Лондон - 5

• 83 370
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • Sf
__EtnA__, ако не сте ходили, много хубаво място е Музеят на детството.

http://www.museumofchildhood.org.uk/

Откарвали сме по цял ден с малката там. Има забавления, на последния етаж има пясъчник, за деца е чудесно. И е безплатно.

# 31
Mrs. Lovett, прекрасна идея, много благодаря   bouquet!

# 32
  • Deutschland/HE
Oт 10 дни съм в Лондон и въпреки гадното време (мразя да вали) успях да видя музеят на Мадам Тюсо (забавно беше), зоологическата градина (много ми хареса), Природонаучния музей (ами интересен е, за съжаление съм виждала и по-добър и не бях много въодушевена). Успяхме да се качим на "London eye". За съжаление можем да обикаляме само уикендите, добре че имам още един месец тук. Прочетох мненията за аквариума, имаме билети, надявам се на детето да му хареса, защото беше мъничка и проспа аквариума в Атланта. Но наистина ще е неприятно, ако има много хора. Мислим да посетим още няколко музеи и картинни галерии, Гринуич, да се разходим с корабче по Темза и т.н. Явно мюзикълите отново ще ми се разминат.

след аквариума в Атланта, този ни се строи малък и не толкова интересен. Това по мнение на дъщеря ми, която е гледала този в Атланта а 6г, а в Лондон на 9г.
 На нас много ни хареса  Sceince museum и British museum, Зоо-то е приятно за разходка и парка от Мадам Тюсо до Зоо-то.

# 33
Паркът е разкошен, вчера успяхме да го посетим, макар че доста ни валя накрая. Ами аз съм очарована от аквариума в Атланта. Дъщеря ми не помни нищо от там, защото беше на 2 години и половина. Надявам се този да й хареса. Така или иначе имаме комбинирани билети  и той ни влиза в цената. Този уикенд още не сме го планирали, ако вали ще е по музеи, ако не - ще разглеждаме на открито.

# 34
Ходи се по едни мрачни подземия и основно разглеждате катерещите се по аквариумите деца и възрастни, които са в невъобразими количества.

Другата седмица е half term ваканцията, така че който е в Лондон да се подготви за нашествие по музеите и атракциите  Wink Дори в националния исторически музей има предупреждение, че се очаква да е изключително натоварено Simple Smile

# 35
  • Sf
Другата седмица е half term ваканцията, така че който е в Лондон да се подготви за нашествие по музеите и атракциите  Wink Дори в националния исторически музей има предупреждение, че се очаква да е изключително натоварено Simple Smile

Това било значи. Simple Smile Май и ние точно във ваканцията обикаляхме.

# 36
  • София
Здравейте! Моля, ако някой има информация, да ми препоръча апартамент или стая за по-дългосрочно наемане в Лондон, подходящо за семейство с дете. Може и да не е в центъра. Благодаря!

# 37
  • Къде ли не
Сега виждам, че имало тема за Лондон. Ние ще пътуваме в събота за там. Много се вълнувам, защото за първи път ще посетя града. Обаче никак не ми стана весело като разбрах, че се очаква наплив на хора точно в дните от нашата екскурзия!  Shocked Все пак се успокоявам, че едва ли може да е по- нагъчкано от Лас Вегас където бяхме в началото на годината. Още не съм резервирала билети за нито едно от задължителните места за посещение и днес вече трябва да се активирам.

# 38
__EtnA__, сподели моля те студено ли е? Или само дето си вали) И комбинираните билети с какво са за аквариума, ако може линк?

# 39
От тук си взехме комбинираните билети http://mobile.londoneye.com/CombinationTickets.aspx, нашите са за London eye, Madame Tussauds и Sea life. 
Не е студено, макар вчера да духаше вятър, времето е от 12 до 18 градуса, но без чадъри не тръгвайте. Нямало е ден, в който да не вали откакто съм тук.

# 40

Еееееееее, как пък го налучкахме точно това! ooooh! И без това ни е доста амбициозна програмата - не ми се ще да се мотаме на опашки! Sad

Да питам нещо: когато купувате билети за изибъс - там пише само 1 име, а може да сте 2,3-ма, нали!?

# 41
Вчера рано сутринта се върнахме от Лондон и накратко ще споделя опит и впечетления. Бяхме за три пълни дена и с малки изключения времето беше чудесно! Успяхме да обиколим и видим много, много неща.
Пристигнахме рано сутринта на Лутън и оттам хванахме автобус на National Еxpress директно за гара Виктория. Всяка група с повече от трима човека ползва намаление, така че ни излезе 15 паунда на човек return ticket. Купихме билета непосредствено преди да се качим на автобуса от една жена, която продава билети на самата автобусна стоянка. До гара Виктория стигнахме за час и десет минути и към 9.30 бяхме вече на Бъкингам Палас и зяпахме войниците с мечите шапки.
После си купихме Ойстери, което беше много добро решение! Ойстерите заредихме с по 20 паунда, които за три дена непрекъснато возене с рейсове и два пъти с метро не можахме да изразходваме! Имайте предвид, че след четвъртото ви возене на автобус за деня пътувате БЕЗПЛАТНО с автобус на градски транспорт! Обиколихме града така - на предната седалка на втория етаж.  Grinning  Разпечатайте си от интернет карта са автобусите и спирките и тръгвайте смело! Автобусите са адски начесто и навсякъде има карти по улиците къде се намирате, не може да се изгубите по никакъв начин.
Обиколихме около Уестминстър, абатството, Биг Бен, после Трафалгар скуеър, Националната галерия /безплатна/, Ковън гардън. Вечерта ни заведоха в Camden market - на мен много ми хареса! Адски живописно място. Хотелът  ни беше до Хайт парк и Кенсингтън и препоръчвам горещо - латвийска къща за гости, чисто, със закуска, на невероятно място - http://www.72qt.co.uk/hotel-rooms.html
На другият ден ходихме до Тауър, ситито, Лондонският мост, Бритиш музеум, Сейнт Пол. На следващият ден ходихме и в Хемптън коурт палас - резиденцията на Тюдорите - горещо препоръчвам! От гара Ватерло на половин час с влак. Имайте предвид, че за daily return ticket на влакчето имате наламение. За група /над трима/ също. Навсякъде платихме по-малко от обявените на сайтовете пари!
Националната галерия посетете на всяка цена - има невероятни неща. Бритиш музеум също взима дъха, въпреки голямата лудница вътре (особено на мумиите).
Разходихме се в Хайт парк и Риджънт парк - хубаво е.
Ами това се сещам - ако имате въпроси питайте!  Grinning

# 42
Еееееееее, как пък го налучкахме точно това! ooooh! И без това ни е доста амбициозна програмата - не ми се ще да се мотаме на опашки! Sad

Да питам нещо: когато купувате билети за изибъс - там пише само 1 име, а може да сте 2,3-ма, нали!?

Няма проблем за билета - никога не са ми искали документ да удостоверя, че името съвпада с това на пътуващия  Peace

А един съвет - дори за безплатни музеи като Националния Исторически може да си резервирате безплатния билет предварително. Така няма да чакате на опашка. Проверете на сайтовете за такава опция  Peace

# 43

Няма проблем за билета - никога не са ми искали документ да удостоверя, че името съвпада с това на пътуващия  Peace

А един съвет - дори за безплатни музеи като Националния Исторически може да си резервирате безплатния билет предварително. Така няма да чакате на опашка. Проверете на сайтовете за такава опция  Peace

О - това е много ценна информация - ще погледна! Мерси!

Аз за билета питах, защото ние сме трима, а на билета е общ за тримата, но  пише само  едно име  - нали никъде не се въвеждат имената на другите двама пътници!? newsm78 Сега пак гледах на сайта - не видях такава опция! Питам пълни глупости, ама вече наближава пътуването и в стремежа си да не пропусна нещо, почвам да изтерясвам! Embarassed

# 44
Жаве, Славейче,
много ценни съвети. Ние утре заминаваме и все още има какво да науча от форума.
Жаве, даваш ми надежда с вашата програма. Аз се чудя все още как да организирам всичко в 4 дена и ми се струва, че или Грийнуич, или Хемптън ще отпадне. Двоумя се още ...

При закупуването на билета за трансфера от летището си пишеше, че е нужно името само на един от пътниците, спокойно по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт