Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват миазмите?
Какво представлява лечението с Карцинозин 30 CH за дете на пет години?
Какво представлява потенцията при бебе в хомеопатията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват миазмите?
Миазмите са концепция в хомеопатията, представляващи наследствени предразположения към определени видове болести. Те се разглеждат като основни причини за развитието на хронични заболявания и се делят на пет основни типа: псоричен, сифилистичен, скрофулозен, туберкулозен и карциногенен. Миазмите се използват за определяне на подходящото хомеопатично лечение чрез анализ на симптомите и предразположенията на пациента.
-
Какво представлява лечението с Карцинозин 30 CH за дете на пет години?
Лечението с Карцинозин 30 CH за дете на пет години е предмет на голяма загриженост в хомеопатичната общност. Карцинозинът е извлечен от ракови клетки и се използва за лечение на различни състояния, включително кожни проблеми. Въпреки това, приемът на този препарат трябва да бъде строго контролиран от квалифициран хомеопат, тъй като неправилното използване може да доведе до нежелани последствия. Затова е важно да се консултират с опитен хомеопат, който може да оцени подходящото лечение за конкретния случай.
-
Какво представлява потенцията при бебе в хомеопатията?
Потенцията при бебе в хомеопатията се отнася до индивидуалната особеност на детето да се изпотява. В хомеопатията потенцията се разглежда като нормален физиологичен процес, който може да бъде индикатор за здравословно функциониране на организма. Въпреки това, ако потенцията има някаква особеност, тя може да насочи хомеопата към подходящото лечение. Например специфичните характеристики на потенцията могат да бъдат използвани за определяне на подходящи хомеопатични препарати за детето.
-
Хомеопатите опитват ли се да намалят потенцията на пациентите или я отчитат за определяне на подходящото лекарство?
-
Какво е важно да се сподели с хомеопата относно потенциала на пациента?

?
. Това е призванието да си лечител.

Мога и да ти го докажа
. Аз работя с много малко хора и просто няма как да допусна намеса, прекалено съм пряма, а пък имам претенциите, че обяснявам достатъчно (или ти не си на това мнение?). Но пък комуникирам с доста колеги и виждам на какво са подложени. ( и това, че това е техен избор да работят с повече хора не означава, че всичко е допустимо) По този повод доста колеги починаха от рак, инсулт, инфаркт на млада възраст! Много е хубаво да си прям. Няма шанс в един момент това да не дотежи, просто няма шанс, хомеопатът не е машина. Доверие не се изгражда с егоистично едностранчиво поведение, съгласна съм, а трябва да се уважава отсрещния. И в крайна сметка хомеопатът не е длъжен да обяснява цялата хомеопатична философия на новия пациент...ама изобщо не е длъжен. Вече е пълно с информация, ама на колко хора им се чете.... Това беше смисълът на моя пост. Защото когато имаме съмнения в лечението, сме склонни да питаме всеки за всичко, но забравяме елементарната учтивост и това да помислиш и за другия. Нещо, което надали и правим с козметичките и фризьорките. ( по този повод вече не се чудя за приоритети - прическа за 100 лв, 60 на хомеопата било скъпо...)Целият ми пост беше апел към толеранс към личността на хомеопата и неговия чисто личен живот. И му се плаща, за да ни лекува. Ако болшинството от нас умееха да слагат елементарни граници на общуване, всичко щеше да е по-лесно за колегите.
Никой не говори за интервюто на пациента, говоря за десетки смс-и, лични съобщения, скайп съобщения и прочие, които ние като пациенти си позволяваме непрекъснато да изпращаме без никакво съобразяване. Дори аз самата съм го правила, но пък за сметка на това веднъж завинаги. И под стриктно предписание се разбира, че хомеопатът е уведомил пациента какво да следи и при какви случаи да се обади (за което обаждане пак има човешки начин), ако някой хомеопат не го е направил, това е негова работа с всички възможни последствия. Има хора, които никога няма да имат доверие на другия, което съвсем не означава, че хомеопат или пациент трябва да бъдат подлагани на борба. Още след първите няколко срещи проличава "ще стане ли, или не", има толкова много хора, които се лекуват успешно и хал хабер си нямат от хомеопатия, още от първите две-три срещи като видят резултат. А ако не видят подобрение, но не видят и влошаване, а подобрение всъщност има и с две думи им бъде обяснено, разбират. А ако виждат влошаване след няколко срещи, не виждам какво още биха правили при този хомеопат. Та тъй...