ВМ-НВХ, част 66

• 38 878
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
А като хапвате повече като количество, макар и режимна храна, как сте с килограмите?
Маскарпоне, тахан, сметана, кокосово масло, шоколад... такива храни изобщо не купувам ( не знам дали споменах), като изключа шоколад, но мнооого рядко.

# 166
  • София
Хихи, имам си компания  dancing Баничка  Heart Eyes

Това е изхода, да не се купува, съгласна съм. Така ми е по-лесно в борбата - като няма, не го мисля, че е там и не ме блазни да го ям   Laughing Или като купя - да го изям, както казваш, колкото се може за по-кратко и да се приключва. А купувам когато наистина много ми се е дояло, не по принцип (говоря основно за тахан, сметана, шоколад, че тези са ми слабите места).
Ама мойта работа е страшна работа - няма две лъжички. Тук говорим за половин буркан тахан, за цяла кофичка сметана, за поне половин шоколад ... как не ми става лошо не знам  ooooh!

Мереленда, аз лично качвам  Embarassed  от тахана, сметаната. Маскрапоне не купувам, защото не го и обичам много. Кокосовото масло ми влияе повече от идеално, с него си отслабвам чудесно. Шоколада, ако е над 85 % нямам проблем.
Забелязала съм че качвам от кисело и прясно мляко, сметана, тахан, ядки.
Като подчертавам, че аз НЕ ям малко от тях, а винаги злоупотребявам с големи количества и то като десерт, след основно хранене.
Лятото забелязах, че зле ми се отразява и динята, която ядях в големи количества, всеки ден. Като я спрях, кантарът тръгна надолу  Peace

# 167
Вив, надявам се не ти е проблем да те питам, но сигурна ли си, че усещането за пълнеене не е лъжливо? И аз тези седмици имах трудности и много се бях наляла, но като се върнах към режима изхвърлих излишната вода и това беще.

Освен това ти си много слаба, на слабите хора и + 500гр от вода пак много им личат. А и наистина се храниш прекалено малко като цяло. Само с една гола пържола за вечеря и  нищо друго през деня не е добре! Аз също пропускам закуска, но винаги обядвам и вечерям. Ако съм на работа следобед, обядвам малко по-леко и по-масивна ми е вечерята. Ако не съм ангажирана следобед, се наяждам добре за обяд, а за вечеря само допълвам. Струва ми се, че 1. ядеш недостатъчно за нуждите ти, 2. прекалено си обсебена от външния си вид. Откакто пишеш тук, само това ти е в постовете - все не си достатъчно слаба и т.н. Може би трябва да погледнеш на себе си с други очи.  newsm78

И аз копнея да бъда под 60кг, ама няма как да стане. То може и да може теоретично да изчисля какви усилия ще ми отнеме да стана толкова, но има ли смисъл изобщо, ако тялото ми не е предразположено към толкова малко килограми и вземе да ги връща после...

Аз ако имах като тебе 2кг за сваляне, изобщо даже нямаше да ги броя! Аз даже и сега не се впрягам особено, защото имам много други неща, които ме тревожат и нямам време за губене с глупости.

# 168
Лятото и аз си отядох на диня, докато бях на село, а не бях яла с години. Embarassed Дори споделих тук, като си мислех, че съм качила, защото се чувствах подута някак. Обаче зя цяло лято се оказа, че не съм мръднала и грам.
Но пък има и друго - аз диня ядох, ама много други храни не ядох, та явно се е компенсирало.  Laughing
Принципно ям малко, а като ме види човек, все едно сгъвам по 1 пиле и 1 хляб на ядене.  Joy
Забелязвам, че доста слаби момичета хапват повече храна, отколкото по-пълните ( те все са на ограничения, диети, гладуват и пак са пълнички). Визирам и себе си в това число на този етап. Embarassed Обаче аз принципно си ям малко и допреди да се разболея не съм имала проблем с теглото.

Преди време бяхте споменали, че като ходите в супермаркета обръщате внимание какво купуват другите и какво има в количката. Аз съм кон с капаци и изобщо не би ми дошло и на ум да погледна, но...  Mr. Green
Днес, една жена ( не мога да определя килограмите ѝ, но беше огромна и ходеше трудно. Confused Пред мен на опашката с някаква по-млада жена редяха продуктите.
Здравословни брашна, бели брашна, доста месо, зърнени закуски, пасти, олио, маргарин, газирани напитки, почти нямаше зеленчук. Общо взето, както се казва - карашик работа.

Ехе, 60 кг...
Аз се боря да падна до 70, за да започне тялото да функционира по-добре. А тръгнах от 85.
Вече съм на 75 твърдо, ама както писах аз искам да стават плавно нещата. По кило на месец ако става - ок. Храня се по един и същи начин, не се налага да ограничавам храна, за да сваля килограм. Явно със самия режим си свалям по килограм на месец с храните които хапвам. Това ме устройва идеално.

# 169
  • София
Аги, вярно е това, което казваш, все не съм достатъчно слаба в собствените си очи. Такова съм си, какво да се прави, в някои отношения съм перфекционист (защо не във всички?!?). Имам цели, които искам да постигна, и тъй като открих начина, желанието ми нарасна още повече  Crazy
Другият момент е, че ми е много интересно да провеждам наблюдения коя храна как ми се отразява, полезно ми е. Досега не съм го правила и сега си вадя много полезни изводи.
Та така по тези телесно-хранителни въпроси  Hug

# 170
Здравето на мен ми е приоритет, но веднага след него следва външният вид. Може би и аз съм перфекционистка, не гледам толкова двата ми оставащи килограма, колкото омазнената долна част на корема, малкото останал целулит по дупето... Aз мисля, че младите момичета (в това число и аз) нямат оправдание да занемаряват физическото си състояние.  Peace Да не говорим, че има хора с поднормени килограми, обаче с висок процент мазнини. Затова вярвам, че вм-нвд, съчетано с трениране с тежести е оптималният вариант и за здраве, и за красота.  Wink

# 171
  • SA

Камелот, и който разбира от холестерол,разбира се, как ви се струват триглицериди - 36, като за нормалните стойности пише,че трябва да са под 200?
И също за ЛДЛ - 112 (нормата е под 100, завишен значи) и ХДЛ - 67 (норма над 60).  newsm78

Лурдес, супер са тези триглицериди. ЛДЛ и ХДЛ - също са нормални. ЛДЛ според нашите мерни единици излиза 2,89 ммол/л , ХДЛ- 1,73 - съвсем са си наред. Предполагам общият ти холестерол едва ли е много над 5.
За перфекционистките,  Hug - и аз съм от тая група и доста добре я разбирам Вивито. Embarassed

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 21:24 от kameloth

# 172
Момичета, понеже и аз съм от групата на тези, които тренират и много искат да изглеждат добре, та един много тъп въпрос да задам. Embarassed
Както писах преди - като видя цифри и ми става лошо. Затова, обяснете ми, моля ви, как да си сметна спрямо грамажа протеини на ден /за момента съм решила да ям 1 гр. на кг тегло/, как да изчисля колко мазнини да приемам? В проценти /както е посоченона стр.1,/ просто нямам идея как да го сметна.
Зная, че повечето от вас карат на око, но аз мисля, че при хора имащи да изчистват мазнини равняващи се в общи линии на 2-3 кг, предполагам е важно да се следят тези съотношения с по-голяма точност.
Благодаря! Hug

# 173
Вив  идеално те разбирам, въпреки че си на кила за които даже не смея и да си мечтая. Зависимоста си е зависимост без значение от килата. Днес нямаш + кила утре имаш, всичко се мени толкова бързо, изпуснеш ли контрола, имаш ли емоционално хранене за дни качваш и после много трудно спираш. Та в този ред на мисли килата не са чак от такова значение, важно е да се овладее това хранене Sad
Аз да се похваля, стриктна съм, но за да не прегрешавам с теста и да не се върна към тъпченето ям големи количества режимна храна. Удържам за сега не се и меря, защото ме е страх с цялото това ядене да не тръгна нагоре пак, но в момента задача номер 1 ми е да овладея храненето си, да се науча да се контролирам с хубави храни, а след това и с адекватни количества.

