Здравеопазването в чужбина - какво покрива държавата?

• 25 030
  • 281
  •   1
Отговори
# 225
  • Down south
Цитат
Аз бих била по внимателна с такива определения. Няма неразрушима програма, еле пък като почнат да свършват $ и лекарите почкат да казват, че не приемат медикеър или медикейд.

Що е то?

Доста често ги споменавате, някаква базисна медицинска помощ ли?

http://en.wikipedia.org/wiki/Medicare_%28United_States%29

# 226
Що е то?

Доста често ги споменавате, някаква базисна медицинска помощ ли?

http://www.medicalnewstoday.com/info/medicare-medicaid/

Накратко: две социални програми, които работят като здравни застраховки за две основни групи от населението - Медикеър е за пенсионерите и инвалидите, Медикейд е за социално слабите. Медикеър се финансира с отчисления от заплатите (чувствително по-малки от тези в Европа, разбира се) и покрива всички американски граждани, които са навършили 65 (мисля? или беше 64?) години и са плащали социални осигуровки определено време, или имат определени видове инвалидност. Медикейд се финансира съвместно от федералното правителство и индивидуалните щати и покрива хората с доходи под определен минимум, като в определени ситуации няма изискване за гражданство, например за бременните, бебетата и малките деца.

Медикеър и Медикейд "остават без пари" от Клинтъново време насам, ако не се лъжа. Не всички лични лекари или малки клиники са длъжни да ги приемат, но досега не съм чувала за болница, която да не ги приема като застраховка. Бубка и Хиър са по-наясно със законовата страна, те да кажат.

# 227
обаче като ги слушам и гледам американците как се дьрпат от държавно здравеопазване и данъци, си мисля че има някаква причина за да не желаят промяна в системата. Нещата май не са толкова бели и черни.

Не е чак толкова чудно. Дърпат се от данъци и такива програми, защото културно са много по-десни от Европа и съответно социалният договор, който очакват, е "всеки за себе си." За много хора тук недоверието към държавата е вродено и се приема в патриотичен смисъл. Частната собственост, което включва и доходите, е светиня. Много хора вярват, че свободата им включва и свобода от такива задължителни програми за общото благо, ако ще й да си умрат необразовани, болни и бедни. Те мислят, че си е тяхно право да си съсипят живота, ако това искат, без да им се меси някой.

През 60те, когато се е прокарвала програмата за здравно осигуряване за пенсионери, която сега се приема като нещо естествено, са били същите протести: свободата, данъците, социализъм, това е краят на САЩ, ах, ох, на оръжие. Но сега са свикнали и програмата е неразрушима и всички я позлват.
Hear Again, интересно ми беше да прочета написаното-и друг пьт сьм чела/чувала за това което пишеш и за мен е единственото логично обяснение. Обаче такава система може да е благоприятна само за богатите хора. Така както вьрвят нешата в световен мащаб- разходите за здравеопазване се увеличават и хората имат все по-малка сигурност, когато се отнася за доходите им, населението на една дьржава има нужда от закрила, която държавата да предлага. Например гледала сьм по американските новини предавания от рода на -най-бедните хора в САщ и показват град/ квартал, в който хората живеят като в 3-я свят. За богата дьржава, не би трябвало да сьществуват подобни полюси-супер бедни/ билиардери.

# 228

Hear Again, интересно ми беше да прочета написаното-и друг пьт сьм чела/чувала за това което пишеш и за мен е единственото логично обяснение. Обаче такава система може да е благоприятна само за богатите хора. Така както вьрвят нешата в световен мащаб- разходите за здравеопазване се увеличават и хората имат все по-малка сигурност, когато се отнася за доходите им, населението на една дьржава има нужда от закрила, която държавата да предлага. Например гледала сьм по американските новини предавания от рода на -най-бедните хора в САщ и показват град/ квартал, в който хората живеят като в 3-я свят. За богата дьржава, не би трябвало да сьществуват подобни полюси-супер бедни/ билиардери.

Няма как да не се съглася. САЩ е държава с такива полярности. Въобще не го смятам за хубаво.

Бейби, Медикеър е политически неразрушима, защото лобито на пенсионерите е много, много силно. И двете партии са наясно, че Медикеър не се пипа, ако искаш да те преизберат. И да й свършат парите, ще налеят от другаде; от младите и от децата ще вземат, но пари в Медикеър ще се наливат.

# 229
  • Boston, MA
Medicarе, отдавна, наистина, се прогнозира, че ще остане без пари, базирано обаче на сегашните нива на облагане. Това е пенсионерската, един вид, защита, и тя няма да се остави ей така. Както Хиър казва, това са лобита, но и погледнато опростено, населението остарява, но и живее по-дълго, затова разходите по здравеопазването му се качват непрекъснато. Преди няколкостотин години не се е боледувало токова от рак, сърдечни заболявания, но и средната продължителност на живота е била наполовина (толкова ми са смешни палео-тата със сравнениятата на ябълки и тухли).

Според мен, след няколко години, като опре ножа в кокала (т.е. прогнозите за недостатъчно пари за Медикеър ще станат не след 20 години, а след 2), ще се вдигнат съвсем закономерно данъците. Но някой кандидат да каже, че ще вдигне данъците, значи да си подпише политическата смъртна присъда. Дори и Обама (който в очите на много хора е социалист, но те тези жив социалист не са виждали).

# 230
  • Milano
Благодаря на Яна и останалите момичета за разяснението.
Предпочитам отговор с две думи за задоволяване на любопитството, отколкото линк.

Обичам да събеседвам. Simple Smile

# 231
  • Down south
Именно и то с определени събеседници, с които комуникацията е много приятна   bouquet

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 20:22 от Daylily

# 232
 Бубка колкото Обама е социалист в САЩ, толкова и Германия е управлявана от хр.- демократи с 40+% данъци  Crazy
Много зависи от народопсихологията и историята какви граници на данъци, застраховки и тн се считат за допустими.
Много неща аз не мога да проумея за други места, но явно до такъв извод са стигнали, че работи за конкретната държава.

# 233
До съвсем скоро (няколко месеца... не запомних точно де) в ирито даже заради медицински причини аборти не се правеха, че даже и кюртаж заради спонтанен. След като 2012 една лекарка индиика почина заради сепсис от мърво бебе в н …  направят кюртаж) промениха закона. Та какво отне промяната на закона в ирито - една млада, умна лекарка която загуби бебето и живота си, и цялата индииска общтност се дигна на протестни вълни - буквално бяха причината за промяната на закона сега, в днешно време.

То пожелание и сега няма, Бейби. Rolling Eyes

Ще се върна да дочета темата и пак ще коментирам. Peace

П.С. Ей ме пак. Mr. Green
От всичко, което прочетох, достигнах до извода, че навсякъде е по- добре от тук (не, че и преди не го знаех де Laughing).
Интересува ме нещо, което сте споменали много пъти, а именно, че ако лицето Хикс не се осигурява, пак ще бъде лекувано, ако е по спешност (говоря за ЕС, отвъд Океана ми е далечно и никога не ме е интересувало).
Та, чудно ми е ако лицето Хикс не се осигурява, но все пак го приемат в болница и го лекуват, какво се случва после? newsm78
Сметка от болницата получава ли?
И ако няма възможност да я плати какво се случва? Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 15:24 от Джуличка

# 234
Джуличка, най-добре е да ти отговори някой, който живее в държавата, където си и ти. При нас например няма филм "някой, който не се осигурява". Случаят, за който говориш, може и да го има в някоя друга страна от ЕС, дано някой от пишещите тук е запознат.
На мен също ми стана интересен тоя казус.

# 235
Джуличка, най-добре е да ти отговори някой, който живее в държавата, където си и ти. При нас например няма филм "някой, който не се осигурява". Случаят, за който говориш, може и да го има в някоя друга страна от ЕС, дано някой от пишещите тук е запознат.
На мен също ми стана интересен тоя казус.

Ааа, аз за тук знам как стоят нещата, но ми стана интересно как е в останалите държави от ЕС. Rolling Eyes

# 236
Аз за тук вече съм го писала по-напред - ако не можеш да си плащаш здравната застраховка, държавата ти я плаща, така че не оставаш без здравно обслужване. Но все пак Швейцария не е в ЕС.

# 237
Аз за тук вече съм го писала по-напред - ако не можеш да си плащаш здравната застраховка, държавата ти я плаща, така че не оставаш без здравно обслужване. Но все пак Швейцария не е в ЕС.

Да, прочетох те, мерси за отговора все пак. Peace
Може би трябва да си променя въпроса на: "Има ли изобщо държава в ЕС, където здравното осигуряване не е задължително" и ако да, то тогава да питам какво се случва в една такава ситуация, като посочената от мен? Rolling Eyes

# 238
  • Milano
O,o Джули. Hug

При нас такава ситуация, каквато описваш няма.

Всички са осигурени от държавата. Влизаш в болница, лекуват те и сметки не ти идват.

Да не казвам колко идват и се лекуват със здравни карти от Румъния (и Бг) и после държавата се ''вътри'', защото от другата страна не им превеждат парите.

# 239
  • ENGLAND
В Англия не само не е задължително, но вообще няма здравно осигуряване. Както бе писано, които работи плаща данъци и от данъците отива за здравната каса, които не плаща данъци само ползва.
Щом си тук, за постоянно или временно си ползваш безплатното здравеопазване.За да имаш джи пи ти искат само постоянен адрес. На едни приятелки майка им идва за по месец до три през годината, те са я регистрирали при тяхното джи пи с техния постоянен адрес и тя си ползва всичко безплатно като тукашна, дори и повече като дъщерите и понастояват повече пред лекаря.
За лицето Х от ЕС, ако не е пребиваващ тук си го лекуват безплатно, но мисля че искат европейска здравна карта.

Общи условия

Активация на акаунт