Синдром на раздразненото черво

• 409 451
  • 2 536
  •   2
Отговори
# 120
  • София
Привет и от мен!По темата мога да кажа следното без да те плаша,имаш СРЧ по мнението на всички гастроентеролози!Имам същите симптоми като теб от близо 5 месеца,като цвят,като изхождания и дори вече имам и лека болка!Обиколих всички възможни специалисти,взимаха ми фекална проба няколко пъти за различни тестове и накрая не откриха нищо,просто казаха,че имам СРЧ или Колит,така че диета и да следя от кое ми става зле и от кое не!Работата е там,че като се притесня за нещо се случва същото,по 7 пъти съм ходила до ВЦ на ден,по 7!Доста е болезнено на моменти,ако имаш някаква диагноза поставена или идея как се процедира,ще се радвам да споделиш!Пия само пробиотик,защото съм и бременна!Успех

Предполагам че поста ти е бил за мен?!
Все още не съм дала фекално проба,но се надявам да е нещо безобидно вследствие на вируса. Помня едно време като ученичка редовно ме свиване корем сутрин като се събудя и при изпит... Но от години не съм имала подобни оплаквания,а светлия цвят е новост за мен. Надявам се да затихне от само себе си,защото имам малко дете и ми е трудно да ходя по изследвания...
По принцип страдам от запек още от дълги години,но след бременността се засили... А сега ту не ходя няколко дни. Ту ме хваща нещо подобно на разтройство....

# 121
Да,да,извинявай но съм нова във форума и аха да цитирам някой пост и обърквам нещата!За моя жалост и аз бях като теб с тази разлика че тепърва ще раждам и сега ми създават доста проблеми червата на самата бременност и не мога да се насладя както казват всички и съм по скоро като болна!Гастроентеролога при когото бях последно се изпокара с Гинеколога ми и си прехвърляха топката както си искаха,от хормоните е,не от витамините ,от вируса е останал патоген,дай това изследване,дай онова и накрая нищо ти няма,малко колит-че или СРЧ,явно като не знаят слагат тези диагнози и в случай не могат да си правят опити с мен заради бременността!Моят съвет е-вземи си Лактофлор,пробиотик,страхотен,не може да ти навреди по никакъв начин,пий го 3 пъти на ден след хранене и ще усетиш разликата, а ако си в някой от запечените дни,намали дозата!Ако се оставиш да ти правят колоноскопия мисля че беше,пак няма гаранция дали ще открият нещо или ще ти сложат подобни диагнози!При фекалния тест освен за паразити ми изследваха и калпротектина и количествен анализ направиха-уж дали имаш някакво възпаление по червата,излезна отрицателен,а новия Гастро казва че е било изследване дали ми се самоизяждат червата?!Ходи ги разбери!Пий си пробиотика и само спокойствие Simple Smile

# 122
  • София
Благодаря за съветите,ще видим моя тест какво ще покаже, вече нямам търпение да разбера..За сега се надявам да не правя други изследвания и този тест да е достатъчен.... Пия този Лактофлор от седмица някъде,но за сега не виждам разлика... Пия и жълт кантарион уж. Стомаха ме присвива  сутрин обикновено доста остро,но за кратко... Като изключим това и другото във ВЦ се чувствам нормално...

# 123
Много се радвам,че си по добре,надявам се скоро и аз така!Щом си се нормализирала във ВЦ-то значи си пушка,бравоооо!Теста е безобиден,просто се чака малко!Пиши после какво са ти казали,може и аз да попия нещо ново Wink

# 124
  • София
Много се радвам,че си по добре,надявам се скоро и аз така!Щом си се нормализирала във ВЦ-то значи си пушка,бравоооо!Теста е безобиден,просто се чака малко!Пиши после какво са ти казали,може и аз да попия нещо ново Wink
Ааа не, не съм се оправила във ВЦ. Исках да кажа,че освен ВЦ и билките в корема не усещам други дискомфорти като от храна подуване или болки след храна. Моите болки в корема са периодични безпричинно се появяват и изчезват. Успех и на теб с бременността и стомашния дискомфорт - дано всичко е Ок. Аз през моята бременността бях с адски запек 9м. Нищо не ми действаше,а й и малко са позволение слабителни....

