Правеше ли казармата от мъжете повече мъже?

• 80 056
  • 706
  •   1
Отговори
# 225
При някои е вярно това - наистина не са виновни родителите.

Да, има много фактори, които влияят. Но родителите са тези, които да се намесят, не да разчитат на някой страничен човек или институция.

# 226
Ивинявай, но хлапе, възпитано да стои до полата на притеснената си майчица, НИКОГА няма да се навие на добра воля да застане на границата. Чета темата и се дивя - вярно пишат мъжете за нездрав женски интерес към темата. Ако зависи от жените, няма да има ни полиция, ни войска, защото може да вземат тяхното чедо и да го смачкат.
Аз пък бих излязла нощес да пазя границата. Мисля, че на мъжките майки трябва да им стане неудобно от това мое желание, на синковците с женски манталитет - също. Не съм в армията, защото общата ми клинична картина не го позволява, и нямам лично огнестрелно оръжие, защото законът не го позволява.

# 227
18-21 годишните имат нужда от преход от тийн към зряла възраст...ОТГОВОРНОСТ е думата
в  чужбина му бият шутовете на 21 год...и затова проблема е решен...казарма не му трябва..

Живея близо до един от големите ни стадиони...само определената възрастова група може да се види, че е съвсем безотговорна към общественото имущество и прословутите бирички в ръка по улиците дори и от момичетата...
тая мода кога ще мине? Къде по света ще видиш добре облечени младежи на вид интелигентни с алкохолни питиета на улицата?

Аз съм решила въпроса у дома и съм го споделила със сина ми /за щастие съм послушена/
Вие направихте ли го с вашите деца?  
--------------
не отговарям за инцидентите.
Може да се случат на вкякъде , а и идеята на казармата не е да осъкатява армията...Има далеч по големи цели -опазване границите на Родината и пазене на българското население от бедствия и пр...
Има и работодатели кофти.
Лекари кофти..Учители кофти...
Има устав и се спазва-ако не е спазен има виновни...подлежат на наказание
Искренно съжалявам за лошата съдба на човека...попаднал на мястото на инцидент...

Шофирането на 19-21 годишни също са едни от най-тежки ПТП  по пътищата?

Отговорността за живота на тези загинали деца на кого ще препишете?

# 228
Решила съм го проблема  и казарма не ми трябва.

# 229
браво - комплименти!   bouquet

# 230
18-21 годишните имат нужда от преход от тийн към зряла възраст...ОТГОВОРНОСТ е думата
в  чужбина му бият шутовете на 21 год...и затова проблема е решен...казарма не му трябва..

И преди не всички влизаха в казарма, много отиваха в университет, заживяваха отделно, работеха, оправяха се с живота. Той е най-голямата казарма, не при военните, където всичко ти е подсигурено - храна, дрехи, ядене, покрив. Като останеш на улицата и се научиш да се оправяш, тогава си направил прехода, не когато ти се дава всичко на готово, а ти само козируваш и изпълняваш без да мърдаш мозъка си.

# 231
  • София
Студентството в друг град също си е възпитателно.
Между другото, много стегнати и свестни деца виждам от тези, които учат в чужбина.
Особено като им се налага да учат и работят.

# 232
Що пък не се замислите че родителите само пречат.

# 233
L'Agent, все някой трябва да пази границите, а и други дейности да върши Peace

На когото му плащат, той най-добре го върши.

Той е най-голямата казарма, не при военните, където всичко ти е подсигурено - храна, дрехи, ядене, покрив. Като останеш на улицата и се научиш да се оправяш, тогава си направил прехода, не когато ти се дава всичко на готово, а ти само козируваш и изпълняваш без да мърдаш мозъка си.

Peace

# 234

Аз затова казах, никое момченце, възпитано да стои до полите на притеснената си майчица, няма да се съгласи, колкото и пари да му дадат. Защото мама му обяснява, че трябва да гледа първо себе си, после всички останали. И за мама снахата е чума, която иска да отмъкне синчето. За мама приятелите са гаменчета и пропаднали типове, които развалят синчето. И така нататък. Само вижте какво пише в темата - смисълът е все около "Аз сина си няма да го пусна на такова място". Виждала съм я често тази картинка с непускането и мога само да кажа, че такива олигофрени в моя живот не искам, независимо каква роля искат да заемат  Stop

# 235
  • София

Аз затова казах, никое момченце, възпитано да стои до полите на притеснената си майчица, няма да се съгласи, колкото и пари да му дадат. Защото мама му обяснява, че трябва да гледа първо себе си, после всички останали. И за мама снахата е чума, която иска да отмъкне синчето. За мама приятелите са гаменчета и пропаднали типове, които развалят синчето. И така нататък. Само вижте какво пише в темата - смисълът е все около "Аз сина си няма да го пусна на такова място". Виждала съм я често тази картинка с непускането и мога само да кажа, че такива олигофрени в моя живот не искам, независимо каква роля искат да заемат  Stop

Бонбон както винаги е излишно неприятна.
Смисълът не е такъв.
Моята мисъл беше - след като съм видяла колко неприятности е докарала казармата на мъжете, които познавам, не бих пуснала сина си там.
Бих го пуснала да учи в дъг град, в чужбина, или въобще където иска да ходи по желание.
Не по задължение.

# 236
Мне, както винаги излишно напомням, че има разни хора. За съжаление съм виждала такива, които никога не биха си пуснали синчето никъде и са го възпитали достатъчно добре, че и то самичко да не пожелае да отиде някъде.
Но няма нищо, свикнала съм на хората да им става некомфортно от изказванията ми.

# 237
Що пък не се замислите че родителите само пречат.
Соте верно е, родителите пречат...
докато тате зарежда редовно хладилника с биричка- няма как сина да разбере как newsm78 бирата идва в хладилника...
Ех, късметлия си Соте ...няма кой да ти пие биричката! или докато дойдат зетьовете!

# 238
  • София
Никога никъде не го пускам?
Гледам, гледам, в офиса деца няма...
Май е на ясла детето.
А то си е една малка казарма де.
 Mr. Green

# 239
Казармата беше добра школа за нашите скъпи съотечественици- ромите.
Държавата майка беше помислила и за тях. Това беше шанс да вземат занаят в ръцете си и да имат препитание по-късно...Много от тях- хора с ниско образование и скромни възможности,  станаха добри бояджии, зидари, дърводелци и пр...живееха по-късно нормален живот. 

Общи условия

Активация на акаунт