Синът ми бе пребит в училище...

• 32 654
  • 571
  •   1
Отговори
# 405
Това с доказването в града, дето го е писал по-горе Аржан, ми напомня за другарката В., директорка, покрай чийто прозорец учениците, дори и бивши, минавах почти лазешком, под перваза. Но това беше на село, а не в града и преди 25 години.

# 406
Не разбрах как даскалица Лиляна Ямболска знае за кое училище в Пловдив говори сребърният господин.  newsm78

Ами не е много трудно. Училището е пословично и особено в учителските среди почти няма човек, който не е наясно. Навярно съвсем правилно е предположила Лиляна за кое училище става дума.

# 407
Argent - ти просто в един пост , пресъздаде обстановката в българското училище . Благодаря .
Макар , че е тъжно , това което си написал ...
Днес с мъжа ми си говорехме , че мъжете са много по - добри педагози и преподаватели . Трябва да има повече мъже и повече млади хора в училищата ...  Hug

# 408
  • Ямбол
Какво ли щеше да стане , ако доброто дете не беше тръгнало да отговаря, а да си даде чипса и после да го обади но госпожата? Нали натам трябва да вървят нещата. Сега щяхта да се съдите за чипс, а не за зъб.
А какво ли щеше да стане, ако без псувни беше отказал? А ако не беше го гонил?
Никой не знае какво е щяло да стане.

Не разбрах как даскалица Лиляна Ямболска знае за кое училище в Пловдив говори сребърният господин.  newsm78
А защо трябва да разбираш?

# 409
Мъжете са най-добрите педагози. Здраво опъват уши.

# 410
  • London
Някои още си повтарят чипса, та чипса, да беше дал чипса. ooooh!  Вие наистина ли смятате, че това момче е искало чипса? Толкова ли не сте наясно с човешката психология се питам. Чипса е предтекст и го пиша за втори път. Целял е провокация, търсил е повод да набие др. момче. Вярвам, че случая не е единичен и въпросния пребит е бил на мушката отдавна от побойника. Ако му беше дал чипса, оня щеше да му каже ''А сега ми излижи подметката'' или нещо от сорта докато най-накрая чиляка не се откаже да се подчинява и тогава щяха да последват ритниците. Гледах с интерес как 1 мое изречение провокира бая коментари и само се подхилквах през цялото време, защото с лека ръка се отхвърли една теория, която не е за подценяване. Аз лично си направих труда да разглеам сайтовете на училищата в Кърджалийско, както и споделена информация за положението там. Е съжалявам, но стигнах до извода, че теорията ми се оказва далеч по-вероятна въпреки, че на много живеещи в небесата им се вижда малоумна. Друго, което забелязвам е , че майката не излезе да опровергае това предположение, та не виждам как други хорица с категоричност го направиха. Както и да е тук винаги нещата се гледат през розови очила, та по-хубаво който не ги е надянал да не се обажда.

# 411
  • при късмета
Тук болднатото не мога да го прегърна. Много колеги си вършат работата, не мога да си изкривя душата, но както си вършат работата, така вършат паралелно с това и мерзости и най-вече с действията и поведението си внушават на подрастващите, че "преклонената глава сабя не я сече"

А пък за мен тук има противоречие. Как са професионалисти и паралелно с това не са?

Мъжете са най-добрите педагози. Здраво опъват уши.
Това беше много отдавна, надявам се да е отминало

Трябва да има повече мъже и повече млади хора в училищата ...  Hug

С това съм по-съгласна

# 412
  • out of space
Някои още си повтарят чипса, та чипса, да беше дал чипса. ooooh!  Вие наистина ли смятате, че това момче е искало чипса? Толкова ли не сте наясно с човешката психология се питам. Чипса е предтекст и го пиша за втори път. Целял е провокация, търсил е повод да набие др. момче. Вярвам, че случая не е единичен и въпросния пребит е бил на мушката отдавна от побойника. Ако му беше дал чипса, оня щеше да му каже ''А сега ми излижи подметката'' или нещо от сорта докато най-накрая чиляка не се откаже да се подчинява и тогава щяха да последват ритниците.

Абсолютно съм съгласна!

# 413
  • София
Много колеги си вършат работата, не мога да си изкривя душата, но както си вършат работата, така вършат паралелно с това и мерзости и най-вече с действията и поведението си внушават на подрастващите, че "преклонената глава сабя не я сече".
Argent, жалко, че децата ни ги учат хора, които вече са навели глави. Учат ги да имат обяснение и извинение, но не ги учат как нещата да се случват. Измислено, като повечето неща около нас. И не, заплатата и "системата" не са първопричината. Те са оправданието. Защото има и много свестни хора, които са уважавани от децата/младежите.
Все още нямам постоянен договор, преподписват ми го всяка година и ме назначават на едногодишен договор. Това от две години насам. Преди това обаче три години изкарах по заместване за по един срок, на лекторски и обиколих почти всички от т.нар. "елитни" гимназии на Пловдив.
После нямало млади хора в "системата"...
Децата имат нужда от мъжко присъствие в училищата. Тоталната феминизация е част от прецакването на образованието през последните десетилетия.

Мишел и Елия съм убедена, че ще потърсят правата на децата си. И в двата случая не става дума за инцидент м/у приятели, от който и двете страни да си извлекат поука, а майките да се извиняват една на друга.
Никой няма и да си помисли да тормози децата им, след като подадат съответните жалби. Тормозителите в 90% от случаите са по-големи шубета от жени като Мишел или Елия.
Жалко, че имаше залитане в коментарите за етноса на нападателя. Такива като него има във всеки град и от всеки етнос. Като родителите му - също.

# 414
"Тоталната феминизация" и липсата на казарма, са си направо предпоставка за изпе***астяване на следващото поколение.

# 415
Тук болднатото не мога да го прегърна. Много колеги си вършат работата, не мога да си изкривя душата, но както си вършат работата, така вършат паралелно с това и мерзости и най-вече с действията и поведението си внушават на подрастващите, че "преклонената глава сабя не я сече"

А пък за мен тук има противоречие. Как са професионалисти и паралелно с това не са?

С това, че си вършат работата, визирам конкретно преподаването. На предната страница имаше твърдение, че е прецедент учител да преподава качествено в час и че повечето отбиват номера. Личните ми впечатления от колеги от различни училища, с които съм имал досег, е че са читави специалисти, т.е. владеят си предмета и преподават на необходимото ниво в час. Дори самите ученици след време идват с благодарности за наученото. Но ако тръгна да говоря за личностните им качества като хора, за чисто човешките постъпки извън преподаването в час, няма и денонощие да ми стигне. Мисля, че учителската машина се отразява много зле на хората, попаднали в нея. Направи ми впечатление аватара на BirdsFlu - забалежете го. Това вършат директорите с учителите, а оттам - учителите с учениците. Всеки, който опита да надигне глава и да си потърси правата, бива посечен или жестоко притиснат до станата, в 99% от случаите с непозволени средства, така че да престане и да блее с общото стадо. Ако е учител - от директора. Ако е ученик - от учител. Ако разгневен родител дойде и потърси сметка на директора каква черна несправедливост вирее в повереното му училище, след това класния ръководител бива привикван от директора и доволно смъмрян "задето е класен ръководител и не е предотвратил проблема" (разбирайте, принудил въпросното дете да си мълчи и да не води родителите си в училище). Ако си на постоянен договор се разминаваш само с унижение от страна на ръководството и с минимален брой точки догодина в диференцираното заплащане, защото "не си вършиш работата като професионалист". Ако си на временен договор - това може да ти коства работата и догодина да се наложи да си потърсиш друго работно място. Недостойно, но повечето учители предпочитат да си запазят гърбината и започват да прилагат същите рестрикции и несправедливост към учениците, каквато директорите прилагат върху самите тях.

# 416
  • София
"Тоталната феминизация" и липсата на казарма, са си направо предпоставка за изпе***астяване на следващото поколение.
Важен е мъжкият модел в къщи. Другото са клишета от махленските кръчми и винаги са ми лъхали на соц. Колкото на жените ни отива да сме кранистки, толкова и мъжкото в децата ни се възпитава в училище или от старшинката с 8-ми клас.

# 417
Старшинката може и да е с 5 висши, това е без значение. А и познавам жени кранистки и много си им отива да ти кажа. А това че ти лъха на соц е много хубаво, защото там беше истината.

# 418
.

Последна редакция: сб, 26 окт 2013, 16:52 от айви

# 419
Argent, и аз съм била в системата. По определени причини обаче трябваше да напусна тази система и това беше най-правилното решение в живота  ми. Преди да съм започнала да се изразявам като ЛилянаРада Госпожина.......... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт