ВМ-НВХ, част 66

• 38 839
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
Да, нарязва се, слага се мазнина и се пече. Може би все пак е по-добре да е върху намазнена хартия за печене, но и без хартия ще стане. Но наистина трябва да се внимава да не загори.

# 136
# 137
  • В Балкана
Да, нарязва се, слага се мазнина и се пече. Може би все пак е по-добре да е върху намазнена хартия за печене, но и без хартия ще стане. Но наистина трябва да се внимава да не загори.

А малко преди да се изкючи фурната може да му се ръсне настърган кашкавал и/или сирене.  Crazy

# 138
  • София
Вики, в Щатите очевидно сериозно занижават нормите за холестерол и захар. Общ холестерол 5,1 ммол/л като норма досега не бях срещала.
И в България, в Кандиларов референтните за общия холестерол са от 0 до 5.17 ммол/л. Не че има някакво значение де.

AGLIKKA, не съм съгласна единствено с 2-ра точка. Не всеки на този режим е (бил) пристрастен към тестени и захар или има хормонални и здравословни проблеми. Така че всеки може да набавя 15те процента въглехидрати както намери за добре. Твърде големите ограничения понякога действат в обратна посока.
За точка 4 се отнася същото, впрочем.
Останалите са бетон Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 окт 2013, 21:28 от Assos

# 139
Вики, в Щатите очевидно сериозно занижават нормите за холестерол и захар. Общ холестерол 5,1 ммол/л като норма досега не бях срещала.
И в България, в Кандиларов референтните за общия холестерол са от 0 до 5.17 ммол/л. Не че има някакво значение де.

AGLIKKA, не съм съгласна единствено с 2-ра точка. Не всеки на този режим е (бил) пристрастен към тестени и захар или има хормонални и здравословни проблеми. Така че всеки може да набавя 15те процента въглехидрати както намери за добре. Твърде големите ограничения понякога действат в обратна посока.
За точка 4 се отнася същото, впрочем.
Останалите са бетон Simple Smile

Не се бях замисляла, понеже аз съм си пристрастена и ми е проблем. Но наистина, ако бяхме като Милко (злояди и кльощави), направо ще ни е жизненоважно да се тъпчем с яйца и месо ежедневно, за да качим поне малко мускул. Ако сме със затлъстяване или наднормно тегло, или дълго непрекъснато диетуване, махането на психологическите ограничения развързва и апетита да се омете всичко режимно по пътя. А трябва да има мярка.

Да добавя, че и аз съм като някои тук, които споделяха, че се нахранват за всеки случай. Аз съм същата и ми отне повече от година да разбера, че няма да припадна, ако пропусна закуска и я заменя с кафе с мляко или масло, или остана без нищо до обед или дори до вечерта. Просто имам психологическата спирачка да рискувам и постоянно искам да се запасявам с какво ли не.  Embarassed Rolling Eyes

# 140
Аги, само да вметна, че комбинацията сметана плюс ядки може да изиграе лоша шега наистина, но не заради повишение на инсулина. Ядките няма да повишат инсулина, нито пък сметаната. Вярно е, че млечните са инсулиногенни, но не всички млечни еднакво - това важи най-много за прясното мляко и изварата/котидж сиренето. Киселото мляко е по-малко инсулиногенно. Сирената - още по-малко (като изключим извара/котидж). Сметаната и маслото не повишават инсулина, защото са прекалено мазни и прекалено нискобелтъчинни и нисковъглехидратни. Повишението на инсулина от млечните идва от комбинацията белтъци плюс лактоза. Така че сметана с ядки няма да повиши инсулина, обаче не трябва да се прекалява нито със сметаната, нито с ядките, защото сами по себе си увличат и човек лесно се забравя.

# 141
Да Аги наистина много точно е описала всичко и мисля че на по-старите на режима момичета им се е изяснило. Но реално при всеки един май адаптацията почва точно така. И аз си спомням как се хващах като удавник за сламка ту за млякото (изпивах промишлени количества само и само да не се нахраня като хората), ту в ядки, ту в черен шоколад. Даже помня като намерих 99% Линт и се канех да го изям целия понеже ми се вписваше в разкладката за деня във Фитдей. Добре че Уасп тогава ми напомни да не се оливам чак така все пак. И все десерти пробвах и все някакви бъркочи. Но това при мен трая 6 месеца някъде. От тогава нямам ама никаква нужда от междинки, десерти и друго освен основните хранения. От време на време някой орех ще сдъвча (един път в месеца), шоколад 90%пак така, мляко на 1-2 месеца веднъж, сметана си позволявам повече, но и нея съм намалила без да си поставям за цел. Кафето ми е 2-3 глъдки само уикенда, че много хубаво ми замирисва из цялата къща, а иначе не ми носи последните години. Гадно ми става, ще повърна. Нещо одъртявам ли какво, но по-добре де. Като не разчитам на него да ме буди или за енергия. Абе изобщо това първоначално търсене на разнообразие и заместители на сладко и тесто по естествен път отпада и се нормализира с течение на времето. Даже сега съм си взела едно маскарпоне ама едвам го притиквам, че е доста скъпо, а го взех вече та не ми се хвърля. Така и с тахана, и с кокосовото масло и с други режимности. Останах си на основни неща за ядене. Но в началото като че ли човек наистина има нужда от повече неща.

Ivka хапвай повече мазно и глада за сладко и тестено ще премине. Но това е доста дълъг процес. Не мисля че може да бъде овладян за два дена. Меси, бъркай и ти режимни десерти (забележи не казвам добавяй мед и подсладители), прави кокоски и всичко което ти хареса от режимните ни рецепти, с времето те ще отпаднат от самосебе си.

# 142
  • Пловдив
Vici, и аз мисля, че от кафето с масло. Следобеда пак си бях направила малко и пак ми беше много тежко.
Момичета, голям глад имам за сладко и хляб, като наркоман в абстиненция съм, а съм още на втори ден. Аз май за това налитам толкова на мазнината, че уж да ми убие глада за нещо сладко...а, принципно не ям толкова сладко, ама сега като е забранено и всякви сладки неща са ми в главата  Whistling
Купих си алабаш, не знам той как се вписва във ВМНХ , но е малко сладък , та се надявам да помогне Simple Smile
И аз нещо...не мога да се справя.не мога да измисля какво да ям на обед примерно Thinking Нещо не ми е съвсем ясно...а и аз като теб все сладко ми е в главата Crazy

# 143
  • Пловдив
И аз гледам все да се нахраня, да не би да остана гладна. Но при мен проблема идва от това, че ако се улисам и не ям когато трябва, в един момент толкова огладнявам , че мога буквално да изям каквото ми е пред очите, без да се съобразя дали е режимно или не. Това винаги ми е бил голям проблем. За това гледам да закусам , дори и да не съм толкова гладна. Понякога пия само кафе и не закусвам и до обяд съм озверяла, защото съм имала някаква работа и съм се отплеснала, и тогава става лошо..тъпча се с каквото ми падне   Whistling

mystic woman, гледам че си от Пловдив. Ходиш ли да тренираш някъде?

# 144
E как така не можете да измислите какво да ядете за обяд? Това не ядете ли по принцип:

1. Миш-маш
2. Мусака от тиквички
3. Мусака от броколи/карфиол
4. Пълнени чушки със сирене и яйце
5. Зелен боб
6. Гъбена яхния
7. Авокадени разядки
8. Пюре от карфиол с чесън
9. Кисело зеле/прясно
10. Кашкавал разтопен
11. Грах
12. Пълнени домати на фурна с гъби.
13. Тахан по някакъв начин за разядка - има варианти с пипер печен, патладжан.
14. Патладжан с доматен сос.
15. Гювечета - сирене по шопски, зеленчуково.
16. Рибено нещо.
17. Дроб-свински, телешки, пилешки.
18. Сърми (лозови, зелеви) с плънка от гъби или зеленчук.
19. Спаначено нещо.
20. Пилешка яхния с доматен сос.
21. гъби с кашкавал на фурна
22. празена крем супаl
23. тиквена крем супа
24. бъркани яйца с праз, сметана и сирене
25. зелена салата с варени яйца.
26. зеленчукова супа
27. млечна гъбена супа
28. топчета от кайма в бял сос, приготвен от яйце и сметана/кисело мляко
29. мусака с тиквички/патладжан/карфиол/зеле
30. шейк прясно мляко+варена тиква
31. пиле със зеле
32. тиквички с кайма и подправки
33. салата с кашкавал и някакъв читав колбас
34. дробчета, сготвени на тиган с лук и гъби, всичко в мляко, подправено с чубрица
35. телешки език
36. сърца в масло

+ рецептите от темата с рецептите.
Тъй де + месо в горните в които няма посочено, по вкус и по избор където пожелаете.

# 145
  • Пловдив
И аз гледам все да се нахраня, да не би да остана гладна. Но при мен проблема идва от това, че ако се улисам и не ям когато трябва, в един момент толкова огладнявам , че мога буквално да изям каквото ми е пред очите, без да се съобразя дали е режимно или не. Това винаги ми е бил голям проблем. За това гледам да закусам , дори и да не съм толкова гладна. Понякога пия само кафе и не закусвам и до обяд съм озверяла, защото съм имала някаква работа и съм се отплеснала, и тогава става лошо..тъпча се с каквото ми падне   Whistling

mystic woman, гледам че си от Пловдив. Ходиш ли да тренираш някъде?

