Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 78 269
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Малко е кофти че ще са 10 книги, ще чакаме Simple Smile

# 346
Tук вече може да се поръча "Сияйни слова":

...а аз междувременно си купих и подхванах "Спиращият войната", засега ме кефи доста. Simple Smile

# 347
"Младостта на магьосника"! За човек който не обича фентъзи и фантатсика да се влюбя в тази книга е чудо голямо.

# 348
  • В полите на Пирин планина
Поръчах си "Сияйни слова" и утре я чакам  Heart Eyes

# 349
  • UK
Здравейте на всички   bouquet Надявам се приемате нови попълнения Simple Smile
Нямам много време да пиша във форума, повече чета, но тази темичка ме изкуши.  Mr. Green
Определено предпочитам фентъзито пред фантастиката, но признавам, опита ми в сферата не е много голям  Mr. Green малко Пратчет /много го обичам, но като че ли ми е малко по-трудно смилаем на английски/, Адамс, задължителните 'Хрониките на Амбър' и една от личните ми фаворити 'Тъмната кула' /за мой 'ужас', съпружието не е чел кулата и сега ги издирвам всички томове из чарити шоповете тук, хем да си ги препрочета и аз  Mr. Green /, The Mortal Instruments /последната съм я купила, но още не съм я прочела/, The Infernal Devices /тези и трите си ги купих, обаче още не съм намерила време да ги почна/, Гилдията на магьосниците /само последната ми остана/.
Съвсем случайно на почивката това лято се сдобих и с една книжка, която ме грабна веднага - One of our Thursdays is missing /идея нямам как се превежда точно на бг, че да има смисъл/ на Джаспър Форд. Изобщо не знаех, че това е книга 6-та от 8  Mr. Green Много се смях, препоръчвам, иначе ще си намеря сега и останалите и когато имам време....

Иначе да ми кажете нещо за тази -> http://www.amazon.co.uk/The-Killing-Moon-Dreamblood-Book/dp/0356500764 поредица и тази -> http://www.amazon.co.uk/Hundred-Thousand-Kingdoms-Inheritance-Tr … Thousand+Kingdoms на същия автор??? Препоръчаха ми ги, да знам дали да купувам  Mr. Green

Уф, надух ви главите сигурно, извинявам се за дългия пост и лека вечер  Hug

# 350
  • София
Ако сега навлизаш във фентъзито, ти препоръчвам задължително да прочетеш "Песен за огън и лед". Предполагам, че гледаш сериала?

# 351
много ме зарадва, за една нощ изчетена - като в добрите стари времена:

Скрит текст:

# 352
  • В полите на Пирин планина
Бубанка, веднага ми влиза в уиш листа тогава  Heart Eyes Мерси за отзива.

# 353
  • UK
Не, NellyR, не навлизам сега, ученичка бях, когато почнах, но просто сега май предимно към такова залитам повече, спрямо другите жанрове  Mr. Green
Знам за "Песен за огън и лед", имаме ги вкъщи, ще дойдат и те на дневен ред като поприключа с настоящите си четива. Сериала.... не, не го гледам  Mr. Green Мин. година седнах да го гледам една вечер с мъжа ми /той е фен/, обаче нещо не можахме да се разберем с английския, на който говорят  Joy Ползват малко староанглийски и честно казано, при все, че смея да твърдя англ. ми е на отлично ниво, след като на всеки 5-10мин. трябваше да спираме филма и да ми обяснява мм коя дума какво е, се отказах. Помолих сестра ми да ми смъкне от Замундата всичките сезони със субтитри / от тук нямам достъп/ и да ми ги прати. Хубаво, обаче докато се наканя да ги почна, пак гледах с мм някакъв епизод, обаче беше тоооолкова брутално-отвратителен, че ми се отщя да гледам този сериал во век и веков!  Mr. Green Не знам, може и да го огрее някой ден моето внимание Wink ама за сега смятам да прочета само книгите.

# 354
Бубанка, веднага ми влиза в уиш листа тогава  Heart Eyes Мерси за отзива.

Hug

# 355
  • Майничка
Бубанка, има и допълнение, не роман, по-скоро разказ, "Надеждата на Елантрис". Ако четеш на руски - има го в рулит.

# 356
По принцип трудно чета на руски, но не пречи да опитам.
Благодаря!   bouquet

http://www.rulit.net/author/sanderson-brendon/nadezhda-elantrisa … -free-285652.html

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 08:09 от bubanka

# 357
Аз бях чела Елантрис, скоро си я препрочетох на български
Интересна е, винаги успява да пише много интересни истории, макар че тази специално ми беше малко кратка и схематична...но пък ми хареса и на втория прочит, а изключително рядко препрочитам

# 358
  • Бургас
На мен Елантрис щеше да ми хареса ако преди това не бях чела Мъглороден. Като бета версия на последната ми се стори.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2014, 17:29 от rajnaa

# 359
тази година купих вампирът лестат Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning
и "царицата на прокълнатите" която слага край на историята Grinning Grinning Grinning От втората книга съм с леко смесени впечатления, но първата е върхът.
Иначе прочетох в моята библиотека и последната книга на Ериксън - пълно разочарование са това "малазанските нам-кво си"  фентъзи което съм чел си остават Конан -историите на Бард отпреди 20 години и Хауърд Лъвкрафт. Реймънд Фийст и Мартин също са връх, обаче Джордан е прехвален - половината от книгите в "колелото..." можеш да не ги четеш и пак да не загубиш нищо, да не говорим че в първите две книги е преписвал на всеки ред от Толкин. по едно време правех залагания какво ще се случи - и винаги познавах.
иначе за другата година събира пари за най-новата трилогия на Реймънд фийст, както и за "ветровете на Зимата", а след това ще се огледам за нещо по-демонични.

п.с. много съм  разочарован от труди канаван - изчетох двете трилогии на хартия (пет от шест книги бяха с вестникарска хартия) - гилдията на мьгьосниците и продължението й до края. мъка, мъка мъка. то не бяха гейчета, то не бяха разни имбецили. Много съм Разочарован. Затова пък  Д. Акромбъри ми "лепна"

Общи условия

Активация на акаунт