За навика да ни е зле

• 9 842
  • 206
  •   1
Отговори
# 165
"Полондончанилите''се обикновено мрънкат за други неща, а не за това че им умрялото прасето точно преди Коледа  Mr. Green

Не си в час нещо. На прасето това е съдбата му, обикновено 2-3 дена преди Коледа хората са се примирили с неизбежното и не се оплакват, само се облажват.
На "как си" отговарям очакваното "добре", а ако питам някой как е, това е от любезност. Естетствено, че не ми пука как е. Като "какво правиш" и "накъде". Но нали все нещо трябва да си кажем с не особено близките, иначе ще има тема защо се гледаме като темерути и не си казваме "добър ден". Ами като не е добър денят, защо пък да казвам "добър ден", по-добре истинта.
- Лайнян ден, Пешо!
- А, лайнян... Ако беше лайнян, с мед да го намажеш!

# 166
Явно не правиш разлика между умряло и заколено  Mr. Green

На времето по комунистическо време имаше виц какво било мъка и какво било трагедия Simple Smile
Мъка било да умре Тодор Живков, а трагедия да ти умре прасето точно преди Коледа.

# 167
  • В Космоса
Всъщност,ние с моите близки и приятели се питаме как сме когато не сме се чували за по-дълъг период. А за останалите, въпреки, че го изстрелвам по-скоро по навик, не мога да кажа, че никак не ме брига за състоянието им. Ще се радвам да го споделят, но няма да имам и нищо против да не го направят. Изборът си е изцяло техен и не виждам какво толкова дразнещо има във въпроса.

# 168
Приятелите/близките не питат как си, защото ти знаят положението... а останалите, не ги интересува! Peace

Интересува ги, ама не питат....

ПП И в частност - Как си, Якичке!!! Hug

Е щом питаш ти - прекрасно! Hug
П.п. Тъкмо се сетих за теб, Букет. Викам да вляза, да прочета някой твой бисер, че напоследък хич не ми остава време. Crazy

П.п. А Вие, как сте мадам? Mr. Green

# 169

......................
П.п. А Вие, как сте мадам? Mr. Green

Бивам, бивам... Hug Wink

# 170
... не виждам какво толкова дразнещо има във въпроса.

Никой не казва, че има нещо дразнещо в въпроса Simple Smile Дразнещото е постоянното мрънкане и оплакване, което следва след задаването на въпроса, а някои хора дори не чакат да ги питаш  Mr. Green

# 171
  • В Космоса
... не виждам какво толкова дразнещо има във въпроса.

Никой не казва, че има нещо дразнещо в въпроса Simple Smile Дразнещото е постоянното мрънкане и оплакване, което следва след задаването на въпроса, а някои хора дори не чакат да ги питаш  Mr. Green

Аз малко оплетох двете теми, но в другата за дразнещите въпроси, този е един от най-често посочваните.

# 172
"Полондончанилите''се обикновено мрънкат за други неща, а не за това че им умрялото прасето точно преди Коледа  Mr. Green

а, баш за баница и сланина мрънкаше, много знаеш ти...а, и вечно мрънкаше: ама как, вие тук защо не правите така, а не  онака, нищо, че до вчера беше от тези вие и тя. Нито шофира, че да мрънка за улиците, нито количка тук бута, дойде, направи си зъбите (мрънкайки и срещу съболекаря защо не козирува) и си отиде.
Близък ще попитам как е, ще изслушам, ако има проблем. Познатите не ги питам как са, казвам здравей, добър ден, нещо такова. Съответно не получавам неискани тиради с Охххх и Ахххх.

Янечек , а баш! Laughing
Ако оставим настрана последните разпилени страници и вземем заглавието-говори се за навик. Това не е навик, което тук се спряга. Аз имам други навици, не такива, хората около мен имат други навици.

Това, което коментирате е по-скоро форумно явление, интернетско-вечно нещо те дразни и мрънкаш срещу него. Има го във всяка една тема-ако си родила-защо си родила на 20, а не на 40, ако имаш едно дете, защо е едно, а не три, ако си учила, ако не си, ако работиш или си домакиня-вечно някой се дразни от какво ли не и го изкарва зле.

Последна редакция: нд, 20 окт 2013, 09:14 от Jizzlobber

# 173
Да, аз пък се чудя за какво ако не за проблеми да се говори във форум. Е, и за клюки, разбира се, макар че и там се оказва, че трябва да имаш точно определено мнение за да се впишеш:)

Представяте ли си форум, в който всички теми са 'ох, събудих се, слънцето грее, птичките пеят, денят е прекрасен'. Освен автосугестия какъв е смисълът? Че аз ако от форума не разбера коя спирала за мигли е калпава, кой ключар е бандит и чий мъж е прасе откъде?

пп. Интересно, че някои от тук пишещите се за позитивни успяват да всеят скандал дори в тема за лак за нокти или там, където хората си показват новите покупки. Те ти благи думи  Laughing

# 174
Е, Рокси, форумът е друга реалност.
Ако и след дъвкането тук, ти остане неизразходен негативизъм, значи нещата са много зле  Mr. Green

# 175
Ако и след дъвкането тук, ти остане неизразходен негативизъм, значи нещата са много зле  Mr. Green
Тъй де, ние пишем във форума, да кажем, че го ръсим тука негативизма. Ама толкова народ си няма виртуално местенце, че явно  му остават само живите хора около него.

# 176
  • Sf
Ако и след дъвкането тук, ти остане неизразходен негативизъм, значи нещата са много зле  Mr. Green

Точно. Като си говориш на живо с някого да си мислиш "тая ако не я знаех каква змия е у форОма, за нищо на света не бих я заподозряла, я виж колко мило и културно се изразява".

# 177
Пак изместихте въпроса. Не става въпрос за това дали мрънкаш, когато ти е зле.
А че има хора, които се концентрират върху "зле"-то и не обръщат внимание на "добре"-то.
Аз познавам такива и точно тях имах предвид в предишния си пост.
И тук, във форума, откривам такива образи. Никога не се усмихват, никога не се шегуват, всичките им теми са пълни с негативизъм, шамари, шутове, разбити зъби, наритани задници и т.н. Ако изобщо се засмеят, е злобно, не от сърце.
Вярно, че форумът е прекрасен отдушник и често виртуалните образи нямат нищо общо с реалните, ама... На някои хора си им личи, че са такива негативи и в живота. Тежко и горко на близките им, които няма как да натиснат хиксчето в горния десен ъгъл...

# 178
Ако и след дъвкането тук, ти остане неизразходен негативизъм, значи нещата са много зле  Mr. Green

Точно. Като си говориш на живо с някого да си мислиш "тая ако не я знаех каква змия е у форОма, за нищо на света не бих я заподозряла, я виж колко мило и културно се изразява".

Ооо има го и обратният вариант, ангелски форумен образ, а на живо нещо съвсем друго

# 179
  • София
Клюкарите, м?!  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт