Правеше ли казармата от мъжете повече мъже?

• 80 023
  • 706
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
.... Вътре ако не "скатаваш" не оцеляваш физически, и още неща научих там, където до това време само бях чувал: треви, дрога , алкохол, кражби, бягства, побоища. Там дадох първият си подкуп в България. Ако горните качества са ме направили мъж - да ви пикая на мъжеството!
Повечето неща без лични заложби не се получават  Mr. Green.
 В казармата аз пък дори не се научих да пуша цигари, макар че всички го правеха, и то от много преди казармата. Друг е въпросът, че като излязох от казармата и започнах работа, там пропуших  Grinning, съвсем отделно е че вече от около 7г. не пуша.
  Искам да кажа, че когато човек има воля, трудно е, но може да се справи.... мисълта ми е ако още имаш проблеми с тревата  Crazy Laughing.

# 661
  • София
..........
 ама да се гаври с него мазен старшинка
.....

Ти да не наближаваш годините, в които се получаваха повиквателни преди  Wink? Сега както се чува, че щели да връщат наборната казарма, някой старшинка ще се зарадва да те обучи да си почистваш и смазваш автомата Simple Smile.
 Аз не вярвам казармата да се завърне скоро, защото първо трябва да се завърнат  държавата и разумните хора в нея, а аз честно не знам къде са отишли, дори вече започвам да се съмнявам че някога ги е имало .....

ПП Този Цветомир Димитров от цитата е някой репер по който трябва да се подравняваме или какво. Всеки има право да мисли всичко и споделя част от него с аудиторията, какво от това?

Логиката сочи, че няма откъде да ги взимат тези 3-4 млд на година за наборна казарма, но-о-о-о като се знае, че някой "наши другари" си правят сметката да присвоят 2 млд от горните, тъпотията "наборна казарма" ми става все по-реална, мхъм. Трябва да се внимава много с патриотарските партии платени от Русия, мда.

# 662

Логиката сочи, че няма откъде да ги взимат тези 3-4 млд на година за наборна казарма, но-о-о-о като се знае, че някой "наши другари" си правят сметката да присвоят 2 млд от горните, тъпотията "наборна казарма" ми става все по-реална, мхъм.

С това изречение съм абсолютно съгласна...

Другото ми прилича на тролски вметки... Излишни бяха!

# 663
  • София

Логиката сочи, че няма откъде да ги взимат тези 3-4 млд на година за наборна казарма, но-о-о-о като се знае, че някой "наши другари" си правят сметката да присвоят 2 млд от горните, тъпотията "наборна казарма" ми става все по-реална, мхъм.

С това изречение съм абсолютно съгласна...

Другото ми прилича на тролски вметки... Излишни бяха!

Не съм съгласен за "тролски вметки". Ясно се вижда в пресата по телевизията, че платените от Русия партии създават този шум около "да върнем казармата". Така че - това е съвсем вярно и обективно, и като такова не може да бъде "тролско".

# 664
  • Русе
 Абе то и охраната на границата беше "смешно" и "недопустимо" в наше "демократично" време и се разтури. А какво стана сега? не само при нас, а и в цяла Европа ... освен в Германия  Wink ?
 Сегашната "мУдерна" армия със самолети ли охранява границата, минава бомбардировача и изсипва няколко бомби, или с дронове? Просто малко трябва и да се мисли....

# 665
  • София
Наборната армия - робство и позор (пълна версия на филма)

# 666
Нешов,  съгласна съм с теб
+10  Peace

Сега е пълно безумие и убийство и на малкото наши момчета останали в страната ни. 

# 667
Така е. Мъжагите ги изнесоха, останаха метрономчетата, ай - титата и офис мишочетата.

# 668
.....останаха метрономчетата, ай - титата и офис мишочетата.
Аааа има и други момчета... по границата ...
Не са толкоз оскубани като метрономчетата, но са умни като ай-титата и се крият като мишочета...

Буйни младежи ... Хората ги харесват... Wink

# 669
  • Русе
Наборната армия - робство и позор (пълна версия на филма)

@ба'ти партенката , или хайде памперса  Grinning, че децата не сте ходили в казармата и не знаете какво е партенка  Mr. Green. Само гласът на диктора като чух и си представих пъпчасал комплексиран младеж, дето не дърво, ами тиква не е посадил, че да има нужда да да защитава. Сигурно след първата минута-две следва интересното Simple Smile, явно съм го пропуснал, но не съжалявам че съм на обществено място и ми се повдига от ограничената му фантазия, предназначена за плиткоумници.

# 670
Алейкум салям!!! Joy
http://pik.bg/%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B8% … 5-news555864.html

Казармата може да не прави мъжете повече мъже, но от въоръжени абитуриентки може да настръхне всеки арабски косъм...  nnnuu

# 671
  • София

Е това беше казармата, ако щете вярвайте!
Автор: Теодор Михайлов

Напоследък много се говори каква армия сме имали и как трябвало задължителната военна служба да се върне отново. От ВМРО дори обмисляли да внесат в НС предложение за връщането ѝ за срок от 6 месеца за лица над 19 г. Щяло да има и варианти за алтернативна гражданска служба за срок от 12 месеца.
И понеже аз съм бил 2 години в служба на отечеството, бих искал да ви разкажа какво представляваше нашата армия.
В голямата си част (защото имаше и изключения, но те винаги потвърждават правилото) тя беше сбирщина на селяндури старшини и офицери, съблюдаващи политическата коректност към БКП. Те се водеха на свръхсрочна служба. Останалата и съществена част, водеща се на срочна служба, от личния състав на армията, бяха уплашени гологлави тийнейджъри, които 2 години основно търкаха танкове, ракети, кораби (по неизвестни причини корабите дори ги търкаха 3 години) и всичката бойна железария закупена от СССР, която добре, че не влезе в бойна обстановка, че врагът щеше да умре от смях, но от друга страна, може би това е било някаква секретна стратегия за унищожаване на потенциалния нападател посредством силни коремни конвулсии. В останалото време, когато не търкаше каквото там има за търкане, личният състав на войската набиваше крак в строева подготовка, по-позната ни като маршируване. Всъщност основната подготовка и умения на десетките хиляди срочно служещи, се изразяваше в маршируване на плаца.
В жега и студ, денем и мрак. Леви, десни, леви, десни…
Разглобяването и сглобяването на автомат Калашников за норматив беше другата основна дисциплина. Виж, стрелбата с него беше цяло събитие, защото се случваше само веднъж годишно и само с по един пълнител. За две години – 60 изстрела с автомат. Толкоз! Страхотна бойна подготовка, без съмнение! Имаше и строителни войски, които се ползваха за безплатни работници на големи и не толкова големи социалистически обекти, а доста често и на по-малки лични такива на някой комунистически васал. Там, може би, са марширували по-малко, понеже имаше много за строене навремето, а безплатната работна ръка трябва да се използва максимално и да не ѝ се губи времето с маршировки и разглобяване/сглобяване на автомат.
За извращенията, боят и униженията нанасяни от стари на млади под благосклонният поглед на старшините и офицерите, убийствата и самоубийствата, „качеството“ на храната, „условията“ за живот и хигиена, няма да пиша, просто попитайте някой ваш роднина, който в онези години е служил, нека той ви разкаже.
В общи линии това беше армията ни и много се радвам, че не съществува в този ѝ вид и че ако имам син няма да му крадат време от най-хубавите години в живота за да марширува и търка непотребни железа. Бих се радвал много всеки млад човек да мине подготовка по спасяване на човешки живот, даване на първа помощ, ориентиране, гасене на пожар, оцеляване в непозната среда и изобщо да придобие всички тези умения, които биха спасили неговия и други животи в екстремни ситуации, за които всеки ден слушаме в новините и които често завършват със смърт или крайно неприятни последствия. Доста по-полезно от разглобяване на Калашник за норматив и маршируване на плаца, не мислите ли?
Сигурен съм, че тези, които са били в армията, ще ме разберат, а другите, които страдат за нея и искат да я възстановят, бих искал да посъветвам – запишете се в нея, сега е професионална. Дайте пример със себе си и станете волнонаемни! Мрънкането по социални мрежи, телевизионни студиа и кафенета по кварталите няма да помогне на никой. Безумието от парламентарната трибуна още по-малко. Бъдете образец, а не мрънкала, които искат да изпратят някъде чужди деца. Благодаря предварително!

# 672

Колкото и тъпотии да публикуваш на некомпетентни лица, няма как да ОМАСКАРИШ НРБългария. 
Тя си имаше армия и достоен за уважение арсенал.

Е ...няма как да повярваме на ПРОСТАЦИ!

# 673
  • София

Колкото и тъпотии да публикуваш на некомпетентни лица, няма как да ОМАСКАРИШ НРБългария. 

Laughing

# 674
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou

Laughing
Всички твои постове в темата са безсмислени.

Общи условия

Активация на акаунт