Гъбички???

• 5 640
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте мами. Предварително се извинявам ако има вече такава тема, но не успях да открия нищо. Дъщеря ми е на 1г. и 7м. от вчера има бели пъпчици около срамните устни, не са много, и почти не се усещат като ги пипам. Ако някоя мама е имала същия проблем с нейното дете, моля нека ми пише? Притеснявам се да не са някакви гъбички. А докторката ни е чак утре следобед на работа, до тогава ще откача от притеснение.

# 1
Изчакай докторката да я види, не бързай да се притесняваш и пиши после какво се е оказало.  Hug

# 2
Днес пъпките ги нямаше, и не стигнахме до лекарката. Явно е било подсичане.

# 3
Вчера пак имахме пъпчици и днес ходихме на лекар. Казаха ни, че не са гъбички и не е нищо опасно. Лекарката ми каза да я мажа с Пиоктанин, и ако не минат с Тридерм. Но ме учуди защо след като не са опасни трябва да я мажа с Тридерм, при положение, че тои е вид антибиотик?

# 4
Здравейте, аз искам да попитам, някой от вас мазал ли е с Тридерм детето си? Нашата лекарка вече няколко пъти ни го изписва, и от няколко дена забелязвам, че дъщеря ми има повече косъмчета, там където съм я мазала. А тя е само на 1г. и 7м. и това много ме притеснява. От два дена я мажа пак, защото има пъпчици от долу под памперса, които не се изчистиха с нищо друго. Но това окосмяване много ме обезпокои. Ако на някой му се е случвало нещо подобно, моля да сподели. Благодаря предварително!

# 5
  • в огледалото на живота
Вчера пак имахме пъпчици и днес ходихме на лекар. Казаха ни, че не са гъбички и не е нищо опасно. Лекарката ми каза да я мажа с Пиоктанин, и ако не минат с Тридерм. Но ме учуди защо след като не са опасни трябва да я мажа с Тридерм, при положение, че тои е вид антибиотик?
Туширвай леко с Пиоктанин само върху пъпчиците.Опитай само с него 2,3 пъти дневно.Не използвай измиващи средства и мокри кърпи през този период.Само хладка вода.Въздушни бани по възможност по често.
На мен така описано ми прлича на обрив само/ако няма зачервявания и ранички/
Възможно е и от пелена да се получи,в комбинация с урината.
Тридерм е кортикостероиден крем,предназначен за облекчаване на възпалителни прояви и оплакванията, свързани с  вторични инфекции с бактерии или гъбички.
Бих изчакал с него ако не се повлияе от лилавото мазило.

# 6
Една седмица туширах пъпките с Пиоктанин, но не се повлияха много от него. Все още има пъпки. Но мисля да спра да я мажа с този Тридерм. А мога ли да я заведа на някакъв лекар, за това окосмяване? Не знам към кого да се обърна?

# 7
  • Шумен
Тази комбинация ни я изписа ЛЛ при подсичане, не посмях дълго да третирам с Тридерм. Не се повлия ха пъпките, прераснаха в рани и се оказа подсичане просто. На нас помогна тогава комбинацията от вана със смрадлика и класически крем Здраве. Напълно е възможно това да е реакция от урина или ако, все пак детето се храни с различни храни.

# 8
Здравейте, аз искам да попитам, някой от вас мазал ли е с Тридерм детето си? Нашата лекарка вече няколко пъти ни го изписва, и от няколко дена забелязвам, че дъщеря ми има повече косъмчета, там където съм я мазала. А тя е само на 1г. и 7м. и това много ме притеснява. От два дена я мажа пак, защото има пъпчици от долу под памперса, които не се изчистиха с нищо друго. Но това окосмяване много ме обезпокои. Ако на някой му се е случвало нещо подобно, моля да сподели. Благодаря предварително!
здравей мазала съм с тридерм дупето на малкия на два месеца беше  когато беше подсечен и то само веднъж и се оправи а след това пак се наложи не помня за какво маи се подсече на вратлето и се сетих за тридерма но не можах да го намеря и като слезнах в аптеката там ми казаха да взема клотримазол че е същото но няма антибиотик и действа по бавно но пак в хубаво от тогава за по сериозно нещо мажа с него.
а иначе не съм забелязала от тридерма нищо като косъмчета но мазнах само веднъж единственото което ме учуди е сведкавичното действие

# 9
Тридерма е комбинация от антибиотик, противогъбично и кортикостероид. Кортикостероида може да доведе до окосмяване и в никакъв случай не се прилага под превръзка (памперс). Според мен това е твърде тежка артилерия за едно бебе. Педиатрите го изписват от некомпетентност, тъй като не могат да поставят правилна диагноза и така все ще улучат нещо. Моята също се опита да ми го пробута за зачервеното дупе на дъщеря ми, но аз отдавна съм се научила да не й обръщам внимание. В момента мажа със Судокрем, а ако няма подобрение ще ходим на дерматолог.

# 10
Сега прочетох листовката: http://www.medicine.bg/public/listovka/4937s.pdf Повишеното окосмяване е посочено като нежелан ефект, както и опасността от атрофия на кожата (изтъняване, поява на стрии)

# 11
Здравейте мами. Предварително се извинявам ако има вече такава тема, но не успях да открия нищо. Дъщеря ми е на 1г. и 7м. от вчера има бели пъпчици около срамните устни, не са много, и почти не се усещат като ги пипам. Ако някоя мама е имала същия проблем с нейното дете, моля нека ми пише? Притеснявам се да не са някакви гъбички. А докторката ни е чак утре следобед на работа, до тогава ще откача от притеснение.
моята е почти на същата възраст и също беше с подобни пъпчици преди известно време,
мазах я 2 дни с клотримазол сутрин и вечер и минаха.Аз мисля,че  се получават от спарването
в памперса и никненето на зъби.Когато им падне имунитета,докато ги мъчи никнещия зъб,
е възможно нещо като гъбички да получат.

# 12
Аз вече няколко пъти я водя до лекарката за тези пъпчици, сега почти не се забелязват вече. Докторката ми каза повече да не я мажа с Тридерм и други подобни. Оставям я повече време без памперс, и я мия през няколко часа. Сега ни излизат четирите кучешки зъба и кътниците, и започнах да ги свързвам пъпчиците с излизането на зъбките, а и с храната, защото ние по принцип сме доста чувствителни. Надявам се когато нацяло махнем памперса, вече да нямаме никакви проблеми.Вчера купих крем Пенатен, но след два пъти мазане се зачервихме от него. Сега отново ще започна да слагам Судокрем, макар,че не ни помага много.
Благодаря за отговорите! Поздрави::Simple Smile))

# 13
  • в огледалото на живота
Аз вече няколко пъти я водя до лекарката за тези пъпчици, сега почти не се забелязват вече. Докторката ми каза повече да не я мажа с Тридерм и други подобни. Оставям я повече време без памперс, и я мия през няколко часа. Сега ни излизат четирите кучешки зъба и кътниците, и започнах да ги свързвам пъпчиците с излизането на зъбките, а и с храната, защото ние по принцип сме доста чувствителни. Надявам се когато нацяло махнем памперса, вече да нямаме никакви проблеми.Вчера купих крем Пенатен, но след два пъти мазане се зачервихме от него. Сега отново ще започна да слагам Судокрем, макар,че не ни помага много.
Благодаря за отговорите! Поздрави::Simple Smile))

Добре де,от 22.10/когато си пуснала темата/ до сега все пишеш,че ту се появяват,ту изчезват пъпките на детето ...
Един път докторката ви изписва Тридерм,после ви казва да не мажете...честно казано не мога да разбера ..... Rolling Eyes
Какво общо може да има зъбоникнене с пъпки в слабините и какво значи чуствителна към храна?

Извинявай,ако поста ми е по директен,но почти 2 месеца ако има затихване и отново поява на симтомите които описваш не ми се струва читава тази лекарка и подхода и на лечение... Tired
Сменяй с друга  Peace

# 14
Днес вече се консултирах и с друг лекар. Каза ми същото като ЛЛ. Пъпките са от запарването на кожата под памперса. Явно кожата на детето ми е по чувствителна. Трябва да махнем памперса. А за храна, имах в предвид, че към някои храни имаме алергия. От рибата се обрива, от саламите също и излизат пъпки. От почти всички видове памперси се подсича. И с козметиката същата работа. Като стане малко по-голяма, ще я заведа при алерголог, и да си знам вече, какво да не давам.

Общи условия

Активация на акаунт