Идеи за стартиране и развитие на бизнес 21

• 108 695
  • 850
  •   1
Отговори
# 210
За стартиране може да се използва  кредит, но не на 100%. А и не мога да се сетя коя е тази банка, която ще отпусне кредит на новостартиращ бизнес? На физическо лице без доказани доходои- също.  Но все пак има и други начини освен лични спестявания и кредити.

За развитие на бизнеса с кредити е достатъчно доказателство световната финансова криза, точно от непремерени кредити. Много фирми решиха да поемат по-голяма хапка и се набълбукаха с кредити, за да развият бизнеса си и в един момент се оказа, че бизнесът им не е чак толкова печеливш, за да може да носи тези кредити.

Има си точен анализ, който се прави за печалбата на фирмата и кредита, който може да си позволи, но това е друга тема.

# 211
Написаното е съвсем различно от

"Аз съм твърдо против един бизнес да се стартира с кредит, както и да се развива с кредит. Ако е достатъчно переспективен и печеливш той, трябва да може да се развива от собствени средства, всичко друго е балон, който се пука в един момент. "

# 212

"Аз съм твърдо против един бизнес да се стартира с кредит, както и да се развива с кредит. Ако е достатъчно переспективен и печеливш той, трябва да може да се развива от собствени средства, всичко друго е балон, който се пука в един момент. "

Не е много по- различно, но не ми се пише в момента за фирмените кредити и анализ в кои случаи те са оправдани.....
Има и друга страна, на която никой не обръща внимание (или само потърпевшите го знаят) относно получаването на пълната информация за бизнеса към банката и последствията от това.

# 213

Не е много по- различно, но не ми се пише в момента за фирмените кредити и анализ в кои случаи те са оправдани.....
Има и друга страна, на която никой не обръща внимание (или само потърпевшите го знаят) относно получаването на пълната информация за бизнеса към банката и последствията от това.
Е сподели де .

# 214
След дълги размисли може би и аз стигнах до извода че кредит от банка е най Не правилното решение. Както споменахте в предишни коментари самото кандидатстване и достигане до момента на одобрение е като химера, почти невъзможно!И какво следва от това ... че вариантите се сведоха до заеми от приятели и познати, но в днешно време кой би се наел да инвестира?... Някак се обезнадеждих след толкова размисли и сметки  newsm78

# 215
  • Варна
Има предостатъчно варианти за потребителски кредити, ипотеки на малък имот. Не се хвърляйте в сложни кредити с бизнес програми и т.н. Такива и без това няма да ви дадат.

Цитат
че вариантите се сведоха до заеми от приятели и познати

Незнам дали знаеш, но подобни заеми се декларират в годишните декларации, независимо като фирма ли си го взела, или като физическо лице. И ако лицето което ти ги и дало не ги е декларирало тия пари , без да искаш и осъзнаваш може да му докараш куп проблеми.

# 216
Ипотекирането на имот за развиване на бизнес е най-неблагоразумното решение. Няма "малък имот". Има имот, който трябва да притежава стойност за банката, за да отпусне тя съпоставима сума на кредита.

# 217
  • Балчик
Има предостатъчно варианти за потребителски кредити, ипотеки на малък имот. Не се хвърляйте в сложни кредити с бизнес програми и т.н. Такива и без това няма да ви дадат.

Цитат
че вариантите се сведоха до заеми от приятели и познати

Незнам дали знаеш, но подобни заеми се декларират в годишните декларации, независимо като фирма ли си го взела, или като физическо лице. И ако лицето което ти ги и дало не ги е декларирало тия пари , без да искаш и осъзнаваш може да му докараш куп проблеми.
еее  Joy не и забивай съвсем последният фатален удар , все пак заемите за които коментираш , трябва да са 10 хил. и над тази сума  Joy

# 218
  • Варна
Еми като ще е заем поне да си струва. Laughing
Предположих че няма да ме разберете какво и защо ви давам тези съвети, но от известно време НАП търси и прави точно такива проверки.Първо проверяват фирмата а после под предлог за свързаност правят ревизия и на физическите лица.  Ако фирмата ви е с малка печалба а в личните ви сметки има движение на пари жална ви майка с извинение, ама последствията ще са ужасни ако не докажете произход. Облагането незнам с точност колко е , но е около 50 % за всеки недоказан лев постъпил в личната ви сметка или изхарчен в Метро например, а нямате доказателство откъде е . Може би не знаете , но всички карти за отстъпки в магазини ви набутват и сумите за харченето ви с подобни карти става явно за НАП.
Затова и  казах - Стремете се по документи да сте доказано " богати". А не да харчите повече отколкото печелите.

# 219
  • В голямото море...Живот
гост22, аз лично съвет на никого не съм дала относно започване на бизнес след съкращение  Naughty Споделих моите терзания и решения...
За кредита - ако не беше моят потребителски преди 3г нямаше да можем да стигнем до тук. Принципно обаче съм съгласна - без банки!

# 220
Не искам да разводнявам темата, но не са един и два случаите, в които някой висш банков мениджър си харесва конкретен бизнес на фирма кандидатствала за банков кредит. Все пак банката получава пълна, 100% - ова информация за вашия бизнес  Naughty
Последният такъв случай завърши с убийство на банкерка и т.н....

# 221
Според мен стартиращ бизнес не бива да започва със заем, освен ако човек не е прекалено хазартна личност. Това си е точно руска ролетка. Взависимост от бизнеса, може да се започне с нещо в абсолютно малък мащаб, да се опипа почвата и като се види реално, че има хляб в тази работа, да се разгърне. Тук може и с помощта на заем, но пак да не се разчита изцяло на него. В тази връзка е много поучителна онази приказка за неволята  Simple Smile

# 222
От няколко дни ми се набива някаква реклама на social +. Това да не е побългарена версия на linkedin? Ще съм много благодарен, ако някой сподели мнение.

# 223
А според мен, ако не си поне малко хазартна личност, не бива въобще да се занимаваш със собствен бизнес. Нещата никога не могат да са достатъчно сигурни и рисковете съпътстват бизнеса. А ако разчиташ само на налични средства, те трябва да са наистина много сериозни, ако искаш по-бързо развитие.
Определено трябва да се направи добра предварителна сметка и да се заложат % непредвидени разходи, които винаги изникват. Аз взех ипотечен кредит (само такъв можеше да ми осигури достатъчно средства). Част от парите не похарчих, за да мога да покрия точно непредвидени разходи и за да имам налични за първите няколко вноски, докато нещата се поразмърдат. Една година по-късно смея да заявя, че не сбърках. Наличните свършиха, но бизнесът ми потръгна и сега спокойно плащам задълженията си.
Всеки преценява за себе си доколко е склонен да рискува и на какви жертви е готов, за да се реализира на пазара.

# 224
В днешно време няма нищо сигурно, дори и в голяма фирма на заплата да работиш пак си е риск  Mr. Green Статистиката казва, че всеки четвърти с ипотечен кредит не може да го обслужва.

Общи условия

Активация на акаунт