КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 57 773
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Цитат на:
Мечка Малинарка

"А болест според хомеопатията не е наличие на симптоми...Както и здравето според хомеопатията не е отсъствие на симптоми. "

Препоръчвам Ви, да си направите справка с параграф 7,8,9 в Органона . Там Ханеман твърди точно обратното. Хубаво е и да прочетете цялата книга.

Само че не само трябва да се чете, но и да се разбира. Вижте 7 параграф бележка под черта също. Говори се за съвкупност от симптоми на болестта! А ако сте чели добре, ще знаете, че болестта е една-единствена, разстройство на жизнената сила. Болестта според хомеопатията е там, където има зони, оставени без жизнена сила. Симптомите се появяват на границата, където се "води войната". Често напълно неожизнените зони могат и да не боледуват. Справка - ментално болните пациенти често не боледуват физически, защото болестта е локализирана на ментално ниво! Алопатичното ви мислене, търсещо физически симптоми, ви пречи. И много хубаво сте дали параграф 9 за пример, вижте го пак. Там става напълно ясно защо човек боледува.
Параграф 10 ви показва, че лишеният от ЖС организъм не може това, онова, и да се отбранява. Какво е всичко това?  ЛИПСА, липса на адаптацияяяяя.
Параграф 17 ви показва отново какво е болест, ако той не се разбере, Органон може и се тълкува алопатично....
"....вътрешните изменения на жизнения принцип, обуславящи заболяването /и следователно - самата болест/.........следователно тоталността на болестта, БОЛЕСТТА САМА ПО СЕБЕ СИ.
Нямам намерение да изследвам Органон тук. Имате учители за тази цел.
Здравето не е отсъствие на симптоми. Всички имаме симптоми тук-там, сега...после...физически, емоционални...Здравето е свободата да бъдем себе си, да следваме желанията си, да се изразяваме точно такива, каквито сме. Здравият човек има желания и свободата да ги следва, без да сваляме нещата до махленско ниво мога ли да ям захар, или не мога. Неизразяването на потенциала, на Аза, е причина за всички наши разстройства. Здравето е възможността да се балансираш, да възстановяваш и поддържаш в равновесие везната, щото самото отклонение от нея не е болестно, болестно е ако не успееш отново да върнеш везната към хомеостаза....Ама понеже алопатичното мислене трудно допуска думата ДИНАМИЧНО, така и не се разбира що е то здраве и що е то болест.  А болестта не е нищо друго освен загуба на способността да се адаптираш.

Щото като ми умре любимото котенце и плача две седмици, после ми мине -  болна ли съм? Ето, имам симптом! Ми не съм, това е нормална реакция, нормална адаптация. Но ако плача за него 2-5-6 години? Болна ли ще съм?
И ако има добър баланс между Ид и Суперегото, чудесно.
Стига толкоз.

# 31
Здравейте, бихте ли могли да ми препоръчате нещо подходящо за отхрачване за детенце на годинка и месец?Вече цял месец не можем да се доизлекуваме.

# 32
Потенето при бебенце за какво говори при хомеопатията?

# 33
Ами, че си се изпотява. Нищо повече. Това не е болест, ако не е нещо патологично. Също така трябва да се отхвърлят и най-честите причини - прекалено обличане или топло помещение, ако изобщо се налага да се вземат мерки.

# 34
Съветвам Ви да го споделите и с педиатъра, ако вече не сте го направили. Не се притеснявайте.

# 35
Здравейте, бихте ли могли да ми препоръчате нещо подходящо за отхрачване за детенце на годинка и месец?Вече цял месец не можем да се доизлекуваме.
 Съветвам Ви да се консултирате с лекаря, ако назначи лечение можете паралелно с това да лекувате и с хомеопатични препарати,назначени от специалист.

# 36
Assamas, ти беше в една дълга отпуска и ние успяхме да си починем и да говорим пълноценно в темата. Не искаш ли да излезеш отново в отпуска?

# 37
Моля да спрем да излагаме вече Хомеопатичното общество!!!

# 38
 Съветвам Ви да се консултирате с лекаря, ако назначи лечение можете паралелно с това да лекувате и с хомеопатични препарати,назначени от специалист.

Затегнато оздравяване. Което ще рече, че има недостиг. Това от гледна точка на хомеопатията. Хомеопатично и алопатично лечение са коренно противоположни. Съветвам ви да изберете единия метод. Или прочетете при желание първия пост на тази тема, където има препратка към Информативно за хомеопатията, ще ви стане ясно, че няма кой тук да ви предпише лекарство....

# 39
Педиатърът казва, че е нормално, но ми беше интересна гледната точка на хомеопатията.

# 40
Педиатърът казва, че е нормално, но ми беше интересна гледната точка на хомеопатията.
Ами ако не пречи на човека, за каквото и да става въпрос, си е нормална негова индивидуална особеност. Както на едни краката миришат повече, на други хич като се изпотят. Така....Тъпичък пример дадох, но пък ясен.

# 41
Поточе, дали ще е дете или възрастен, няма значени. Както Мечка Малинарка ти е казала - ако не пречи, си е нормално. И всеки се поти, но когато потенето има някаква особеност може да насочи хомеопата какво предписание да направи.

Например - аз от известно време имам специфично потене, което не съм имала преди. Определено е нещо за споделяне по време на интервюто.

Между другото, така и така сме на тема потене - дали ползването на купища съвременни дезодоранти, които уж правят така че да не се потим, не водят до това в един момент да се подтисне едно обичайно състояние на тялото и от там после човек да има проблеми в тази насока? Същото като с кремовете за лице и тяло.

# 42
Абсолютно. Запушва порите, не позволява на най-големия орган да чисти навън. Е, под мишниците всички слагаме, аз лично гледам да го избягвам по възможност максимум. Кремове ползвах едно време много, за лице и тяло, защото кожата ми беше суха, сега нямам нужда просто.
Но хомеопатията е доказала с годините, че на една силика ако потиснеш потенето на краката, може да направи рак.
В реперториума има много рубрики за потисната секреция - било от носа, било менструална кръв, било потене...И все едни такива интересни лекарства, правещи "интересни" неща от потискане на това, което иска и трябва да излезе навън.

Човек само като погледне как често при заболяване след изпотяване на човека му олеква цялостно, дори температурата му пада, и му става ясно трябва ли системно да потискаме изпотяването.

# 43
А всъщност хомеопатите опитват ли се сега  да намалят потенето у пациентите,ако те са споделили че имат обилно потене под мишниците,или само го отчитат за определяне на подходящо лекарство?
Аз лично вече не ползвам стандартните дезодоранти против изпотяване,четох много и след като ми се появих няколко топчета под мишницата,инстинктивно това беше първото което направих-да спра използването им. За няколко дни топчетата изчезнаха. Пак си ползвам нещо,но то е природно и не намалява потенето,а само "аромата". Но ми е неприятно, че като жена постоянно имам мокри петна под мишниците,и зима и лято,без значение топло студено. Бях го споделила с хомеопата си,но по-скоро останах с впечатление ,че няма да направи нищо по въпроса.
Благодаря ви за линковете за Миазмите,интересно ми беше,тъй като трябва да се определи миазъма на моето дете,знам че не ми е работа аз да го правя,но като чета се насочвам върху какво да насоча вниманието си да наблюдавам у детето,за да предам после на хомеопата.

# 44
А всъщност хомеопатите опитват ли се сега  да намалят потенето у пациентите,ако те са споделили че имат обилно потене под мишниците,или само го отчитат за определяне на подходящо лекарство?
Аз лично вече не ползвам стандартните дезодоранти против изпотяване,четох много и след като ми се появих няколко топчета под мишницата,инстинктивно това беше първото което направих-да спра използването им. За няколко дни топчетата изчезнаха. Пак си ползвам нещо,но то е природно и не намалява потенето,а само "аромата". Но ми е неприятно, че като жена постоянно имам мокри петна под мишниците,и зима и лято,без значение топло студено. Бях го споделила с хомеопата си,но по-скоро останах с впечатление ,че няма да направи нищо по въпроса.
Благодаря ви за линковете за Миазмите,интересно ми беше,тъй като трябва да се определи миазъма на моето дете,знам че не ми е работа аз да го правя,но като чета се насочвам върху какво да насоча вниманието си да наблюдавам у детето,за да предам после на хомеопата.
Ако потенето е резултат от конституцията на човека, не е хубаво да се подтиска, защото може да доведе до по -големи проблеми със здравето.Естественото физиологично потене също. Много е важно да се споделя с хомеопата как се поти пациента.  При промени в потенето или нещо необичайно около него , особено по време на болест съобщавайте на хомеопата. Може даже да се водят  записки за реда на появата на симптомите.

Общи условия

Активация на акаунт