# 125
Извинявай,не съм разбрала!Дано да се нормализират нещата и при теб.За жалост при мен по скоро с кашкави изпражнения и доста болка и натискал стомаха и предизвиква контракции,това е новото 20,надявам се още поне 5 месеца да издържа и бебчо да е добре ,като имаш новини ми пиши Simple Smile

# 126
 При мен нещата бяха позатихнали след като забременях,но сега две години след раждането нещо пак се активира само че и с други симптоми.Например вече два пъти ми се случва след малко по обилно хранене,лягам си и после по никое време се събуждам и повръщам.Имам и киселини,които си ги влача от бременноста.Пак се започна запека,както и силните болки,газове и подуване.Много се тревожа да не съм си раздразнила жлъчка,защото често имам разтягаща болка в дясното подребрие.Утре съм на лекар Confused

# 127
Гледали ли са те с коремен ехограф?!Мен два пъти ми гледаха жлъчката и каза че е добре,имах съмнения и там,но колкото повече чета,повече се обърквам.

# 128
  • София
Момичета , някой знае ли дали хранене без месо и пържено е някаква магическа универсална Диета или стомаха ми прави така че съм свалила 4-5кг за 3 седмици???! А междувременно се тъпчат с с тестени храни  - хляб,баници,спагети., шоколад ... До сега не ми се е случвало . по Коледа бях 64/65кг. Сега се измерих59 кг. Шокирана съм. При други обстоятелства ще хвърчила от радост, пробвала съм какво ли не като диета и сега не ми се вярва да е само заради едно месо и пържено...?! Какво мислите, може ли стомаха да работи по  различен начин че да свалям?

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 15:11 от charming87

# 129
Здравей,аз съм вегетарианка от 3 години,т.е не ям месо само,в момента в който го спрях заради гастрит свалих 9 килограма,а си ядях доволно,повярвай,да не кажа,че увеличих и порциите,ако нямаш други оплаквания Simple Smile се радвай

# 130
  • София
ЗА Сега не виждам други симптоми, но ми се стори странно. Ще видим дали ще има още кг  надолу и ще го мисля. Просто последните 5 г. Не съм била толкова слаба

# 131
Сигурно по голяма част от мамите ти завидяхме току що  Grinning

# 132
Така...Ходих на лекар.Съмнява се за язва заради нощното повръщане.Аз обаче все си мисля,че е от жлъката.Двойно прегъната била newsm78

# 133
  • София
Сигурно по голяма част от мамите ти завидяхме току що  Grinning
И А бих си за видяла,ако не се притеснявах... Дано наистина да е от режима без месо,че се чудя за тсх хормона... То пък като влезне човек в тоя омагьосан кръг с разни болежки  и няма излизане. Аман

# 134
Момичета , някой знае ли дали хранене без месо и пържено е някаква магическа универсална Диета или стомаха ми прави така че съм свалила 4-5кг за 3 седмици???! А междувременно се тъпчат с с тестени храни  - хляб,баници,спагети., шоколад ... До сега не ми се е случвало . по Коледа бях 64/65кг. Сега се измерих59 кг. Шокирана съм. При други обстоятелства ще хвърчила от радост, пробвала съм какво ли не като диета и сега не ми се вярва да е само заради едно месо и пържено...?! Какво мислите, може ли стомаха да работи по  различен начин че да свалям?
И аз след стомашен вирус свалих така няколко килограма. Дълго време имах стомашни неразположения. И сега година и половина по-късно още не съм върнала килограмите а се храня доста добре.Никога преди не ми се е случвало,винаги съм ограничавала храната.

Общи условия

Активация на акаунт