Правеше ли казармата от мъжете повече мъже?

• 80 125
  • 706
  •   1
Отговори
# 600
Чак сега като прочетох темата разбрах , защо вчера малкия син трябвало да бъде облечен в розова или червена блуза . Той ми спомена нещо вчера сутринта , аз  си помислих че даскалиците пак нещо са изкукуригали , пък то каква била работата .

И жените ще се водят на военен отчет

След като се равнопоставихме в пушенето , пиенето , бокса , борбата и  щангите - вече и равнопоставеност в ходенето в казармата .   Laughing

# 601
аз не разбрах как с обличането на каквато и да е тениска, ще се спре насилието, как с розовата панделка,  нали насилието е на мода, ако не набиеш еди кой си - не си мъжкар или яка и т.н., боя е вече вместо добър ден newsm78

# 602
Да боядисаме училищата в розово- направо обявяваме "Розова зона".
Думата "училище", носи много негативи вече, предизвиква агресия само като я кажеш. Звучи като "чистилище"!  newsm78

# 603
Кога имаше повече насилие в
училищата? Сега или преди?
Преди. Моите спомени през 80-те. Нареждат се по целия коридор момчета с игли и който мине бива набоден, няма къде да избягаш. Когато бяхме 1 клас идваха от по-големите и ни караха да ядем мръсни моркови, защото сме зайци, биеха шамари, обиждаха. Във всеки клас имаше по 2-3 деца, които са по-различни с нещо, я с очила, я с тегло или е отличник, се тормозеха всяко междучасие. Просто си ги хващаха в ъгъла и се почваше физически и психически тормоз. Мъжът ми разказва за неговото училище, че всички момчета са преджобвани от по-големите за стотинки + бой. Случвало се е пред входа на училището, възрастни минават и ги заобикалят, но никой не се намесва.
Ако случайно някой се осмели да каже, тормозът за него ставаше още по-силен.
Сега такова нещо няма. Не съм го вярвала, честно. Дъщеря ми не е агресивна и носи очила, много ме беше страх. Питах я веднъж какво е положението, как се отнасят с нея и другите 2 деца от класа, и въобще в училището. Отговори - в класа никак, но от големите са я спирали няколко пъти. Изтръпнах. Питам какво са казали - да й кажат колко са й хубави очилата  Shocked паднах  Crazy
Има конфликти, разбира се. Но и има дежурен учител, който винаги е налице и ги прекратява. Следва психолог, разговор с родители. Очаквах тормозът да се пренесе извън оградата на училището, но факт, не се случва.
Само 1 случай има, с който не се справиха и да, изгониха го. Но там проблемът беше, че родителите отказаха да съдействат, бащата каза - "Е, какво да го правя, аз бях същия като малък."

Думата "училище", носи много негативи вече, предизвиква агресия само като я кажеш. Звучи като "чистилище"!  newsm78
Е, то с тази нагласа за какво въобще говорим...

...нали насилието е на мода, ако не набиеш еди кой си - не си мъжкар или яка и т.н., боя е вече вместо добър ден newsm78
Не знаех.

# 604
сега се сетих ами учителите, не ми е ясно как някой отиват на работа всеки ден , колко много клипове, в интернет има с насилие над учителите

# 605
Има камери - има клипове. Преди нямаше камери - нямаше клипове. От моя випуск беше синът на математичката ни, имахме при нея, когато я извикаха, че детето й ударило шамар на учителката по Химия. В основното това. Ама не е имало камера да снимат...
Имаше насилие, но всичко оставаше скрито. Имаше и от учители към ученици. Удряне на глави в чина/стената и т.н. Разбира се не всеки ден и не във всеки клас. Сега също не е навсякъде. Но като стане в другия край на страната след 1 час всички знаят. Преди нямаше такава възможност.

Споделете за вашите деца - бият ли учителите си, обиждат ли ги, тормозят ли съучениците си, те тормозени ли са?

# 606
  • Русе
Нашите са тормозени от учителите, пишат им двойки. Ама от догодина- розовата блузка!
 ПП При нас още вървят морковите, но по нашия край сме открили водата.

# 607
Моето дете отиде с бяла тениска. Не разбирам къде е проблемът...
Опитах се да участвам в един нормален разговор по сериозна тема, с конкретни примери и аргументи, но след като отсреща има само подигравателни подмятания и ирония не виждам смисъл Peace

# 608
Преди. Моите спомени през 80-те. Нареждат се по целия коридор момчета с игли и който мине бива набоден, няма къде да избягаш. Когато бяхме 1 клас идваха от по-големите и ни караха да ядем мръсни моркови, защото сме зайци, биеха шамари, обиждаха. Във всеки клас имаше по 2-3 деца, които са по-различни с нещо, я с очила, я с тегло или е отличник, се тормозеха всяко междучасие. Просто си ги хващаха в ъгъла и се почваше физически и психически тормоз. Мъжът ми разказва за неговото училище, че всички момчета са преджобвани от по-големите за стотинки + бой. Случвало се е пред входа на училището, възрастни минават и ги заобикалят, но никой не се намесва.
Ако случайно някой се осмели да каже, тормозът за него ставаше още по-силен.

Не знам в кое дивашко училище си учила по времето на 80год и имало ли е такова. Историята, която разказваш е абсолютно измислена и подплатена с много фантазия.
Макар, че нямаше камери, училището през 80г. беше крепост на знанието, другарството и Уважението към учителя.
Имаше си дежурен учител в коридора на всеки етаж. Не се позволяваше да се тича и крещи в коридора. Камо ли нещо което описваш. Дори чистачката да ти каже "не стъпвай на мокро" вървиш където трябва... Строявахме се отвън, 10м гимнастика и влизахме вървейки към класните стаи.В ЧКР се говореше и се даваха примери- основно за другаруването между съучениците, Родината, уважение към родителите, учителите, образованите, трудолюбивите и пр...добродетели в живота.  
Естествено, че е имало по буйни момчета, но никога не се е стигало до такъв системен тормоз.
Закачки е имало, но не агресивни. Побойниците много бързо ставаха кротки...Имаше си и учители с достатъчно авторитет, който бързо им охлаждаха страстите.
-----------------------------------------
В подкрепа на казаното от мен, ще ви кажа, че 2 отделни гимназии/техникум бяхме в една сграда+ прогимназия.  Учехме на две смени. И досега се събираме на общи ученически срещи на целия випуск- демек двете училища заедно празнуваме годишнините. Посещаваме сбирката повече от 80%от набора!   bouquet  другите са емигрирали просто!
-----------------------------------
Ученически шеги винаги е имало...едва ли ще се спрат.
Но справедливостта и опазване здравето на децата в училище, трябва да е изцяло грижа на училището.
Те създават реда и правилата!

# 609
и аз съм на това мнение, преди имаше уважение към съученици и учители , имаше респект, сега не им пука от нищо и за никой, най-грубо казано, за това си мисля,че сега ситуацията е кошмарна, след като стане някой инцидент, тогава вече съжаляват, преди това са велики

# 610
Наистина много се радвам, че не сте преминали през това.

# 611
  • Русе
Моето дете отиде с бяла тениска. Не разбирам къде е проблемът...

Интересно ми е как не ясно, че проблемът не е как са облечени децата, а какво символизира този жест.  Всичките тези страховити истории от "училище през 80-те" за мен са като някакъв измислен филм, такова нещо не съм виждал. Аз и в казарма съм бил ..... е там един кретен ми беше вързал връзките на  едната кубинка към връзките на другата,  възел до възел и сутринта сещате се кой беше последен  hahaha.
  Аз си спомням, че имаше ред и не беше лесно за учениците, ама никак. Имаше и идиотщини от типа на комунистическите простотии .... последните се прераждат очевидно в друг вид.

# 612
И понеже в казармата си се разминал с насилието, значи такова не е имало? Никой не казва, че го е имало навсякъде и е засегнат всеки, но има достатъчно осакатени хора, поне малко уважение пред тях.

# 613
И понеже в казармата си се разминал с насилието, значи такова не е имало? Никой не казва, че го е имало навсякъде и е засегнат всеки, но има достатъчно осакатени хора, поне малко уважение пред тях.
Не съм съгласна с теб...
Ако  някъде някой не си е вършил работата. Не е въпрос на режим - комунисти/фашисти... оставете вече тези  приказки...  ooooh!
Никой не учи децата на агресия, просто И позволяват да се шири!!!

--------------------------
От училищата вече излизат  трупове, прободни рани, токсично отровени и пр....
Ако това насилие и бездействие  СЕГА не се овладее, с повече РАЗУМ ...то шегите от 80год/комунистическите/ с вързани обувки, цапаница с  паста и меренето с костилки в столовата,   са като сладки комедийни сюжети....
Има разлика и в шегите и в мярката и реда и дисциплината!

# 614
  • София
какво да коментираме, вместо да си възпитаваме децата , следваме пак американците, сега ще има бой заради розовите тениски

Де да следвахме развита държава като САЩ, бедата е, че следваме изостанали диваци като руснаците.

Общи условия

Активация на акаунт