Balea, Alverde, Catrice, Essence - 13 (Козметика от ДМ и Лили)

• 82 098
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
Катетата миришат по-хубаво и са по-сухи, може би са и една идея по-трайни.

# 616
  • София/Горна Оряховица
Няма нищо, важното е да е интересно и полезно!

Някой може ли да сравни новите червила на ГР
с тези на Кейт Мос Римел?

Aз  Mr. Green  .

Днес си взех 10 номер на ГР, което върху мен стои като една идея по-тъмно от естествения цвят на устните ми.

Като цяло, въпреки че на ГР се води матово, според мен изсушава по-малко. Това е след като съм си го сложила към обяд, и е подновено следобед. Нанасянето му обаче е по-сухо.
На Кейт Мос стоят по-мазни на първо четене, но специално моите устни се изсушават от тях. Имам два цвята - 06 и 16. 06 е супер ярко розово, прекрасно е  Heart Eyes . Държи по 4 часа на ядене, пиене и танци  Mr. Green . Но и въпреки че изсушава повече (поне според мен), на устни стои по-мазно като ефект.

Иначе откъм трайност са според мен сравними. Но не съм особен критерии, дори най-евтините червила на ГР си изтрайват върху устните ми по 3-4 часа, с все бърборене, пиене и т.н.
Да отбележа само, че аз по принцип обичам по-сухи червила.

# 617
Боби, абсолютно противоположни мнения  Joy  Hug
имам 6 броя Катета, но дори по между си не са съвсем сходни като аромат и консистенция
но и двете на ГР, които имам не са - светлото е по-мазно и по-нетрайно
пп имам и матово червило на Мак - то не може да се носи без балсам отдолу, устните стават на люспи

# 618
  • Пловдив
Благодаря за мненията!
Много ми харесват червилата на Кейт Мос и
като се има в предвид, че ГР са на половина по-евтини,
ще се разходя да МОЛ-а да ги пробвам.За съжаление,
в Пловдив никъде другаде не ги откривам.

# 619
в София също са само в моловете  Tired

# 620
  • София/Горна Оряховица
Катетата ми са и двете с един и същи резултат - изсушаване  Laughing . За сметка на това едното е сууупер яко и без аромат, другото има флорален аромат и е много светло  Laughing .
Иначе моето на ГР е светло ... относително  Mr. Green . Бях се засилила да си взимам 20 номер и се стресирах от пигментацията му на щанда  Laughing . Но това, което взех много ми харесва - нанася се равномерно, мазно и издържа геройски дълго.

dudhen - мисля, че първата година ще ги има само по фирмените им щандове, затова не можеш да го намериш.

# 621
  • Пловдив
Ето как всичко е много индивидуално!
И аз имам 2 от "Катета" /Бубанка,страхотно го измисли/,
но не ми изсушават устните и са доволно трайни.
За сравнение си взех едно от матовите на Есънс -
не ми ги изсушава, но трайността е символична.
Иначе като цветове на Есънс са много добри.
Слагам ФДТ или пудра отдолу и положението е по-добре.

# 622
Есенс винаги са били символични като трайност  Tired
аз си взех техния червен молив за устни, за който блогърките твърдят, че е 1:1 с червилото на Мак Rubu Woo - много е красив, нанасям го на целите устни, защото е мек, но и той е нетраен - по-нетраен е от матовите червила на Римел и на ГР   Crossing Arms

любимата ми пяна на балеа, снимката е линк с кратко ревю, но съм писала в темата колко я харесвам и друг път

# 623
  • Пловдив
Ще я пробвам задължително!
Защото винаги си безпристрастна в мненията си.

И нещо не козметично - много са хубави био соковете,
които предлагат в ДМ.Откакто ги пробвахме, само от тях взимаме.

# 624
Благодаря!   bouquet

# 625
любимата ми пяна на балеа, снимката е линк с кратко ревю, но съм писала в темата колко я харесвам и друг път

Ревюто ми допадна и тези дни ще си купя да я пробвам.

# 626
  • Пловдив
Катетата ми са и двете с един и същи резултат - изсушаване  Laughing . За сметка на това едното е сууупер яко и без аромат, другото има флорален аромат и е много светло  Laughing .
Иначе моето на ГР е светло ... относително  Mr. Green . Бях се засилила да си взимам 20 номер и се стресирах от пигментацията му на щанда  Laughing . Но това, което взех много ми харесва - нанася се равномерно, мазно и издържа геройски дълго.

dudhen - мисля, че първата година ще ги има само по фирмените им щандове, затова не можеш да го намериш.
На мен пък новите ГР като цяло ми идват сухи - смело си взех точно номер 20  Mr. Green, който наистина е доста наситен цвят. Тук го нанесох с четка на 2 леки слоя и понеже ми седи сухо, мацнах отгоре безцветен гланц. Ако се нанася директно от гилзата, 20-ката е доооста наситен и смел бордо цвят Crazy

Скрит текст:

# 627
Кралице, друг вариант е да нанасяш малко балсам за устни под червилото - така се запазва матовия финиш  Wink

# 628
  • София
За мен мицеларната вода на Биодерма си остава невиждано чудо!
И да- не съм имала продукт досега от всичкия си гримов стаж дотук, който да маха всичко от кожата и то само с два тампона.  Wink
Пробвай мицеларната вода на Гарние - в махането на грим няма разлика, а излиза доста по-евтино, няма и раздразващи съставки (на мен Биодермата ми дразни очите).  Wink
О, да! Видях я и аз, че е налична вече в ДМ, и ще я взема и нея по-нататък, като ми попривърши Биодермата. Peace

# 629
  • Пловдив
Кралице, друг вариант е да нанасяш малко балсам за устни под червилото - така се запазва матовия финиш  Wink
О, балсам задължително слагам, без значение червилото Peace Особено зимата baby_neutral
Иначе за мицеларните води - розовата Биодерма ми е фаворит, обаче при мен 'ритуала' с почистването е в обратен ред: 2 тампона мицеларка за очите (сенки, молив, спирала), после още 2-3 за лицето (крем, ББ, пудра, руж) и след това задължително мия лицето с измивно гелче. Преди ползвах на Jonzac, а от месец съм с този на Фитокод - много добър продукт, не пресушава, а измива идеално. Засега успешно смесвам традиционни продукти с био такива и кожата ми се чувства доста добре, а е повече от капризна и с 'екстри' Mr. Green

Пробвала съм двуфазния дегримьор на Алверде, но нещо не успява да се справи с устойчив грим - примерно червилото на МаксФактор от серията Липфинити, което с мицеларка няма изтриване, а мазния двуфазен дегримьор би трябвало от раз да отстрани - еми не се получава, та това червило го трия с тампонче, напоено в масло от гроздови семки.

За останалите продукти на Алверде мога да кажа само хубави неща - вече почти година си мия косата с шампоана и балсама с бадем и арган - разкошно се получава: чиста и жива коса, приятен аромат, няма пърхут и прочие екстри Peace Антицелулитното масло с лимон - с изключение на малко по-силния му аромат, се отразява добре на 'портокаловите, натрупвания. Душгеловете нямат голям избор от аромати, както примерно на Балеа, но пък си вършат работата без да пресушават кожата... Абе фен съм на Алверде  Mr. GreenPeace

Общи условия

Активация на акаунт