За навика да ни е зле

• 9 842
  • 206
  •   1
Отговори
# 30
Каквото и да се случи, то винаги е "само у нас".
Това ми е по-любимо от мрънкането дори.

# 31
  • софия
wackamotto , напротив споделям хубавите неща който ми се случват, даже и да са малки незначителни аз ги оценявам, но за себе си съм забелязала, че като съм щастлива все се случва нещо което да ме върне на земята.
Mrs. Lovett  Joy
NinoTino и аз доскоро бях влязла във подобна фаза 1месец ту едното дете беше болно ту другото, не спане по цяла нощ, после на работа, но се успокоявах че има и по зле.
Иначе се опитвам да разбирам "мрънкалниците" да им веза в положението, да ги разбера, опитвам се да възприема мрънкането им като все едно споделят с мен неща който са им се случили, но и мен ме дразнят вечно негативните хора, който се тръшкат за незначителни неща.

# 32
  То това е национален спорт - я отвори който и да е вестник, само опяване и простотии.

Защо национален? В други държави цветя и рози ли пишат?

Липсва ни тема за мегаломанията на българина. Каквото и да се случи, то винаги е "само у нас".

Някъде да пише "само у нас"?  Къде и колко мрънкат и дали някъде е повече, мен лично въобще не ме интересува.

Темата е за това, че всички наистина непрекъснато се оплакват и това е адски подтискащо - и наяве, и в медиите.

# 33
Да, точно. Нямам думи. Българина угаждане няма. Направи се нещо хубаво - ама така не е добре, ако беше малко по-иначе....
Така е , да . Когато купихме къщата , улицата на която е не беше преасфалтирана от 30г. Сещате се како и беше състоянието . Писах молби в общината , ходих , разправях се и след един месец ни асфалтираха улицата . Цялата !
Пак се намериха коментатори да се изкажат , че не бил хубав асфалта и не бил поставен правилно  ooooh! Абе , мамка ви , ами защо вие не го направихте като сте толкова можещи и отворени ?

Иначе - на мъжа ми брат му и неговата жена са такива вампири . Все на тях нещо не им е наред , все не са дооценени , целият свят им пречи , парите не им стигат ...
като се видя с тях и после наистина ми се проваля всичко , което съм планирала ... Отвратителна енергия имат тези хора ...

# 34
  • на брега на морето
Пак се намериха коментатори да се изкажат , че не бил хубав асфалта и не бил поставен правилно  ooooh! ...

А ти им кажи, че са я асфалтирали единствено заради твоето удобство.

# 35
Защото иначе щяхме да плащаме адски много за психотерапии. А сме беден народ и не можем да си го позволим. Вместо да се изтегнем да диванчето и да мрънкаме един час срещу заплащане, съвсем безплатно можем да мрънкаме един час на опашката. Не го намирам лошо, тъкмо напротив. Сега, на който нервите му не издържат да слуша хорските приказки, да си слага слушалки, да си повтаря "аз мисля позитивно, настъпих лайно и това е прекрасно, защото все пак не съм бос".
Аз оне съм най-обикновен човек и не ми е всичко ОК, затова си позволявам да повикам приятел, когото да натоваря, за да олекне на мен, иначе ще се пръсна, честна дума, понякога ми е много зле. Разбира се, връщам услугата, когато на мен ми е добре и мога да почерпя с малко енергия другарчето.

# 36
  • София
Е, има и такива дни, когато човек наистина има нужда да си помрънка.
Ама мрънкаме, мрънкаме, пък го обърнем на майтап за по-лесно.

Обаче имаме един герой в квартала - вечно е супер положителен самохвалко!
След половин час в неговата компания ти иде да му извиеш врата!
Всяка събота и неделя ни подканя да ходим нанякъде и ни убеждава, че това винетката, бензина и преспиването са нищо пари.

# 37
Обаче имаме един герой в квартала - вечно е супер положителен самохвалко!

Тези ги мразя повече, викат им Полиана. Котката ти умряла - нищо, няма да чистиш косми. Колата ти се развалила - нищо, няма да даваш пари за бензин. От всичко е доволен и всичко най-хубаво е негово. Laughing

# 38
Всяка събота и неделя ни подканя да ходим нанякъде и ни убеждава, че това винетката, бензина и преспиването са нищо пари.

И ние имам такъв досадник, но от женски пол. Търси си компания за приключенията, но не може да разбере, че за всичко се умножава по 4, защото сме четирима, освен това, че съм си взела сламата в косите на младини и сега не ми се бият 1000 километра за ден и половина, само за да се изкъпя в морето и като завали не ми се излиза да правя крос в дъжда Crazy

# 39
А, чакай сега, това е мацка във фазата "моминство-везирство".

Ако беше истинска Полиана, щеше да каже- о, колко чудесно,
че си вързана с деца, ще измислим нещо за всички, хем ще се
науча, че някой ден и аз може деца да гледам!

# 40
Аз съм й казала да вземе първо да гледа куче и да следи как му понасят интересните идеи.

# 41
Защото е по-лесно да си сложиш маската пред другите, ако си добре, започват да те убеждават, че не си или да те набеждават, че лъжеш

"Имам страхотен мъж!" - "Да бе, да! 100% е тъпанар/свидлив/бие я/пие/изневерява.... Почакай още 10 години и пак ще си говорим"

"Имам хубава работа" - Ама не ти плащат добре, ама много работиш, ама ти е далеч  Tired

"Здрава съм!" - "Оооо почакай да родиш/ да станеш на 30..."

и до утре мога да си изреждам "контри". Затова по потока - зле ми е, мъжа ми е тъпанар, работата ми е тъпа, стоенето вкъщи е тъпо, всичко ме боли и те така  Outta Joint

# 42
Днес слушах по радиото един човек, 75 годишен и го питат какво е правил в живота си и той "Ами цял живот съм работил " ( сглобявал някакви кабинки), после го питаха дали е имал хубави моменти в живота , какви са и той "ами в момента не се сещам", водещият каза "сигурно лошите повече помните..." и човекът отговори "Да, загубата на родителите е най-лошото нещо". .. водещият "Но все пак.." и той " все пак животът е много хубав".  Confused

Стана ми много мъчно, да не можеш от воле да кажеш 2-3 хубави неща , които са ти се случили в живота ...  какво да се оплаквам аз, накъдето да се обърна в миналото все имам какво хубаво да посоча. Какво ли не!

Така, нищо общо с темата за оплакванията, която наистина е много актуална защото явлението е с епидемиологични размери у нас, но просто за замисляне - да мислим повече за хубавите моменти, защото ще дойде момент на 75 да не можем да се сетим нищо и ще опишем живота с "работих".

# 43
"За навика да ни е зле" е нещо като навика да пушим -
знаем за вредата,но продължаваме.А защо ли ?
За единия имам личен отговор - приятно ми е,
а за другия - оплакваме се,че ни е зле, за да ни стане по-добре.
Не допускам вече  около мен оплакващи и мрънкащи.

# 44
Не съм съгласна, че има такъв навик, да ни е зле. Просто има твърде много хора, които живеят такъв живот, че ако ги питаш няма какво да кажат, нищо не им се случва. Те почти не вярват вече, че още са живи и тъй като гадостите са по-често от хубавите неща, обръщат внимание на тях и ги подчертават. Ако нещо ти се случва, та било то и гадост, значи все пак си жив, не си ходещ труп. Живите трупове са много и стремежът да не си от тях, ражда и такива реплики като визираните по-нагоре. Трагичната група е това.
Друга група са тия с позитивното мислене. Смешковци големи са. Те пък искат да избягат от мисълта за празния си живот с положителни нагласи.Смешната група.
Другите са безразличните. От нищо и за нищо не им пука. Ден да мине, друг да дойде. Добре, зле, все тая. Защото днес е добре, утре зле, после в същия ред и така до безкрай. Или до края.
Дописвайте..... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт