 623
mama_sancho доколкото знам пролактин може да се пусне във всеки ден на МЦ и не зависи от това точно кой ден е. Но мисля, че не трябва да си правила секс предния ден, както и в деня на изследването, гърдите да са в спокойно състояние и мисля също, че ще трябва да полежиш около 30 мин в лабораторията преди да ти вземат кръв.  Hug Ако искаш влез в темата за изследване на хормони.

Нека и по - запознатите да кажат. Все пак е добре да отидеш на лекар, но ми се струва че трябва наистина да видиш как е пролактина.

Успех Hug

виждам, че Ели вече ти е отговорила   bouquet

# 624
Момичета ... досега използвах тестове за О. OVIEW, но като чели ми се иска да ги сменя. Какви бихте ми препоръчали? Ползвала съм и clear ovu, но от тях не бях много доволна. Нямам много време да поръчвам по интернет ... защото и не съм наясно с тези поръчки и доколк време идват, но все пак .. приемам мнения Simple Smile  newsm78

# 625
Здравейте. Отидох и пуснах пролактин. Моята докторка каза утре сутрин да отида при нея и сигурно утре пак ще пускам пролактин. Каза да не се шашкам много много и че утре ще се видим.
Така че утре ще видим - доколкото разбрах може хормоните да са ми се ушашкали от кюретажа- тъй като цикъла след кюретажа ми се удължи с 2-3 дни - беше 26 дни а сега е 28-29. Също и на втория цикъл след кюретажа почнаха да са ми  болезнени гърдите преди цъкъл. То ще си покаже.
А ако е висок може и зареди това да не догонваме ицето че четох че високия пролактин пречи на забременяването.
Много ви благодаря за бързите отговори - страхотни сте.

# 626
  • София
mama_sancho, спази ли инструкциите?
Дано всичко да се окаже ок с резултата  Hug Сподели какви са ти стойностите като излезнат.
Иначе да, завишеният Пролактин подтиска О. Докторите казват, че когато се цели забременяване е хубаво тох да бъде около средата на реф. ст-сти.

# 627
mama_sancho, спази ли инструкциите?
Дано всичко да се окаже ок с резултата  Hug Сподели какви са ти стойностите като излезнат.
Иначе да, завишеният Пролактин подтиска О. Докторите казват, че когато се цели забременяване е хубаво тох да бъде около средата на реф. ст-сти.

Ами за съжеление нямаше как да ги спазя напълно - малкия като отидохме в лабораторията така се разстрой и не можах да седна да почивам 15-20 минути преди да ми вземат кръв. Затова и утре мисля да го пусна пак- а и нали е стресов хормон а аз така съм се притеснила че едва ли ще е реален резултата, та затова и утре сутрин мисля да го пусна пак  ама в лабораторията на Вита - там ми е лекарката.

# 628
дано всичко да е наред  Hug кога ще получиш резултат?
при мен един стресов ден, недоспиване и ядове ми показаха доста висока стойност - та много се влияе ...

на всички  Hug

# 629
mama_sancho , дано всичко е наред при теб  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт