ВМ-НВХ, част 66

• 38 815
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Момичета, това което сте писали за сирената, означава ли, че не е добре да се хапва домашно пресносолно овче сиренце Sad Тъкмо си поръчах да ми направят Sad
ами като е домашно не знам
аз съм си патила вече,и ако не е отлежало рядко рискувам,но пресносолно никога не съм хапвала,за него аз нищо не мога да кажа

В какъв смисъл си си патила? Ами, то пресносолното е току що направено сирене, без да е отлежавало в саламура.

# 271
  • Бургас
става въпрос за тези,които имаме стомашни проблеми,при нас въглехидратите в млечните са проблем,за останалите всеки трябва сам да си прецени дали създават проблеми

# 272
Вивиан, и аз много се надявам да отслабна покрай режима /пусто много съм суетна  Rolling Eyes/, но основно съм тук заради желанието ми да регулирам хормоните си чрез храненето. Много ме зарадва информацията, че нивото на инсулина и на кръвната захар се регулира дори и без съвсем стриктно ВМ-НВХ. Аз вече 4-ти месец съм без метфогама и не знам какво точно се случва. Съжалявам за загубата ти  Hug И моята майка почина от рак  Cry Съжалявам, че не попаднах при вас по-рано... Дано приятелката ти издържи и успее да промени навиците на хранене на цялото си семейство. Моят мъж е не подлежи на превъзпитание в тая насока. Той никога не сяда без месо на масата, но и картофи, ориз и доста хляб яде. За сега отчитам като огромен плюс това, че е на път да спре хляба /за сега само го е намалил/. Дано и другото се случи постепенно. Малката се храни като мен. Виж голямата е друго нещо.... Там ще се наложи много усилия да положа, но пък и тя може да хареса режима някой ден. Кой знае?!?
хехе, танче, хареса ми как си го описала
и аз така го усещам, има си нужда от узряване някакво
ако човек не е убеден или ако целта е само отслабване, го прави един вид срещу волята си

Много точно казано newsm10
+1  Peace Има надежда и за лакоммници като мен значи  Wink

# 273
  • София
Yoya и аз съжалявам за загубата ти  Hug
Моят мъж също не подлежи на промяна, в началото, когато аз започнах и навлязох малко в нещата, се опитах да го убедя, храни се така известно време, но се отказа. Сега си яде с хляб и картофи, както си е ял винаги, но вече не го агетирам, че е малко твърдоглав и най-много да увеличи въглена, за да ми прави на пук   Laughing   С личен пример ще му покажа  Wink

# 274
С личен пример е най-добре Wink И со кротце, со благо и со малко кютек Laughing Някои хора просто се инатят и не искат да си променят начина на хранене, защото не виждат причина или пък са прекалено упорити и не дават да им се влияе. Но постепенно може и при такива характери да се повлияе, само трябва много търпение. Е, разбира се, не е необходимо де, стига да има мир вкъщи.

Ивка, за млечните като цяло важи правилото, че трябва ти да си прецениш какво и колко. Дори в пресните сирена като моцарелата въглехидратите не са никак много, а мазнините са значително повече, така че сиренето в никакъв случай не може да се сравнява с въглехидратните храни. Неговите въглехидрати според мен спокойно могат да се пренебрегнат, защото наистина са много малко. А иначе наистина на някои хора може да им причиняват стомашни проблеми определени видове млечни, или дори всички млечни, а много други хора нямат такива проблеми. Така че ти си прецени.

Отделно от това много хора са забелязали, че ако консумират млечни в големи количества, намаляването на теглото върви по-бавно или напълно спира, затова ги ограничават. Но и в това отношение трябва ти сама да се наблюдаваш и да си прецениш Hug

# 275
  • Бургас
Cioccolata може ли рецептата за тази кокосова палачинка която правиш  Simple Smile

# 276
Аз я правя с 2 яйца и 2 равни с.л. кокос (но може и да са с връх - тогава става по-дебела). Слагам и 2 ванилии и намазвам тигана с кокосово масло.

# 277
няма смисъл да убеждавате мъжете си
те са по-суетни от нас,но гледат да не се разбере Wink
моят е зодия овен ooooh!
оставях го да избира между картофа и карфиола с кашкавал и свински гърди на фурна
така сега сам си иска карфиол
та и нахален стана ooooh! "не ме тъпчи с хляб" ми вика
но най-голям успех е:спря сладкиши и сладолед пред телевизора Laughing
и той узря Mr. Green

# 278
  • SA
 Joy Joy
Шоки, откак прочетох онова за лигите, не мога да спра да се смея.
В онази тема не знам доколко мангото ще успеят да го пласират, но сьс сигурност доста хора ще научат и за нашия режим.  Twisted Evil

# 279
Предполагам, че не са и подозирали как ще се развие темата за мангото - трябвало е да си бъде само реклама и куп хвалебствия от новорегистрирани потребители, а какво стана... Laughing

Да споделя малко интересни статии от нов хубав блог, на който се натъкнах:
http://tomnikkola.com/9-reasons-why-counting-calories-is-dumb/ - отново за това защо е безсмислено да се броят калории, като мисля, че особено на едната точка трябва да се обърне голямо внимание: когато се приемат по-малко калории, организмът намалява разхода си, за да се вмести в този по-нисък брой приети калории, така че дори и правилно да сме си сметнали, че изразходваме 1800 калории и да сме ги намалили на 1300, след намалението организмът ще започне да се вмества в 1300 калории, защото толкова са му на разположение
http://tomnikkola.com/6-reasons-i-eat-meat/

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 18:59 от Cioccolata

# 280
Предполагам, че не са и подозирали как ще се развие темата за мангото - трябвало е да си бъде само реклама и куп хвалебствия от новорегистрирани потребители, а какво стана... Laughing

Да споделя малко интересни статии от нов хубав блог, на който се натъкнах:
http://tomnikkola.com/9-reasons-why-counting-calories-is-dumb/ - отново за това защо е безсмислено да се броят калории, като мисля, че особено на едната точка трябва да се обърне голямо внимание: когато се приемат по-малко калории, организмът намалява разхода си, за да се вмести в този по-нисък брой приети калории, така че дори и правилно да сме си сметнали, че изразходваме 1800 калории и да сме ги намалили на 1300, след намалението организмът ще започне да се вмества в 1300 калории, защото толкова са му на разположение
http://tomnikkola.com/6-reasons-i-eat-meat/

Не думай, Шоки! Откакто и аз писах там и от фирмата направо ме обвиниха в клеветничество.  Joy hahaha Още малко и щяха да ме заплашат със съд.  Laughing

# 281
Вярно ли е, че трябва да има часова разлика между прием на магнезий и калций?

# 282
  • София
Добро утро,
Ето нещо, което мернах днес по друг повод, но донякъде потвърждава насекомните ви наблюдения от лятото Simple Smile
Цитат
Откриване на инсулина
Урината на куче в нормални условия не привлича насекоми. Но през 1889 г. Оскар Минковски и барон Йозеф фон Меринг забелязали, че ако се премахне панкреасът от куче, насекомите започват да се привличат от урината му. Това наблюдение било прелюдия към откриването на инсулина, защото демонстрира, че нещо, произведено от панкреаса, е съществено за метаболизма на кръвната захар.

А последните няколко дни прекарах на едно много красиво място в България, но което лимеца беше завладял изцяло. Присъстваше в менюто под всякаква форма - в салати, десерти и вегетариански, както и безбройните брошурки навсякъде които убеждаваха в безценните му качества. Цената - 10 лева за килограм. Ужасно много се смяхме Simple Smile

А някъде доста по-назад мернах негативи за кучешката храна. Само искам да поправя, че при нея качеството, тенденциите и състава биват много по-много по-зорко наблюдавани от добрия стопанин, отколкото дори собствена си храна. Говоря разбира се за брандове от висок клас, не супермаркетните, роял канин и прочее нискокачествени масовки.

# 283
Merelenda, да, калцият и магнезият се конкурират за усвояване, като, доколкото знам, обикновено надделява калцият. Затова е добре да има известен интервал между двете. Защо продават таблетки с калций и магнезий накуп - това за мен е мистерия, но има и много други мистерии.

Ето по-подробно за взаимодействието на магнезия с други минерали и медикаменти: http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/magnesium

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 09:01 от Cioccolata

# 284
А някъде доста по-назад мернах негативи за кучешката храна. Само искам да поправя, че при нея качеството, тенденциите и състава биват много по-много по-зорко наблюдавани от добрия стопанин, отколкото дори собствена си храна. Говоря разбира се за брандове от висок клас, не супермаркетните, роял канин и прочее нискокачествени масовки.
Проблемът с кучешката, котешката, а и човешката храна, не е точно ниско-висококачествеността, а това, че е основно изкуствена и химизирана.
Имам позната, която от поне 30 години си гледа котета.Не наведнъж     Grinning  , а по едно, като загуби едното, си взима друго, или пък гледа детето на старата котка.....Та тя казва, че в последните 15-20 години котетата й много по-често боледуват и живеят по-малко.Т.е., откакто е започнала да ги храни с храна от пакети.Състоятелна е, обича много животинките и не ги храни с боклуци.
Мъжът ми има клиент, който отглежда породисти кучета, за търговия.Държи на качеството на "стоката си", затова и той не жали пари.Неговите наблюдения са същите.
За съжаление, както и при хората, и при животните, хранени с храна от пакети, болестите са все по-често срещани.

Общи условия

Активация на акаунт