КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 30-та тема

• 57 687
  • 742
  •   2
Отговори
# 630
  • Обетованата земя
Шайн, винаги много съм харесвала разсъжденията и изказа ти!  Hug
Аз подкрепям това, че звъня често само тогава, когато виждам че предписанието не действа, иначе нямам абсолютно никаква потребност, ако лекарство е точното бързо става ясно.
И понеже имам опит с два хом., виждам че е до човек. При единия хом. ясно е разграничено кога може да звъниш, личи си че не си пада по телефонните дълги обяснения. Но пък действа със замах и увереност и ефекта си е налице. Другия хом. толкова увлекателно говори, токова сладкодумно и подробно, че чак понякога ти е неудобно че толкова време сте прекарали по телефона. И въпреки многото разговори и подробности, издънка имаше. Така че нищо не е гаранция за нищо, а е въпрос на пасване-или си пасвате по начин на общуване и продължавате напред, или не си пасвате и се разделяте.  Peace

# 631
  • в матрицата
Ох, това с комуникацията с хомеопатите  е нещо толкова деликатно, че никога не знаеш дали да набереш номерът му или да чакаш.... Като не се обадиш " що не се обади", като се обадиш " не мога да преценя случая по телефона , трябва да се видим, но пък имам  свободен час чак след 1 седмица (в най-добрият случай). Да не говорим, че едно хомеопатично " светило"  така ме светна, че ме затапи с думите" Не знам какво ти е, оправяй се"  Mr. Green Що не ми го каза преди да ме цеди няколко месеца.... Е, оправих се  Laughing

# 632
Suzza и аз на такива попадам и вече от 7,8 подред класически хомеопат установих че дали е и психолог или не има значение дотолкова доколкото може и да се чувствам добре емоционално и да си свиркам въпреки че съм много зле физически newsm78

# 633
Мече, не чета между редовете Peace. Определението ти за интервюто беше от няколко страници назад. Много лошо впечатление ми направи, но го подминах. И пиша всичко това с най-искрени чувства, защото ти сега започваш да работиш с пациенти, а аз го правя от 13 години Peace.
С поста си не си боднала никой никъде, защото в темата пишем достатъчно интелигентни хора, за да се засягаме от писания в интернет, независимо на кого са. Показа твоето виждане по въпроса.

Здравето никога не е било  финансов приоритет в нашата страна, съжалявам, че ще ти се наложи да го осъзнаеш.

Искрено съжалявам за загубата на колегите ти, но стресът е навсякъде. Защо си мислиш, че при лекарите е по-различно?
Напротив, аз мисля, че много лесно можете да си регулирате начините и темповете на комуникация. В скайп и при личните съобщения , ако искаш няма да отговориш. Не виждам никаква драма в това и не разбирам как някакъв маркер на компютъра може да те притеснява или да навлиза в личното ти пространство.
За телефоните също е много просто- имаш личен и служебен. Когато не желаеш да бъдеш притеснявана, изключваш служебния.

Диди, напълно си права Hug! И преди съм ти казвала, че никой не може да бъде категоричен при кой какъв метод на работа ще действа.

# 634
yulinga, нещата които си описала би трябвало да се възприемат априори. Това са елементарни норми на поведение и не вярвам някой да не ги осъзнава. Защото това ни най-малко не касае конкретно хомеопатите а е общовалидно за всеки контакт с хората , в който встъпваме.
Обажданията по време на работа много лесно се регулират с определянето на часове за връзка. Или винаги по време на интервю може да се каже кога да се позвъни отново.
Когато хомеопатът е избрал назначенията по телефона като начин на работа, няма как да избяга от тези разговори. Ако предпочита лични срещи, би трябвало да може да осигури достатъчно часове, което според мен е трудно осъществимо Peace. Но в крайна сметка всеки има право да определи рамките на практиката и комуникацията си това се задава още в началото.

# 635
  • Пловдив
Шайн, постовете ти, ми пълнят душата Hug. От тях лъха душевен комфорт и спокойствие Peace.

# 636
  • Пловдив
Шайн, постовете ти, ми пълнят душата Hug. От тях лъха душевен комфорт и спокойствие Peace.
Дам... Hug

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 16:17 от mystic woman

# 637
и аз мисля като Шайн, а също и че в основата на болестите стои стресът, подсъзнанието...няма как да лекуваш някого когато той върви сам срещу себе си и не полага усилия, но да си груб и да му отдаваш лошото си настроение и други отрицателни емоции-така влошаваш не само неговото състояние, но и своето.

# 638
  • Пловдив
Шайн, елементарни са тези неща, подразбират се, обаче често се случва така, че това, което се подразбира, очевидно не се разбира и не се прилага на практика...Казвам го като пациент, на база личен опит и наблюдения. Peace

# 639
Аз съм съгласна и с двете. Пациентът все чака някой друг да го оправи, лекар, зъболекар, хомеопат, билкар, магьосник и никога не желае да поеме отговорност за собственото си здраве. Готов да гълта всякакви илачи, без дори да си зададе въпроса защо се получават тези здравословни неразположения, не мога ли да направя нещо сам за себе си, а не постоянно да разчитам на някакви хора, понякога със съмнителни знания. Колко от вас спортуват, колко от вас пушат и не виждат нищо лошо във вечерната ракийка, колко от вас се хранят рационално, без да изпадат в крайности, колко от вас са подложени на излишен стрес, колко от вас си правят самомасаж и т.н. и т.н. и т.н....

Разбира ли се основната ми идея? Grinning

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 16:36 от Цонна

# 640
  • Пловдив
Цонна, абсолютно! Hug Peace  bouquet  202uu Именно!

# 641
  • Пловдив

Разбира ли се основната ми идея? Grinning
Твоята-да! Peace

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 16:39 от mystic woman

# 642
  • Пловдив
Ами тя и на Мече идеята беше ясна, обаче всеки тръгна от думите й в своята си посока, вместо да остане при тях и да се опита да разбере...

# 643
Ами тя и на Мече идеята беше ясна, обаче всеки тръгна от думите й в своята си посока, вместо да остане при тях и да се опита да разбере...
Това няма никакво значение Grinning Аз пък съм склонна и работя само с хора, у които виждам желание, но истинско, а не фалшиво. Който каквото иска да търпи като отношение, нека го търпи. Аз просто няма. Ако виждам незачитане и го покажа, и това продължи, ще бъда каквато си поискам Grinning
И продължавам да получавам съобщения колко грубо съм била отговорила, въпреки дългия ми пост, като нито бях попитана дали искам или мога да отговоря, нито ми бе благодарено. Особено пък някой да се опитва да определи аз как се чувствам, съдейки по себе си. Еми за какво говорим... Laughing
Значи когато помагам с каквото и да било - нито дума отсреща, напротив, дори нови и нови въпроси, а когато се заявя и поискам елементарно отношение, съм била груба. Това е толкова жалко Confused
Цитат
Това са елементарни норми на поведение и не вярвам някой да не ги осъзнава.
Напротив, дори от днес имам пример. Тук е времето да ти кажа, че надценяваш хората. По този повод нямам право да давам за своя сметка свобода на нечие поведение, като в същото време съм строга към себе си или децата си. Абсурд!
Шайн, може ли да ме цитираш след като твърдиш, че съм казала такова нещо за интервюто?

# 644
Знаете ли, човек се чувства разочарован тогава, когато има очаквания. А дали има право на тези очаквания? В случая имаме право да имаме очаквания, когато конкретното отсрещно поведение ни засяга по някакъв начин и не ни цени като личности. Но защо, се чудя, Шайн, ти имаш очаквания аз какво мисля, след като това не те засяга по никакъв начин? Очакваш от мен да бъда такава, каквато ти искаш да бъда? Или трябва да бъда към пациентите по твоите схващания? Това няма как да стане. Grinning Аз имам изисквания за толеранс към личното ми време, пространство и елементарни норми на общуване. Ти какви изисквания имаш към мен, та толкова не ти харесва какво пиша или мисля? И имаш ли право да имаш изисквания към мен, след като не лекувам семейството ти и по никакъв начин не участвам в живота ти? Искаш да ме промениш, мен? Да мълча и да оставя хората да се държат както си искат? Добре, нека го правят, разбира се, но НЕ и когато това касае ПРЯКО мен. Wink
И това, че говоря от първо лице, съвсем не означава, че думите са само мои...

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 22:18 от Мечка Малинарка

Общи условия

Активация на акаунт