Нашите кухни- тема 51

• 88 048
  • 774
  •   2
Отговори
# 405
  • Нейде из лудите гори...
Днес ме мъчи друг въпрос Simple Smile
От сега казвам - не харесвам плочки, ще се постарая да са минимално количество в дома ни, дори банята ще има плочки само по пода и там където ще е душ кабината, останалото ще е мазилка (венецианска мисля, че беше)  Rolling Eyes

Така , още не съм решила какъв да е гърба на кухнята - всъщност изобщо не държа да има гръб. Харесвам много стъклата с принт, но у дома това ще бъде една безсмислена инвестиция. Тях ги приемам като част от цялостния интериор на голямо помещение, като едно красиво допълнение . У дома кухнята ще е П - образна, като 50% от стената гледаща към трапезарията ще е прозорец. Остават двете странични стени-не са очевадни, за да ги крася със скъп принт,всъщност изобщо не държа да са "облечени" и мога да сложа пак мазилка като тази в банята, за да се почиства лесно. Тези гърбове подобни на плотовете също не ги харесвам  Blush
ОБАЧЕ какво да сложа над котлоните?!?! Ей там е най-голямата мацаница и ще пада най-честото чистене  newsm78 Ще се радвам, ако има нещо, за което не се сещам  Grinning

Вчера много ме улеснихте с тази съдомиялня, ако и днес ударите едно рамо - ще съм изключително благодарна   bouquet

# 406
  • гр.Варна
Метален гръб?Не мога да намеря снимка в момента ,дано си ме разбрала. Embarassed
Намерих  Simple Smile http://kuhnidialog.bg/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B8/%D0%BC%D0%B … %B0/izabella.html

# 407
Мда, дано не е същия като този, който ползвах известно време. Няма такова замазване и търкане до полуда.
Сега съм със стъклен гръб, не е принт стъкло, а обикновено боядисано стъкло, лично на мен ми идват в повече принтовете. Ами след готвене взимам препарата за стъкла и мокра кърпичка, правя фъш- фъш, завъртам кърпичката два пъти и готово. Отнема ми по- малко от минута. Ако те притеснява чупливостта му, може и закалено да си сложиш. Няма по- лесен за поддържане гръб.

# 408
А твоя гръб обикновено стъкло ли е? От стъкларски магазин?

# 409
Почти съм сигурна, че е обикновено, а не закалено. Слага го фирмата, която прави кухнята и имам някакви спомени, че ме уверяваха, че няма проблем, ако не е закалено. А е дълго, два и нещо на два на другата страна. Иначе в обикновен стъкларски магазин няма да го намериш, защото гърба му е боядисан. Не, че ако желаеш, не можеш да си сложиш и обикновено стъкло. Има такива, дето са бели и го няма гадния зеленикав цвят на обикновеното стъкло. Но който ще ти прави кухнята би трябвало да знае за какво става въпрос. А, и бонус, нямам лайсна между плота и гърба, а една фина алуминиева лентичка.
Саморедактирам се- няма проблем, ако не готвиш на газ. Там са по- други изискванията.

# 410
Това ми звучи да е стъклото с принта, но без принта  Grinning Може и аз да греша, но не - няма да готвя на газ и да - замислям се за това, което имаш  в кухнята, къде мога да видя крайния резултат?

# 411
Пробвай с тези икейски панели http://ikea.bg/DefaultLM.aspx?page=searchresults&txt=fastbo
Устойчиви са и на влага, и на топлина, могат да се слагат в близост до котлоните и се чистят много лесно.

# 412
здравейте,
моля ако някой е ползвал фирма Готев за мебели да даде някакви отзиви. Случайно ми ги препоръчаха, имали добри цени и спазвали нормални срокове, но нямат шоурум или някъде да видя техни готови неща, което ме притеснява.
Имат сайт http://www.mebeli-gotev.com/index.php?option=com_datsogallery&am … egory&catid=6
Спешно трябва да правя кухня, а всички фирми се бавят страшно, от тази фирма ми казаха, че за две седмици са готови кухните.... това много ме блазни

# 413
  • Раковски
То сега (а и всяка година по това време е така) е лудница... а за самата фирма по снимков материал трудно се дава мнение, само едно нещо ми направи впечатление, а то е че "Мебелният обков е на фирмите BLUM, TEKA и др.", та тека не правят механизми, но това може да е грешка на поддържащия саита.

# 414
  • София
То сега (а и всяка година по това време е така) е лудница... а за самата фирма по снимков материал трудно се дава мнение, само едно нещо ми направи впечатление, а то е че "Мебелният обков е на фирмите BLUM, TEKA и др.", та тека не правят механизми, но това може да е грешка на поддържащия саита.

В тази ТЕКА има механизми:
http://www.teka-bg.com/index.php?option=com_content&task=blo … 71&Itemid=146

# 415

Сега съм на вълна мелачка за отпадъци, но тук май никой не ползва и още се мая дали да си взема.
Много съм доволна от мелачката. Вече не помня какво съм правила без нея( и без съдомиялна). Правиш  салата от маруля или зеле и след като е готова няма никакъв отпадък, супер е. Просто завинаги забравяш за хранителни отпадъци в торбички, екологичните предимства няма да ги разглеждаме.

# 416
  • Раковски

В тази ТЕКА има механизми:
http://www.teka-bg.com/index.php?option=com_content&task=blo … 71&Itemid=146

Това е магазин с име тека в който се предлага обков за мебели, инструменти и уреди за вграждане на тека, но механизми носещи същото име няма.

# 417
  • София
здравейте,
моля ако някой е ползвал фирма Готев за мебели да даде някакви отзиви. Случайно ми ги препоръчаха, имали добри цени и спазвали нормални срокове, но нямат шоурум или някъде да видя техни готови неща, което ме притеснява.
Имат сайт http://www.mebeli-gotev.com/index.php?option=com_datsogallery&am … egory&catid=6
Спешно трябва да правя кухня, а всички фирми се бавят страшно, от тази фирма ми казаха, че за две седмици са готови кухните.... това много ме блазни

Щом са ти казали в този момент, че за две седмици ще я направят представи си колко работа имат при положение, че всички други сме затрупани до януари, а от там и извода за самата фирма дали става е ясен според мен.

# 418
здравейте,

Щом са ти казали в този момент, че за две седмици ще я направят представи си колко работа имат при положение, че всички други сме затрупани до януари, а от там и извода за самата фирма дали става е ясен според мен.

Май няма пост, касаещ мебели, в който да не се самоизтъкнеш. Как пък никой от другите мебелисти тук не го прави по този начин. Момичето питаше за някой, който да й даде отзив за фирмата, а не търсеше нечия самореклама. Само за пълнота - моята кухня с дължина от седем метра преди три години я направи една провинциална фирма. Освен, че ми излезе почти на една втора от цената, която ми искаха софийските фирми, заедно с комплект спалня, комод и гардероб, беше готова точно за дванадесет дни от поръчката. Определено нямам никакви забележки към изработката, а иначе всичко тук щеше да ми излезе може би около седем-осем хиляди лева за това качество.

# 419
Аз поръчах кухнята, би трябвало към 20-ти да идват да монтират.
Не знам защо такива дълги срокове се дават, да не би един човек да извършва целия процес, нали си има хора за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт