КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 309
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Здравейте!
Големи фенове сме на класическата хомеопатия,но не и от хомеопата си.Та искам ако е възможно да ме насочите към много добър класически хомеопат в Пловдив.Чувала съм само за Тони Кочева добри отзиви,но ми се иска да се потвърдят и оттук и след това да я търся.Сина ми е с бронхиална астма и не се издържа вече.
Благодаря!    bouquet

# 136
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
"само за теб" изобщо не е добър вариант, подпомага чувството на разделение и изолация Peace.

кой вариант е по-добър? Thinking

# 137
  • Пловдив
Здравейте!
Големи фенове сме на класическата хомеопатия,но не и от хомеопата си.Та искам ако е възможно да ме насочите към много добър класически хомеопат в Пловдив.Чувала съм само за Тони Кочева добри отзиви,но ми се иска да се потвърдят и оттук и след това да я търся.Сина ми е с бронхиална астма и не се издържа вече.
Благодаря!    bouquet

Аз съм доволна от г-жа Кочева Peace. Синът ми според лекарите също трябваше да е с астма ooooh! ooooh!, добре, че не им повярвах тогава #Cussing out, бяха готови да го натъпчат с разни лекарства. Както и да е. Все по-рядко ни се налага да я посещаваме( до 2 - 3 пъти в годината), което за мен си е цяло постижение. Като аз отчитам, цялостно подобрение при детето, не само физическо Peace. Виждам как расте като истинска личност, със своите особености, емоции, магарии, бели, изблици, увлечения, трепети, страхове и т.н. Не се опитвам да го променям, да го поучавам от позицията на по-силна(опитвам се да показвам само с личен пример), не взимам вместо него решения. Той е такъв какъвто е, и така трябва да бъде.
След като аз(и от части баща му) променихме държанието си спрямо него, нещата тръгнаха в положителна посока Peace. И ако искате вярвайте..., но след като започнах без задръжки да му казвам колко го обичам(винаги когато ми дойде от вътре), всичко някак си дойде на мястото Heart Eyes. Преди това, уж за да не го правя... "мамино синче", "женчо", ..  ...му давах само "стерилна любов". А и той и аз, сме имали нужда от друго, истинска, огнена, змеева обич която да показваме без никакви притеснения.
Стана малко като изповед, но....си мисля, че помогна много и за т.н...... астма..

Последна редакция: пн, 04 ное 2013, 17:18 от mamaden

# 138
  • Пловдив
mamaden,много ми хареса твоята изповед.Много.И си много права,че трябва да им казваме колко ги обичаме.Аз в това отношение нямам спирачки,даже май съм в другата крайност.По 100 пъти на ден му го повтарям.И на големия и на малкия.Ще се обадя на д-рката,дано ни впише скоро в графика си.Много ти благодаря! Hug

# 139
  • Пловдив
Имай предвид,че Кочева не е докторка  Wink Хомеопат не е = на доктор.Но не ти и трябва да е.
Ако не си запозната с хомеопатията като наука прочети в темата Информативно за хомеопатията. Peace

# 140
  • Пловдив
Запозната съм и то прекрасно. Wink Особено с класическата Wink
Дори в момента чета ''Теория на Потискането'' на Д-Р Прафул Виджейкар. Grinning

# 141
  • Пловдив
Имай предвид,че Кочева не е докторка  Wink Хомеопат не е = на доктор.Но не ти и трябва да е.
Ако не си запозната с хомеопатията като наука прочети в темата Информативно за хомеопатията. Peace
Да, не е доктор, подкрепям написаното Peace. На мен това ми беше едно от "изискванията" когато търсих хомеопат - да НЕ е доктор.

# 142
Да, не е доктор, подкрепям написаното Peace. На мен това ми беше едно от "изискванията" когато търсих хомеопат - да НЕ е доктор.
А защо?Не го приемайте като заяждане,просто наистина ми е интересно.Аз тепърва се запознавам с хомеопатията.

# 143
  • Русе
А защо?Не го приемайте като заяждане,просто наистина ми е интересно.Аз тепърва се запознавам с хомеопатията.
Върни се няколко теми назад. Коментирано е  Peace

# 144
  • Пловдив
valentina0577, понеже на лекарите, учили хомеопатия, им е трудно да излязат от парадигмата на медицината и да започнат да разглеждат човека като цяло (единство от психика, физика, лична и семейна история), а не само болестта като съвкупност от симптоми, съответно лечението като просто заличаване на симптомите с лекарства. Защото традиционната медицина и хомеопатията по принцип имат коренно различен подход към пациента, болестта, лечението и т.н. И защото често се случва лекари да лекуват с хомеопатия, но по алопатичен начин, например за всеки симптом отделно лекарство, без оглед на цялостната картина на състоянието на човека. Най-общо казано, затова се предпочитат хомеопати, които не са лекари, тоест които подхождат непредубедено към хомеопатията, без да се опитват да я комбинират по някакъв начин с познанията си по алопатична медицина, което обичайно ги прави недобри хомеопати. Макар че, разбира се, и тук има изключения, предполагам.

# 145
"само за теб" изобщо не е добър вариант, подпомага чувството на разделение и изолация Peace.

кой вариант е по-добър? Thinking
Този, който оставя в децата чувството, че могат да съжителстват заедно и нито едно от тях не се ползва с повече привилегии от другото /предизвиква или затвърждава не само ревност/; нито и че мама или тати имат време само за едното дете, но никога за двете заедно, еле пък да му го казват. Simple Smile /още повече... И се създават и вярвания от сорта на "Ако го нямаше другото, мама нямаше да дели времето за мен и за него/

https://www.facebook.com/groups/166974776691006/?ref=ts&fref=ts

Ето линк към групата. Там надолу има линкове към видео. Съветвам ако някой ще слуша, да тръгне от виталистичната теория и хомеопатичната философия, не  да се хвърля веднага да слуша лекарствата.

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 00:49 от Мечка Малинарка

# 146
  • Пловдив
valentina0577, понеже на лекарите, учили хомеопатия, им е трудно да излязат от парадигмата на медицината и да започнат да разглеждат човека като цяло (единство от психика, физика, лична и семейна история), а не само болестта като съвкупност от симптоми, съответно лечението като просто заличаване на симптомите с лекарства. Защото традиционната медицина и хомеопатията по принцип имат коренно различен подход към пациента, болестта, лечението и т.н. И защото често се случва лекари да лекуват с хомеопатия, но по алопатичен начин, например за всеки симптом отделно лекарство, без оглед на цялостната картина на състоянието на човека. Най-общо казано, затова се предпочитат хомеопати, които не са лекари, тоест които подхождат непредубедено към хомеопатията, без да се опитват да я комбинират по някакъв начин с познанията си по алопатична медицина, което обичайно ги прави недобри хомеопати. Макар че, разбира се, и тук има изключения, предполагам.

Peace  202uu

# 147
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Мече, според мен да се отдели 1 час за дете, което в момента има нужда от повече внимание, не изключва, т.е. не е контрапродуктивно спрямо това, което ти си написала  Thinking

# 148
Разбира се, само че да не му се обяснява защо. Освен това ако му се отделя внимание един час само когато другото дете го няма, то само ще си направи връзката. Децата не са глупави...

# 149
А мамите, лекуващи с хомеопатия може ли да споделят как стои въпроса с хомеопатията и яслата/градината? Чувала съм, че ако дигне Т там примерно му дават панадол..то хубаво ще предупредя да не му дават нищо, ама само като чуят и кой знае колко ще ми зачетат желанията  Crazy Понеже живот и здраве скоро предстои пускането на малкия на ясла и взех да се чудя как стои въпросът с хомеопатията  Hug
И един друг въпрос - ако системно - примерно всеки ден се пие чай от лайка или бъз и т.н. може ли да попречи на хомеопатията, в смисъл да не стане като билколечение или няма общо  Blush

Общи условия

Активация на акаунт