Синът ми бе пребит в училище...

• 32 566
  • 571
  •   1
Отговори
# 525
А напористи и успяващи хора могат да бъдат и художниците, и математиците, и музикантите, и цирковите артисти...
Не съм съвсем съгласна. Напористи могат да са всички мачкани смотаняци с цайси. За мен една от целите на бойния спорт е да докажеш ПРЕД СЕБЕ СИ, че можеш. Мисля, че ще се съгласиш, че е по-добре на гениалния бъдещ художник да не му кълчат ръцете и да не му късат рисунките, защото е твърде слаб психически, не внушава респект и не излъчва "положение".

# 526
  • София
Тоест, бойните спортове като вид терапия за пострадалия, така ли? Останах с впечатление, че идеята е точно обратната - да се научи да се бие, за да не смеят да го бият. Само се опитвам да си представя как биха изглеждали отношенията  между децата в едно училище, ако всички ходят на бойни изкуства и спортове. На бас, че пак ще има подобни случки като описаната в темата, само че вече няма да е само с ритници и подсичания, нито с избит зъб, а много по-страшно. Просто не бойните изкуства и спортове са начинът за справяне или предотвратяване. Като по време на Студената война, ще си надуват перки един пред друг? Децата не са бойни петли, нито гладиатори, че да бъдат превръщани в бойци, а родителите да дремят.

Колко гениални художници с изкълчени ръце и скъсани рисунки познава някой тук? Ако над един гениален художник има тормоз,  то този гениален художник да вземе да каже на родителите си още след първата случка, а те от своя страна да задействат машината. Така вероятността да му кълчат ръцете и да му късат рисунките системно намалява.

# 527
  • London
Хъм в пубертета му е време на едно момче да се отправи към подготовка гладиатор. Peace Е сега да влезем в една война и ще се окаже, че ''всичкото мъже клекаво''.

Да внеса малко ирония. Joy

# 528
И да си тръгне с подвита опашка към следващото мутрафонче в другото училище? Не мисля, че нещата ще се случат добре.
Бойните спортове не се записват, за да се научи детето да бие. Дете, което ходи на боен спорт, като начало НЯМА да се свива на спаринг-топка, а ще отбие удара. Изобщо не става дума то самото да нанася удари а само да покаже, че може да спре удрящия го. Така детето създава една представа за себе си, че по-добре да не се закачат с него - не защото ще бие и отмъщава, а защото другите ще видят, че просто няма как да му нанесат удар.

# 529
  • София
а какво, да е с избит зъб или нещо по-лошо? Особено, когато става въпрос за противник, който е отявлен побойник. Понякога е по-мъдро да излезеш с наранено его, отколкото с липсващ зъб или разбит нос, пък ако ще да си станал шампион! Агресивните деца честичко имат и някакви психични проблеми, та от такива по-добре по-надалеч. В крайна сметка работа на възрастните е да се справят с агресивното поведение на децата, а не децата да се саморазправят.

# 530
По принцип съм съгласна, но:
1. Детето се разглезва и се превръща в льольо.
2. Нямаш никаква гаранция, че в следващото училище няма да попадне на още по-голям побойник. Виждаш и сама, че такива случаи се покриват и много малко родители са принципари, които се борят. Повечето си трайкат.
3. Пак казвам, за лично самочувствие е по-добре да се тренира нещо за защита. Ще му бъде от полза. Дори момичетата тренират, пак с тази цел.

# 531
  • София
И ако не тренира нещо за самозащита какво, няма да има самочувствие ли? А ако въпреки, че има самочувствието попадне на по-ербап и с по-голямо самочувствие и по-силен от него? Тогава  ред на бащите ли ще дойде, те да си мерят... самочувствието?

Обикновено в класа или училището се знае кои са агресивните и е въпрос на "политическа воля" ръководството да се справи с агресията им. Решението не е във въоръжаването на децата със самочувствието на бойци.

# 532
Ти продължаваш да говориш за "нещо НА БОЙЦИ". Аз говоря за самочувствие на сигурен в себе си човек. Аз например никога не съм тренирала такова нещо и нямам самочувствието, че мога да си опазя чантата. А за момче, ще ме извиняваш, но трябва да защитава не само себе си, а и момичето до себе си. По твоята логика жените, като видни майчински настроени пацифисти, не трябва да мърдат от къщи, защото е по-мъдро да се скриеш от опасността, вместо да я погледнеш в очите.

# 533
 Със закъснение виждам темата и не ми се чете развитието й, но като родител на тинейджъри мисля, че най-правилния подход е родителите и провинилите се, да се видите лице в лице.  Не само среща между родителите, а и среща между децата с родителите, трябва да се научат да носят отговорност за действията си. Жалби към полицията са само следствие.

# 534
  • София
Хората, които се занимават с поведението на нападателите и жертвите на нападение гледат по точно обратния начин - тръгне ли някой да ти взема чантата, по-добре я остави, защото може да пострадаш сериозно - нападателят е твърдо решен да ти вземе чантата и не се знае докъде може да стигне. Макар инстинктивната реакция да е да стискаш и да се стремишш всячески да я запази. Никой човек не е сигурен в себе си, когато стане обект на физическа агресия. Дори тренираните. Това не ти е американски филм, нито Джеки Чан.

ами, да, точно целта е да се превърнат децата в бойци, защото ще им се налага да се бият или най-малкото да вдъхват "репутация", за да не смее някой да им посегне! Често се пропуска и друго нещо - доста случаи има, в които точно защото се чувстват ербап, започват да отвръщат сериозно при случки като описаната и последствията са лоши.

Последна редакция: вт, 24 дек 2013, 07:48 от Andariel

# 535
  • Ямбол
Да припомня ли тук какво се случи на Багата - Благой Иванов. Той май знае как да се защитава. Обаче....
И още колко такива случки има.
И аз съм на мнение, че по-добре в момента да се покажеш по-слаб, отколкото да завършиш без зъб, намушкан или нещо подобно.
Освен това момчето на Мишел, не се е свило от страх, а е отвърнало на псувните със същите и е тръгнало да гони да си връща ритника. Ако онзи имаше нож?

# 536
Изумена съм какви съвети давате! Дете, което днес се е показало слабо и беззащитно, се превръща в мишена на училищните биячи поради слабостта си. И пари не трябва да носи, за да не му ги вземат, и в столовата да се храни, за да не му изсипят фрикасето във врата - всичко, за да се избегне избитият зъб. После и в живота не може да се защитава и крета с ниска заплата барабар с 5-те си висши... Говорите като типични български мишки.
Между другото, не е много удачно да се сравнява опит за грабеж, който е един път в годината, със системен тормоз в училище. Чантата се прежалва, но постоянното мачкане на личността, липсващата подкрепа и ходенето със страх на училище са нещо съвсем различно.

# 537
Темата стана манджа с грозде.

# 538
Изумена съм какви съвети давате! Дете, което днес се е показало слабо и беззащитно, се превръща в мишена на училищните биячи поради слабостта си. И пари не трябва да носи, за да не му ги вземат, и в столовата да се храни, за да не му изсипят фрикасето във врата - всичко, за да се избегне избитият зъб. После и в живота не може да се защитава и крета с ниска заплата барабар с 5-те си висши... Говорите като типични български мишки.
Между другото, не е много удачно да се сравнява опит за грабеж, който е един път в годината, със системен тормоз в училище. Чантата се прежалва, но постоянното мачкане на личността, липсващата подкрепа и ходенето със страх на училище са нещо съвсем различно.

Права си, бонбон, всички трябва да се бият.

# 539
Пак ли ти? По-добре всички да се бият, отколкото да има ходещи боксови круши. Масата учители и без това нищо не прави, за да спре насилието в училище.

Общи условия

Активация на акаунт