Нашите кухни- тема 51

• 87 968
  • 774
  •   1
Отговори
# 225
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer , освен пак да кажа: яко! Много хубава кухня. Масив ли ще е или МДФ?

Цветът на стените какъв е? Сега избирам за моята кухня и се чудя: по-сиво или по-кафеникаво?

Ако не се лъжа белите шкафове ще са МДФ, знам със сигурност, че дървото на плота, масата, столовете и пода ще е масив - дъб или орех. Цветът на стените не е напълно ясен, но ще е малко по-наситен от това, което се вижда на проекта. Диванът ще е сив или тъмно сив, а всичко останало върви в някаква бежаво-кафява-сивкава гама в проекта, вече като тръгнем да избираме конкретен цвят не знам точно на какво ще се спрем като нюанс. Махнахме гредите на тавана в кухнята и сложихме окачен таван. От двете страни на трапезарната маса има едни ниши с осветление, където мога да сложа цвете или нещо друго за украса. На фона на големите размери на кухнята не остава място за висока вадеща се колона  Laughing, така че ще бъдат вероятно 2 ниски. Така че както казвам няма прекалено голяма кухня  Joy за моя вкус. Може би ще ме устрои кухня от 50 кв. м.

# 226
  • София
gadamer, тази кухня в къща ли е?

# 227
Окачения таван според мен не се връзва изобщо на концепцията за цялото помещение.  Peace

# 228
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer, тази кухня в къща ли е?

Де да беше  Flutter, но не, апартамент е.

Окачения таван според мен не се връзва изобщо на концепцията за цялото помещение.  Peace

Не мисля, че не се връзва с концепцията, ето кухни, които са подобни и са с окачен таван - http://www.houzz.com/photos/163476/Kitchen-traditional-kitchen-minneapolis
http://www.houzz.com/photos/2192362/Old-Mill-Park-traditional-ki … hen-san-francisco
В дневната зона с дивана има няколко окачени тавана, същите като в кухнята. Идеята е все пак дневната и кухнята да не стоят в различен стил. Нито кухнята трябва да е прекалено ретро, нито дневната модернистична, търсим някаква компилация.
Скрит текст:

# 229
Всичко ми харесва като идея,масата и столовете са уникални,само стените в сиво и ламината в този цвят.Но това е мое мнение-не харесвам тъмни цветове.
Поне на снимките изглежда така. Може би на живо ще е по-добре.Пък и въпрос на вкус . Laughing  Simple Smile

# 230
  • Вила Великула
gadamer, изглежда страхотно. Кой ще реализира тази красива идея? Имам впредвид кой ще изпълни проекта?

# 231
  • Отвъд алеята зад шкафа
Малко по-светло ще е дървото (орех или дъб)
В никакъв случай няма да е тъмно дърво, приближаващо се към венге.

Проектът се изпълнява от различни фирми. Някои неща ще купим готови - като диванът и осветителните тела, други ще са по поръчка. Трапезарната маса и столове ще се правят по поръчка, тъй като сме харесали дизайнерски изпълнения, от които само столовете са по 500 евро единият. Решихме по съвет на дизайнерката да ни ги направят по поръчка (знаем вече фирмата). Самата кухня все още не сме решили къде ще се прави. Иначе си имаме фирма изпълнител за всички ремонтни дейности, за електро  и ВИК инсталацията, за баните...Дизайнерката се координира с ръководителя на ремонтната фирма. И двамата са ни приятели.

# 232
gadamer, харесва ми много проекта, и идеите, на които сте се спрели. Аз като абсолютен фен на белите кухни да се пльокна и тук. Лично на мен с гредите по-ми харесва, но е въпрос на вкус, разбира се.   bouquet

# 233
gadamer, СУПЕР Heart Eyes
Как да не го харесам, като и моята концепция е същата Simple Smile
 Сигурна ли си, че не си второто ми аз, или аз твоето  hahaha
Скрит текст:
Нашето помещение е с няколко тригера, които в момента са с латекс (който пък е малко по светло кафяво- капучино от вашият цвят ), идеята ми е след време да ги облека в дърво и да се получат като вашите греди. Исках и още греди да има, но помещението ни не е много високо и ми се струва, че ще стане схлупено, затова се отказах от тази идея.
За диван съм се спряла на http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=81824, плюс лежанка. Масата още я мислим Simple Smile Виждам, че имате камък, ние имаме тухли  Laughing

# 234
Самата кухня все още не сме решили къде ще се прави.
Gadamer, и аз да си кажа, че си щастливка с толкова голяма кухня, която ще бъде и красива!  Party На мен също ми харесва повече с гредите (въпреки индустриалния вид, на мен ми изглежда уютно), но и с гипсокартон няма да е лошо.
За изработка на кухнята, аз бих ти препоръчала кухни "Диалог", ако не бързате със сроковете. Успех Peace

# 235
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хаха,  Krasuna, да не сме астрални близнаци  Joy

Мерси момичета за добрите отзиви. Надявам се изпълнението да е по-хубаво от проекта.
Не бързаме със срокове, нямаме краен срок на ремонта, но пък държим на изпълнението на поетите срокове. Тоест за мен е все едно дали ще е 2 или 3 месеца, обаче като се каже 3 месеца, искам точно след 3 месеца да дойдат и да монтират. Неспазването на сроковете адски ме дразни.

# 236
  • Някъде на път....
........... Неспазването на сроковете адски ме дразни.

И с право!  Peace

# 237
  • Пловдив
Момичета, трябват ми мнения за аспиратор/абсорбатор?
Каква е разликата и кое е по -добрият вариант?
Ние нямаме, и не съм наясно.
Моя близка сега си прави кухнята и й предстои купуването на такъв уред.

Трябва да е за вграждане.
Кухнята е малка - 2,50/2,50.

Какво друго е важно?

Препоръчайте марки/модели, ако може.

Благодаря много!

# 238
Хаха,  Krasuna, да не сме астрални близнаци  Joy

Мерси момичета за добрите отзиви. Надявам се изпълнението да е по-хубаво от проекта.
Не бързаме със срокове, нямаме краен срок на ремонта, но пък държим на изпълнението на поетите срокове. Тоест за мен е все едно дали ще е 2 или 3 месеца, обаче като се каже 3 месеца, искам точно след 3 месеца да дойдат и да монтират. Неспазването на сроковете адски ме дразни.
За срока имах предвид, че е 40 дни и нещо си от поръчка. Иначе са коректни и работят качествено.

# 239

gadamer, много ми харесва проекта за твоята кухня. Радвам се, че тази тема я има. В момента моята кухня е мдф с лаково покритие, но поддържането с малко дете е трудна работа. На пролет живот и здраве ни предстои да направим още една кухня, тя може би ще е подобна на кухнята на gadamer. Започвам да събирам идеи  Peace Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт