ВМ-НВХ, част 66

• 38 620
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Аги, съжалявам за загубата ви. Cry Мир на праха им и да почиват в мир.
Тежък е животът...

# 481
Аги, много съжалявам за загубата на близките ти хора. Cry Лека им пръст. Много ти се е събрало, дано вече да нямаш такива лоши преживявания.

# 482
За хималайската сол не знам как стоят нещата, честно казано. Явно различните източници посочват различни данни. Някои я хвалят, че е много полезна, други - че си е обикновена сол. Червеният цвят бил заради по-високото съдържание на желязо, което според мен не е лошо, а и съдържала уж по-високи количества от други минерали. Но дали не е просто една от разновидностите на натурална сол, например равностойна на морската? Thinking Не знам, честно казано. Използвам я от доста време, повече от година, защото много я препоръчваха. Сега се замислям дали да не я сменя евентуално с йодирана Thinking

Скрит текст:
Трипингът ме отвращава #2gunfire То бива злоба, бива алчност, бива подлост, ама неговото е наистина прекалено Twisted Evil А да не говорим за невежеството му Rolling Eyes

# 483
  • Пловдив
АгиHug... Cry Дано почиват в мир, а на теб желая от сърце да нямаш повече такива дни на изпитание...

# 484
  • SA
Аз пьк никога не сьм използвала хималайска сол, но по начало сьм останала с впечатлението, че се препорьчва основно заради разнообразния й минерален сьстав ( уж сьдьржала 84 различни елемента).
Но и винаги сьм сякаш малко предубедена кьм разни широко рекламирани продукти.  Embarassed
За готвене използвам морска - на кристали, а за други цели - пак морска, по-фино смляна.
Скрит текст:
Шоки, в онази тема все решавам, че даден постинг ще ми е последния, но просто ме предизвикват с нескончаемите глупости, които бьлват по повод ВМ-НВХ.  Embarassed

# 485
  • София
Аги, съжалявам...Sad

Шоки
, багодаря ти! В бъдеще ще съм по-внимателна с бобовите.

# 486
Аги Hugда почиват в мир
знам какво ти е Tired
на мен баща ми, беше на 56 години,когато си замина от рак на стомаха;сега майка ми се бори....
аз пак с въпрос
това,хемоглобин A1C     6,9 процента диабет ли означава Thinking
и обратим ли е процеса,ако човекът мине на нашия режим

# 487

AGLIKKA няма думи, които да опишат мъката ти  Tired Hug

# 488
Аги, прегръщам те, много сили Sad  Hug Praynig

Момичета днес си взех изследванията от ендокринолога за Хашимото ми, и имам нужда от съвет.
ТСХ - 3.40 при горна граница 4.50, но желателно да се държи около 1.5 - и това с 110 мг хормон Sad Антителата са ок. Вместо да го свалям го качвам. Миналата година беше 1.9
Лош холестерол 3.44 при граница 3.40, подозрително ниска горна граница  newsm78
Добър холестером 2.42 при граница горна 2.40
Липиди в кръвта или както там се води нормални.
Съответно съвет да намаля мазнините , но не е проблема в това.
След акто мрънках че не свалям ми назначиха тест за кортизол, вечерта трябва да пия две хапчета, фастинг 8 часа и кръв на сутринта. До колкото разбрах искат да проверят количеството адреналин отделяно от жлезите и дали на това не се дължи задържането на кила  newsm78
Та знам че кортизоновите препарати не са ок, какво мислите ?

# 489
Танче, май този резултат наистина показва диабет Sad Но със сигурност може да се подобри положението с промяна на хранителния режим.

joya, ХДЛ ти е страхотен Simple Smile Триглицеридите не са ли ти казали колко са? Сигурно са ниски. Тоест, липидите са ти съвсем добре.

Обаче не знам какво да кажа за щитовидната Sad

# 490
Ооо Аги,  Hug

# 491
  • SA
Таня, A1C - 6,9% е завишено, но само по него не може да се постави диагноза диабет, макар да е много вероятно поне метаболитен синдром да има. Тази стойност просто показва, че през последните 3 месеца човекьт е имал по-дьлги периоди на повишена крьвна захар, което е довело до гликиране на по-висок процент от хемоглобина му.
Нещата са напьлно обратими при добьр контрол на крьвната захар и още следващото тримесечие стойността на гликирания хемоглобин може да се нормализира.
joya, 2 таблетки кортизон ли трябва да изпиеш вечерта?
Кортизоновите препарати не са ОК при продьлжителна, системна употреба. Тогава се проявяват многобройните им странични действия. Не се тревожи толкова от еднократното им приемане, няма да ти навредят.
Холестеролите ти са супер. А пьк за ТСХ - имам племенница с вроден хипотиреоидизьм, която е на заместително хормонално лечение още от бебе. Изследват й ТСХ на 3-6 месеца и стойността сьм забелязала, че е доста променлива. Тя сьщо е на 110- 120 мкг хормони дневно ( това означава, че собствената ти щитовидна жлеза почти не продуцира хормони ). Ендокриноложката й обяснява тези вариации с факта, че нуждата на тялото от тиреоидни хормони се променя непрекьснато под влияние на различни фактори - смяна на сезони, растеж, физическа активност, фебрилни заболявания и много други. Изобщо, вьншният прием на хормони никога не може напьлно да имитира естествената им секреция в тялото, която зависи изцяло от моментните нужди на организма.

# 492
joya, ТСХ ти е нормално. ТСХ трябва да е между 1 и 2 ако се цели бременност. Тогава се предписва по-висока доза, за да падне под 2 преди планиране на бременността, а за мониториране на терапия през останалото време, резултатът ти е добър. Няма повод за притеснение. Зимата е нормално да се покачи, а и все още се нагажда хормона, та като захладнее трайно резултатите може да са други. До 4 - 4,5 не е нужно да се увеличава дозата ако целта не е бременност.

За останалите неща момичетата са писали. Hug

# 493
Благодаря ви, милички! Добре, че сте вие малко да се развличам, а и да се вижда, че човек има поне малко шанс, ако се грижи за себе си. Мъчно ми е за леля ми, защото тя беше хипохондрик, а я беше страх да ходи на лекар редовно. Отлагаше го с години. По принцип се водеше диабетик от 5-6г., но според мен сигурно е било мнооого по-отдавна. Просто човек трябва да се пази. Мама и тя така - вечно заета, все няма време за лекар и то точно за гърдата. Иначе цял живот е имала някакви операции, но тогава се лекуваше и всичко беше наред.

Има обаче един извод: човек трябва да действа сам, а не да чака на лекари и лекарства. Те НЯМА ДА ПОМОГНАТ. Каквото и лечение да има, ако ти е слаб организма, ако не си почиваш и не изключваш от стреса, ако се затормозяваш с неща. несвойствени за тебе, ще си съсипеш здравето. Не съм видяла егоист да се раазболее от нещо... Както и да е.

Установих и че в такива тежки моменти човек трудно може да спазва стриктно хранене - просто налитах на захар, все едно животът ми зависеше от това, а реално не ми се ядеше и даже ми беше гадно. Направо пъхах в устата против волята си. Има ли някакво обяснение за това?

И аз ползвам хималайска сол, харесва ми вкуса й, някак интересен е. Не съм се интересувала от мин. съдържание. Дано не прекаля с йода!  hahaha

# 494
Има обаче един извод: човек трябва да действа сам, а не да чака на лекари и лекарства. Те НЯМА ДА ПОМОГНАТ. Каквото и лечение да има, ако ти е слаб организма, ако не си почиваш и не изключваш от стреса, ако се затормозяваш с неща. несвойствени за тебе, ще си съсипеш здравето.
Много си права  Peace
Аз също ползвам хималайска сол и ми е по-вкусна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт