Синът ми бе пребит в училище...

• 32 575
  • 571
  •   1
Отговори
# 495
  • В тъмната гора.
Аз за корупция не съм писала нищо и изобщо нямах това предвид.  Laughing

А аз съм пуснала темата, за да ми се помогне евентуално с компетентно мнение или просто да ми се даде кураж, а не някой да се прави на интересен с негативна практика и статистика.
Нямам нужда от такава и моля не пишете вече в темата, за да се правите на интересни.

# 496
Ти не си в ред нещо. За никаква негативна практика или статистика не е ставало дума, а за съвсем реална възможност да не вземеш нищо след като ти самата направиш сериозни разноски. Нали, само се споменава такава възможност и то съвсем добронамерено с оглед на това (евентуално) да се преценят по-внимателно нещата.
Ако можех да си изтрия мнението щях да го изтрия, но не мога и си оставам със съжалението, че съм ти отделила 5 минути. Sick

# 497
Моят не останал длъжен и също го напсувал, след което отново изял един ритник.
и всеки може да млати по-слабите и да му се разминава.
Синът ви не е по-слаб, той е младеж висок 1.80м
А как е получил травмата се изяснява в съда, чрез свидетели, за което намекнах в преден мой пост.
Във форума lex.bg са ви дали правдива консултация.
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=13&p=540970

# 498
  • В тъмната гора.
Моят не останал длъжен и също го напсувал, след което отново изял един ритник.
и всеки може да млати по-слабите и да му се разминава.
Синът ви не е по-слаб, той е младеж висок 1.80м
А как е получил травмата се изяснява в съда, чрез свидетели, за което намекнах в преден мой пост.
Във форума lex.bg са ви дали правдива консултация.
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=13&p=540970

Това, че е 180 см. не го прави по-силен...или защото е 180 см сигурно ще кажете, че тежи 80 кила.  Слаб и висок е, няма и 60 кг. движи се в порядъка 58-59. Ако беше бараба нямаше да му посегнат, нито да се заяждат. Обикновено се мачкат по-слабите или различните, това е всеизвестен факт.

А и не искам да оставям у детето си привкуса, че няма справедливост. Не искам още от сега да се отчае и мисли, че гаднярите имат превес и оправия няма. Преди, когато го блъскаха и биеха той не реагираше, но сега започна да възмъжава и е накърнена честта му. Сподели ми, че вече му е дошло до гуша да се отнасят така, затова и е реагирал, когато най-нахално са искали да вземат негова собственост от ръцете му. И аз го разбирам.

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 14:44 от ~Мишел~

# 499
Преди, когато го блъскаха и биеха той не реагираше, но сега започна да възмъжава и е накърнена честта му. Сподели ми, че вече му е дошло до гуша да се отнасят така, затова и е реагирал, когато най-нахално са искали да вземат негова собственост от ръцете му. И аз го разбирам.
Мишел, страничен наблюдател съм, със син на 23г
Но, какви своевременни мерки сте взели при накърняване на честта му преди това,
за да се стигне до тази ескалация на поведение? - псуване и гонене от страна на вашия син.
Правните консултации са ви дадени, не разчитайте в съдебна зала на
просто да ми се даде кураж,
Hug

# 500
~Мишел~, защо не запишеш сина си на някое бойно изкуство? Брат ми беше подобен на твоя син, но сега е национален шампион и бие всичко наред - никой не смее да се гъбарка с него.  Wink Иначе той не е агресивен, но се научи да се защитава от идиоти. Добре е вие да помислите за такъв вариант - не си ли помогнеш сам, няма на кой друг да разчиташ.

# 501
  • Ямбол
А с класната какво стана? Нали и срещу нея щеше да предприемаш нещо?

# 502
  • В тъмната гора.
А с класната какво стана? Нали и срещу нея щеше да предприемаш нещо?

Хайде стига с тази "крива" солидарност...не съм имала намерение да се занимавам с нея, просто написах в началото на темата преди два месеца, че можеше най-малкото да ми се обади и да ми каже, а не да се опитва да замаже нещата.
Обори твърдението ми, което съмсем не е само мое, че има учители в системата на образованието, които въобще не стават за тази работа и упражняват професията, защото другаде не им се е отворил парашута, ...и вършат големи простотии някои от тях.

Последна редакция: сб, 21 дек 2013, 21:36 от ~Мишел~

# 503
  • В тъмната гора.
~Мишел~, защо не запишеш сина си на някое бойно изкуство? Брат ми беше подобен на твоя син, но сега е национален шампион и бие всичко наред - никой не смее да се гъбарка с него.  Wink Иначе той не е агресивен, но се научи да се защитава от идиоти. Добре е вие да помислите за такъв вариант - не си ли помогнеш сам, няма на кой друг да разчиташ.

Тук е Кърджали..за съжаление..Клубове по бойни изкуства няма.

# 504
# 505
  • В тъмната гора.

Тозикик бокс  клуб е нов, незнаех за него. А за този в математическата "Отец Паисий" ще поразпитам...и без това ще кандидатства там след седми клас.

# 506

Тозикик бокс  клуб е нов, незнаех за него. А за този в математическата "Отец Паисий" ще поразпитам...и без това ще кандидатства там след седми клас.

Благодаря, Чек Плийз. (Не можах да се сдържа!)

# 507

Благодаря, Чек Плийз. (Не можах да се сдържа!)

Да, и на мен ми направи впечатление.........нищо, дано  е случайно.

# 508
Мишел, успех ти желая   Wink

Мисля, че всички доказателства са на ваша страна. Щом момчето не е посегнало да удари, вие сте в правото си да искате обезщетение за вредите. И няма значение дали синът ти е 1.80, 2.80 и т.н. Няма значение дали е беззащитен - на думите му (обидни или не) е отговорено с ритници. А законът забранява да се защитаваш от думи с юмруци и от юмруци - с хладно или друго оръжие.

Спомням си, че преди няколко години в родния ми град две момчета имаха подобно скарване. Единият ударил другия, счупил му носа. Родителите на пострадалия бяха приятели на нашите. Пред съда свидетелите на ответната страна твърдяха, че пострадалото момче само е предизвикало с думи побоя върху себе си. Имаше го и обстоятелството, че двете момчета бяха на по 14 години и не бяха спазили вечерния час. Въпреки всичко до последната инстанция момчето със счупения нос печелеше делата поради простата причина, че не е нападнало другото момче. Отсъдиха 6 000 лева за средната телесна повреда + разноските по делото и адвоката. Поне толкова помня, че беше сумата. Ответниците отказваха да платят. Хората си взеха сумата със съдия-изпълнител. Така че не се поддавайте на никакви заплахи и слухове   bouquet

# 509
  • В тъмната гора.
Мишел, успех ти желая   Wink

Мисля, че всички доказателства са на ваша страна. Щом момчето не е посегнало да удари, вие сте в правото си да искате обезщетение за вредите. И няма значение дали синът ти е 1.80, 2.80 и т.н. Няма значение дали е беззащитен - на думите му (обидни или не) е отговорено с ритници. А законът забранява да се защитаваш от думи с юмруци и от юмруци - с хладно или друго оръжие.

Спомням си, че преди няколко години в родния ми град две момчета имаха подобно скарване. Единият ударил другия, счупил му носа. Родителите на пострадалия бяха приятели на нашите. Пред съда свидетелите на ответната страна твърдяха, че пострадалото момче само е предизвикало с думи побоя върху себе си. Имаше го и обстоятелството, че двете момчета бяха на по 14 години и не бяха спазили вечерния час. Въпреки всичко до последната инстанция момчето със счупения нос печелеше делата поради простата причина, че не е нападнало другото момче. Отсъдиха 6 000 лева за средната телесна повреда + разноските по делото и адвоката. Поне толкова помня, че беше сумата. Ответниците отказваха да платят. Хората си взеха сумата със съдия-изпълнител. Така че не се поддавайте на никакви заплахи и слухове   bouquet

Много ти благодаря за поста, който си написала. Имам нужда от кураж, защото само ми се повтаря, че няма да намеря справедливост, даже и дело може да няма, а и да има ще стегне до "кривата круша".
Не може да си представите какво ми беше като видях кървавата уста на сина ми и празното място на зъба. Шока беше ужасен. Той е астматик и почти без да мисля автоматично почнах да крещя дали са го ударили и около или по дробовете, защото може да остане на място при това положение.  Живота ми се обърна. Детето ми е с хронично заболяване. Толкова грижи, толкова внимание, толкова мъки...и накрая някакъв изверг ще посяга да го малтретира.
Четох папката по делото. Класната на това момче е описала в характеристиката му, че заради побои е имал дисциплинарни наказания, а и е заплашвал и лично нея със саморазправа.
Говорих на сина, че с прости и първични хора няма смисъл да се спори. Дори и да го нарекат женчо да отиде и да потърси помощ при учителите и в никакъв случай да не напуска училището. Шокът е голям..имам чувството, че скоро няма да се съвзема.

Общи условия

Активация на акаунт