Нашите кухни- тема 51

• 87 365
  • 774
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, в темите видях страхотни кухни и идеи Simple Smile честито на всички с нови кухни и да готвите с много любов в тях Simple Smile Аз също ще обзавеждам нова кухня и дилемата със вградените котлон(тройка), фурна и миялна и марките ми е голяма в БГ . Съвета от който наистина имам нужда понеже не разбирам е за 22 квадрата кухня изнесена на усвоен балкон заедно трапезария , колко трябва да ми е мощен  абсорбатора. Ако някой има предпочитания и наблюдения за някоя марка от уредите които ми трябват, ще бъда благодарна за някой и др съвет Simple Smile

"В зависимост от големината на помещението капацитетът на аспиратора се изчислява посредством следната формула:
квадратурата на кухнята х височината на кухнята х 10 = капацитета на аспирация, необходим за 10 пречиствания на въздуха в рамките на 1 час.
Пример: Кухня с площ 20 m2 и височина 2.6 m се нуждае от аспиратор, който да може да извлича поне 520 m3/h, тъй като 20 m2 х 2.6 m х 10 = 520 m3/h."

от тук точка 5: http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=12&i=29

http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=729
този е нашия.  Стаята хол+кухня (заедно е всичко)...е към 25кв.м., което е 650 кубика по горната формула. И затова взехме 700 кубика.
Иначе си е доста мощен...трябва да се отвори прозорец някъде..иначе става вакум и почва чак от контактите да дърпа въздух. В спалнята се чудехме защо духа толкова силно от контакта и случайно направихме връзката:)

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 16:06 от dalil

# 106
  • София
Ние за помещение почти 30 кв.м + антре около 4 кв.м  / няма врата между тях / сме с този:

http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=74

# 107
  • Раковски
Момичета пиша с надеждата, някой да се е сблъсквал с моя проблем, защото незнам как ще се живее тук иначе.
От няколко седмици имаме съседи на дония етаж. И ако не всеки ден през ден се правят пържоли и изобщо пържени неща с месо и лук. У нас положението е страшно, не просто мирише а все едно у нас се готви...друг е въпроса, че месо у нас почти не се яде и направо ми се гади от миризмата. Сега отворих да видя има ли монтиран възвратен клапан, който би трябвало да спира миризмите. Е има, леко не се затавряше едната клапа, понапънах го и деформацията се пооправи. Сега ляга добре. Но честно казано не смятам, че това ще спре миризмата. Иначе според мен директно в коминното тяло се включваме. Мислех си дали да не сложа още една възвратна клапа и на входа на комина.
Сега включваме аспиратора за да избутваме миризмата в обратна посока..........не, че има кой знае какъв ефект. А аспиратора ни е мощен, някъде към 400лв дадохме..еуролукс максима/за вграждане.

Един ден бяхме на разходка и вечерта се прибираме и в къщи ужас. Значи ако сме на почивка не ми се мисли...Сега зорлем трябва при дълги отсъствия да демонтираме гуфрето и да го запушвам с найлонова торба или знам ли и аз какво.

Вижте да не сте влезнали в комина на съседа или те във вашия.

# 108
Ами не мисля, че изобщо блока е  строен с отделни малки коминни тела за всеки апартамент, който после се включват в общото коминно тяло. Така че най-вероятно всички директно в общото коминно тяло се включват. Гледах такава схема как точно би трябвало да бъде по правилата.....но дълбоко се съмнявам.

Вчера купих друг клапан и го сложих..той поне няма никави луфтове по края...стария дето 20лв струва от всякъде имаше по 2 мм дупка...да се чудя за какво толкова пари искат, като дори не е уплатнена тая пластмаса. Новия е на друг принцип...Вчера съседите не са готвили...и не можах да тествам. Но се надявам да е по-добре.

p.s. комина и водомерите се намират на едно и също място. Отзад е комина, изграден от някакъв итонг вероятно и тук таме уплатнен по дупките....нямам думи. Отпред са тръбите за вода и водомерите. Та мисълта ми е че миризма влиза и през процепите на ревизионната вратичка...което е далеч по-лесно за оправяне...едно тиксо решава проблема..макар че аз си играх да слагам уплътнители като за прозорци. Един вид надали  има отделно коминче за нас. Надолу също живеят още хора, но явно не са кулинари и затова не сме разбрали за този проблем. Но новите съседи....жената готви като за световно.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=25547
Тук има разни полезни неща по темата.   Ако всички хора бяха толкова съвестни като автора на темата, света щеше да е съвсем друг:)

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 09:02 от dalil

# 109
  • София
Преди време питах за фурни Лино на Лекс груп. Резултата е "ЗА БОГА БРАТЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ!"

