Отговори
# 660
# 661

Привет, момичета!!!
Благодаря ви за споделеното и то точно в тази тема. Благодаря ви и за смелата и открита позиция. Аз неведнъж съм изразявала моята, дори прекалено остро и всички го знаете. Напоследък обаче, много съм отчаяна, защото виждам, че нищо не помага. Дали пък да не взема да млъкна съвсем? Но както казва Фенчето - То вече не се трае.
И така тази вечер реших да направя моята изповед.

Скрит текст:
Като се замислих, се оказва, че съм изгледала доста сериали, но сигурно и доста не съм.
Преди години  бях в България във ваканция. Събирам се със старите дружки и  по едно време, те започват да ми разказват, за някакъв турски сериал и... Казах им тогава, че аз даже Дързост и красота съм престанала да гледам. На следващата сбирка пак тази тема. Питам ги, имат ли идея какво е в Турция, имат ли познати туркини и ... А те ме контрират - Ти виж сериала и тогава ще говорим.
Та, както се амбицирах - за една седмица изгледах 1001 нощ. И после Аси. И после гледах Изгубени години, Аннем/Майки/, Сълзи над Босвора, Сехра, Под липите,  Пленителката,... Перла, Менекше и Халил, ...
Времето лети, Мелодия на сърцето и Езел не изцяло.  
Забранения плод ми беше най-голямото гледане - два пъти в оригинал и два с превод. След него, потърсих нещо ново с Берен и така попаднах на КВФГ. Не можех да повярвам в първите кадри, че това е Берен. Само до преди дни я гледах, както Бихтер, а сега това селско момиченце. Изгълтах първи сезон на веднъж. Задаваше се втори сезон да го гледам онлайн. Започнах да чета темата. Най-интересно ми бяха коментарите по съдържанието и преводите. Реших, че и аз мога да пиша, и така се регистрирах и прописах. Естествено споделях възхищението си от играта не само на Берен, а от играта на всички, от целия екип, до последния осветител. Направих клипове, в който излях откровено душата си. Колкото сериите напредваха, толкова атмосферата се променяше. Започна да си личи вече разделението. Изчезнаха стойностните постове. Много ми липсваха. Все още не загрявах, че съм жертва на манипулация. Продължавах да правя клиповете си, с цел да убедя аудиторията, че това е кауза срещу насилието, на която лица са актьорите и най-вече Берен като ФГ. А то не било така. Най- най- важното било любовта на главния герой - кога ще се целунат, коя целувка е най-добра, може ли Берен да се целува, ПБН, и ... Е, те тогава се върнах да гледам още веднъж ЗП, за да си припомня. Но като свърши историята на ФГ, тогава се появиха такива, които бяха видели само последните кадри, но разбираха всичко. Любезно бяха приети и  направо размазаха и оляха и сериал, и Берен, и АБО и всички други, та чак стигнаха и до Къванч. Ама така е, когато не си гледал нищо друго и си чел само една тема, няма как да видиш до къде си стигнал. За да не затъна и аз съвсем в ох и ах, за моя голяма гордост изгледах онлайн Кузей-Гюней. Не ми стигна времето за коментар, но пък четях темата и следях новините за Къванч. Пак от това да съм си наясно къде съм, изгледах и Фериха, та даже и клип направих. Започнах да гледам и други сериали. На "20 минути" съм изгледала преведените серии. Имам да гледам много серии на тазгодишните носители на Златната пеперуда.
И така по стъпките на Берен се захванах и с Отмъщението. Отмъщението, за което от както е започнало, не се спира да се "хвали" Берен, че е като повехнала роза, че в интимните сцени не е добра, че ...  "Спецовете", които не са гледани нищо повече от снимки и един два откъса от Intikam, парадират, че са гледали "оригинала", но и това не са. Дори се изказват по договора с американския сценарий, като  че ли те са страна по подписването. Знаят какво значи римейк, какъв е рейтингът и сега даже се пишат познавачи, че видите ли края наближава. Да! Откриха топлата вода.
В момента, освен, че се мъча с това да преразказвам Intikam, следя още два сериала онлайн, но пак не съм със самочувствие, че всичко знам и всичко мога и моята дума е последната истина.
Въпреки тази ми "творческа" биография, нямам смелостта да противопоставя актьорите, на който и да било сериал. Да противопоставя Берен на Туба, Хазал, Ойку, Мерве, Баде, Мелиса, Джансу, Фарах, ... и която се сетите от турските актриси. Ето, че се случи да играят в един филм - Берен и Хазар и да кажат прекрасни думи една за друга.  
Нямам смелостта да противопоставя Къванч на Кенан, Бура, Ръза, Мурат, Мерт, Чагаатай ... и който се сетите от турските актьори.
А, да поставя един срещу друг, два сериала на Берен, с най-висок рейтинг, не си го и помислям.
Аз обаче противопоставих двама от партньорите ѝ Къванч срещу Енгин. Не, защото съм луд фен на единия и не защото съм враг на другия.
А, защото една малка група манипулира целия форум, налага цензура, създава невярна представа и за проектите, и за сценариите, и за актьорите, и за Енгин, и за Къванч.  
Не мога да си отговоря и на един голям въпрос - Каква е вината на Берен?
Това е моята изповед.

Дива,  Heart Eyes Hug Heart Eyes преди време писах, че си смело момиче, с тази твоя изповед, затвърди убеждението ми ! Радвам се, че те познавам, дори и само виртуално !   bouquet
Единствената вина, която има Берен, единствената вина, която има Къванч, е че са млади, красиви, талантливи, търсени, работещи, успели, щастливи, обичани, уважавани, признати, награждавани, популярни, страхотни млади хора !

Скрит текст:
А нашата “вина“, е че оценяваме таланта им, че ги обичаме и подкрепяме, че не ги противопоставяме, че уважаваме трудът им, както и този на колегите им.  Виновни сме, заради това, че не желаем да бъдем манипулирани, че не искаме да сме част от едно “елитарно“ общество, което твърди, че един е Бог и се е въплатил в един обикновен турски актьор, че не позволяваме и се гнусим от двойните стандарти, че не ни харесва и реагираме, когато се очернят личности на хора, които познаваме само от малкия екран и няколко жълти вестника, че не вярваме на измислени новини и дописани и съчинени такива, че не искаме  да ни размахват пръст и да ни казват кого да харесваме и защо, че не си позволяваме да квалифицираме, очерняме и подиграваме на хора, които с трудът си, са си извоювали име и позиции в обещството, че не пеем с цяло гърло хвалебствени дитирамби, че не искаме хората да се делят на такива или онакива, само, защото харесват или не някого, че не лъжем безочливо в името на един актьор, който, ако знае как се експлоатира името му и за какви цели служи, ще е потресен,.....мога да изброявам още и още и още и още ...... За първи път в моя не кратък живот, се сблъсквам с подобен “феномен“ и не искам и не мога да приема, че това е нормалност !

# 662
Дива Heart Eyes Hug Heart Eyes Госпожата  Heart Eyes Hug Heart Eyes и аз съм щастлива, че ви познавам! Наистина, едната само виртуално, а другата ми е скъпа дружка от много години, но няма значение ... напълно споделям вашите възгледи и заставам зад всяка ваша дума! Благодаря ви, мили  мои!  bouquet
Кралице  Heart Eyes ашколсун, сладурче!  bouquet
А нашата "карикатура" е най-красивата ... напук на завистниците! Peace

# 663

Фенче,  Heart Eyes
Скрит текст:
много, много хора мислят като нас ! Надявам се, че ще намерят сили и смелост и те да споделят позицията и мислите си !  Peace

# 664

стандартен красавец бил ... Joy Joy Joy де да имаше повече такива, ама ... йок! Нашият е единствен! И не красотата му го прави толкова привлекателен, а невероятният му чар и харизма . Съчетано с огромен талант и хоп -  получава се нашето извънземно! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 665

Какъвто е - такъв ! Пък и да не сме на кОнкурс за красота ! Добре, че не това е основното му качество, но пък е страхотно, че го притежава !  Heart Eyes

Скрит текст:
Оххххх, нещо рязко набъбна броят на “скритите“ и гостите пак ! Очаквам включване !  Peace

# 666
gospojata, благодаря за снимките на Бихтер и Бехлюл....напълни ми душата с толкова красота  Heart Eyes

Скрит текст:
Нали разбрахте, че днес идолопоклонничките бяха фотошопнали Божеството в един колаж, бяха му резнали носа.  Joy hahaha Joy

# 667

gphilipova, сакън !
Скрит текст:
Не богохулствай !  Joy Joy Joy Joy Joy

# 668
  • AMS

Госпожата,  Hug, Фенче,  Hug благодаря ви за подкрепата!!!
Момичета, за мен вие не сте виртуални, вие сте мои реални дружки.
Госпожата, Hug  много хубаво си го каза за  за вината на Берен!!!

Цитат
много, много хора мислят като нас ! Надявам се, че ще намерят сили и смелост и те да споделят позицията и мислите си !
Скрит текст:
Имаш специална благодарност и подкрепа, дори от тези, които не могат да пишат. Имам предвид ВалентинаП, която винаги открито споделя позицията си. Нейният глас е отнет, но се възхищава на написаното от всички нас в тази тема.

# 669

Дива,  Hug Hug Hug

Скрит текст:
Предай най- искрените ми поздрави на Валя ! Много съжалявам, че не е на линия в момента, но това е само още едно доказателство, за това, което говорим. Очаквам подобни репресивни мерки - знам как дружно и под строй се пише до всички видове модове и админи, точно така, както се гласува и по всички възможни анкети от всички възможни браузъри и компютри . Докладват се постове, пише се лично до тях, една по една, надъхани здраво, докато не постигнат целта си. Жалка история, но и страшна !

# 670

Хади, лека и синеока! Heart Eyes Hug Heart Eyes

Госпожата  Heart Eyes
Скрит текст:

а, кажи тук на кого ти прилича нашето момче?

# 671

Хади, лека и синеока! Heart Eyes Hug Heart Eyes

Госпожата  Heart Eyes
Скрит текст:

а, кажи тук на кого ти прилича нашето момче?

Фенче,  Heart Eyes и на теб татлъ сънища, мило !  Heart Eyes Hug Heart Eyes
Ми прилича на брат ти, “ на младини“ ! Wink Peace

# 672
# 673
# 674
  • На изток от рая...
Дива,
Приеми моята виртуална подкрепа и прегръдка. Макар да пиша рядко, чета редовно темите на актьорите, които харесвам. Никога не съм крила, че КВФ беше сериала, който ме омагьоса и спечели като фен за турското кино, защото преди това бях гледала само между другото, това което се излъчва по БТВ. Съвсем естествено и водещите актьори от КВФ станаха мои любимци. Жалко, че шепа "верни" почитателки на Енгин опорочиха идеята, замисъла, каузата на този филм, само за да се самодоказват колко истински фенове са. Няма да спра да повтарям, че по-прекрасна Фатмагюл сред цялата плеяда от турски актриси не бих могла да си представя, че Берен изигра прекрасно ролята на селско момиче - типаж, коренно различен от нея, от живота й, от разбиранията й на модерна млада жена. Беше адски грозно да чета в темата за нейния филм обидите по неин адрес - като се тръгне от целулита й, та се стигне чак до морала й и разведените й родители.

Дива, твоите постове в другата тема, както и постовете на още няколко момичета, са глътка свеж въздух сред шаренията от сърчица, кончета, балончета и пеперуди. За мен те са в пъти по-ценни от всички колажи и стари снимки, взети заедно.

Момичета, извинявам се, че използвам тази тема, но исках да подкрепя Дива и да отговоря там, където е писала тя. Аз, за разлика от "истинските" фенове на ЕА, харесвам и други турски актьори и Къванч е един от тях. Харесва ми начина му на общуване с феновете, с колегите. Харесва ми, че и той и Берен се опитват да живеят нормално живота си, макар да са преследвани постоянно от репортери и камери.

П.С. С нетърпение чакам да започне излъчването на "Север Юг" по Бтв.

Общи условия

Активация на акаунт