ВМ-НВХ, част 66

• 38 608
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
ммм Краси, аз в момента на 42 изглеждам така, само с една идея по-широки бедра и малко повече балкони
дано с годините на режима първотО да се коригира

при мен умора има само при някаква зараза, напр при някоя настинка, която карам на крак, докато се обърна и свършила
всъщност точно по умората разбирам, че съм била болна някой ден

Мер, виждам само кулинарни найсторлъци
но пък видях откъс от една стара готв. книга, която търся вече години
имаш ли я накъде в електронен вариант?

а сега видях и аз
супер си така

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 12:28 от Анонимен

# 511
  • София
Мери, много си хубава бе  Hug
Но абсолютно не разбирам къде в тая визия са 75 кг? Сигурно си много висока, а на снимката не личи, или имаш много мускул ...
БРаво!

Ей, колко е приятно някой като пусне снимка  Hug

как бихте искали да изглеждате (ако спазвате този режим с цел промяна на телосложението в каквато и да е посока), имате ли "идея" за това какво искате да постигнете с външния си вид?

По този въпрос аз ще си замълча, че вече и без това станах за смях  Embarassed

Но виж този:

Искам да Ви попитам, какво мислете за теорията за киселинност на видовете храна ? Месото, мазнините, яйцата се водят силно киселинни, а силно подкиселен организъм е предразположен към много болести Sad

и аз съм си го задавала и отговора много ме интересува.

# 512
Вив, аз вече отговорих
факт е, че не боледуваме
така че тази "теория" куца някъде из изводите си

# 513
  • София
Аз мисля, че момичето пита за "по-лошите" болести.
теория е, защото досега не съм прочела някъде, че рака се дължи на силно киселинен организъм, но теории всякакви и е добре, когато човек си задава въпроси.

# 514
Вивиан ме разбра за какво точно питам Wink Има доста писано по въпроса с киселинността на храните, ДОООСТАААА Wink и какво може човек да си навлече  Tired И като се върна назад в годините и си спомня за хората, които съм загубила от коварни заболявания, намирам общото  Tired

По логиката, че ядем ВМ-НВХ и не сме болни, същото може да се каже и за веганите, вегетарианците и т.н. суровоядящите и така. Не ме разбирайте погрешно, аз съм любител на месото, рибата и мазнините като цяло, просто ми се щеше да разнищим този факт, това е. Сори ако съм се натрапила   bouquet

# 515
т.е. лоши болести като диабет, рак, сърдечносъдови?

защото аз нямам нито едни познат с тези болести да се е хранил ВМ НВХ
всички са/били на режим малко месо, никакви жив. мазнини, само слънчогл. олио, много хляб, тестено и сладко, много плодове

а, и обичам като ми кажат: "той/тя яде много месо и умря от рак"
и кво? басирам се, че това месо не е било само със салата, а в картинката е имало и доста от изброените по-горе храни

за нас от темата времето ще покаже
ако пишем тук след 20-30год като пъргави и жилави бабички, ще е добре  Mr. Green

рак  хващат и вегани, дето уж не приемат никакви храни, за да получат "силно киселинен организъм"
пример е отново Стив Джобс

та както казваш, Вив, теории много
надявам се да доживеем и видим коя е вярната

отделно "силно киселинен организъм" аз лично свързвам с кетоацедозата при диабетиците с Д1

# 516
Мер, виждам само кулинарни найсторлъци
но пък видях откъс от една стара готв. книга, която търся вече години
имаш ли я накъде в електронен вариант?
За съжаление я нямам в електронен вариант. В ужасно състояние е и е разпръсната и вероятно ще занеса да я подвържат, а може и да я преснема.
Икономия и Домакинство 1935 г е книжката.

Вивиан, 170 см съм. Сигурно е останал някой мускул от младежките години тренировки. Аз затова и казах, че 70 кг ми е сегашната цел, а 60 изглеждам много слаба. Може би кокалите ми тежат повече. Laughing

# 517
  • София
Чудесно изглеждаш! А на 70 ще си просто перфектна   bouquet

# 518
Мер,
Скрит текст:
добре ще е да я преснимаш преди подвързването и да ползваш после копието, за да запазиш оригинала
а и от копието може лесно да се сканира след време

мерси за заглавието, ще я потърся в антикварните книжарници лятото

# 519
Merelenda, супер си Hug

За киселинността наскоро Крис Кресър написа две или три статии в блога си (не помня точната бройка), в които доказа, че всъщност киселинността в тялото се регулира от самия организъм и не може да се повлияе с консумираната храна. Т.е. като с холестерола - тялото си следи само параметрите и си ги контролира, така че няма никакъв смисъл от "алкализиращи" диети с много плодове и зеленчуци и малко месо.

http://chriskresser.com/the-ph-myth-part-1
http://chriskresser.com/the-acid-alkaline-myth-part-2

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 13:23 от Cioccolata

# 520
Чудесно изглеждаш! А на 70 ще си просто перфектна   bouquet
Дано. Забравих какво е да ми е по-леко на душата в последните 5 години.
Ако успея да сваля още 4-5 килца до Нова Година ще пусна снимка. Simple Smile
Имам и снимки на 85 кг миналата година ноември преди старта, ама не ми се пускат, че направо срам ме хваща. Имам и на 78 кг от лятото и макар само 3 кг да съм свалила от лятото, то много личат.

W'A'S'P' , мерси за съвета. Трябва да се заема наистина, докато все още може да се преснеме.

# 521
Моите най-искрени съболезнования, Аги!   bouquet
 Да, имам идея как искам да изглеждам, знам си проблемните зони и тренирам за тях. Обаче се убедих, че тялото е 70% хранене и 30% тренировки.  Peace

# 522
 Joy
чета сега блога на Андреас, има нова статия за нивата на кр. захар и паметта
някои коментари са убийствени:
След 1год на режима говоря чудесен арабски.
Явно затова Кока Кола трябва непрекъснато да рекламират, иначе човек ги забравя.

# 523
  • SA
Merelenda , много си хубава!  Heart Eyes
За киселинността на организма - тялото има доста буферни системи и механизми, които при нормални условия поддьржат рH на крьвта в много тесни граници - 7.35-7.45. Такова подкисляване ( или ацидоза, както се нарича) може да има при много заболявания ( бьбречни, белодробни, чернодробни, шок, отравяния и мн.др. ).
Но здрав човек, да получи ацидоза само от нормално ядене на определена храна, не мога да си представя. При мен алкално-киселинното равновесие досега винаги е било в норма ( изследвала сьм го от любопитство). И сьщо като W'A'S'P' почти не боледувам.

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 14:58 от kameloth

# 524
Камелот, нямаш нищо за изчистване! Hug

Общи условия

Активация на акаунт