ЮЛСКИ бебчета - тема 6

• 25 008
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • Зеленият рай в сърцето на България
коФроузен аз имам кошара за игра, такава каквато повечето на момичетата тук ползват за спане. Като вторият ти вариант, но с други размри. Доволна съм, играеше си детето там, докато не юсе усети как да прескача. След това я ползвах за кошара за играчки и доста време ми беше склада там.
Стабилен ли е подът, има ли нужда от матраче ... изглежда ми сякъш под плата се усещат тръбите  newsm78 Твоят палавника на каква възраст се усети да прескача?

# 466
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Най-накрая бихме ваксините на Маги, чак не мога да повярвам. Температурата ми вчера явно е била от нещо, свързано с гърдите, ама важното е, че мина и замина.

# 467
А, в този ред на мисли ми хрумна за Жалина - не схващам идеята ти да захраниш, вместо да даваш АМ  Thinking До 1г. бебето така или иначе ще живее основно от мляко, било то кърма или АМ. Другата храна е допълнение. Ако кърмата ти не стига, то пак ще даваш АМ, захранено или не бебето.

И аз мисля така. Захранването доколкото си спомям беше да се опита нова консистенция (затова и трябвало да бъде с продукт, който има неутрален вкус) и то след хранене с основното мляко (било кърма или формула). Не си спомням обаче след кой месец има заместено хранене. При всички случаи до година не смятам да намалявам млякото.

Да се присъединя към групата на борещите се с кърмаче. Не давам АМ, а чакам да огладнее и да се унесе да спи. Тогава изсуква и двете гърди. Спомням си за момичета, които слагат играчка на рамото, шарено герданче, за да привлекат вниманието, кърмене във ваната (бебе и мама в топла вода). Не съм пробвала тези варианти.
Започнах да кърмя на едно и също място и да пускам една и съща музика, когато се опитвам да нахраня и приспя. Всичко това с променлив успех, но смятам да съм постоянна. Кошът й става малък и трябва да уча да си спи на леглото в друга стая при това. Не знам дали ще имам успех, но хич не се виждам с 2 деца в леглото.

Мисти, аз пия редовно кафе сутрин и ям шоколад, когато ми се яде. След хранене и приспиване съм пила и вино без капка угризение.

# 468
Здравейте,
идеята ми е (явно обаче не е правилна) е да захраня по-рано за да заместя едно кърмене с твърда храна. Защото кърменето точна на обедното ядене е нещо страшно - то е един бунт, едно изнервяне, гърчене....та си мислех ако успея него да заместя с храна ще се улесним и двете. Може би не съм права, но такава ми е логиката. Но сега пък си мисля, че то така ще ми намалее лактацията и тя ще се отбие естествено....ох наистина не знам, вече малко се отчайвам с това кърмене - защо така се бунтува, защо не иска да суче добре, защо после си смуче палеца, а като я сложа на гърда не иска да суче Confused Гадно ми е вече, наистина! Понякога ми се струва, че кърменето се превръща в една борба, много ми е гадно. А си имам, тече, вярно много слабо понякога, но си тече. Вече не издържам понякога, защото иска да яде само когато я нося на ръце и суче. Кръста ме боли нечовешки и не издържам, не ми е приятно. Не исках да става така, винаги си представях и чувствах до скоро кърменето като най-приятното нещо на света, а сега се превръща в мъчение доста често. Не съм се цедила, защото с помпата не изкарвам нищо, не са ми свикнали гърдите ( понеже се цедях само в началото)
Аз съм за с две ръце за кърменето до годинка ако мога, но ако не мога ще гледам да замествам.
Дадох веднъж вече АМ и не видях да е по-спокойна. Може би това, че децата са по-споко е защото си получават точната доза храна и са щастливи и доволни, а с кърменето не винаги се получава точно така  - веднъж има много, друг път малко ( поне при мен е така)
Мамита тук са пуснали едни супер сладурски бодита - моята първа коледа, толкова са сладички. Надявам се, че и в БГ има такива, ако не ще пращам оттук, да върви търговията Simple Smile хаха

# 469
И при нас не важи теорията за кърменето и АМ. Само на кърма е, но не иска да суче и секунда от празна гърда. През деня се наяжда за около 6-7 минути (и от двете гърди), през нощта около 10-15. Нощем иска да суче на два часа, като часовник е. През деня започна да прави по 4 часови паузи, даже и до 5 часа го докарва.
Мисля си, че през нощта се наяжда и денем храна не му е необходима. Предвиждам, че ще имам много проблеми като започна да захранвам...дано не съм права. А не мога да не му давам през нощта, защото започва зверски рев и си реве по2-3 часа докато не му дам да яде.

Ние още не сме слагали ваксини. Няма и да ги сложим скоро. С тези сополи, антибиотици и т.н...ужас е.

Данче, ако знаеш как те разбирам с двете деца вкъщи. Моите не искат да спят едновременно. Докато бебето спи само шъткам на каката, шепна, моля я, заплашвам я и така докато стане време тя да спи. В същата минута бебето се събужда радостно и доволно и решава, че много му се гука. Почва едно "абу", "агу", "гррр", аз бутам бибата, той я плюе и крещи. И така час и половина, два , тъкмо му се доспи и каката се събужда  Whistling

Да ви кажа на една година каката ни имаше само едно хранене с мляко - вечер АМ преди лягане. Преди това имаше и едно кърмене сутрин, но за последен път сука точно на рождения си ден и после не искаше да захапе повече. Вярно, че в другото ядене имаше мляко, например сирене в закуската или мляко в крема следобед, но като цяло това да няма заместено хранене до годината ми се струва непостижимо. А аз захраних късно (изключително кърмена до 5 месеца и половина), педи беше против попарата, така че я въведох много късно, каши почти не давах, защото тя много наддаваше и въпреки това млякото си отпадна само.

Близначе, ние кръщавахме каката на Бачковския манастир. Преди нас върнаха две отделни групи, на които кръстниците нямаха кръщелни. Дано вашият кръстник намери неговото

# 470
Аз съм давала няколко пъти АМ в пристъп на лудост, че кърмата не стига. Това беше по времето когато беше започнала да расте и вече не плачеше само от глад, но аз докато се сетя все мислех, че не й стига кърмата. Тя цокваше  има- няма 20 мл и продължаваше да плаче. Само веднъж пи АМ когато се бях разболяла и наистина нямах кърма. Изпи 80 мл, като последните 20 мл ги пи спяща. Тогава се смяхме с ММ, че слагат нещо в АМ.

Днес промених режима и то успешно. Станахме в 7.30, после спа от 10 до 10.30, после от 14 до 14-30, после от 16.15 до 17.15. в 19 я накърмих , сложих я в кревата и просто заспа. Много съм доволна. Днес плака само веднъж за няколко минути, защото една  вещица от входа се спря да я закача. Взе да повтаря " чеРРРРРни маССССлинИИИИ" и посегна да хване Ева за ръцете и тя се разрева горката. Иначе се смее като я закачат, но определено си избира хората. От най-добрата ми приятелка също плаче.

Към мамите, борещи се с кърмачета - аз установих, че като я кърмя в поза, в която не може да ми види очите се дърпа. Преди много внимавах как я слагам, но тя вече може да засуква всякак и аз съм по айляк. Лягам до нея с лаптопа зад гърба й и ви чета, например или пък я слагам на възглавници в поза футболна топка и сгъвам дрехите. И понякога така съм застанала, че като си вдигне очите не среща моите и плаче.

# 471
коФроузен аз имам кошара за игра, такава каквато повечето на момичетата тук ползват за спане. Като вторият ти вариант, но с други размри. Доволна съм, играеше си детето там, докато не юсе усети как да прескача. След това я ползвах за кошара за играчки и доста време ми беше склада там.
Стабилен ли е подът, има ли нужда от матраче ... изглежда ми сякъш под плата се усещат тръбите  newsm78 Твоят палавника на каква възраст се усети да прескача?

Матраче има нужда ако ще се спи там. Иначе матракът е твърд и не е подходящ за спане, но за игра става. В най лошия случай можеш да постилаш някакво олеалце вътре да е по мекичко. Тръбите няма как да усеща детето, понеже матракът макар и тънък си е от шперплат (май).
Златозар мисля беше на годинка и малко като се усети да прескача. Странното е че тогава прескачаше неща, които после го беше страх а прескача. Например на леглото му му вигнахме нивото на решетката с 10см като под решетката подложихме една летва. Прескачаше това дете яко и хич не му пукаше, че ще падне. Само аз си знам как съм го вардила. После позабрави и спря да прескача и чакаше аз да го вадя. Всичко си е на периоди и според зависи от детето. Обаче има и фактор ръст при нас понеже Зар вървеше доста по висок от връстниците си и вместо на 1г изглеждаше на 2-3г. Както и сега вместо на 3г си изглежда като 5г дете.

Жалина давай насам бодита, аз чуждоземни дрехи много обичам. Първо са по красиви, второ са по качествени и трето са по евтини от нашите тук.
Скрит текст:
пък и яко съм я закъсала от към бодита и оглеждам английските сайтове да поръчам нещо, така че ако прайса е ок, съм навита

# 472
Агнес - ами не са много по-качествени, или поне на мен така ми се струва. Ако са качествени са супер скъпи, но ако ако са евтини са същите като нашенските:) Ето това е мястото, където са евтини и готини нещата тук в Германия
Скрит текст:
но в никакъв случай не са супер качествени. Купих едно две комплектчета и не съм особено очарована, но тя ги износва толкова бързо, че не е реално.

Иначе мамита днес открих един магазин, в който има всичко на супер известни марки и са с намаление от повече от 50%. Та се сдобих със супер готини дънки, оригиналки на GF за супер сумата от 24 евро  Sunglasses Sunglasses Sunglasses За малката имаше толкова сладурски космонавти за по 15-16 евро, направо не е реално. Но тя си има два броя - едно от таткото и едно от бабата, та засега няма нужда. И двете са й точно за сега, като й умалеят ще й купя нови. Но ако взема сега ММ ще ме застреля, защото е прав, че само купувам и тя няма време да ги износи.

# 473
Имам едни бодита от Макс и Спенсър и са разкошни. До сега бях попадала само на едни на хубави бодита, но пак не бяха такива. За съжаление покрай мен май почти никой не поръчва от М&С и не мога да се уредя с нищо от там. А да пускам сама поръчка не си заслужава само за едни бодита. Покрай хубавите намаления аз редовно нямам пари.

# 474
Да се отчетем - 66см и 7260кг,  Embarassed ваксинките ги понася за сега добре.

Само на кърма е и до този понеделник не сме имали проблем с храненето. Вечерта като писна да реве след баня - 1 час рев, като видеше гърдте и писваше с двойна сила, все едно чудовища показвах. Мерих температура, преобличах, много се стреснах, но така и не разбрах каква беше причината за рева, уплаши ли се, защото не искаше гърда на кърмаческия стол, накрая в просъница го склоних да цокне 5 мни. на леглото. Днес всичко е нормално, Слава Богу!

Нашият доктор иска да захранваме от 5-тия месец, изтъкна довода, че след това свиквали на кърма и захранването било трудно  newsm78

Въпрос към ЛЛЛ - Кога е най-удачно да се захранва бебето - 5 или 6-ти месец?

# 475
Агнес млякото ми е Блемил,малката го харесва,яде си го и ака по 3 пъти на ден.Все пак благодаря за предложението,от НАНа не съм доволна,баткото редовно беше запечен,тук в квартала майките и те обърнаха на Блемил,поне зор с акането да няма.За захранването да захраних 2 дена с по 2 лъжици сок,не съм продължила,не съм започнала и с плодовото макар,че още от предния месец ми го вмъкна педито.

Таничка моят син като беше от първия месец на АМ да не мислиш,че е бил кротък.Просто в момента ме описваш мен преди 7 години.Ами така си го научих,да го оставя да реве ли,да не съм го намерила на улицата,носех дете на ръце и бутах количка,готвех и всичко,което мога да направя с дете на ръце.Че после го свикнах и да го приспивам,но в яслата се отказа и от това,така,че не е връзвай на хората.Моят мъж си мислеше,че съм объркала малката с друго бебе-вика не може нашето бебе да не плаче,ей го сега и то плаче,ами бебе ще плаче.
Хайде лека нощ!

# 476
  • София
Въпрос към ЛЛЛ:
Скрит текст:
От известно време насам,около 2-3 седмици бебето отказва да суче денем,коства ми големи усилия да я накарам да посуче малко,обикаляме стаите,друсам,пея,само и само да и задържа вниманието и 1- 2 минути.Постоянно се дърпа,извива тялото си на дъга,а иначе плези езика,както когато е гладна.Нощем суче по 3-4,понякога и 5 пъти до 9 сутринта.Оттам нататък до 19.00 часа,когато я къпя и се приспиваме храненето за мен е ад.Вече сън на границата на нервна криза,искам да суче,имам във фризера малко кърма,чудя се дали да не пробвам да я храня от шише,но ме е страх това да не и стане навик.Днес дори ми се струва,че и кърма нямам достатъчн.А иначе пиша,пълни 4 памперса в денонощие,ака почти всеки ден,само веднъж направи пауза от 4 дни.Моля,кажете какво да правя,за да засуче отново,а също трябва ли да се цедя, за да не ми намалее лактацията ,аз не се цедя с надеждата,че може да се врече да засуче.От нерви ми се струва,че скоро ще ми секне кърмата.За последния месец наддаде 450 гр,което ми се струва малко недостатъчноБлагодаря предварително за отговора!

Щом нощем суче добре, може да опитваш и през деня да кърмиш  в сънено състояние - в моментите, в които бебето се унася в сън или точно когато се разбужда(преди да се е разсънило, а още щом започне да мърда с ръчички, да движи очите под клепачите и т.н.). Също може да пробваш да затъмниш стаята, да кърмиш при максимална тишина (поне вкъщи). И продължаване на опитите за кърмене в движение. Някои майки в темата бяха споделяли за къпане заедно с бебето. Ако имате вана, може да се окаже приятно да се покиснете заедно и да кърмиш във ваната или под душа. Би могла да опиташ да се гушкате на голо и без да сте във водата, а гушнати заедно в леглото например.
 Може също да се опита с шарена играчка или шалче на врата ти. Така бебето би задържало вниманието си към теб. Ценен опит беше споделен и от lucky_charm, бебето ѝ се дърпа, когато позата не позволява да я гледа в очите.
 Ако опитите често са неуспешни, може да се наложи и изцеждане, докато се оправи поведението на бебето, за да не намалее млякото, когато пропуска хранене.

Можеш ли да свържеш това поведение с някакво събитие или друг фактор:
 да си започнала да отсъстваш често от вкъщи; драстична промяна в ежедневието; случайно бебето да те е гризвало и ти да си извиквала от болката; по-голямото дете да го е стресирало, докато суче(ако се опитва да го гушка и дърпа точно докато суче);
 боледуване (запушено носле, болка в ушите или възплаено гърло, млечница); имунизация; поникващо зъбче;
 да си сменила праха за пране или козметика; дали приемаш някакви лекарства или хранителни добавки; а бебето?

За горните промени питам и ако ги е имало в началото, малко преди да се появи проблемното поведение, а не само сега.

# 477
  • София
Въпрос към ЛЛЛ - Кога е най-удачно да се захранва бебето - 5 или 6-ти месец?
В идеалния случай, когато бебето покаже по възможно най-много начини, че е готово за захранване  Simple Smile (ако успее самО да си отмъкне краставицата от салатата ти и я изяде, значи е готово   Grinning  Сериозно). Стомашно-чревната система е готова за захранване около 6тия месец, при различните бебета е различно. За да е готово за захранване бебето, трябва да е достатъчно развита също и моториката, както и активното любопитство. Признаци за готовност са: да може да седи(в скута на възрастен, опряно на неговото тяло); да има добър контрол над движенията на главата си; може лесно да взима играчки и да ги пъха в устата, и прави това често; засилен интерес към вашата храна; наблюдава ви как се храните и ви имитира; има обилно слюнкоотделяне; изчезнал е рефлекса за избутване с език(когато попадне в устата му храна или друго).
 Не е нужно да може да прави всичко от горните, но трябва да отговаря на повечето показатели, за да се счита, че е готово за захранване.

# 478
  • Бургас
Агнес, аз взимам от Асда бодита...супер материя, издържливи и излизат по 2,50-3лв/бр.

Елица, абсолютно и аз съм на това мнение...сега може да ми е трудно, но и този период ще мине...а малкото ми бебе никога няма да стане малко отново, а ще порасне и ако сега не си я нагушкам едно хубаво, то кога?

# 479
Добро утро,
Ние също минахме имунизациите  2-ри прием за полиемит и пневмококови заболявания-вече сме 3мес. и 2 седмици  и тежим 7050 кг,61 см, продължаваме 2 капки на ден Вигантол, преди два дена почнахме да се обръщаме от коремно положение по гръб и съм много щастлива.  Забелязах я също една сутрин да застава странично от гръбно положение. Кърмим се . Имаме едно кърмене през нощта към 3 часа и после в 8 сутринта, на поискване сме си нон стоп с яденето .
Нямахме колики около 1 седмица , но ден след имунизацията се появиха отново , това незнам дали е заради имунизацията   Thinking? Вчера беше много нервна цял ден и при сукане също и вечерта коликите се появиха , странна работа ...вече напълно се убедих че коликите не са свързани с яденето на майката, нищо не съм променила в яденето ми и коликите спряха за седмица и после пак се появиха, аман вече от тях  #Cussing out .
Въпрос към ЛЛ

Как се започва захранването на кърмено бебе  ако е на поискване без режим ?

Общи условия

Активация на акаунт