Септемврийче вече гука, мама пък съвсем изкука!

• 34 948
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Към ЛЛЛ:

Else, обещах като измеря бебка да споделя резултата Grinning Преди 20 дни беше 6.100 кг, 1 седмица я хранех по стария начин с цедене + дохранване с АМ и започнах после кърменето за около 10-12 дни. Снощи я измерих на електронна везна и беше 6,680 кг, тоест е качила почти 600 гр. Явно кърменето ни се получава и съм мнооого щастлива от този факт. Много ти благодаря за съветите  Hug

# 541
О щях да се разплача заради отчетната тема, толкова мило ми стана Cry. Толкова ми липсват тези вълнения, но за сметка на това сега имаме нови Simple Smile

# 542
tuitito моля кажете какво правите като се захласнат.Вчера и се случи за пръв път .Зачерви се и не си пое въздух доста време ,изкарах си акъла .Как да постъпвам в такива случаи (дано не се случва повече )

Аз духвам в лицето, защото ни се случва при почти всяко плакане. Педиатърката пък го пипа за нослето.  Mr. Green

И аз се замислих, че вече е време за нова септемврийска тема. Кой ще я направи за бъдещите септемвройски мами?  Mr. Green

Lulu25, и моят е ревльо последните дни. Както се смее и го обръща на рев, заспива с рев.... ooooh!

Искам да ви попитам по колко време будуват бебчетата ви? Моето диване като се събуди сутрин към 8 и си ляга в 10 вечерта с преспивания докато се кърмим или максимум 2 часа. Направо не знам какво да я правя. Пробвах със сешоар но не я успива  Confused
Това е период - отминава. Моето бебе откакто се е родил грам не спи, а като капак беше и с ужасни колики милото. Все на гърда, носене на ръце, музика слушахме, бял шум, повиването на д-р Карп, аспиратора пуснат, сешоара......нищо не помагаше. Постоянно го носех с мен в слинга, най-малкото за да мога да ям и да отида до тоалетна. Това ми беше спасението. И изведнъж като влязохме във втори месец нещата започнаха да се нормализират. Не, че сега спи много повече, но е по-спокоен, заиграва се, раздава усмивки:-)

# 543
Pampers значи ли това че е нормално това задържане на въздуха ?Аз така се ошашках ,явно проблема е в мен тр да съм по-спокойна ,но и днес като гъкне и веднага я взимам да не вземе да ревне  Embarassed
Времето изглежда супер през прозореца ,а на термометър -2 Simple Smile

# 544
Благодаря pampers!   bouquet
от два дни си поспива по-повече, е нощем се налага към 3-4 часа да си играем по 1-2 часа с приспиването  Laughing таткото не е много щастлив от този факт, все пак става в 7...

Момичета, тези които кърмите, бебоците реагирали ли са ви с по-силни колики и неспокойство, когато сте яли чушки?
Може аз да си въобразявам, но бебка я болеше повече коремчето всеки път когато ям нещо с  чушки..

# 545
Ето ме и мен Simple Smile не съм се загубила, просто нямаше какво да кажа. То не, че сега има много, но...  Laughing Бебка става все по-забавна и обсебва цялото ми време. Ако не беше кърменето, незнам дали щях да се сещам и да ям.
 Преди мрънках, че гърдите ми преливат и трябва да изцеждам. За няколко седмици всичко  се нормализира, а сега вече ме гони параноята, че не и стига млякото. Гърдите ми са все меки. Знам, че това не е критерии, но започна едната гърда да не и стига Rolling Eyes Дано само да си въобразявам и да продължа да кърмя.
 За чушките ме съмнява да дразнят. Нали не говорим за люти?
 Аз си хапвам всичко. Намалих само прясното мляко и яйцата, че ме съмняват нещо.
 За захласването хич не се бях и замисляла. Случвало ни се е , ЛЛ пък я разтрива по главичката. Мойто детенце пък се задавя и докато си поеме дъх аз примирам  ooooh!
  Айде, дойде време други щастливци да творят септемврийски бебета. Малко им завиждам  Embarassed  Wink  Да направят най-здравите и страхотни коледни подаръци. Ама ние да внимаваме, да не влезем и в следващата септемврийска тема  Grinning  Mr. Green

# 546
И изведнъж като влязохме във втори месец нещата започнаха да се нормализират. Не, че сега спи много повече, но е по-спокоен, заиграва се, раздава усмивки:-)

И аз го чакам да се очовечи, ама... Баткото си спомням, че като стана на три месеца и се преобрази. Не че не плачеше пак много, но точно, че почна да се заглежда, да се заиграва, макар и за малко. Това малкото имам чувството, че върви назад - преди повече оставаше сам и спокоен да разглежда като че ли. Или пък мен почва да ме гони нетърпението да се очовечва и очаквам от него повече от това, на което е способен все още...

Мая191, и аз давам вече и втората гърда, поне за сигурност. Той обикновено дръпва 1-2 пъти от нея и спира, но така съм сигурна, че се е нахранил, а не че е пуснал гърдата просто защото нещо друго му е станало по-интересно.

# 547
Ох, колко е хубаво да си бременна, направо им завиждам на бъдещите майки Simple Smile

# 548
Здравейте мами,ако някой проявява интерес за капки за колики Лефакс,оригинални от Германия,да пише на лични,ние вече се оттървахме от коликите Peace сега ще си чакаме зъбките Mr. Green

# 549
Здравейте момичета,

И аз скоро не съм се включвала.
Бяхме при майка ми и тоооооолкова добре се чувствах  newsm44
Дори не мога да кажа, че съм ходила някъде да обикалям - само 2 пъти излезнах с приятели, но се чувствах много добре и ми беше много спокойно. Даже ми стана много кофти, като си тръгвахме, но и на нашия тати му беше тъжно, че ни няма.

Ние горе долу вече имаме някакъв режим (разбира се имаме и отклонения от него, но все пак! )
По принцип имаме 5 хранения на ден, като цяло си спи цяла нощ, но аз ви бях казала, че напълно егоистично правя късна баня, за да може, като заспи късно да не се буди към 3.00ч или 4.00ч.
С този режим спи до към 8.00ч сутринта, но днес например се събуди в 6.30  ooooh!

Взех да намалям капките за коликите - вместо по 4 капки на прием, вече давам по 3 и един път през деня прескачам. Мога да кажа, че колики няма, но се появиха нови номерца - постоянно лапане на ръцете, постоянно лигаване и мокрене на ръкавчетата и на дрешката - и по 100 пъти да я бърша пак успява да се намокри.

Днес бяхме на ваксинка - дано да няма никакви реакции, че предния път рева цяяяяял ден  Praynig
Вече сме 5 830 гр  newsm03

Частната лекарка ми каза да правя разни упражнения едно, от които е да й хващам ръчичките и да я повдигам до седнало положение - повтаря се 5-6 пъти. Било добре хем за държането на главичката, хем за гръбнака, а тази днес ми каза "Не я вдигайте до седнало положение, защото й се натоварват коремните мускули да не стане пак нещо на пъпчето" (нали имахме пъпна хернийка).
Просто вече не знам ще намеря ли 2 лекарки, които да имат еднакво мнение поне за едно нещо  #2gunfire

На мен също много ми липсва периода, когато бях бременна. Само, като си помисля и ми става много мило - толкова, че чак се разплаквам. И аз пожелавам на бъдещите мами здрави бебчета и много положителни бременелски емоции  newsm03

# 550
Choch_KA Мая все е с лигавник иначе подгизва  Laughing
Тъкмо реших ,че колики нямаме вече и стой та гледай  ooooh!
Вчера бяхме в Джъмбо ,то не стига че се обръщат ,защото са две а и те пищят и се смеят с глас и пак атракцията на магазина  hahaha
Алекс е по една тънка блузка и боди с презрамки и е топъл ,а Мая все мръзне и стои с жилетка и ватирано долнище и тарлъчки  ,уж момичетата приличали на бащите - цялата е на мен ,а Алекс на баща си .

# 551
Аз се чудех ако се замислим за второ как ще се изчислява майчинството?Или ще бъде болничен за бременността?Не вярвам и двете да се плащат.Пак ли ще смятат две години назад?
Аз не съм се решила,но от време на време си казвам защо пък не,хем малка разлика,хем сме на тая вълна в момента,а и имаме всичко необходимо.И на мъж ми не съм споделяла,само се информирам.
Направихме 3 месеца,а още не сме били вторите ваксини.Голяма мъка са сополите,сега пак дърпам и чистя.
Режим няма все още,но и не я насилвам за нищо,защото по два-три дни и траят режимите и сменява,та съм я оставила тя мен да настройва,не аз нея.
Възползвам се на обяд да легна и да си я гушкам и да си поспя с нея.Не,че няма какво да върша вкъщи,но ми е супер приятно.

# 552

За чушките ме съмнява да дразнят. Нали не говорим за люти?
 Аз си хапвам всичко. Намалих само прясното мляко и яйцата, че ме съмняват нещо.

Не не са люти чушките. Днес пак хапнах малко и корема й стана много звучен! Явно не й понасят  Confused

# 553
Ах, и на мен много ми домиля като си припомних за времето докато бях бремена. Мина и отмина...

И моята бебка постоянно си лапа ръчичките и ръкавките все са и мокри. Биба така и не се реших да дам и сега пръстчета, юмручета са ни все в устата са си ги смуче.

При нас режима го диктува беболинка. Продължава да се буди по 2-3 пъти през нощта за да суче. През деня дремва за половин-един час и ако успея и аз да дремна с нея по обяд е супер.

На  нас чушките не ни създават проблем, но дали е възможно рибата като преминава в кърмата да дразни коремчето на бебка? Не съм съвсем сигурна, но забелязах, че след като съм яла риба бебка повръща. Имаше един период когато повръщаше почти след всяко хранене. Сега се случва от време на време и явно е след нещо, което не и понася, но все още не съм разбрала от какво.

# 554
Към ЛЛЛ:

Else, обещах като измеря бебка да споделя резултата Grinning Преди 20 дни беше 6.100 кг, 1 седмица я хранех по стария начин с цедене + дохранване с АМ и започнах после кърменето за около 10-12 дни. Снощи я измерих на електронна везна и беше 6,680 кг, тоест е качила почти 600 гр. Явно кърменето ни се получава и съм мнооого щастлива от този факт. Много ти благодаря за съветите  Hug

Браво, Dund1chk4   bouquet Чудесно се справяте и двете!!! Продължавайте все така.

Общи условия

Активация на акаунт