КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 58 445
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Шайн, точно преди мен Мечка Малинарка отговори за медицинското образование на хомеопата, когото посещавам.

Знанията не е необходимо да се придобиват в университет!

Недей да вадиш пневмонията от контекста й! Ако имам остро бронхит и той отиде в пневмония е едно. А ако имам хронично (да речем астма) и отиде в пневмония е нещо съвсем друго!

# 271
  • Пловдив
Darina, хомеопатът ти в момента не придобива ли медицинско образование или бъркам?

Та познанията по медицина никога не са излишни за хора, занимаващи се със здравето на други Peace.

Аз не прочетох някой да е написал, че са излишни... newsm78. Но не е необходимо условие -  медицинското образование, за да е добър един хомеопат Peace.

# 272
Дарина, при никакви обстоятелства пневмонията не може да бъде част от оздравителен процес, независимо дали пациентът е с хроничен белодробен проблем Peace

# 273
  • Пловдив
Нали в хода на обучение се минава "някаква" дисциплина,в която бъдещите кл.хомеопати се запознават с медицината в някаква степен.Или...

Цитат
Мече, с цялото ми безкрайно уважение към теб , но  булшит.....?
И ако си мислиш, че две години ще ти стигнат......
  Peace

Дарина,ама и на теб яко са ти промили мозъка...щом така се изказа за пневмонията.

# 274
  • Пловдив
Понеже взехте за пример пневмонията, да продължа с нея Simple Smile. Дете, (или възрастен индивид) може да страда често от пневмония, и същевременно да е много по-здрав от един човек без изразени оплаквания на физично ниво Peace. Същият "по-здрав" човек( никога не направил пневмония и никога не вдигал висока Т), който няма повод да ходи на лекар защото е "здрав", изведнъж (или постепенно) полудява Rolling Eyes. Необратимо и безвъзвратно според медицината.
Обзалагам се, че същият "здрав" човек, никога не би стигнал до лудост, ако си има добър хомеопат. Не съм сигурна обаче дали ще е същото... с добро джи пи Rolling Eyes.

# 275
Едното няма нищо общо с другото, и двете са болести, и двамата пациента не са здрави Peace.
Все едно да сравняваш дали пациент с инфаркт е по-здрав от пациент с тежка депресия Peace.

# 276
  • Пловдив
Едното няма нищо общо с другото, и двете са болести, и двамата пациента не са здрави Peace.
Все едно да сравняваш дали пациент с инфаркт е по-здрав от пациент с тежка депресия Peace.

Има, има и още как Peace. Но няма да ме разберете Wink( възприятията ни за здраве, са различни Wink), а и нямам намерение да се впускам в подробни обяснения.
Опитайте се да се абстрахирате от конкретните болести( те са безразборно посочени от мен), това е акцента на поста ми:
"Обзалагам се, че същият "здрав" човек, никога не би стигнал до лудост, ако си има добър хомеопат. Не съм сигурна обаче дали ще е същото... с добро джи пи . "

# 277
А какво разбираш под " полудява необратимо и безвъзвратно"?
Едно е депресия, друго е шизофрения. Някои психични заболявания са генетично обусловени, други се дължат на органни изменения в мозъка, а това сме коментирали, че не се повлиява от хомеопатия.
Терминът "полудява" е лаишки и изключително обиден за хора с психични проблеми, така, че призовавам да се използва по-конкретна терминология Peace.

# 278
  • Пловдив
А какво разбираш под " полудява необратимо и безвъзвратно"?
Едно е депресия, друго е шизофрения. Някои психични заболявания са генетично обусловени, други се дължат на органни изменения в мозъка, а това сме коментирали, че не се повлиява от хомеопатия.
Терминът "полудява" е лаишки и изключително обиден за хора с психични проблеми, така, че призовавам да се използва по-конкретна терминология Peace.

Не смятам да продължавам дискусия с Вас, не виждам смисъл да го правя. Както написах - "възприятията ни за здраве, са различни ". 

пп. Смятам  и за напред да използвам терминология, каквато намеря за удачно Peace. Като човек близък на хомеопатията, и широко "скроен", последното нещо което бих направила е да обидя някой,.... за каквото и да е Simple Smile.

# 279
Последното, което един широко скроен човек прави е да нарича хората  с определено заболяване луди Stop

Защо е тази липса на каквато и да е толерантност?
Ежедневно общувам с много лекари и до сега не съм срещнала някой , който толкова агресивно да се противопоставя на хомеопатията. Напротив, признават я, насочват пациенти.
Докато тук думата медицина е най-мръсното нещо на света.
Защо е тази нетърпимост? Човек , живеещ в мир със себе си и света около него би се дистанцирал от подобно отрицание, защото никога една истина не е всеобхващаща.
Тук пишат хора, които уж живеят в хармония, а точно хармонията никаква я няма.

