ВМ-НВХ, част 66

• 38 864
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Аги, само да вметна, че комбинацията сметана плюс ядки може да изиграе лоша шега наистина, но не заради повишение на инсулина. Ядките няма да повишат инсулина, нито пък сметаната. Вярно е, че млечните са инсулиногенни, но не всички млечни еднакво - това важи най-много за прясното мляко и изварата/котидж сиренето. Киселото мляко е по-малко инсулиногенно. Сирената - още по-малко (като изключим извара/котидж). Сметаната и маслото не повишават инсулина, защото са прекалено мазни и прекалено нискобелтъчинни и нисковъглехидратни. Повишението на инсулина от млечните идва от комбинацията белтъци плюс лактоза. Така че сметана с ядки няма да повиши инсулина, обаче не трябва да се прекалява нито със сметаната, нито с ядките, защото сами по себе си увличат и човек лесно се забравя.

Аз именно върху това се чудя. Защо увличат. в ядките има много протеин, почти като в месото. В бадемите май беше 22гр на 100гр, а в свинското пак толкова. И като мазнини са подобни. Обаче 200гр свинско със салата ще те нахранят супер лесно и бързо, а 200гр бадеми човек може да си ги омете за десерт само и пак да е гладен. Има нещо в ядките, което го няма в месото, и те кара да преяждаш.  newsm78 Същото е и със сметаната.

Но разбира се, ефектът им няма нищо общо с този на захрните и хлебните изделия.

Ето интересна тема във форума на Марк - дали можем да затлъстеем на палеодиета?
http://www.marksdailyapple.com/forum/thread96508.html 

mystic woman, броим само ориентировъчно и от време на време. Ако искаш отслабване, в началото си нанасяй храните във Фитдей или някой Бг сайт за калории, за да видиш как са ти стойностите. После ще свикнеш и няма да броиш.  Simple Smile

За мене лично е невъзможно да броя калории и ежедневното броене, изчисляване до посл. детайл и молекула ми се струва като хранително разтройство. А и не мисля, че много хора могат да го направят изобщо.  Peace

# 151
Аз не мога да изям повече от 50-ина грама ядки накуп, а месо вероятно ще мога и 250 грама Wink Ядките не ми харесват за основно хранене, защото ми остават по зъбите и ми става много неприятно. Ако няма какво друго да ям, а има сурови ядки, ще ги ям и сигурно ще се нахраня, но наистина не мисля, че бих могла да изям повече от 100 грама, и то ако съм наистина озверяла от глад. А иначе предполагам, че увличат, защото са малки и ги хапваш неусетно. Но мен не ме увличат - по споменатата причина. Embarassed

# 152
  • София
Добро утро милички  Hug

Тая сутрин със сигурност установих, че съм напълняла  Tired
Напоследък хапвам доста и лошото е, че разнообразно (в режима, но всякакви кашкавалчета, тахан, сиренце, колбас, кисело мляко, сметана, шоколад ...  ooooh! ) И всичкото това нещо - за десерт, след като съм вечеряла  ooooh!
Минавам на строг режим, много масло и малко яйца.
Така хубаво си бях отслабнала, как можах да се отпусна ... много се ядосвам!

Слава Богу, поне знам вече как да оправя щетите от моите преяждания безгранични.
Със захарта се преборих, но с преяжданията, как да стане? То пък бива пристрастеност към преяждане, но моята на нищо не прилича.

# 153
Вивиан, според мен трябва да си дадеш повече време Hug Ти беше отслабнала от операцията, както и миналия път. После е нормално организмът да си навакса. Сигурно и затова си огладнявала повече. И аз от коремния вирус, който изкарах, бях смъкнала килограм и половина и изглеждах дори леко плашещо, толкова се бях стопила, но после за няколко дена си ги върнах, когато вече можех да ям нормално и не тичах до тоалетната по няколко пъти на ден.

А ако по принцип си склонна към преяждане, може би пробвай да се храниш по-стриктно (т.е. ограничи сметаната, тахана, шоколада, ядките), но яж редовно (3 пъти на ден) и в достатъчни количества, без да се стремиш да ограничаваш нарочно. Карай така, докато наистина ти мине желанието за преяждане. После може да пробваш някакви други схеми - циклично хранене, намаляване на порциите, мазен фаст или нещо друго.

Освен това дали няма пък някаква психологическа причина да преяждаш? newsm78 Помисли и в тази посока, защото ако има, е добре да я отстраниш. Hug

# 154
  • София
Много съм мислила Шоки, но до нищо не съм стигала. Нямам представа защо преяждам, това ми е проблем от години. И разбира се, не го правя от глад, тъкмо обратното, след вечеря (винаги ми е на вечеря, през деня мога да спра да се храня когато с поискам) ме обхващат едни лудости, точно като на зависим, все мисля какво мога да си хапна още ... и винаги има какво разбира се. Дори и хладилника да е празен, все ще си намеря нещичко ... И така цяла вечер правя преходи до хладилника и парче от това, лъжичка от онова ...  Tired До момент в който вече едва дишам.
Ето пример снощи - хапнах котлет със сланинка и зелева салата, бях си перфектно нахранена, без да съм нито гладна, нито преяла, но дявола в мен не успя да млъкне и изядох още една пържола ... която ми беше абсолютно излишна. Но само при мисълта за вкуса й и просто ме влече неудържимо.
Тази си зависимост трябва да преборя с ужасно много воля, защото така не става.

# 155
Вивиан, в 90дневната диета има няколко девойки с готино чувство за хумор,
това е подписа на една от тях  Laughing

Имате нужда от мотивация за да отслабнете?
Просто заставайте да се храните пред огледало.
Голи.