# 174
joya, браво! Hug Не се стресирай допълнително с ограничаване на количествата.

Вив, според мен просто през деня не се храниш достатъчно. Може би си внушаваш, че не си гладна през деня, а вечер - че си се нахранила с една нормална порция, но тялото си иска повече храна. За да успееш да изядеш и втора пържола, след като си вечеряла нормално, значи просто си си била гладна. Така че според мен разпредели храната по-равномерно през деня. Сигурно се стремиш да ограничиш общото количество, но явно не е това правилният начин. Hug

Bibita, не съм сигурна, че разбирам какво питаш Embarassed Най-лесно е да въведеш няколко дневни примерни менюта в сайт като Фитдей - така ще имаш наготово количествата и ще си прецениш какво да намалиш или да увеличиш. Друг начин, за да се избегне ползването на Фитдей, е да имаш предвид, че в 100 грама месо има 22-23 грама протеин, в едно яйце има 6-7 грама. При млечните е различно според продукта Embarassed Но все пак трябва да знаеш на какво на практика отговарят тези 100 грама месо. Когато купувам тук свински пържоли без кост, общо взето в суров вид идват към 250 грама бройката. Може това да ти служи като ориентир. Но напълно без сметки няма как да стане Embarassed

А за мазнините съм чела следното: след като определиш количеството въглехидрати и количеството белтъчини, допълни с мазнини. Аз лично съм против прекомерното вторачване в калории и количества храна, прекомерното ограничаване на калориите, но може на тази база да си прецениш колко да бъдат мазнините. Обаче и това означава много сметки, поне според мен Embarassed Така че ориентировъчно мога да те посъветвам следното: Яж си основно зеленчуци като източник на въглехидрати. Яж такова количество месо и яйца, каквото съответства на избраните от теб грамове протеин. (Предполагам, че няма да е много, ако например сега си 50 килограма и искаш 50 грама белтъчини - това е една нормално голяма пържола, но без яйца за същия ден, или пък може 2 яйца и една по-малка пържола, ако смятам правилно.) А мазнините (най-вече от масло и зехтин) ги ползвай за готвене и салати в такива количества, каквито са ти нужни за ситост.

А за необходимото количество белтъчини може да се гледа и тази таблица (от линка тук: http://www.ketogenic-diet-resource.com/daily-protein-requirement.html):
     Women    Men
Height (in shoes, 1-inch heels)    grams per day    mid range ounces per day    grams per day    mid range ounces per day
4' 10"    63-125    13         
4' 11"    64-130    14         
5' 0"    65-135    14         
5' 1"    66-138    14         
5' 2"    70-145    15    74-154    16
5' 3"    71-149    15    75-157    17
5' 4"    71-149    16    76-159    17
5' 5"    73-152    16    78-162    17
5' 6"    75-156    16    79-165    17
5' 7"    76-159    17    81-168    18
5' 8"    78-162    17    82-171    18
5' 9"    80-166    18    84-175    18
5' 10"    81-169    18    86-178    19
5' 11"    83-173    18    87-182    19
6' 0"    85-176    19    89-186    20
6' 1"              91-190    20
6' 2"              93-194    21
6' 3"              95-199    21
6' 4"              98-204    21

Но разбиранията за необходимия протеин варират в много широки граници Embarassed Трениращите със сигурност имат нужда от повече. Но на мен ми е трудно да кажа кой колко точно протени трябва да приема. И това е въпрос на пробване и уцелване. По горната таблица аз излиза, че съм 5 фута и 3 инча, защото без токче 2,5 см, както тук е дадено, съм 157 - 158 см, което съм го сметнала, че е 5 фута и 2 инча. Не знам дали това е наистина адекватен диапазон, но моята естествена, т.е. нормалната за мен консумация на белтъчини, е точно в тези граници Embarassed

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 13:04 от Cioccolata

# 175

Вив, според мен просто през деня не се храниш достатъчно. Може би си внушаваш, че не си гладна през деня, а вечер - че си се нахранила с една нормална порция, но тялото си иска повече храна. За да успееш да изядеш и втора пържола, след като си вечеряла нормално, значи просто си си била гладна. Така че според мен разпредели храната по-равномерно през деня. Сигурно се стремиш да ограничиш общото количество, но явно не е това правилният начин. Hug

И аз така мисля! Освен това фитнес инструкторите казват, че за да поддържаш едно определено слабо тегло, трябва да мине поне 1 година поддръжка и нито грам промяна нагоре или надолу. А това се постига много трудно. Трябва изчисляване на приемана храна и детайлен план в тренировките. Освен това слабите хора имат много по-малко мастни запаси в телата си от дебелите, така че слаб човек да гладува, за да хвърли посл. 2кг е тъпо, няма да проработи.

Колкото повече отслабваш, толкова по-малко мазнини ти остават и трябва отнякъде да компенсираш енергия. Освен това при твоя случай може да имаш нужда от въглехидратна ротация и повече калории, както и тежки тренировки по определена схема. Примерно 3 пъти седмично да следваш много интензивна програма и да я сменяш на всеки 4 седмици, за да може да предизвикваш тялото си всеки път. За въглехидратната ротация - на всеки 3 НВД дни да хапваш по-малко мазнини и повече картофи примерно. Но нека няма фруктоза. Може да опиташ така вечерята да ти е примерно постно месо с картофи или след тренировка да изядеш по половин-един банан в съответния въгл. ден. Важно е да не съчетаваш мазно и въглехидратно. И си изчисли примерни кол-ва и калории.

Може и постоянното циклично хранене, което правиш, да не ти се отразява така добре. А примерно да си фиксираш дни за цикличност в едната половина на цикъла и повече хранене в другата. Инес имаше статия за храненето при жените и цикъла.

При тебе просто е по-сложно, защото ти искаш по-специален резултат, малко като при професионалните спортисти, които гнят категория, но и те не могат да издържат дълго така.

Трябва да решиш дали изобщо си струва да правиш всичко това, или да фокусираш вниманието върху нещо друго. Освен това знаеш, че не можеш да очакваш различни резултати при правене на едно и също. Щом сегашното ти хранене не помага да махнеш двата килограма, значи трябва да си направиш друга схема. Но все пак ти напомням, че ще ти трябва примерно 2-3 месеца абсолютна стриктност, за да стигнеш килограмите и още поне 1 год. пак същото, за да научиш тялото си, че трябва да поддържа тези килограми. И оттам нататък да се следиш и да си броиш всяка хапка, за да изглеждаш така, както искаш. Т.е. трябва да отделиш поне 18 месеца за постигане на нещо незначително. Аз лично не бих си губила времето с това, но това съм аз! Просто си прецени има ли смисъл да жертваш толкова време и внимание за това!

А сега една любопитна статия за различните видове затлъстяване. Оказва се, че не всички хора с наднормено тегло и затлъстяване са болни - някои са в перфектно здраве и учените се чудят как е възможно това: http://mobile.nytimes.com/blogs/well/2013/10/09/the-healthy-obes … &s=1&_r=0

# 176
  • София
Аги, много съдържателен пост, благодаря ти за всеки един от съветите, като гледам, не съм единствената в темата, която чисти последни мазнини, така че ще е полезен за много момичета тук  Hug
Наистина, подържането на чисто тяло е изключително трудно, а за себе си - смятам и невъзможно. Не са чак такива целите ми, може би нещо малко по-лесно постижимо, поне да нямам тресящи се паласки и коремче. Защото слаба жена с паласки и корем не е приятна гледка, от където и да го погледнеш.
А трябва и спорт, което аз все още не правя  Embarassed

# 177
Като ви чета с тези последни 2 килограма, направо ви се чудя Embarassed Първо, откъде сте сигурни, че точно 2 кг са ви излишните мазнини? И дали наистина са излишни? И дали, ако успеете някак да свалите 2 кг, те няма да дойдат от бюста например, вместо от корема? И дали ще успеете да се задържите така достатъчно дълго? И всъщност готови ли сте на толкова лишения, за да го постигнете? А и докато го постигнете това изчистване, може да се наложи доста експериментиране с различни варианти, така че на това също готови ли сте? Аз за себе си не съм Peace Със сигурност имам и накъде да качвам мускули, и накъде да свалям мазнини, но много, много по-важно ми е здравословно да съм добре Embarassed Това означава и хормонално, и по отношение на ставите, и по отношение, разбира се, на метаболизма (да си контролирам теглото, доколкото е възможно, за да не изпусна нещата и да не върна значителна част от килограмите - защото пък вариация в рамките на 1-2 или дори 3-4 кг според мен не е нещо необичайно; а едната много съществена причина да не искам да върна голяма част са ставите, другата причина са хормоните, не е само суета). Аги е права, че за такива (сравнително) крайни цели си трябват и по-крайни мерки. Напълно разбирам перфекционизма, и аз страдам от него Laughing Но ми се струва, че е хубаво да се погледнат нещата от различни ъгли и да се преценява тогава Peace

# 178
Здравейте момичета  Hug.
Понякога едва успявам да ви прочета. Аз засега успявам в новото начало на режима. Е, имах едно две залитания, но бързо се връщам в строя. Забелязвам, че това се случва когато се храня по набързо с каквото се намира режимно. При спокойно хранене с нормална вкусна порция, нямам проблеми.

Ако някой намери начин да пребори емоционалното хранене би било чудесно, но борбата обикновено е дълга и трудна. Не винаги успявам да преборя емоционалния глад с режимна храна и тогава също се получават отклонения от режима. За съжаление при мен емоционалните преживявания, особено с отрицателен знак, се отразяват много силно на храненето ми. Смятам да продължавам да се връщам към режима всеки път и дано с времето да се налага все по-рядко.

Възхищавам се на момичета като Вивиан, които се стремят към по-добра визия, въпреки добрата им форма според мен. Разбира се, не трябва да се стига до крайности. Аз не съм особено суетна и стремежа ми е достигане на нормално тегло за по-добро здраве.

Вивиан, при теб според мен влияе и това, че рязко минаваш от силна рестрикция към доста волна програма. Имам предвид например от седмица на масло с яйца, към седмица, в която освен по-разнообразно режимно хранене има и торта. В такъв случай организма ти се чуди какво става. За съжаление  Hug , заради здравословни проблеми ти се наложи няколко пъти да бъдеш на доста необичаен режим и аз мисля, че ти трябва нормално хранене без крайности по-дългосрочно за уравновесяване на организма. Съзнавам, че аз изобщо не съм добър пример и давам мнението си с най-добри чувства.

Темата става все по-добра и по-полезна. Благодаря на тези от вас, които продължават да ни обогатяват с нова и нова информация   bouquet

# 179
  • Варна
Привет от Ивет!
Вече 20 дни съм режимна, с въглени под 50гр и нямам движение в килограмите. Трябваше да се измеря поне, може в някоя обиколка да има промяна, кой знае!
Имам същия проблем с вечерята като гореописаните мадами, която обикновено е повече от обилна и смятам, че трябва да се намери начин да намаля порциите, но не е лесно да се озапти един такъв апетит като моя.
Иначе съм щастлива, нахранена, но и тромава. Бавно стават хубавите работи, за жалост.
Продължавам в битката с наднормието като ще включа йога като начало, а по-натам ще видим как ще протекат нещата. Чета ви за тоя фитнес и тез тежести и много ми се ходи и на мен там, ама имам проблем с колената и май ще отложа тази дейност за по-безболезнени времена и нрави.
Също искам да се похваля, че пробвах кафето с кокосово масло и съм много блажна и самодоволна, кога сърбам шумно шербета си. Шербет, щото е със стевия, не за друго.  Blush
Друго ,което забелязвам е, че с това мазно хранене ми се пуши по-малко. Навярно не ми остава място и мерак за тютюн, след заситата от добра храна, тъй си мисля. Ще взема и сигарата да откажа, голям плюс би било!
И такива ми ти работи... Яжте крава, пийте кокос и нека силата бъде с вас!

Общи условия

Активация на акаунт