ВМ-НВХ, част 66

• 38 844
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • SA
Цитат
За съжаление, както и при хората, и при животните, хранени с храна от пакети, болестите са все по-често срещани.

Аз сьщо сьм на мнение, че естествената храна винаги е по-доброто за което и да е живо сьщество, пред изкуствено произведената такава. Или поне естествената храна да е преобладаваща.

Цитат
че при нея качеството, тенденциите и състава биват много по-много по-зорко наблюдавани от добрия стопанин, отколкото дори собствена си храна.

Simple Smile Аз познавам и доста хора, които дори за автомобила си се грижат по-добре, отколкото за собственото си тяло.

Радостно е, че все повече такива статии започват да се появяват в ежедневната преса.
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2472672/Is-high-fat-di … butter-cream.html

# 286
когато живот и здраве отново си вземем котка (и дано е по-скоро), отново ще я храним с нашата храна
аз съм категорично против пакетираната котешка/кучешка храна
да не говорим за цената ѝ
по-добре да му сипя на животинката от нашата яхния отколкото нещо приготвено кой знае кога и от кой знае какви буклуци

Асос, странно защо мислЕх, че кучетата нямат панкреас и не секретират инсулин  newsm78
явно нещо не съм разбрала и аз  Embarassed

а кое е това лимец-място, да знам да го отбягвам догодина?
че току-виж точно там се забием и вземем, че умрем от глад  Laughing

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 10:20 от Анонимен

# 287
  • SA
Цитат
Асос, странно защо мислчх, че кучетата нямат панкреас и не секретират инсулин  newsm78
явно нещо не съм разбрала и аз

Имат, имат. Даже още преди да бьде открит инсулина, пьрвите експерименти са правени с кучета, на които им е отстраняван панкреаса, в резултат на което развивали диабет. Така е установено, че панкреасьт изобщо има врьзка с това заболяване.

# 288
ок, мерси кам
явно съм чела на грешно място или нещо не съм разбрала
срам

# 289
Предполагам, че не са и подозирали как ще се развие темата за мангото - трябвало е да си бъде само реклама и куп хвалебствия от новорегистрирани потребители, а какво стана... Laughing
Шоки, може ли линк за тази тема?

На нашето куче винаги съм му готвила или съм го хранила с хляб и консерва, в един момент ми омръзна и реших да пробвам със суха храна. Е няма такова чудо, през три часа трябваше да го извеждам навън да се изхожда, без да е имала разтройство. Имах чувството, че изобщо не усвоява нищо от тази храна а директно я изкарваше навън. Изкарахме така няколко дена и я хвърлих и повече не съм купувала такова нещо.

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 21:17 от Lemy

# 290
  • SA
Lemy, ето я темата за мангото.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=741786.0

# 291
  • София
W'A'S'P', секретират инсулин, затова и диабета при кучетата е все по-често срещан.
И нещо интересно. И при кучетата, както при хората доскоро рулираше високопротеиновата храна. В момента тенденцията е 2 грама протеин на килограм живо тегло (за да се предотврати глюконеогенезата), нисък процент (до 5%) въглехидрати с нисък гликемичен индекс и останалото животински мазнини. Също така се счита, че няма нужда от разнообразяване на храната, а като добавки се приемат омега 3 или калций. Всичко това да ви звучи познато?

Пак казвам, не пиша за храната, която се продават в магазините за домашни любимци или супермаркетите. Кучето е  член на нашето семейство и се стремя да получава най-доброто. Също не бих си позволила да го сравнявам с автомобил. Съжалявам за отклонението.

Lemy, хляб? Really?!

# 292
  • В центъра на мръсотията
Искам да попитам: преди изследване на гликиран хемоглобин трябва ли да увелича количеството на въглехидратите или това важи само за обременяването с глюкоза?

# 293
за мен колата си е член на семейството (също както и кучето и котето)
преживях тежко продажбата на предишната
сега съм се заклела, че настоящата никога няма да я продам
като остарее много, ще стане кокошарник ако трябва  Laughing

Асос, хубаво звучи това за кучешката диета
и правилно, на фона на масовата храна, натъпкана с евтина захар и зърно

# 294
  • SA
Донесена от вихъра, не е необходимо да увеличаваш вьглехидратите преди изследване на гликиран хемоглобин.

# 295
Донесена, не увеличавай въглехидратите. Гликираният хемоглобин показва колко ти е била захарта последните 3 месеца, т.е. за минал период.

# 296
  • В центъра на мръсотията
Шоки, камелот - благодаря!   bouquet

# 297
Мерси Кам.
Асос, ами да, случвало се е, като е нямало сготвено в момента. И и се е отразявал по-добре отколкото сухата храна.
Едно време много хора си хранеха големите кучета с хляб.
 Simple Smile

# 298
  • София
Много ми хареса новата статия на Лазар Радков:
http://www.livetolift.com/2013/10/23/bullshit-i-hear-%D1%87%D1%8 … %B0%D0%B9-%D0%B4/

# 299
  • София

Вивиан, изпревари ме Simple Smile Тъкмо мислех да я пусна на Краси.

Общи условия

Активация на акаунт