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 156
Вив, да не би да ядеш много малко през деня и вечерта просто да си си наистина гладна? newsm78

# 157
  • Пловдив
И аз имам същия проблем с хапването вечер. Бях си създала един навик , понеже гледаме филм всяка вечер, та да хапвам нещо докато гледам и дори да съм се навечеряла много добре, само при мисълта, че ще гледам филм и в главата започваше да ми се върти какво да взема да хапвам. Ябълки, грозде, кашкавал...абе, ужас. Сега малко поодвикнах, но на моменти пак ги имам тези желания. Та, всичко е до навик и самоконтрол.

mystic woman и аз още не съм започнала да тренирам, но си търся подходящ фитнес. Много мразя да ходя сама и докато се наканя е голям зор. Но трябва да се тренира, иначе са безсмислени тези ограничения. Хубаво тяло се постига само с тренировки. Аз преди много тренирах и никога не съм спазвала диети, ядях много тестени неща, но бях в перфектна форма. Е, бях и по-млада , де, но се надявам и сега да вляза бързо във форма Simple Smile

# 158
  • София
Вив, да не би да ядеш много малко през деня и вечерта просто да си си наистина гладна? newsm78

През деня ям малко, наистина, така съм свикнала. Вечер - нормално количество като за едно хранене, но пристъпите с желание все нещо да хапвам трудно ги овладявам. Не са от глад, определено, просто ми се яде на устата, както се казва  Whistling

Да ви попитам момичета, направих си костен бульон от свински кокали. Какво количество е допустимо за едно хранене? За първи път правя и ще пия бульон.

# 159
Вив, пробвай бульона и си прецени колко според другата храна Peace А също си мисля, че просто вечер си си огладняла порядъчно, затова ядеш повече. Щом през деня ядеш малко, е нормално вечер да си доста гладна. Явно не е въпрос на свикване. Организмът си иска храната.

А ако вечер пред телевизора ядете по навик, си правете и пийте чай Wink

# 160
  • София
Вив, пробвай бульона и си прецени колко според другата храна Peace А също си мисля, че просто вечер си си огладняла порядъчно, затова ядеш повече. Щом през деня ядеш малко, е нормално вечер да си доста гладна. Явно не е въпрос на свикване. Организмът си иска храната.

А ако вечер пред телевизора ядете по навик, си правете и пийте чай Wink

Страхотна идея за чайчето, пфууу, как не съм се сетила  Hug Мерси Шок  Hug

# 161
Цитат
Щом през деня ядеш малко, е нормално вечер да си доста гладна. Явно не е въпрос на свикване. Организмът си иска храната.
Peace

А, и ако държите да стоите настрана от зърнени/бобови, забравете за кренвиршите.Че и за почти всички останали колбаси.Основна съставка-соя.    Simple Smile

# 162
Краси, това за кренвиршите ми е ясно Rolling Eyes Ставаше въпрос за 2009 - 2010 г., когато все още ме устройваха като храна. Сега вече абсолютно не бих яла често кренвирши, още по-малко в същите количества. Нито пък съм казала "Яжте кренвирши" Twisted Evil

Но да уточня: аз съм яла само кренвирши Тандем, а на тях на опаковката им не пише соя. Пише един куп химии, но соя не пише. Ако слагат, значи не е обозначена. А цената на 250 грама такива кренвирши е колкото или май дори повече от цената на една пържола, така че не са евтини. Но във всички случаи не са подходяща храна за всеки ден.

# 163
Идвам с рядко тъп въпрос- ако реша да разбия маскарпоне със сметана каква трябва да взема- заквасена или течна? Предния път сложих и от двете, но не бях на режима.... ooooh! Blush

Аз като правя тирамису и бъркам маскарпонето със заквасена сметана (но също така става много добре и само маскарпоне с 3-4 жълтъка сурови). Течната се разбива с миксер,добавя се шоколад и после се яде като мус. Честно казано не съм от експертите по тези сметани, защото и аз от магазина взимам различни видове, и се оказва, че едните стават за миксер, другите не. Crossing Arms

За абстиненцията - аз към хляб по-скоро нямам, макар че пастет и масло ги мажа на тънки филйки, но имам към особено сезонните сега плодове, кестени и т.н. Шоколад и аз почти не купувам, защото само седи ли, седи в шкафа, или го разтопявам и правя като мини бонбони обилно поръсени с ядки и тук таме някоя сушена боровинка.

Камелот, и който разбира от холестерол,разбира се, как ви се струват триглицериди - 36, като за нормалните стойности пише,че трябва да са под 200?
И също за ЛДЛ - 112 (нормата е под 100, завишен значи) и ХДЛ - 67 (норма над 60).  newsm78

# 164
Вив, тотално те разбирам, защото и аз съм по същия начин. През деня хапвам, колкото да се заситя и нямам проблеми с лакомията, обаче вечер ела ме виж. ooooh! Все мисля какво още мога да хапна. Според мен едната причина за това е, че през деня храната е недостатъчно и организмът си наваксва на вечеря. А освен това аз се усещам, че като имам такива режимни глезотийки от типа на черен шоколад, тахан, сметана винаги гледам да мушна по малко от тях към останалата храна. Да не говорим, че ги консумирам най-често като допълнение към останалото ядене-те сами по себе си не могат да ме нахранят, обаче като добавка към останалата храна си трупат излишни калории. За мен решението е да купувам такива продукти по-рядко и в малки количеста, да ги изям веднъж завинаги и да мирясам.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт