ВМ-НВХ, част 66

• 38 621
  • 754
  •   1
Отговори
# 465
  • SA
Ето, тук например смятат, че хималайската сол на кристали е богата на йод:
http://bembu.com/iodine-rich-foods

# 466
Леми, аз знам, че в хималайската няма йод, затова ни я препоръчват на нас.  Thinking

# 467
  • София
Привет момичета  Hug
Да дам отчет след известно мълчание, а имам и с какво да се похваля Laughing

От две седмици (днес започва третата) правя 4 х седмично тренировките на Руми Илиева за начинаещи!  smile3501
С риск да е нескромно си казвам сама браво, защото наистина не мога да се позная.
Досега съм ходила най-дълго на йога и чат-пат (но за кратко) на степ аеробика и зумба.

Прибирам се и си правя програмата така че да ми остане време - а то не е много ок. 30 мин - за тренировката. И после се чувствам наистина разкошно. Иска ми се да вярвам, че ще продължа в този дух.

Лилава коса, правилно ли съм те разбрала, че имаш книгата за пшеницата в електронен вариант?

# 468
  • София
solima, заслужаваш поздравления!  smile3501
И аз от днес я започнах тази тренировка, с твърдата нагласа да спортувам редовно.  Embarassed

# 469
  • София
Вивиан, благодаря ти за поздравленията!   bouquet
Аз днес ще правя първата тренировка от програмата за седмици 3 и 6.
И малко стимул - ако след две седмица се похвалиш, че още ги правиш - първа ще ти кажа браво:)

# 470
Да си призная- 2 дни ядох сладко. Толова много ми се искаше, а като ядох не ми стана много хубаво и сладко, а лошо и тежко.  ooooh! Надявам се скоро време да не се издъня.

Да попитам тиквени семки могат ли да се ядат, и ако да- по колко на ден?  Whistling

# 471
  • Sofia
Леми, аз знам, че в хималайската няма йод, затова ни я препоръчват на нас.  Thinking

И аз така знаех,но  моята ендокриноложка каза,че не е точно така,съдържа йод и по внимателна да е употребата при проблеми с ЩЖ

# 472
  • SA
Цитат
Леми, аз знам, че в хималайската няма йод, затова ни я препоръчват на нас.

А по принцип, не е ли удачно да се използва обикновена, нейодирана сол? Доколкото съм чела, нея основно я критикуват заради това, че е доста пречистена и липсват редица минерали, които се съдържат в нерафинираната сол.
solima, поздравления и от мен!   bouquet Направила си голяма крачка в положителна посока!
XXX_ , за тиквените семки - разбира се, че може да се консумират. За количества - мисля, че 50-100 гр. е О.К. То и едва ли всеки ден ще ядеш тиквени семки.

# 473
  bouquet Благодарря!

# 474
Doli, при хипофункция - да, но при хиперфункция имаме излишък на йод и е по-добре да не добавяме всекидневно, макар и малко йодирана сол. Същото важи и за йод-съдържащи продукти. Може да хапваме зеле, орехи и т.н., но не всекидневно. А солта е всекидневно в менюто ни.

kameloth, доколкото разбрах идеята е да не се лишаваме от другите минерали, а само от йода. В хималайската си ги има минералите, но нямало йод. Вече дали е така не знам. Казвам само какво са ми казали.

# 475
Solima, за книгата Wheat Belly  на William Davis ме питаш , нали ? Имам я, от piratebay я свалих.

# 476
Аз се завърнах отново в залата за силови тренировки и това ме кара да се чувствам добре. За жалост има много събития около мене, които ме дърпат назад, но се надявам вече да се нормализират нещата.

Скрит текст:
Много ми дойдоха трагедиите в моето семейство, имам чувството, че живея в някакъв сън! Бях писала тук, че майка ми е много болна, напреднал стадий на рак на гърдата. Тя почина преди около 2 седмици и все още не знам как се чувствам от този факт. Беше много страшно човек да гледа мъките й...  Cry Много преживя моето семейство просто, тя много страдаше. Лошото е, че сестра й, моята леля, и беше много близка и не можа да преживее кончината й. Леля ми имаше диабет дълги години и много увреден организъм. След смъртта на мама се чувстваше много зле и бяхме много уплашени. В петък получи инфаркт на долната част на сърцето и лекарите не можаха да я спасят. Днес беше погребението. По-ужасни 2 седмици не съм имала през живота си и само тренировките ме спасяват. Слава Богу утре се връщам отново на работа. Много ми е притеснено, защото трябва да направя една сериозна подготовка за първия си ден, а тука роднините просто ни побъркаха - всичко платихме с баща ми. Слава Богу братовчедка ми се издължи, но за другите наследници не знам. Вечно нямат пари, а ние банкрутирахме направо. Дори не мога да плача, направо не знам какво да правя. Много ми е мъчно и съм много гневна. Животът е толкова несправедлив.  #2gunfire Cry Cry Cry

# 477
  • Sofia
Съжалявам ,много мъки си преживяла....дано са на по-добро място скъпите ти хора  Praynig

# 478
  • SA
Аги, миличка  Hug
Скрит текст:
Разплаках се, докато четях постинга ти. Знам как се борихте с тази коварна болест . Прегрьщам те и ти пожелавам много сили! Дано близките ти намерят покой!  Hug

# 479
О Аги аз като гледам от тук събралите се май няма човек който да не е преживял ужаса да се грижиш за раково болен близък или да загубиш такъв. Каквото и да ти кажем едва ли ще намалим мъката ти. Аз пък най-малко мога да давам кураж на някого, след като ме е страх от утрешния ден и така ще бъде докато съм жива.

Съчувствам ти мила и много съжалявам за загубата ти. Нека Бог ти дава сили в този труден момент от живота ти. Прегърдки мило момиче.

Общи условия

Активация на акаунт