# 280
  • София - Варна - Бургас
Последното, което един широко скроен човек прави е да нарича хората  с определено заболяване луди Stop

Защо е тази липса на каквато и да е толерантност?
Ежедневно общувам с много лекари и до сега не съм срещнала някой , който толкова агресивно да се противопоставя на хомеопатията. Напротив, признават я, насочват пациенти.
Докато тук думата медицина е най-мръсното нещо на света.
Защо е тази нетърпимост? Човек , живеещ в мир със себе си и света около него би се дистанцирал от подобно отрицание, защото никога една истина не е всеобхващаща.
Тук пишат хора, които уж живеят в хармония, а точно хармонията никаква я няма.

Шайн, абсолютно съм съгласен с Вас! Медицината в никакъв случай не е мръсна дума. Психично болните или още Душевно болните /от Ψυχή - Психи/ = Душа, не бива да им се лепи етикета луди.

# 281
Казах просто, че предвид това, че се занимавам с хомеопатия,  ПЪЛНОТО медицинско образование за мен лично ще е излишно. Необходими са ми анатомия, патология, естествен ход на заболяванията. Нищо друго. Еле пък да плащам за фармакология... Grinning Имам колега в медицински университет в Стара Загора, който, с напредване на обучението и споделянето на това, на което ги учат нататък, е меко казано възмутен...и го разбирам напълно. Имам и медици в рода и съм наясно горе-долу кога какво се учи. Така че това е моето лично мнение. И въпреки че съм алчна за знания, точно за тези не съм.

От друга страна съм човек, който умее да казва не знам и който обича да проверява /с факти и логика/, така че искам да повторя отново следното: Не мога да нося отговорност за това кой какво е разбрал от думите ми, мога да нося отговорност само за това, което съм казала.
Ако един ученик разбира части от обучението по хомеопатия по един начин, друг ще разбере по друг. За пореден пример ви давам как Асамас например разбира част от хомеопатичната философия независимо от нивото на учителите си. Дари не е минала Ембриология, така че няма смисъл да я обвиняваме или да четем всяка една нейна дума под призмата на това, че учи хомеопатия! Тя има право на лично мнение, което също търпи развитие.
И не на последно място, точно лекарите са тези, които КАРАТ И ВНУШАВАТ  на хората, че са луди, когато за някое решимо психично разстройство вече лепят етикети като биполярно...шизофрения...и т.н. И когато се стигматизира по този начин един човек, дори да е във временно такова състояние, обикновено стига точно до мразената от вас дума. По същата логика аз съм ИНВАЛИД, това ми каза докторът, след като съм с един бъбрек. И когато един лекар изпрати пациента си по този начин - сега вече трябва да внимаваш, защото си рисков фактор /той ме нарече фактор/ и можеш да вземеш документ за 35 процента инвалидност....
Та не вярвам това да са ги учили в медицинските университети.

И нещо мое любимо: границата между лудостта и гениалността е много тънка Grinning
Никога не съм отричала медицината, отричам методите й на лечение /като цяло/, с изключение на хирургичните и животоспасяващите интервенции и медикаменти. В това вярвам и опитът ми до момента, който го потвърждава...

Скрит текст:
Не мога да не се похваля, честно. Да ви кажа как една котка може да бъде излекувана със страмониум ЛМ. Горкото животинче е изключително страхливо и агресивно още от малко. И като една "типична" котка, не беше играло никога до вчера. Досега на животинче не бях давала никога нищо, с изключение на една маца със зелени сополки  Joy

# 282
Хомеопатията е интересна с това,че всеки случай изисква различен подход.
И защо тогава ни пращате на лекар при всеки зададен въпрос, след като е ясно, че при лекарите подхода е един и същ  Rolling Eyes
Защото липсата на висше медицинско образование затваря очите на нелекаря хомеопат за важни неща. И лекарите  ,ако не знаят хомеопатия са в същото положение. Само,че много от лекарите се обръщат и учат класическа хомеопатия. Проблемът е, че нелекарите хомеопати и пръста си не помръдват да проявят упорство да завършат висше медицинско образование.
Сега прочетох. Има и още един проблем сред нелекарите хомеопати. Лежат на стари лаври, че си знаят хомеопатията, а непрекъснато излизат нови доказвания на нови и стари лекарства и клиничен опит, тоест има обогатяване на картините.

# 283
Но от личния ми опит, няма да посетя за лечение хомеопат, който първо е придобил медицинско образование. И се чувствам достатъчно здрава, за да продължа до края с хомеопат, който няма такова.
За момента аз също. В България за мен няма лекар-хомеопат, на който бих поверила здравето си и това на семейството си. Ако се роди втори Херинг тук, който първо да е лекар и понеже му е поръчано да изучи хомеопатията, за да може да я развенчае, се отказва от практиката си и става хомеопат, и то какъв - тогава да, бих се дала може би, макар че нямам никакво намерение да сменям сегашния си хомеопат  Laughing

# 284
Скрит текст:
Мече, ти си много интелигентен човек  и  предполагам, че осъзнаваш, че и хирургията и спешната медицина са част от едно цяло, което дори не се учи само 6 години, а цял живот и са невъзможни извън контекста на медицината като цяло.
Та не мога да се съглася с определението булшит Peace.
Да, фармакологията е крайно комерсиализирана, но това е една единствена дисциплина.

Общи условия

Активация на акаунт