Ами не...не ми остава време.А и съм скарана със спорта Embarassed Ако правя нещо,то трябва да е у дома.
А ти?

vici75,благодаря!Проблема при мен е,че на работа се храним в ресторант,а там не мога да си поръчвам каквото си искам.Готвят по меню и...не всеки път ме устройва Rolling Eyes

# 146
mystic woman, за обяд се стреми да хапнеш нещо готвено или салата. Нищо сложно няма в измислянето Wink А най-лесно е да се приготви някакво месо (пържола, риба, пилешко бутче, черен дроб, език, кайма) и отделно да се задушат зеленчуци с масло или пък да се нарежат сурови и да се овкусят със зехтин и каквото още ти харесва. И ето ти едно съвсем прилично хранене. В цялото това нещо може да сложиш и млечни - каквито и колкото ти харесват, например сирене на салата от домати и краставици, макар че аз си мисля, че ако си направиш по-прилично количество салата със сирене, тогава месото става излишно Wink Макар че пък аз в такъв случай бих добавила 1-2 варени яйца. Искам да кажа, че не е сложно. Храни се така, както нормално би се хранила - с нещо готвено или салата.

Потвърждавам написаното от vici75 за режимните десерти, хлебчета и тем подобни. Отначало са интересни, хвърляш се да опиташ от всичко, но постепенно желанието намалява от само себе си. Аз сега вече дори шоколад избягвам да купувам, защото когато купя, после се чудя какво да го правя Embarassed Чудя се, защото щом има шоколад вкъщи, мен ме гризе да го свърша възможно най-бързо, а така не се чувствам пък комфортно и си се дивя на акъла, че изобщо съм се поддала на импулса да купя. А всъщност иначе много рядко се случва наистина да ми се прияде шоколад или някакъв десерт. Купувам, защото примерно съм минала и съм видяла, че има, и съм решила да взема за когато ми се прияде Rolling Eyes Или съм видяла, че е намален с 20-30 стотинки и затова съм решила да се възползвам от промоцията ooooh!

Иначе наистина веднъж на 2-3 седмици ми се случва да ме обхване желание да направя някой десерт със сметана, но после ми минава меракът, а и нещо все по-рядко ме обхващат такива мераци.

Сега видях, че пишеш, че се храните в ресторант. Добре, като е по меню, това означава ли едно ястие за всички? Или означава избор от 3-4 ястия? Ако можеш да си вземеш нещо горе-долу подходящо, после може да допълваш с някаква импровизация. Например може да си носиш с теб нарязани зеленчуци за салата от вкъщи и ако за деня готвеното е пиле с ориз, си хапни пилето и твоите зеленчуци. А ако се окаже, че например има само картофи с ориз, тогава си хапни зеленчуците и примерно хапни и малко от картофите и ориза. Не знам, ти си знаеш най-добре какви възможности имаш, но помисли и ще намериш начин.

# 147
Да добавя, че и аз съм като някои тук, които споделяха, че се нахранват за всеки случай. Аз съм същата и ми отне повече от година да разбера, че няма да припадна, ако пропусна закуска и я заменя с кафе с мляко или масло, или остана без нищо до обед или дори до вечерта. Просто имам психологическата спирачка да рискувам и постоянно искам да се запасявам с какво ли не.  Embarassed Rolling Eyes
Аги, точно и аз си мислех за същото. Отначало човек се притеснява дали ще се засити само от тези неща, без хляб, без десерт и тн.? Слава богу бързо видях, че всичко е наред и няма да припадна от глад. Но в началото си носех малко бурканче с кокосово масло в чантата за всеки случай, а когато пътувам - някакво мазно пакетирано сирене или кашкавал  Sunglasses

mystic woman, на обяд ми е най-добре с 2 яйца с масло. Засищат ме перфектно и не ми е тежко после.

# 148
То май всички сме минали през този етап - да се притесняваме дали ще се заситим само със зеленчуци и някакво месо или яйца, или сирене, но без хляб, картофи, ориз Embarassed Аз съм разказвала вече как отначало си задушавах примерно тиквичка и морков, добавях рулца от раци или кренвирши (тогава ги предпочитах пред месо, ама това беше преди 4 години Laughing), гледах си порцията в чинията и си повтарях наум: "И това е храна, и с това хората се наяждат." Laughing И наистина, наяждах си се съвсем добре. Но освен това по онова време със сигурност ядях и по-големи порции от сега Embarassed Не знам как така, но тогава спокойно си изяждах 3 кренвирша Тандем (т.е. общо 250 грама) плюс гарнитура от зеленчуци или пък 3 яйца към кренвиршите Embarassed А сега дори само една такава опаковка кренвирши ми е огромна порция и едва мога да я изям Rolling Eyes

# 149
  • Пловдив
 Hug
Вчера напр. имаше пиле с картофи и ядох само бутчето+салата домати,краставици,сирене.А снощи вкъщи правих омлет със сирене и малко зелева салата(ама ми стана тежко).

Лошото е,че на обяд все готвените неща са или с картофи или с ориз...Ама ще мисля варианти Peace

Трудно ми е да определя количествата...чета,че броите калории?

Общи условия

Активация на акаунт