Предупредих аз свеки, че ще и набутат уреди от тази фирма, казах си и съображенията ми против (писала съм за котлоните си), да обаче те и казали 5 г. гаранция при три уреда и тя като голяма риба - клъв.
Кухнята монтирана. Взима тя да бърше прах и хоп лайсните на фурната  http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=10&c=43&pid=1291 На врата не се срещат с горните - 4 мм разминаване
Върнала тя майсторите. Те свалили след благословия от Лекс груп врата, за да видели какво да правят. Явно видели, че не става, дошли и свалили фурната - ще я сменят.
Носят нова фурна отварят и тя същата като първата, че свеки имала и неблагоразумието - какво нахалство само, да каже ".ами тя е същата", което пък обидило шефа на фирмата - те се о... ли но той го дава на чест.
Хайде пак разправии и накрая проблемът бил "решен" като от друг модел - мостра свалили врата и я сложили на новата фурна и сега е само 1 мм разминаване там където се срещат лайсните на фурната и панела .... ама нали са стари хора да им вземем парите пък каво ще им продадем

# 110
  • Раковски
Лино е икономирната (евтина) серия на Фабер която се произвежда в Турция. Сглобката била с италиански части, но по-калпава, така са ми казвали на мен в магазина. И да допълна, че на поти всяка фурна е крива геометрията, фугите се разминават, вратите са накриво... последната на която имаше тези дефекти бе Бош.

# 111
Здравейте,

Правим си кухня и търся осветление за дъното на горния ред шкафове. Може би е малко по-специфично, защото бях в два магазина и не бяха чували за такива неща.
Значи, искам да вградим или да монтираме външно (на дъното на горния ред): луни/лед ленти/друго?, които да светят достатъчно силно, да са възможно по-плитки и с изчистен дизайн; да се светват със сензор, като си доближиш ръката на 5 см например. В гугъл намерих такива неща само в интернет магазини, а ми се иска да ги видя на живо как светят. Моля ви, ако знаете къде в София се продава такова мебелно осветление или магазин, откъдето се снабдяват фирмите производители на кухни, пишете ми!  Praynig

Приятен ден   bouquet

# 112
  • на Мелмак
Здравейте,

Правим си кухня и търся осветление за дъното на горния ред шкафове. Може би е малко по-специфично, защото бях в два магазина и не бяха чували за такива неща.
Значи, искам да вградим или да монтираме външно (на дъното на горния ред): луни/лед ленти/друго?, които да светят достатъчно силно, да са възможно по-плитки и с изчистен дизайн; да се светват със сензор, като си доближиш ръката на 5 см например. В гугъл намерих такива неща само в интернет магазини, а ми се иска да ги видя на живо как светят. Моля ви, ако знаете къде в София се продава такова мебелно осветление или магазин, откъдето се снабдяват фирмите производители на кухни, пишете ми!  Praynig

Приятен ден   bouquet

Миналата седмица бях във фирма Роси-www.rosi.bg да правя заявка за други неща, та мъжът ми ми каза, че ще сменя амортисьорите на горните шкафове с нови , които видя в магазина-те са такива с вътрешно осветление-като отвориш вратичката и светват 3 или 4 лед лампички насочени навътре.
Не знам дали ги има точно тези амортисьори в сайта, но можеш да отидеш и да видиш на място и да намериш решение за себе си. Peace

# 113
Миналата седмица бях във фирма Роси-www.rosi.bg да правя заявка за други неща, та мъжът ми ми каза, че ще сменя амортисьорите на горните шкафове с нови , които видя в магазина-те са такива с вътрешно осветление-като отвориш вратичката и светват 3 или 4 лед лампички насочени навътре.
Не знам дали ги има точно тези амортисьори в сайта, но можеш да отидеш и да видиш на място и да намериш решение за себе си. Peace
На мен ми трябва само осветление със сензор, не за шкаф, а да осветява кухненския плот. Утре ще отида до магазина им. Благодаря много за инфото! Peace

# 114
  • Раковски
За мен ЛЕД със 120 диода/метър бяла студена са най-доброто решение за момента. Ето снимка на много тъмен плот -> http://www.rosi.bg/kuhnenski-plot-glantc-2924.html

# 115
  • София
shadowman, защо студена, по-силна ли е светлината  от топлата?

# 116
За мен ЛЕД със 120 диода/метър бяла студена са най-доброто решение за момента. Ето снимка на много тъмен плот -> http://www.rosi.bg/kuhnenski-plot-glantc-2924.html

Това една цяла лента ли? При мен на две места е прекъснато дъното на горния ред шкафове (заради отцедник и абсорбатор) и на практика ми трябват 3 отделни ленти, съответно 45 см + 80 см +60 см.
Но ще си запиша и това и ще проверя утре. Благодаря, shadowman  Hug

# 117
  • Раковски
Топлата я водят дневна и е по-жълтеникава, студената смятам, че свети по-силни. Лентата може да е непрекъсната по-цялата кухня с изключение на аспиратора и ако има някой шкаф без дъно. Гледайте диодите да са 120 на метър, че 60 на метър ми се струват слабички.

# 118
  • София
shadowman, много ти благодаря!

# 119
  • София
Pokita, в Икеа имат доста варианти, единични луни, 3-ка, ЛЕД. Имат различни части за свързване, удължители...

Студената светлина обаче, дразни повече очите от жълтата.

Общи условия

Активация на акаунт